Alla inlägg under juni 2010

Av Niclas Bernhardsson - 16 juni 2010 22:39

Var uppe lite sent i måndags kväll och när Ullis ringer och undrar om jag kan möta upp henne så jublade man inte direkt men jag måste ju ge Stadsloppet en chans så jag körde på det. Jag kom väl iväg några minuter sent och relativt tidigt så känner jag att måste gå rätt ofta i början. Men nere vid ån så prasslar det till rejält i ett buskage och fram kommer en jättebäver! Shit! Den bara kom ut ur skogen med en kvist av modell större, typ ett mindre träd. Jag var så fascinerad av bävern och sedan kommer några småtjejer cyklande och jag känner igen dem så jag ropar på dem och de får också stora ögon. Det är iaf absolut första gången jag ser en bäver ute i det vilda och rätt unikt att de bygger bo mitt i samhället. Bävern simmar iaf på för fullt och den verkar relativt trygg och nog ovetande om vår närvaro. Sedan kommer ett par killar gående över bron och jag ropar på dem att de skall skynda sig. De blir lite fundersamma först men skynder sedan fram och då råkar bävern höra mig så den dyker ned under vattnet. Efter ca. 15 sekunder dyker den upp men jag har ju inte tid att stå där och titta så jag joggar vidare bara för att höra ett jätteplask från ån. Riktigt skoj och jag fick lite vila också. Sen får jag stanna lite grand i någon backe och det känns inte sådär superbra. Men sedan går det bättre och jag joggar på rätt länge och känner för att stanna och då ser jag Ullis komma från andra hållet och jag stannar upp så jag får lite vila.

Sen är det bara att vända och efter det så gick vi ingenting, det verkar som att jag behöver en rejäl uppvärmning. Vid ån så är det ingen bäver kvar men jag berättade förstås för Ullis.

Väl hemma så blir det senare på kvällen dags för Tim och Felix att träna med Trosa samarbetslag och jag passade på att fortsätta springa. Visserligen så var jag riktigt trött men med ett helt lag som tränade bredvid så blev man lite peppad. Det blev nog ca. 3 km uppjogg och sedan körde jag ca. 5-6 x 350-400 meter i hög fart. Avslutade med 2 varv nedjogg. Riktigt slut!

Idag blev det förresten också ett djurmöte då en älgkalv irrade runt och höll på att springa över vägen då jag skulle hämta Ullis.

Av Niclas Bernhardsson - 14 juni 2010 22:40

Så var det dags för fotbollsträning igen och som vanligt så hade jag inte gjort upp någon plan på vad vi skulle göra. Men jag brukar provisera och det brukar sluta bra. Planering är förstås alltid bättre men ibland så orkar och hinner man inte.

Och när vi kommer fram till parkeringen, som ligger i en ganska brant sluttning, så ser jag att en bil håller på att backa hur men inte sjutton ser jag någon som kör utan bilen verkar förarlös och rullar sakta men säkert bakåt och jag rusar ut ur bilen och försöker hålla emot men först så håller jag lite för dåligt och folk borta vid klubbhuset undrar vad jag håller på med. Men jag får snabbt hjälp då en hjälptränare för laget, hoppar ur och jag kan förklara vad som händer. Han får tag på några bra bräder som vi kan lägga bakom hjulen.

Sen samlar vi killarna och vi börjar med en ganska bra uppvärmning och alla kämpar på. Sen blir det mycket löptekning och alla verkar gå framåt. Vi fortsatte med en hel del passnings -och teknikövningar och sen blev det lite övningar innan vi avslutade med lite matchspel där jag själv var med som vanligt. Jag märkte lite gnäll, från sidan om plan, om att jag själv var med men jag vill både ha träning och tror att jag kan få in mina tankar och ideér bättre om jag själv är med.

Men det var riktigt jobbigt iaf och skönt med en dusch efterå. Igår kväll/natt var jag upp till nästan 2 så nu är det bara att hoppa i säng.

Av Niclas Bernhardsson - 14 juni 2010 22:34

Så var det dags att presentera min affärsidé för en konsult som skall syna om jag har en bra affärsidé. Jag tyckte att jag hade förberett mig dåligt men i det här fallet så är det ju själva affärsidén som är viktigaste och kanske inte hur bra jag presenterade allt.

Så nu är det bara att vänta och se vart det slutar. Spännande är det allt och ju närmare beskedet ju mer nervös kommer jag att bli.

I övrigt så har jag skickat lite produkter och även spelat lite tennis med Felix.

Sen var det dags för fotbollsträning... Läs gärna nästa inlägg!

Av Niclas Bernhardsson - 14 juni 2010 01:28

Usch, vad seg jag är på mornarna men jag ville ju så väldigt gärna komma igång igen men av erfarenhet så vet jag ju att det inte går så bra på morgonen. Men Ullis och jag kom iväg och det var segt och även kvavt i luften. Det tog inte alltför lång stund förrän vi pustade ut och fick gå några steg. Men så var det ju lite sist också så man fick trösta sig med det. Men det släppte aldrig riktigt och benhinnorna krånglade eller rättare sagt fotleden som domnar bort. Foten blir liksom som en belastning och det vid alldeles för kort sträcka. Men vi gjorde fartlek av allting och solen gassade på ordentligt och jag blev förmanad av Ullis förstås som undrade varför jag inte tagit på mig en keps. Inte ens solbrillorna for på....

Det blev iaf ca. 6 stycken rejält fina intervaller som vi anpassade efter terrängen men som vi förstås gjorde upp lite innan sas.

Skönt var det iaf och man blev rätt slut efter. Efteråt så kom det lite släkt för att gratulera Felix som fyllde år för några dagar sedan. Trevligt och lite småsnack med släkten, det är aldrig fel!

Av Niclas Bernhardsson - 14 juni 2010 01:24

Och så har fotbolls-VM dragit igång och i början missade jag inte en match och premiärdagen så spelade jag för hela 30 kronor, 10 på Matchen och 20 kr på Lången. Och Lången sprack men Argentina så spelade jag 1-0 och vann hela 158 spänn på en 10:a! :-) Kul men jag hoppades ju innerst inne på Nigeria eftersom Lagerbäck är förbundskapten. Men de tar nog sig vidare iaf för de spelade grymt bra emellanåt.

Och vad säger Ni om målvaktstavlorna? Det är också grymt men ändå lite roligt att titta på. Hemskt att säga men så är det ju... ibland! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 10 juni 2010 23:38

Så var det torsdag igen och förstås dags för träning. Men först en koll på arbetsmailen och stressade igenom den innan det var dags för mat och och sedan träning. Men bilen var på lagning så Felix tog cykeln och jag snörade på mig mina Inlines så drog vi iväg. I ryggsäcken så packade jag förstås ned fotbollsskorna och lite kläder om det skulle bli kallt när vi skull hem. Men vädret var fint och efter lite snack med de övriga ledarna så blev jag lite försenad och bad om ursäkt för det. Men det har knappt kommit igång förrän en pappa till en kille i laget blir ganska upprörd och vi blev lite paffa då vi var osäkra på varför och så här efter har jag fortfarande inte fått tag på honom och fått ngt svar.

Men iaf, träningen fortsatte och det var inte heller idag något gnäll fast vi ökade lite på intensiteten. Vi körde ungefär som vanligt och det blev en hel del teknik på olika sätt och sedan några övningar. Den sista halvtimmen så blev det matchspel men lite ojämna lag, tyvärr. Trodde inte det skulle bli ojämnt men det blev det och jag fick ändra lite efterhand. Tyvärr så stod jag i mål och det blev förstås itne så svettigt som jag hade hoppats men eftersom Felix och jag skulle cykla samt åka Inlines hem så gjorde det väl inte så mycket. Men Felix somnade som en klubbad säl när han kom hem. Han fick förresten en ny fin cykel igår. En Scott förstås.

Av Niclas Bernhardsson - 10 juni 2010 23:21

Eftersom cykeln jag brukar använda till och från jobbet har punktering så har jag på slutet börjat köra Inlines till och från jobbet. Mycket skön start på dagen och det tar inte direkt lång tid att snöra på sig dem. Och nu har bilen börjat stula då jag fått för mig att det är något fel på bromsoket. Först så trodde jag att det bara var bromsbeläggen som var slut men när jag sedan lossat hjulet så upptäcker jag, tror jag iaf, att det är mycket kvar på beläggen och jag som varit nere och köpt nya. Så då, efter lite tips från granne, så utgår vi ifrån att det är grus eller ngt annat som letat sig in och ger upphov till skrapljuden. Men det blir bara värre och värre så idag så lämnade jag in bilen och bromsbeläggen var visst helt slut fast på insidan och där kollade jag inte. Men nu är det fixat iaf fast det blev faktiskt Inlines till och ifrån Trosa där träningen var men mer om det i nästa inlägg.

Av Niclas Bernhardsson - 7 juni 2010 23:54

Så var det måndag igen och när man kommer upp till Häradsvallen så ser jag att det är många där och på sista tiden så har en del inte riktigt skött sig så man suckade lite för sig själv men tji fick jag! Det var bra kämpatakter från alla och kanske hade de tänkt till lite på slutet. Ganska lång och småhård uppvärmning men inga som gnällde. Och en hel del fys också och fortfarande inget gnäll. Och så skönt att vara tränare då man alltid kan sluta då man själv vill! ;-) - Tre armhävningar till (för jag orkar inget mer...)

Sen många övningar med boll och förstås lite mer matchlika övningar och det kändes som att de fungerade bra. Kul! Och matchspelet var jag själv med i och jisses vad seg jag kände mig. Men det var bara att bita ihop och jag hade något hårt skott som Norén fick upp händerna på och om det var i ren självbevarelsedrift eller mer allmänt räddat, vet jag inte! ;-) Det tog iaf idag och det var skönt. Nu är det bara att köra på! :-)

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards