Alla inlägg under januari 2021

Av Niclas Bernhardsson - 31 januari 2021 23:00

Söndag morgon och jag kan knappt komma upp. Det stramar under skinnet och lederna värker. Det är även lite rött på ställen som knogar och allting tyder ju på att det är någon form av reumatism. En doktor skickade ju mig på reumatismprov för en massa år sedan men det var mest för att jag så stel. Det här morgonen däremot var helt sjuk. Jag gick sakta och var både jättetrött och stram och stel i lederna. Det tog några timmar men sedan var det bättre och mot kvällen så tvingade jag igång mig att köra lite cykel och testade att trycka på en del och det fungerade bra. Visserligen bra hjälp med klungor men jag snittade 192 watt och kom 22,4 km på 37.29 Bra tryck! På slutet var jag förstås lite trött men ändå ett skönt kvitto på att kroppen fungerar då den belastas. Men undrar vad jag åt för något kvällen innan? Det brukar hänga ihop en hel del. Imorgon väntar läkaren.

Av Niclas Bernhardsson - 30 januari 2021 23:00

Lördag morgon och jag kunde knappt komma upp och kände mig helt ur balans. Det var förstås sockret från igår kväll. Fyra kolastänger och det värker i hela kroppen och jag kan knappt fokusera. Men vad sjutton! Vi hinner inte röja så mycket som vi vill utan det blir lite halvt om halvt och snart är första kunden på plats och det är kompisen "Långstånken" som har med sig två par skidor som jag bara behöver refresha men jag lägger en del tid på dem i alla fall. Sen kommer den andra kunden in och nu kände jag mig helt plötsligt väldigt liten med mina 178 centimer över havet. Han var till och med längre än "Långstånken" och det var lite komiskt. Tyvärr så strulade det när han skulle betala då jag inte fick igång betalmaskinen och det slutade med att han fick swisha till företagskontot istället. Det går ju lika bra det men lite förargligt att man inte kom ihåg hur man satte igång dosan... Jag kom dock på det precis på slutet men då var han redan igång med att swisha. Efter den kunden så fick Tim passa butiken och Ullis och jag drog iväg till stan för att köpa lådor men det var rent ut sagt skitjobbigt med alla människor man skulle akta sig för och många tar inte hänsyn. Hursomhelst så behövde vi en ny dammsugare då jag förstört den vi har med all slipdamm. Vi gick dock först in på Ikea för att köpa lådor och där var det som sagt var knökfullt så det blev en mental kamp att ta sig igenom butiken men det gick bra men mentalt var jag slut men vi ville ta en kaffe och jag passade på att köpa mer lådor och en märkmaskin på Clas Ohlson. Väl ute så åker vi vidare till NetOnNet och av erfarenhet vet jag att det i princip alltid är lugnt där. I alla fall med folk. Sist var det dock nästan slagsmål mellan två personer men det är en annan femma. Jag var lite intresserad av deras egna modeller som heter Andersson men Ullis ville hellre köra med säkra kort så det blev en Electrolux UltraOne igen. Sen hem, bara hem! Jag var helt slut! 

Väl hemma så fixade Tim och Felix lite gott käk och det blev burgare och vi spelade sen med i "Vem gör vad" och det var kul. Jag vann förstås gången men andra gången så var det Tim som spelade lite mer säkert och fördelade ut sina poäng lite smartare. Kul program och vi tittade förstås även på Postkodmiljonären. Svåra frågor idag. 

Av Niclas Bernhardsson - 29 januari 2021 23:00

Fredag och normalt är det ju "Fancy Friday" men jag kände mig lite sliten och varken hann eller var supersugen på att klä upp mig. Kanske var jag lite trött från gårdagens superpass, som jag nog måste kalla det. Åtta kilometer snöpuls var överraskande bra. Jag kommer fram till skolan och idag var det istället en ny lokal jag skulle köra teorin i. Det gick rätt bra och det gäller att få det att bli intressant så jag försöker blanda upp det med egen erfarenhet och jag har nu ändå i princip levt ett helt liv med bara sport i huvudet. Typ superintresserad i 40 år och de första 10 åren var det väl mer lek då. Hursomhelst så delade jag upp det i en del teori och den andra delen var det pulshöjande aktivitet som gällde och jag passade själv på att spela lite badminton och jag känner mig lite taskig som spelar lite fulspel med små taskiga stoppbollar och liknande. Men jag älskar ju att tävla och jag tror att eleverna lär sig bättre om de ser hur man kan spela. Sen varierar jag ju givetvis nivån lite. Det var riktigt kul när några elever skulle ut och åka längdskidor och då det hade snöat en hel del så fick de förstås köra ospårat. Men de hade roligt och de var både svettiga och nöjda när de kom tillbaka. Sen hämtade jag Ullis och vi åkte ned på stan för vår sedvanliga fika och som vanligt så delade vi och hon i kassan var snäll och skar upp så fint. Det kändes som vanligt att man åt för mycket men nu delade vi även på en smörgås för att få i oss lite nyttigt i alla fall. Sen en snabb sväng in på järnaffären för att kolla lite golv och sen hemåt. Vi beställde hem lite mat och idag blev det från Trosa Sushi och barnen var och hämtade. Ullis och jag hade tänkt att röja lite i butiken men bestämde oss för att ta det imorgon bitt istället då det skulle komma lite kunder. Jag får också mail om att jag inte kan låna om några böcker och det är förstås just nu som jag skall göra uppgiften som jag väntat på. Eller rättare sagt så var det nu som det upptäcktes att jag missat just den uppgiften... Nåja, jag fick ingen tidsgräns så jag får väl försöka låna om dem senare. Sen tittade vi lite på teve och jag åt lite för mycket godis. 

Av Niclas Bernhardsson - 28 januari 2021 23:00

Torsdag och det innebar första gången med halva klasser hemma på meet och halva klasser i skolan. Och det gick bra och det var en skön boost att se både elever och kollegor igen. Efter jobbet så får jag skotta fram bilen och vilket väder vi fått. Jag får direkt börja med att skotta snö och ungarna kommer typ samtidigt. Så efter ungefär tio minuter är även Ullis hemma och vi börjar med maten. Det blir lite enklare mat idag och idag är det ju alltså torsdag och går det ens att springa i det här vädret? tänker jag. Det tar helt ärligt emot och big time! Men Ullis är på och vi beslutar att det får avgöras av Puttes eventuella deltagande och det tar inte många sekunder förrän det kommer att pling att han kommer... Aj då! Det är bara att bit i det sura äpplet och styra om från den sköna tv-soffan till blötpiskande snö i ansiktet och snö lite överallt. Sagt och gjort. Ullis och jag byter om så fort som klockorna fått kontakt så joggar vi bort. Man märker direkt att fotleder får jobba hårt och jag måste hitta några bättre skor. Jag struntade att leta efter några broddar då den här snön ändå gjorde så att man nog skulle halka ännu lättare med broddar om de inte fick kontakt. Dock är mina vanliga skor väldigt halkiga så det var lite läskigt. Väl på Safiren så ser vi att Putte väntar och vi taggar till och bestämmer oss för en vanlig men lite mer kuperad runda då det ändå var långbacke idag men med tanke på snön så blev det här ett bra alternativ. Snön blåser rakt in i ögonen och det nästan skär i halsen ibland av flingorna. Vi börjar mot Lundby och det börjar omgående med en tuff backe och jag bara väntar på att det skall ta stopp som det brukar göra. Men väl på toppen så märker jag att de andra nog är minst lika trötta och det är ett positivt tecken. Kanske har jag en bra dag, tänker jag. Vi fortsätter och det är säkert tio centimeter snö som man skall pulsa igenom och jag håller ett högt löpsteg för att underlätta och det blir lite som att springa i tuff terräng. Vilket det är iofs. När det gått tre kilometer så känner jag att det är lite av en make or brake situation men andning och muskler fortsätter att fungera och så håller det på och det känns sjuttsingen som jag inte blir tröttare. Men längs hela "Mecman-rakan" så är det riktigt mycket snö och mot slutet så har jag blivit klart tröttare men även Ullis och Putte verkar tagna. Vi får ihop åtta kilometer och alla är supernöjda men gladast är nog räv... förlåt jag! På slutet blev jag dock väldigt öm och sliten i både fotleder och i hälsenor som nog varit spända länge. En skön dusch och sen blev det två avsnitt av Advokaten. Det börjar ta sig. Ett tag var det nästan så att vi ville sluta titta. 

Av Niclas Bernhardsson - 27 januari 2021 23:00

Onsdag morgon och jag kom upp i bra tid. Så innan jag började jobba så åkte jag ned en snabbis till Woodys och köpte på mig lite mer till renoveringen, nu blev det istället en detalj för innerhörnet, så att det blir både stabilare och snyggare då man spacklar över det samt en ny spackel och lite annat som plastpåsar. Sen hem och göra mig iordning för lektionerna och nu slog det mig att jag tänkt fel då jag skall lämna bilen. Jag hade sagt 09.00 men då satt jag ju och hade lektion så jag skrev lite fort att jag tänkte fel och kommer vid 10.00 istället. Det var lugnt men då kunde han inte kolla på den på en gång utan jag var istället tvungen att lämna den och gå hem. Men en skön liten promenad skadar ju inte, tänkte jag. Sagt och gjort. Efter första lektionen så åkte jag bort med bilen och lämnade nyckeln. Bränslerören hade blivit så dåliga så Millan och Carro hade upptäckt att den läckte och jag nu haft en burk under då det droppade men dock väldigt lite. Typ en droppe var tredje sekund. På parkeringen hemma så blev det dock knappt ingenting under en hel natt så jag undrar om det dunstar lite också. Hursomhelst så måste det fixas och det förstås omgående. På promenaden hem så märker jag hur jäkla kallt det är och jag blir aldrig varm om fingrarna. Då ringer en kollega och vi diskuterar kommande upplägg. Väl hemma så behöver jag förbereda mig inför en ny lektion då jag skall införa lite teori och det låter ju inte så konstigt men det blir ett nytt upplägg då jag istället skall presentera andra sidor på skärmen för eleverna och jag ber att de skall säga till om det ser konstigt ut. Det konstigaste blev dock då jag råkar dubbelklicka så jag slängde ut mig själv från mötet och hastigt fick leta upp meet-länken och jag var nog borta i 30 sekunder. Efter lektionerna så var det lite planering och Ullis ville att jag skulle möta upp henne springandes och jag hade sagt fel tid då jag slutade och eftersom det tog lite tid att avrunda jobbet och det dessutom kom en skidkund så blev jag lite sen. 

Jag byter om fort och drar iväg. Det går bättre än väntat att springa och jag tänker att jag ringer när jag närmare mig Vallen så får jag se var hon är. När jag ringer så undrar hon vart jag tog vägen då hon är hemma. Ojdå! Vi sprang visst om varandra så hon väljer att springa och möta mig istället. Jag fryser fortfarande väldigt mycket och springer och rör konstant fingrarna. Jag har dock inte sprungit så himla långt och när vi möts så verkar det som om jag sagt fel tid till Ullis också. Vi avslutar med en tuff backe och det känns först som den går helt okej men efter den så är det som luften igen bara går ur och jag orkar knappt jogga sista biten. Men på måndag har jag läkartid och då skall jag ta upp att det liksom gått rätt snabbt på slutet. Utför alltså. Jag sprang Kalmar Ironman 2019 i bra form och den nivån ligger jag långt ifrån nu. Jag slår av klockan och den uppför sig lite konstigt så jag undrar om jag ens fick på den från början. Mycket rikigt så visar den att jag varit ute i 5,1 sekunder och 0,00 km. Ajdå! Det blev nog drygt 3,5 km åtminstone. Lite väl kort och väl hemma så började vi förbereda för kvällen och jag visade stolt upp vad jag hann få klart med på lunchen. Det var dock klart svårare att spackla ett innerhörn än ett ytterhörn men jag blev ändå nöjd. Jag ser att jag fått meddelande från mekanikerna som säger att det bara sprutar ur bilen. Hmm, inte då jag lämnade den i alla fall men de var väl tvungen att känna efter. Hursomhelst så skall han kolla efter reservdelar och återkomma. Efter det så gick vi och slängde lite på återvinningen och sen gick vi och handlade. Vi tittade på flera avsnitt av Advokaten och någon mer träning blev det faktiskt inte. Så lite kort löpning blev allt. 

Av Niclas Bernhardsson - 26 januari 2021 23:00

Tisdag och jag hade sovmorgon och det gjorde nog att jag drog mig lite extra. Men sen blev det ordentlig fart och jag började att spackla på ett hörn och det gick rätt bra. Samtidigt passade jag på att spackla igen några hål som uppstod då jag monterade bort en stor träbit som använts som hängare eller stöd för krokar egentligen. Det var grymt monterat och fastgjutet så jag fick använda en hel del våld igår istället för att borra upp halva väggen. Men lite borrning och sen storsläggan så hade jag krökt gängstången så den doldes i väggen. Lite spackel på det och sen igen efter att spacklet sjunkit in. Det blev riktigt bra. Sen hade klockan gått så det var hög tid att ta emot eleverna för fjärrundervisning och jag körde samma upplägg som sist. Idag var det visst halt för några gick runt och halkade så det måste jag varna för imorgon. Lite mat mellan lektionerna och sen var det möte. Sen hann jag fixa lite med Enklaresport men jag hann inte posta idag utan det fick bli på kvällen. Återigen var det beställningar på halkbroddar och jag säljer typ minst ett par om dagen. Sen ett vallaställ och både broddarna och vallaställen är bra beställningar. Enkelt att skicka och administrera. Me like! 

Sen kom Ullis hem och vi käkade lite och idag var det visst lite att titta på också. Vi började med att avsnitt av Lyckoviken och sedan hade jag tänkt att träna men det var segt och vi fortsatte sedan med Landskampen, Sverige vs. Norge. Skön och avslappnat men lite smågnagigt att jag inte tränade. Men mysigt i soffan och sånt får inte underskattas! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 25 januari 2021 23:00

Inte helt ovanligt så var jag rätt trött på morgonen men jag har nu läkartid och det känns faktiskt jobbigt när försämringarna går så fort. En ökad trötthet i hela kroppen, leder som värker och det känns torrt och stramt under huden typ. 

Men till slut var jag uppe och försökte sätta fart och det blev lite jobb med skolan, fastän jag är ledig men då det händer mycket, i och med pandemin, så gäller det att hålla sig ajour och det var några elever som undrade lite också. Sen passade jag på att blogga och råkade visst göra en dubbelpost så den får jag radera senare. Efter det var det lite allmänt röj och förstås ned till källaren och fortsatte med renoveringen. Jag körde så långt jag kunde och sen var det dags för lite mer inköp. Jag satte igång maten och bad Felix att passa den då jag snabbt åkte iväg till den lokala bygghandeln. Där fick jag en chock över priserna på slippapper. Jisses! Så istället för storpack så blev det några stycken lösa blad istället. Det har visst hänt lite sedan de kostade fyra kronor styck. Ha ha! Jag köpte iaf på mig några papper och sedan silikon och en burk spackel. Sedan hem och nu hade Ullis kommit också. Vi väntade in potatisen och sedan var det mat. Vi passade på att titta på teve och hittade en serie som hette "Advokaten". Efter lite velande så blev det den och den var helt okej. Två säsonger var gränsfall men det är klart görbart om den är bra. Och visst var den bra! Vi såg på två avsnitt direkt och sedan gjorde vi oss iordning för cykling. Jag var sliten och trött men kände att jag måste träna. Kanske enbart för att liksom bromsa det som händer. Fokus idag låg dock på att ta det lugnt och jag försökte hålla planen fastän många körde fort runtomkring mig. Jag lyckades hålla mig till planen och snittade rekordlåga 122 watt. 42,5 minuter och 19 km med 138 höjdmeter. 

Efter duschen så kunde vi inte hålla oss ifrån ett avsnitt till och efter det så blev det bara lite teve och förstås reportaget med Lisa Nordén. Men jag hann också spackla lite och nu hade jag nästan för bråttom så jag slarvade med förarbetet. 

Av Niclas Bernhardsson - 24 januari 2021 23:00

Söndag och jag var supersugen på att komma igång med renoveringen och Ullis ville ut och springa. Men vi vaknade av en chock och det var när Tim sprang in och sade att "det brinner"! Jag hörde inte att han sade "på andra sidan" utan jag vaknade av en chock och det kändes som hjärtat var utanför. Fy fasicken vilken start. Det visade sig att det var brandbilar och allt möjligt utanför och det verkade som det brann i hyreshuset. Så vi var förstås lite oroliga att någon blivit skadad men jag tror inte det. Ambulansen var visserligen också där och så även polisen men de brukar ju åka ut vid bränder. Grabbarna hade varit uppe på natten och kollat på MMA så Tim gick och lade sig och jag och Ullis gick upp och Felix tänkte "dygna", som det verkar heta eller om det bara kallas så. Efter frukosten så började jag att förbereda för renoveringen och Ullis drog iväg. Men snart behövde jag bärhjälp och Felix låg och halvsov. Så jag bråkade med honom och efter någon halvtimme fick jag upp honom och han och jag bar ut på den stora gipsskivan och sen behövde jag lite mer hjälp med att rita ut en sak. Så nu var han ordentligt vaken och spelade lite spel istället för att ligga. Givetvis kollade jag av ordentligt om han skulle upp eller sova på. Men man kände sig lite småtaskig då man var på honom hela tiden. Jag mätte och sågade och det var mycket som skulle göras och inget fick bli fel. Nu kom Ullis hem och vi skulle sen iväg en snabbis till gympahallen då Ullis småsyrror ville leka lite och en liten stund funkade det. 

Efter att Ullis duschat så hjälpte hon mig att bära in skivan och det gällde att vara försiktigt för det var mycket uppsågat och slog man i något så var det risk för att det skulle gå sönder. Men det gick vägen och snart var den på plats och jag och Felix drog i några skruvar så att den satt säkert. Sen fort in i duschen och iväg. Jag och Ullis kom lite innan de andra så jag passade på att jobba lite och sorterade papper. Sen gjorde vi en bana till småtjejerna och sen avslutade med att köra 21:an, basket alltså. Det gick lite för bra för mig så jag fick inte vara med efter första matchen och sen körde tjejerna själva. Och Ullis var grym och vann den. Alla var förresten grymma och de ville ha en till match på slutet. Nåväl! Jag spelade nu lite sämre och tjejerna hade spelat upp sig så det blev rätt jämnt men jag lyckades vinna på slutet. Inte för att det är så viktigt men det måste ju dokumenteras för eventuella framtida felaktiga minnen! ;-)

Sen hem igen och nu skruvade jag färdigt alla gipsskruvar och kom på att jag ju skulle göra hyllhålet klart. Så jag kopplade på dammsugaren på sticksågen och började. Men fy vad det dammade och snart hade jag nästan förstört dammsugaren. Kanske inte helt optimalt men jag ville inte damma överallt. Det gick rätt bra men var omständigt med dammsugaren påkopplad. Så på slutet slipade jag för hand istället. På teven gick "Juno" och det är ju en gammal klassiker och vi fastnade visst där. 

   

Det börjar ta sig!             Ullis imponerar!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards