Alla inlägg under maj 2008

Av Niclas Bernhardsson - 27 maj 2008 11:52

Igår blev försöket uppskjutet (!) pga dåligt väder men idag gör han ett nytt försök. Jag kan inte rå för det men jag kommer nog inte känna någon större sympati om det går åt skogen, visst dör han kommer jag förstås inte att jubla. Har man så mycket pengar så kan man väl göra något mer värdefullt med dem istället för att bara spä på sitt ego.

Nu har han ju iofs en specialdräkt som gör att han skall klara av påfrestningarna på vägen ned och det får mig in lite på en kommentar till inlägget "Förbjud Blade Runner". Jag tyckte att det skulle vara förbjudet att springa maraton med kryckor och skrev då att alla hjälpmedel borde vara förbjudna. Den som kommenterade var ironisk och tyckte att vi då även skulle förbjuda skor men det handlar ju även om sunt förnuft. Givetvis skall man få ha skor på sig då man springer maraton, vi går ju i skor för jämnan. Då är det väl mer relevant att fråga om våtdräktens vara i t.ex Vansbrosimningen! Där hade jag ju själv en stor fördel eftersom jag fick ett bättre flytläge med dräkten på.

Av Niclas Bernhardsson - 27 maj 2008 11:36

Det har jag lärt mig är att om man får utbrott för en ganska simpel fråga så är det även annat som ligger bakom. Visst, vi kan inte veta allt hur Lasse Lagerbäck har det men blir han upprörd över en fråga om huruvida Ljungberg är självskriven i truppen så låter det ju inte så förtroendeingivande. Och apropå hans egen roll i landslaget så tror jag mer på aktiva coacher typ som Alex Fergusson eller varför inte José Mourinho, det finns säkert bättre exempel. Är det inte dags för förbundet att börja slanta upp lite för att locka stortränare? Jag är rädd att vi kommer att bli akterseglade snart men jag hoppas förstås att jag har fel. Det får kommande EM visa. Kval är en sak men visst borde vi nu ha spelarmaterial för att kunna slåss om medaljerna? Nu kör vi så det ryker!

Av Niclas Bernhardsson - 26 maj 2008 22:20

Nä, inte blev det några 6 mål mot 0 inte. Lite trist tillställning om man bortser från några stunder då vi blixtrade till och Slovenien var inte alldeles ofarliga men vi vann rättvist. 1-0 blev det ifall Ni har missat det och målskytt blev comebackande Tobias Linderoth som blev riktigt glad.

Tyvärr blev jag lite besviken på Stoor som kändes som vår akilleshäl bakåt då han dels missade i markeringen, slog felpass och var alldeles för tam i höjdduellerna.

Sen fanns det ju lite övrigt att önska i inställningen men Chippen var het och skulle alla svenskar haft samma inställning så skulle nog målskörden varit annorlunda.

Henke Larsson då? Jodå, han var farlig som vanligt men saknar lite matchtempo, jag tyckte dock att han var bättre än Johan Elmander så att Henke kan nog räkna med mer speltid i EM än han tror.

Fast vi kan nog inte dra för stora växlar av det här, det fattades en hel del hos vissa och Mellberg var inte lika klockren som han brukar. Kul dock att se Sebastian Larsson känsliga första-touch, den var grym. Får vi ordning på alla pusselbitar så kan det bli ett kul EM!

Av Niclas Bernhardsson - 26 maj 2008 14:05

Ja, ikväll får vi nog en första riktiga inblick i hur Sverige kommer att spela, typ om vi skall spela in ett rätt offensivt spel eller om det blir det gamla typiska lite försiktiga. Ser man på spelarmaterialet så är det väl framåt vi borde sikta och att försöka hålla boll. Tyvärr får vi inte se Zlatan spela ikväll, det är väl rätt osannolikt, förbundskaptenerna har nog bra koll ändå. Spännande att se hur Tobias Linderoth kommer att vara, det är väl det stora frågetecknet.

Hoppas nu att Chippen kommer in bra i matchen så att vi får ett bra självfortroende på honom till EM.

Skall jag våga tippas något fast det "bara" är träningslandskamp? Jodå, jag sticker ut och tror att det blir storkross, skall vi säga 6-0! :-) Det skulle väl smaka kanon? He he... Hoppas att jag nu inte får äta upp det här! :-)


Kvällens startelva:

1 Andreas Isaksson – 5 Fredrik Stoor, 3 Olof Mellberg, 14 Daniel Majstorovic, 2 Mikael Nilsson – 6 Tobias Linderoth – 18 Sebastian Larsson, 19 Daniel Andersson, 21 Christian Wilhelmsson – 22 Kennedy Bakircioglü, 20 Marcus Allbäck.


På bänken:

12 Rami Shaaban, 13 Johan Wiland – 4 Petter Hansson, 15 Andreas Granqvist, 23 Mikael Dorsin, 7 Niclas Alexandersson, 8 Anders Svensson, 9 Fredrik Ljungberg, 10 Zlatan Ibrahimovic, 11 Johan Elmander, 16 Kim Källström, 17 Henrik Larsson, 24 Markus Rosenberg.


Kommentarer:

Lite lustigt att inte Henke är med från start fast samtidigt så har ju Kennedy varit bra på slutet och Allbäck vet vi ju vad han kan i sina bästa stunder och speciellt i landslaget. Men jag är rätt säker på att Henke kommer att spela idag.

Om Ni undrar varför vi har så många avbytare så är det för att det inte finns någon begränsning då det är träningslandskamp.

Det blir också kul att se Sebastian Larsson, jag har lite dålig koll på honom.


Av Niclas Bernhardsson - 26 maj 2008 13:49

Nu skall en 64-årig fransman slå 4 världsrekord på samma gång. Bakgrunden är att han skall ta sin luftballong upp till 40 000 meter över jord och sen hoppa ned och på vägen komma upp i över 1500 km/h! Och vidare skall Michel Fournier, som galningen heter, alltså ha tagit 4 världsrekord och det är: längsta fria fall, längst tid i fritt fall, snabbaste fallet och högsta altituden för en människa i en luftballong. Det kanske inte låter så himla märkvärdigt i början men tänk på vilka krafter det måste innebära. Sträck bara ut handen ur bilrutan då Ni kör på motorvägen och föreställ Er vilket motstånd det måste innebära i 1500 km/h! Och det kommer bli uppemot, oh, förlåt, nedemot 100 grader kallt då han faller som snabbast, ja man häpnas. Givetvis så har han specialdräkt men ändå. Och luftballongen har en diameter på 116 meter, rätt sjukt stor! Har man inte en spännande vardag så får man skaffa sig det, eller? Bara han ger f-n i att fall över något levande om det skulle gå snett.


Ja, 4 mil, det är sjukt långt då man pratar höjder, det är så högt så de flesta nog inte ens kan föreställa sig det.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2545143.ab

Av Niclas Bernhardsson - 26 maj 2008 13:37

Ja, nu var ju inte det så himla otroligt iofs för dels är jag ju kille och dels så brukar jag göra det. Se presentationsbilden. Fast nu var det inte bara trimmern på lägsta utan jag rakade verkligen allting och det brukar jag inte göra. Fast jag måste erkänna att det känns rätt skönt.Det var nog ett par år sedan jag rakade av mig allt.


Vet Ni vad jorden heter på latin?, frågade svensken sina engelska vänner!

- No, tell ..

Av Niclas Bernhardsson - 26 maj 2008 11:37

Nu verkar det vara klart! José Mourinho uppges vara klar för Inter. Det är ju ett synnerligen bra val och perfekt för oss som gillar Zlatan. Eller är det så perfekt för Zlatan? Nu har ju inte vi, vanligt dödliga, så jättebra insyn men på Magnus Hedman, och några till, så verkar Mourinho vara jättetight med spelarna, det tror jag är bra. Det var ju även Mancini så på den punkten så skiljer det ju inte så mycket. Men Zlatan är ju Zlatan. Typ lite speciell och behöver kanske rätt miljö. Nu har han ju iofs blivit mycket tuffare, både mentalt och fysiskt, så det är ju inte längre så lätt att störa honom. Men jag är rätt säker på att José har rätt bra koll på Inters guldgosse och låter han få den tid han behöver om det nu skulle gå lite i baklås ett tag.

Så på det hela så verkar Inter nu få ännu bättre förutsättningar och kan säkert gå lite längre i Champions League.

Kul!

Av Niclas Bernhardsson - 25 maj 2008 22:58

Ullis låg och sov länge idag, perfekt så att jag fick upp barnen för att gå och handla någon chokladask till henne. Igår så hade jag dessutom köpt en bra bok av Liza Marklund som verkade bra.

Sen passade jag på att gå ut med Kajsa, vi var ju hundvakt i helgen. Det var en bra start på en bra dag, härlig frukost och Ullis var nöjd med starten.

Vad hände sen? Jo, Ullis och Inger drog iväg till ett växthus och jag passade på att fixa lite i hemmet och det vart ytterligare en sväng, lite senare, till ett annat växthus och då åkte jag med Ullis istället. Jag ville ha tag i något gödslingsmedel.  Efter det så fick vi besök av Ullis småsyskon och en kille till en av dem. Det var första gången vi träffade honom och jag kunde förstås inte hålla mig från att skämta lite extra men han verkade förvarnad! :-)

Skjuts hem fick dem iaf och då passade vi på att fika lite och jag och svärfar kikade lite på Girot. Det var typ sista kvarten och en bra etapp som jag hann se slutet på. Grym backe på slutet, helt sjukt! Givetvis så tappar jag min plånbok i soffan så det blev ytterligare bilkörning för att hämta upp den sen. Vi avslutade bilandet med att handla lite mat till veckan som kommer.

Min egen mor hann jag inte ens gratta då vi inte var hemma då de hämtade hunden men det får bli en annan dag. Just ja! Vi höll på att köra på en stor älg på vägen hem från Västerljung, där vi släppte av ungdomarna. Jag fick ställa mig på bromsen och sen tutade jag lite för att få fart på älgen. Jag undrade varför den inte sprang in direkt i skogen men ser sen att det är en älgko och när vi åker en bit så ser jag i backspegeln att två älgar till springer över vägen. Häftigt!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards