Alla inlägg under april 2016

Av Niclas Bernhardsson - 8 april 2016 21:12

Fredag och ytterligare en dag med Nationella prov i skolan men för mina elever. Alltså inte för mig. Men det verkade som det tar på mig också med all nervositet och man vill ju hjälpa eleverna så mycket men man är helt hjälplös. Och kommer det frågor så kan man inte mer än att bara påpeka små enkla saker som "har du läst hela texten?", "nej, jag är ledsen, jag kan inte hjälpa dig men försök att kolla på figuren och se om det hjälper dig". Men alla kämpade som vanligt bra och nu är det bara att andas ut. Sen blev det lång lunch och jag passade på att rätta lite prov innan de hade en kort engelska-timme och sen en ännu kortare svenska-lektion. Där blev det fika igen och vi tittade samtidigt på youtube. Sen höll jag på att glömma bort ett möte men det ordnade sig.

Väl hemma så var jag så trött så jag stupade i säng och sov sen lite väl länge. Efter det så var jag som en zombie men hade vi bestämt att vi skulle simma så skulle det bli så. Vi packade våra väskor och drog ned. Jag träffade en bekant, eller iaf en som är lite nyfiken på hur det går för mig, som undrade hur jag låg till med formen och jag sade som det var. Att jag tränat hyfsat bra men att jag gått upp för mycket i vikt. Sen in i bassängen och nu hade vi inte simmat på länge och jag kände mig lite ringrostig. Och det verkade inte släppa. Fullt med folk i bassängen och man fick kryssa lite. Sen morsar jag på en kille jag precis träffat men han är sjukt trevlig, det är förresten killen som lånade ut sin mobil så att jag skulle kunna se klart på J-O´s sista match. Han undrade lite hur det gick och han berättade lite om sin träning. Och efter ett tag så undrade han om vi inte skulle hänga med på hans intervaller och varför inte. Jag förstod rätt fort att jag inte skulle hänga med men jag körde på så hårt jag kunde. Ullis var några sekunder före och sen ytterligare några sekunder före låg den andre killen, som jag inte kan namnet på. Jag tror jag låg på 1.20-fart som snabbast och sen en på 1.31 och en på 1.40-fart Dvs farten/100 meter fast vi körde bara 25-metersintervaller. Det blev 6 stycken intervaller och farten tar jag med en nypa salt eftersom klockan inte är exakt i poolen. Totalt 800 meter och det fick faktiskt räcka idag. Sen blev det som vanligt snack i bastun och fastän man inte känner killarna, som var där, så drog diskussionerna iväg till extremidrottare och bastu-VM.

Efteråt så käkade vi på Krilles och handlade lite till kvällen och förstås till Felix, då han skall göra högskoleprovet, imorgon.

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 7 april 2016 22:39

Torsdag och rätt mycket arbete på skolan, så jag kom hem lite senare än vanligt. Och väl hemma så var resten av familjen ungefär lika trötta som vad jag var. Hmm, tiden drog iväg och det fick bli en blixtvisit till Hemköp och köpa hem lite korv. Sen hittade jag knappt kläderna och Ullis tittade ut, genom fönstret, och var inte så positiv. Hon började fundera på om några skulle dyka upp. Och jag blev också alltmer sugen på att träna annat men man lämnar ju inte några löpare i sticket. MEN man kunde ju alltid packa ned kläder för alternativ träning. Så fick det bli och när vi packade om så kände vi oss båda två mer och mer sugna på simning. Så det var nästan så att det blev en suck av besvikelse då vi ser två löpsugna killar sitta och vänta! :-) Men jag slog blixtsnabbt om mitt fokus och taggade till. När jag sen kommer ut från omklädningsrummet så är Ullis redan klar. Det verkade bli vi fyra och de andra två var Rainy och Putte. Flaken hade fått förhinder och så även Tokan. Men men, vi drog iväg och nu blev vi nästan osäkra då Flaken brukar ha idéer men jag började snart komma med förslag. Det fick bli runt lilla Väsby och sen senare upp mot skogen där skidspåren går, ja på vintern alltså. Och långt borta ser vi en löpare som påminner om Super-Roffe. Men han verkade försvinna upp i skogen men efter någon kilometer så möter vi honom faktiskt och han följer med oss istället. Sen blir det ut mot stora vägen fast förstås på cykelvägen, som går bredvid. Väl tillbaka i själva Vagnhärad så bestämmer vi oss för att köra förbi gamla Mecman och det brukar bli typ 2 km extra. Och nu gick det lite hårdare i backarna och det drog tyvärr i vänstra baksidan igen. Iaf när jag tog i lite. Sen går det hyfsat hårt även nedåt och Super-Roffe är lite före. Sen får Ullis eld i baken och trycker på så in i bängen. Hon tyckte att vi log på lite och blev nog lite sur. Med all rätt men bra träning. Det blev en kraftig fartökning och sista 900 meterna, med fart, gick i 4.16-fart Och man fick ta i lite. Men det är ju också lite knäckande då det är min måltid på maran. Ja, att ligga i 4 minuter och 16 sekunder per kilometer. Och nu var det i en nedförsbacke!:-0 Men ett bra pass och vi snittade 5.57, på första halvan och 5.38 på andra halvan.

ANNONS
Av Niclas Bernhardsson - 5 april 2016 22:57

Tisdag och träningsdag med Enklaresport Running Club. Ullis kom löpandes från Trosa och jag kom sent hem från skolan.

Och innan ni har letat er trötta efter något sexuellt innehåll så ber jag om ursäkt, det handlar enbart om antal och inget annat. Det var dock ett lustigt sammanträffande att det hela tiden var sex stycken av allting på slutet. Jag kom ned till löparbanan, typ ... sex minuter i och där ser jag en barnfamilj som springer lite. Jag tror banne mig det var sex stycken just då också. Inklusive mig. Men jag hinner plocka fram flaggan och låsa upp och snart nog trillar folket in, det var Mie, som kom från ett håll och vi ser snart att Rainy och Tokan kommer joggandes och man känner lätt igen dem på stilen. Och så Putte. Vi hinner jogga något varv innan Rydholmaren kommer och vi sex fortsätter jogga tills jag och Mie, som var ouppvärmda, fått ihop tillräckligt med varv. Lite lätt stretch och sen löpskolning och vi körde en lite halvsvår variant av "travaren", eller skall vi säga Hoppsa med kick, på slutet. Vi bestämde oss för att de med mara-ambitioner skulle köra 5-minutare med en minuts vila, dvs sex minuter totalt på ett set. Jag hade glömt att ta med pulsklockan och bestämde mig för att köra med Rainy, han är lite svagare än mig på löpning och det passade perfekt idag. Jag har ju varit sliten men tyvärr var han också lite sliten, sade han. Putte var visst den enda som körde 400-ingar och så drog vi då iväg. Jag tyckte vi stod helt stilla ibörjan och funderade på om jag skulle göra om planen. Men snart nog så lade jag mig bakom honom istället och då var det enklare att hålla farten. Rainy gick helt enligt klockan och det blev så att vi körde 5 minutersfart, på intervallen, och 5,5-minutersfart, på vilan. Mie gjorde oss sällskap och hon passade på att få lite tips om lopp och energi på lopp. Givetvis lite individuellt men kan vara smart att testa på träning först. Snart började det ta emot lite för både Mie och Rainy och eftersom Mie inte körde intervaller på ett tag och dessutom varit sjuk så nöjde hon sig med fem men Rainy och jag körde en till, dvs sex stycken. Jag berättade hur konstigt det blev på Spin of Hope, där det också ofta blev sex i antalet. Och nu skrattade vi lite åt att det faktiskt också blev sex stycken intervaller. "Och så joggar vi ned i sex-minuterstempo!", skrattade Rainy. Om det nu stämde. Det blev iaf lite drygt en mil och tiden vet jag inte riktigt.

I skolan så pratade jag bloggar idag, på svenskalektionen, och det undrades lite om hur man gjorde för att få mer besökare. Ja, bilder är bra, svarade jag. Och intressanta rubriker. Tyvärr så hamnar väl den här rubriken också under den kategorin, men av fel anledning. Nä,dags för sängen och lite... nädå, jag skämtar bara! :-)

Natti, natti!

Av Niclas Bernhardsson - 2 april 2016 21:15

Lördag och så var det då dags för Spin of Hope. Vi hade ju samtidigt fixat en överraskning för Sara, som är drivande för arrangemanget i Vagnhärad, och jag hade tränat lite mindre på slutet. På fredagskvällen så hade vi packat för en längre semester och laddat upp käk för ett helt fotbollslag. Allt för bara mig och Ullis. Efter en god natts sömn så gick vi då upp och lite småsegt att komma igång men det var bråttom att komma på plats för att få till överraskningen och den gick helt enligt planerna men väldigt spänt och oroligt eftersom det var så känsligt. Sara blev förvånad och det blev lite tårfyllt. Sen var det då dags att komma igång med spinningen och det var Lisen som började och det var bra drag och väldigt engagerat. Stark och pådrivande röst och hon är dessutom gravid men detvar knappast något som märktes på passet. Bra start och kroppen svarade bra. Jag verkade dock inte kunna maxa för det var dagens lägsta maxpuls. Efter det så var det en timmes paus för mig och det var dags för tuffa Elin och det var rätt tufft på en gång. Men jag gav verkligen allt och försökte inte spara på krutet. Tyvärr var spinningcykeln jag körde på då riktigt dålig och jag var orolig att den skulle gå sönder. Men den höll ihop och under utlottningen så drog jag högsta vinsten och fick en start på Halvvättern, precis som jag hoppades på. Sen var det full fart hem eftersom en kund väntade, eller iaf skulle komma runt 10. Väl hemma så märker jag att en bil står utanför häcken, fast mer åt grannens håll så jag antog att det inte var kunden. Så jag tog fram min pastasallad och tryckte i mig när jag märker att bilen har flyttat sig mer mot vårat hus och jag märker även att han går ut och verkar gå mot butiken. Oj då! Jag tar med mig pastan ned och går och möter kunden. Jag ursäktar mig och förklarar att jag måste få i mig energi och vi sätter igång och provar skates när jag helt plötsligt kommer på att hans bil nog står på fel ställe. Jag frågar vart han har ställt sig och förklarar att han kan få böter om han står på gatan. Eftersom han har skates på sig så lånar jag hans nycklar och går upp för att flytta på bilen och vad ser jag! En liten längre bit upp på gatan står parkeringsvakten och räknar ned. Host! Jag hoppar in i bilen och parkerar den och ser att vakten åker vidare. Snacka om tur. Kunden köpar sina grejer och jag är snart på väg tillbaka till Safiren, badhuset där spinningen är. Det blir lite chilltid då och då under dagen. Tredje passet var nog det jag längtat till mest. Och det var Saras Schlagerspinning. Faktiskt lite tuffare än vanligt men roligt och varierande som vanligt. Passet var mellan klockan 12 och 13. Sen ytterligare en timmes paus innan nästan pass och då med en annan Elin, Elin L. Hon är från Friskis och jag kände först inte igen henne, lite pinsamt men så blir det ibland. Jag som jobbade i lokalen bredvid Frisks förut. Hursomhelst så var det korta intervaller och det tog ett tag innan jag förstod upplägget. Men det blev bra drag på slutet och klart inspirerande och Elin "vann" svettkampen! :-) Alltid kul när man ser att lederna själva tar i och snacka om förvånande när hon hur lätt som helst sjunger med i låtarna och dessutom bra. Det är inte så lätt att sjunga ens i lätt pulshöjning. Grym!

Sen var det bara byte av cykel och då äntligen för Team Alice! Och bredvid älsklingen! :-) Men passet drog igång och musiken blev rätt hög och jag hade en högtalare rakt framför mig. Men satan i gatan, jag hörde ingenting av vad Susanne, som ledaren heter, ropade! Så jag försökte bara kolla på vad hon gjorde men det var inte alldeles lätt och jag kom inte alls upp i samma nivå som tidigare. Jag fick ungefär, ganska precis faktiskt, samma pulsnivåer som första passet men nu var jag ju uppvärmd och borde ligga högre i puls. Och så en timmes paus innan sista passet och nu var det jäkligt dött utanför spinninglokalen. Alla var trötta och några låg och sov t.o.m :-) Men snart var det dags och visst hade jag blivit lite trött men inte så farligt. Förvånandsvärt bra känsla i kroppen och så var det då dags för sista passet. Det höll Tomas i och passet hette Skäggrock och Tomas är bra och riktigt engagerande. Men nu kändes det mer som att ro det hela i hamn men passet var bra och skönt, kanske fuskade jag en del också. Jo, det gjorde jag. Men ändå klart högre puls än föregående pass - me like!

Riktigt, riktigt nice dag på alla sätt och vis!

På vägen hem så får vi höra att Zlatan haft show igen. Hat trick! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 2 april 2016 18:00

Så här dagen efter så har allt börjat sjunka in och det har verkligen varit överväldigande och det finns så mycket att skriva och kanske får jag sålla en hel del, vilket förstås är synd. För det var verkligen en superdag! Normalt så skriver jag nästan enbart om träning men nu var det så mycket mer än så, ja livet i sig kan man säga. Det började med att några personer, jag nämner inga för då kommer jag bara att missa någon eftersom det var så många som gjorde så mycket och så bra, som gick ihop och ville överraska Sara, som miste sitt lilla barn Alice i cancer. Sara är drivande på Spin of Hope, i Vagnhärad, och brinner verkligen för att bekämpa barncancer och hon är verkligen en godhjärtad människa. Vi, i gruppen alltså, fixade tröjor och hade förberett att överraska henne på morgonen och dessutom fixat så att den lokala tidningen, Södermanlands Nyheter, skulle komma och intervjua Sara. Allt det gick så himla bra och det var fint och känsligt och jag hade svårt att hålla tårarna borta. När jag dessutom såg på Saras film, dagen efter, så kom då tårarna. https://www.facebook.com/sara.burmansvantesson/videos/440030809416729/

Sen var det då spinning för hela slanten och ett skönt häng med deltagarna däremellan. Jag kommer köra ett separat blogginlägg om träningen men det blev 6 pass för mig och Ullis körde hårt som vanligt och fick ihop hela 9 pass, det tror jag hon hade förra året också. Men för mig så blev det verkligen en rejäl ökning och till min förvåning så kunde jag trycka på hela tiden och både kropp och huvud hängde med. Ledarna var Lisen, Elin, Sara, Elin L, Susanne och Tomas. Alla körde på hårt och skall man kora en vinnare utefter hur hårt det var så får min pulsklocka bestämma och vinnaren blev då.... Tadaaa: Elin! Men det var jämnt skägg (!) och alla pass var bra. Tyvärr så hörde jag i princip ingenting på Susannes pass och det påverkar ju också att jag inte hade så höga värden då. Lite för hög musik och jag satt just då precis bredvid en högtalare. Men men, vi återkommer till det senare. Det var en fantastiskt dag och underbar träning! Nu skall jag iväg på familjemiddag.

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok

Följ bloggen

Följ Niclas B med Blogkeen
Följ Niclas B med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se