Alla inlägg under januari 2015

Av Niclas Bernhardsson - 23 januari 2015 20:45

Lite snabbt bara om min nya vardag. Tim jobbar ju i butiken på vardagarna och jag jobbar som gympalärare och hjälper Tim i mån av tid men han får ta allt större ansvar och han gör det riktigt bra. Så kul att se hur duktig han blivit och jag jobbar på lördagarna samt även lite grand då jag kommer hem från skolan. Och skolan är ju Ronnaskolan och det var verkligen ett lyft för mig då jag gillar att undervisa och speciellt att inge hopp hos barn. Och i princip så har jag bara invandrarbarn och det känns verkligen skönt. Det är så mycket känslor och så mycket värme, helt enkelt underbart. Men nu börjar jag spinna iväg känner jag. Jag tänkte bara lite kort skriva om att dagarna går så fort och en rolig händelse var när jag gick in på min kollegas lektion och då höll han på att visa hur en lek gick till och han skulle precis visa två lite speciellt samt svåra övningar och jag slängde mig ned och skulle demonstrera. Den första övningen var att man liggandes på magen skulle slänga iväg en ärtpåse och pricka en omvänd liten låda och i princip så träffar eleverna 2 av 5 kast och jag träffade med mitt kast. Sen sprang jag vidare och visade nästa övningar där man ståendes, på mycket längre avstånd, skall träffa en likadan låda fast med två ärtpåsar och den är svårare och jag satte bägge kasten. Jag showar lite och låtsas som jag vinkar till publiken och skriver autografer i luften och de skrattar. Efter min lilla show så gick jag tillbaka för jag hade helt glömt bort varför jag gick in... Ha ha! Hursomhelst så har tiden i skolan gått så jäkla fort och kanske är det helt enkelt för att det är så himla roligt. Så allting är på gott och ont! :-) Och helt otroliga arbetskamrater också. Risken är väl att jag blir kvar längre än det var tänkt men jag passar på att själv vara med så mycket jag kan och får lite gratis träning även under arbetstid samtidigt som det är väldigt bra rent pedagogiskt för barnen att se hur det skall gå till. Med de större eleverna så kan man vara med lite mer aktivt också. Ja, just ja! Jag och chefen skall cykla Vätternrundan och det skall bli jäkligt roligt men jag har skrämt upp honom lite med att sätta lite tidsmål för oss. Så nu gäller det både att träna lite mer cykel, och det är ju bra för Kalmar, och även förstås att få tag på en startplats till mig.

Av Niclas Bernhardsson - 22 januari 2015 21:51

Så var det torsdag och således träning igen med löparklubben och idag kände jag att jag inte längre kunde "smita" ifrån träningen då jag förut hade kört på stakmaskinen istället för att komma igång med Vasaloppsträningen. Och vad skulle man springa i för skor då... Mina trail-skor borde funka, tänkte jag. Ullis och jag kom till Safiren ca. en halvtimme innan löpträningen och Ullis spinningpass skulle precis börja och jag hann staka men inte mer än 10 minuter innan jag fick svida om till löpningen. Stakningen gick ganska lugnt men jag kände av Core-träningen från igår. Sen väntade jag in och kollade vilka som kom och först in var Lindblommaren och strax efter kom Tokan, Flaken, Rainy och Putte in. Vi drog igång våra "Nasa-klockor" och sprang iväg. Jag trodde först inte att jag skulle kunna springa sålänge med tanke på min träningsvärk i magen men det verkade inte vara något problem. Värre var det med halkan då jag inte hittade mina broddar och det verkade inte spela någon roll att jag sprang i mina Trail-skor. Vi som sprang utan broddar hade det rejält tufft så jag valde att bara köra distans istället och samtalade med Rainy och Putte och de andra körde några fartstegringar emellanåt och vi kom joggandes efter. Det blev totalt prick en mil och ett jämnt fint men lätt tempo. Dock, som jag nämnde förut, lite segt i magen.

Av Niclas Bernhardsson - 21 januari 2015 18:45

Onsdag och vanligtvis en vilodag men nu är jag igång lite hårdare och jag måste trycka på lite med Vasaloppsträningen och Ullis skulle gå på Core-träning och det var visst fullt så jag kunde inte boka. Men jag var inställd på att köra lite egen Core-träning och också lite stakning. Men varför inte kika in och se om det fanns en plats kvar. Och ledaren var schysst och tryckte ihop oss lite grand. Återigen så slog det mig hur starka många är och jag utmärkte mig inte alls genom att vara starkare men jag kämpade tappert och t.o.m skakade i vissa övningar. Jo utmärkte mig gjorde jag men tyvärr genom att vara så stel. När man skulle ligga på rygg och sparka uppåt så kanske jag trodde att jag sparade uppåt men det var nog lite mer framåt... Och sen skulle man svinga upp benen och nederdelen av ryggen i lyften då man låg på rygg/skuldrorna. Det var faktistk helt omöjligt för mig! :-0 Magen blev iaf ordentligt mörbultad och jag känner mig klart nöjd med passet. Så jag bokade direkt in mig på nästa veckas Core-pass. Kul! 45 minuter var det nog.

Av Niclas Bernhardsson - 20 januari 2015 21:47

Så var det tisdag och jag var fullt inställd på att köra med löparklubben men Ullis hade bokat spinning och jag tog ett snabbt beslut att hänga med henne istället. Givetvis tråkigt att inte köra kvalitet med klubbmedlemmarna men Ullis drog klart mer idag. Och vi åkte ned ganska fort så vi hann köra lite innan. Ullis hoppade på ett löpband och hann med att springa i 30 minuter och jag hade glömt löparskorna så jag gick ned och stakade och jag hann få ihop 25 minuter. Jag körde på hyfsat hårt så när spinningen skulle börja så var man redan igång med svettningen big time! :-0

Och idag var det återigen Sara som var ledare och jag hade fullt sjå med att ställa in cykeln då den kärvade. Jag blev väl inte helt nöjd men det funkade och det efterliknande riktiga förhållanden ganska bra. Dvs. typ som att köra tempocykel. Kanske inte så jätteskönt men bra att träna på att ligga lite mer ned. Det var iaf ett bra pass och för första gången så fick jag en cykel som var lite tyngre än tidigare. Jag har trott att det bara var snack att det skulle skilja så mycket men efter ett tag så kändes det nästan som vanligt. I början så var det nästan så att jag tyckte nivå 10 var ungefär som gamla nivå 14-15 typ. Men sen skiljde det mindre men skit i det. Bra pass och Ullis och jag var som blöta sillar på slutet men jäkligt nöjda! 50 minuter spinning och totalt en timme och en kvart totalt.

Av Niclas Bernhardsson - 19 januari 2015 22:44

Hmm, jag gick rejäla refluxbesvär runt lunch igår och sen fick jag problem att sova i natt och samarin verkade inte hjälpa. Och imorse så var vi nära att åka in till akuten då jag inte kom upp ur sängen. Men efter att ha försökt ett par gånger och sjukrådgivningen inte svarade så kändes det lite bättre men jag var fullt inställd på att ringa in vikarie då jag inte kunde röra mig utan att få hugg i bröstet. Men jag var inte så jätteorolig då det hänt förr och jag har testats åtskilliga gånger. Hursomhelst så får jag i mig lite frukost och det funkar hyggligt. Så jag åker till jobbet och det börjar släppa alltmer men det är först mot kvällen som det i princip är helt okey. Dock så har jag både lite ont i magen och i halsen och 5 samarin på kort tid kanske inte är det bästa. Men jag går dit och testar och det funkar bra förutom lite överansträngt i ett muskelfäste. Och även det funkade. Svettigt och kul pass med S. Ullis och jag hoppade in för att köpa lite mysfika till idrottsgalan och den gör ju sällan en besviken och det blev likadant i år. Riktigt roligt och kul att se alla profiler och stort grattis till Super-Sarah! Wow! Skål, på Er! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 18 januari 2015 10:30

Så var det söndag och tanken var att få till ett långpass men jag vaknade upp och var lite på dåligt humör. Kanske spelade min sträckning i nacken in. Och jag kände mig lite lat och ville hellre springa inomhus idag. Och Ullis hängde på. Jag fick låna ett par lurar men mitt nya abonnemang strulade så jag fick tanka på lite mer surf och sen laddade jag in lite 90-talslåtar och väntade in ett band då de var upptagna. Tyvärr var det inte originalartisterna som spelade och sjöng och det drog ned lite men när det kom en bra låt så ökade jag farten eller stigningen och ibland både och. Det gick rätt bra men jag märkte att Ullis hoppade av runt milen och då ville inte jag göra så hon fick vänta för länge men vid 14 km så fick det räcka och jag hade då kört rätt hårt på slutet. Men skönt att få det gjort och skönt att springa. Det går bättre och bättre efter min klantiga skada. Jag får väl ta det lite försiktigt ett tag och inte tokköra ibörjan bara. Jag höll på i 1 timme och en kvart iaf.

Av Niclas Bernhardsson - 17 januari 2015 08:30

Lördag och dags att jobba lite på Enklaresport men först lite cirkelträning på Safiren i form av maskinträning där man kör 2x45 sekunder innan man byter maskin. Duktig instruktör men jag har förstås inga problem med maskinerna efter alla min år som styrketränande. Dock inte lika mycket rutin på just den här formen men det här var andra gången så nu hade jag fått in rutinen och höjde inte lika mycket. Efter lite uppvärmning, där jag fick lite uppslag till skolan, så var det dags att köra igång och som enda killen så utgjorde jag förstås en "exotisk" uppsyn men jag brydde mig inte. Bra träning är bra träning hursom. Det var typ 12 maskiner och en situps-station, hantelpress samt en stor pilatesboll där man skulle upp och balansera. Jag vågade inte hoppa upp efter mitt uttänjda ledband men innan jag ens hann försöka så råkade jag ta fel station och istället för bollen så tog jag maskinen innan eftersom markeringen för "våra" maskiner låg liksom mittemellan. Och just den stationen var en sådan där lite halvsuspekt övning där man skall pressa ihop låren mot varandra. Men det kunde jag bjuda på. Jag provade förresten övningen då allt var slut men det gillades inte av det vänstra knäet men jag skall försöka igen om någon vecka. Bra pass och det här kan gott och vl få bli en vana.

Av Niclas Bernhardsson - 15 januari 2015 19:00

Torsdag och klubbträning men någon Rachel hade visst annat i åtanke. Rachel var i det här fallet stormen som drog in och det var riktigt obehagligt och dessutom väldigt halt på flera ställen. Så tre av våra klubbmedlemmar valde att köra inomhus och tre stycken utomhus i riktigt dåligt väder, all heder åt dem. Hursomhelst så hade jag fixat fram ett par lurar så jag kunde lyssna på musik den här gången. Ullis hittade ett löpband som var ledigt och jag hade väl egentligen tänkt att staka idag men jag blev alltmer sugen på att testa löpformen och efter några minuter blev ett band bredvid Ullis ledigt och jag hoppade på, med mina tjocka Hoka One One, och startade musiken och drog igång. Jag ökade allteftersom och efter ett tag så blev jag så sugen på att springa snabbare trots att jag svettades ymnigt. Och jag kunde springa rätt fort ganska länge och det kändes så himla häftigt och lite gammal känsla av snabbhet dök upp inom mig. Och sen kollade jag vad lutningen stod på och blev lite besviken över att den stod på noll och när jag ökade och körde upp lutningen så fick jag sänka farten rätt kraftigt men jag körde några minuter iaf och fick låta låren jobba på. Sen drog jag ned till noll igen och ökade farten. Jag ökade successivt och var uppe i runt 16 km/h några gånger och t.o.m 16,5 km/h som snabbaste. Jäkligt nice och hög fart lite längre stund än jag trott var möjligt. Men för att försöka avrunda det hela så var det som sagt var noll i lutning och rätt lugnt i början. Sköna vibbar dock och det tar jag med mig. Totalt ca. 47 minuter och en mil. Det får klassas som fartlek. Jag avslutade med lite styrketräning i 10 minuter.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards