Alla inlägg under juni 2008

Av Niclas Bernhardsson - 12 juni 2008 22:44

Hm, det var visst 0-0 som jag tippade mellan Österrike och Polen...

Så några 5 poäng fick jag förstås inte men väl 2 poäng varav 1 står för att det blev lika och sen 1 poäng för rätt målskillnad.


Så var det med den lyckan! ;-)


Nu börjar det hetta till i toppen på tipset! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 12 juni 2008 22:08

Kroatien - Tyskland

På den första EM-matchen idag så mötte Kroatien Tyskland och jag tippade 1-2 till Tysklands fördel men det blev tvärtom istället så jag fick min första nolla i poängtabellen (www.safiren.nu). Trist men det var inte många andra som fick någon poäng heller så det gjorde inte så mycket.

Hur var matchen då? Jag såg typ bara första halvlek då Felix skulle iväg på träning men tyskarna såg faktiskt lite tröga ut. På jobbet så har vi en tipstävling och jag tippade Frankrike mot Tyskland i final. Känns ju inte så lovande...


Österrike - Polen

Sen var det hemmanationen Österrikes tur att möte Polen och i skrivande stund så är matchen inte slut. Österriken öppnade chockerande bra och offensivt. De tog verkligen Polen på sängen och det dröjde säkert 25 minuter innan den värsta offensiven lagt sig men i vägen stod en Polsk supermålvakt. Kanske att det var lite klena avslut också. Och tror Ni inte att Polen gör ett mål på sin typ första riktiga målchans och dessutom så var den en klar offside! Tråkigt. Själv har jag tippat 1-1 men orken verkar försvinna från de unga österrikarna nu. Ah, nu har de hittat ny ork! Hoppas hoppas! Österrikarna är faktiskt värda att vinna då de satsat med hela hjärtat! Beundransvärt är ordet! 10 minuter kvar nu och lite av luften verkar åter gått ut ur österrikarna. Men kom igen nu!

Nu kom Tim in i rummet och är lycklig, han har förstås tippat 0-1! :-) Så minst en 5 poängare skall väl gå till familjen iaf. Det verkar gå mig ur händerna nu. 2 minuter kvar och Polen börjar ta väldigt lång tid på sig för att slå frisparkar.

Ha ha, det är ju inte klokt! Österrike får straff! Oh, stackars Tim men han vann ju förra årets Safirentips. Det är ju en liten tröst men jag förstår att han är lite sur nu.

Men hur mycket tur kan jag ha mitt tippande! Det finns ju inte! Fast å andra sidan så blev jag av med en 5-poängare på ungefär samma sätt igår kväll.

Summa summarum så var det en kul match att titta på och i synnerhet så var Österrikes start riktigt sevärd.

Av Niclas Bernhardsson - 12 juni 2008 21:55

Jag skulle ju ha lämnat blod i förrigår men alltför mycket kom emellan. Och eftersom Ullis skulle lämna blod idag så tänkte jag att jag nog kan få en tid idag istället.

Men först var det skolavslutning för våra två härliga barn och i år hade vi lite sämre tur med vädret eller så hade vi inte det förresten. Förra året var det stekhett och i år lite småkallt men dock inget regn.

Som vanligt så var det mycket sång, tal och lite skojerier från de två rektorerna. Inte riktigt högsta klass på något men en liten flicka sjöng den fina låten som går något så här: "För jag vill bli älskad för den jag är - ja, jag vill bli kramad för jag är kär". Då blev jag lite tårögd och jag var inte den enda.

Efter det så drog vi till Nyköping för att lämna blod och Tim ville dessutom köpa det nya fotbollsspelet - EM 2008.

Ullis har egentligen tid långt senare men vi får komma in och jag får lämna också. Det slutade med att bara jag lämnade då Ullis hade lite för lågt järnvärde. Jag har varit lite trött på slutet och igår så provsprang jag dessutom lite grand vilket gjorde att knäet svullnade lite. Hursomhelst så ser jag lite "stjärnor" då jag ligger och lämnar blod. Det går iaf bra och jag tar det lite lugnt ett tag då jag är klar.

Känns som man har gjort en god gärning, det är bra! Man måste trigga själen ibland! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 11 juni 2008 22:53

Jag ligger fortfarande i topp på Safirens EM-tips (www.safiren.nu) och lyckades utöka min ledning igår kväll efter mitt heta Sverige-tips på 0-2. Men jag kände mig inte alltför säker med mitt 1-1-tips på Tjeckien-Portugal idag. Jag gick och funderade på att ändra det resultatet till 0-2 men det hade bara räckt till ett poäng mer då det blev 1-3. Då hade jag fått en poäng för Portugalseger och 1 poäng för rätt målskillnad, nu blev det 1 poäng för 1 mål för Tjeckien.

På den andra matchen så såg det mycket bra ut fast matchbilden var lite läskigt chansartad. Och så smäller Turkiet till på stopptid och förstör för mig! Asch, nu blev det bara 1 poäng istället för 5! :-( Hm, blir kul att se om det var några som plockade in på mig. Lite lustigt men än så länge så har jag ingen helmiss i tippandet, jag har alltså alltid fått minst 1 poäng på varje match.


Men hur var matcherna då?

Tjeckien - Portugal

Jag såg faktiskt ingenting av första matchen men förstår att Christiano Ronaldo hade uppvisning. Får kika lite på repriserna nu ikväll. Aha, ser nu att jag fram tills den 17:e minuten hade mina 1-1 men det var ju lite väl tidigt! :-)


Schweiz - Turkiet

Den andra matchen var ju ett skämt till att börja med. Det var ju inte fotboll som bedrevs på den vattensjuka planen. Det gick inte alls att köra något kortpassningsspel vilket missgynnade Turkarna rejält i början. Efterhand så avtog regnandet och det gick att börja spela igen. Tyvärr, för mig alltså, så klämde Turkarna in sitt segermål i 93:e minuten.

Av Niclas Bernhardsson - 11 juni 2008 22:46

I morse så var jag lite sen till jobbet och passade på att jogga lite grand men bara små sträckor i taget. Det funkade bra och jag fick inga känningar efteråt.

Efter jobbet så ville jag nog ut på lite träning igen och varför inte testa att springa lite mer? Sagt och gjort! Tim hade dragit på sin träning men både Ullis och Felix gjorde mig sällskap! Det var första gången Felix sprang med oss och vi gick och joggade om vartannat. Men den som flåsade mest var helt klart jag. Svårt att uppskatta hur mycket vi sprang men hälften är nog inte fel gissat, iaf i tid räknat. Totalt blev det nog runt 4 km.

Jag har ännu inte fått min övningar från sjukgymnasten men jag kanske missuppfattade henne. Jag får väl dra iväg ett mail eller ringa och hör efter.

Imorgon bitti så blir det skolavslutning för hela slanten! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 11 juni 2008 16:07

Som Ni ser så har jag startat en ny kategori och det handlar alltså om Radio och då om Lugna Favoriter. Jag brukar lyssna på den kanalen då jag är på jobbet och harvar. Oftast så har de någon intressant frågeställning och det är oftast värt att debattera lite om.

Och vad handlade Morgonsoffan om idag då?

Nja, det var lite halvtråkigt om att Foppatofflor skulle vara livsfarliga, tror jag. Jag var inte så jätteengagerad idag.

Desto mer engagerad, eller skall vi säga irriterad, blev jag idag då Camilla Nordqvist fortsätter med sitt egensinninga uttal på popgruppen Chicago! Ah, det är ju inte bara en gång utan om och om igen så jag blir nästan tokig. Det är på gränsen till roligt då vi står på jobbet och hoppar i ren frustration. Hon lottar visst ut några biljetter till ngn koncert eller något.

Jag är tämligen säker på att jag förut blivit lite förbryllad över hur hon har uttalat en grupp men det här är bara för mycket! Ngn borde väl säga till henne på stationen eller tycker de bara att det är roligt?


Kanhända att jag är mer lättretlig nu då jag nästan drabbades av solsting i helgen och efter det så har jag sovit lite dåligt. Får tacka den spännande EM-fotbollen för det senare alternativet...

Men är det ingen annan som reagerat på hennes sätt att säga Chicago?


I morgonsoffan så är Malin Berghagen ledig och har sin ersättare i Linda Myron som sköter sig bra. Inget snack om saken.


Blev lite förvånad, då jag kikade in på deras hemsida, att Christian Hedlund var färgad. Man gör ju alltid upp en bild, oavsiktligt eller ej, och han var för mig en liten (?) vit förortsunge med mycket åsikter. Tror jag...

Vet inte varför men jag tycker nog bättre om honom nu. Lite konstigt men man kanske förstår att han haft fördomar att slå hål på. Uppenbarligen så är Radio ett bra sätt att slå hål på fördomar då fast i mitt fall så blev det ju lite omvänt. Asch, Ni förstår säkert vad jag menar. Jag kommer iaf att följa vad Christian och Malin kokar ihop på morgnarna! Oftast så är det ju speciellt och udda, det gillar jag! Btw så undrar jag om inte Christian skulle funka i TV? He he, kom ihåg var Ni läste det först om så blir fallet!

Morgonsoffan med Christian och Malin! Tänk Tv! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 10 juni 2008 22:57

Alltså, det är ju lite svårt att tänka sig att Grekland är regerande mästare efter den här insatsen men ingen skugga nu över Sverige. Vi gjorde det bra och gick inte i deras defensiva fälla och så lyckades vi till slut även göra mål. Och vilket mål Zlatan gör! Likt Brolins väggspelsmål men det här var lite mer distinkt och lite mer mästarklass på. Helt osynlig var ju inte Zlatan men när han blixtrar till så kan det hända det mesta.


Och vilken tuff plan det verkar varit. Den sög fint och stackars Chippen! Nu lär det vara kört för honom i resten av mästerskapet. Skit! Han behövs verkligen!


Och vad hade jag tippat då! Jo, 0-2 till Sveriges fördel! Det är inte klokt! Jag drar ifrån i Safirens EM-tips. Hur mycket flyt kan man ha? De två närmast fick inte en poäng på Sverigematchen men däremot plockade de nog in en poäng på mig på Spanien-Ryssland. Ah, där var jag verkligen ute och cyklade! Jag trodde att Spanien skulle öppna försiktigt och vinna med 1-0. Vad fel man hade! Och vad dåliga Ryssland verkade! De hade svårt så fort det blev lite studs på bollen.


Spanien!

Spanien var bra, ingen tvekan om saken men många kom ändå inte upp i sin normala klass. Jag tyckte t.ex att Sergio Ramos inte var så framträdande som han brukar. Och Torres lyckades väl inte så bra som han brukar. Kan iofs ha glömt några saker.

Av Niclas Bernhardsson - 10 juni 2008 15:59

Så startar Sverige

Andreas Isaksson – Niclas Alexandersson, Olof Mellberg, Petter Hansson, Mikael Nilsson – Christian Wilhelmsson, Anders Svensson, Daniel Andersson, Fredrik Ljungberg – Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson


Ja, nu kom jag varken Källström eller Sebastian Larsson med. Om huruvida Daniel Andersson är ett bättre val än Kim Källström - det återstår att se. Lagerbäck har ju bättre koll på det än vad vi har. Nu handlar det ju om att trilla boll samtidigt som vi inte ger grekerna utrymme på mitten.


Och det finns säkert läge att stoppa in ngn av de två nämnda herrarna senare.

Spännande med Henke som fått en viktig uppgift idag. Han skall både agera stoppkloss samt ta tillvara på ytorna som Zlatan skapar.


Undrar om det inte blir Chippen som blir utropstecknet idag! Vore väl kul!


Ah, vad spännande! Jag kan knappt vänta! Låt nu inte det här bli ett antiklimax! :-0

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards