Alla inlägg under augusti 2021

Av Niclas Bernhardsson - 31 augusti 2021 23:00

Tisdag och Ullis och jag fick ställa in träningen då vi hittat ett kombinerat kyl-och frysskåp, i Länna. Var ligger det, tänkte man. Men gatan lurade mig och jag fick ändå för mig att det var någonstans i Kungens kurva. Ullis bokade släp i alla fall. 

På mailen fick jag en påminnelse om en faktura och det sög. Den trodde jag var betald men uppenbarligen inte. Tim var dock hemma och han verkade ha tid att kolla över Enklaresport lite. 

På skolan så var det fortsatt mycket jobb med att springa med kulor och måttband men det är roligt att visa och se hur eleverna idrottar. 

Efter jobbet så var det direkt mot Ullis jobb för att hämta släpet och vad ser man. Ett däck som är i princip tomt på luft. Bara att hoppas att det inte är pyspunktering. Det går att åka med och jag fyller i luft direkt och hoppas att det fungerar. Jag hämtar Ullis och snart är vi på väg och Siri får jobba lite med instruktionerna. Fortfarande så har jag inte direkt kollat vart vi skall åka och jag tror fortsatt på Kungens kurva men ju närmare vi kommer ju mer förstår jag att det inte riktigt är där. Vilket tiden visar också. 

Väl på plats, och det var en bra bit mot Huddinge, så ser vi skåpet och det var ju inte i det skick vi hoppats, och trott på. En buckla på sidan, stod det, och enligt instruktionerna skulle det inte vara på fronten och då vi ändå skulle ha det i ett skåp så gjorde det ingenting. Sen hittade vi flera fel och det är ju för jäkligt då det var på Elgiganten och det skulle bara vara ett återskick på grund av att kunden sett en buckla. Nu var det någon felaktig färgnyans, på ett ställe och skrapad färg. Trots bra rabatt från säljaren så ville vi inte ha skåpet och vi fick åka den långa vägen hem och det var surt. Däremot så lyckades jag peppa Ullis att anmäla sig till Kalmar Ironman så nu blir det Ironman som support för mig och det blir spännande! :-) Så vi får se resan som något bra ändå och vi försökte även peppa Ullis kompis att också anmäla sig och när vi kom hem så visade det sig att även hon anmält sig så det blir roligt. Så nu blir det männen som får supporta! :-)

På kvällen så spelade Tim och jag Primetime och på sista frågan, som vi inte kunde så fick Tim rätt och jag fel. Kul spel men lite vanebildande och pengarna, man vinner, är ju inte av det stora slaget. Tim kunde dock "håva in" hela sju kronor. 

Av Niclas Bernhardsson - 30 augusti 2021 23:00

Måndag morgon och jag var tidigt på jobbet då jag var lite osäker på vad som skulle hända i veckan. Det var många schemabrytande aktiviteter och jag ville vara säker på att jag inte gjorde något fel. Det stressade mig lite och jag försökte planera in allting. Så mycket var det dock inte men eftersom jag har mina VES så påverkar det mig extra mycket. 

Hursomhelst så var det roligt på idrotten och man fick prova på friidrottsgrenar och det tar emot en del men jag börjar få stryk av eleverna. Det borde förstås vara så, då man blir äldre, men det har gått lite för fort. Det är dessutom både i fart och styrka. Så nu har jag gett mig den då att försöka ändra på det igen, jag älskar ju att tävla och i princip i allt. Sen är det ju bra om man själv kan visa hur man skall göra och dessutom väldigt bra. Det suger dock att man börjar bli slagen... Ha ha!

Efter jobbet åkte vi ned till Trosa järnaffär och kollade in koll och tyvärr verkade extrapriset, på ett golv vi kollat på, vara borta. Det stod dock att det fortfarande var superpris men tio kronor billigare per kvadratmeter tycker inte jag är super. Det visade sig dock att det nog är för tjockt så vi kan inte lägga golvet i alla fall...

Av Niclas Bernhardsson - 29 augusti 2021 23:00

En månad kvar tills du fyller, sade Ullis. Och det har hon ju rätt i. Tiden går fort och nu är det verkligen nära och 50 är väl något extra, eller vad tycker ni? Själv så vet jag inte riktigt. Tiden är bara som den är. Relativt sett så går ju tiden olika fort beroende på vad man gör och hur intensivt. Och även olika fort på olika platser men det är ju så liten skillnad så det är försumbart. Ingenting kan dock ändra på det faktum att det snart är dags men fokus ligger nu endast på att få ordning på kroppen. Aldrig har det varit viktigare och igår kände jag att det liksom kröp i hela kroppen. Jag behöver träna och det nu. Vi bestämde oss för att Ullis skulle peppa mig ikväll men först skulle hon själv springa och efter frukosten gjorde hon sig iordning. Hon sprang mot Trosa och jag passade på att jobba lite. 

När jag kom till Trosa så joggade hon lite på stället och jag var visst lite sen. Golvet, som vi tittat på, hade visst ökat i pris och jag såg att tjockleken var tveksam också. Det fick vi titta på senare. Vi tackade för oss och åkte hem. 

Ullis fixade en god lunch och sen gjort Tim middagen. Det var riktigt gott. På kvällen så var det dags för min träning och Ullis peppade men när jag skulle igång så märkte jag att iPaden var helt urladdad och konstigt vore det väl annars. Jag slängde på den och sen gick jag upp och tittade på Bajen ett tag. När jag kom ned så stod den fortfarande på en procent men jag chansade och det blev Tick-Tock-banan, den jag brukar ta och jag reserverar mig lite för stavningen på den. Det började rätt lugnt men sedan blev det högre och högre fart. Det slutade med att jag snittade runt 32 km/h och det var lite gele i benen på slutet. Skönt att få röra på sig. 

Ullis och jag avslutade med en film och den var superseg i början men den tog sig. Den heter Easy A och handlar om hur rykten kan ta fart och sprida sig. 

Av Niclas Bernhardsson - 28 augusti 2021 23:00

Lördags och jag försökte tvinga mig upp och jag kände en krypande oro i kroppen, jag hade inte tränat på länge! Det gnager i hela kroppen och idag skulle man väl få till lite träning, tänkte jag. Men det var full fokus på huset nu för nu hade vi plockat ut både diskmaskinen, som för några dagar sedan gav upp, och kylskåpet står i källaren. Snacka om kaos i huset! :-) Snart var vi i Kungens kurva och vi kollade in olika kombinationer av kyl/frys men det var visst lättare på nätet. Sen kikade vi vad vi hade klickat hem för diskmaskin och den såg helt okej ut. Men visst hajade man till när säljaren tipsade en familj om en ännu värre maskin... Hmm... Fast den här hade wifi och gjejer och kostade närmare tio tusen så den borde räcka till. 

Jag gick in och köpte nya läsglasögon och sen blev det en plugg till avloppet, då vi plockat bort diskmaskinen för det gick nu inte att diska då skummet letade sig upp i röret. Alltså det gamla hålet för diskmaskinsavloppet, eller vad det heter. 

Ingen träning idag heller men Tim tipsade återigen om en film och den här var ännu konstigare och handlade om insekter som blivit gigantiska efter att människorna skjutit kärnvapen på en asteroid och sen föll det ned en massa radioktivt som muterade insekterna men inte däggdjuren. Den var helt okej men inte lika bra som igår. Ullis tyckte ungefär exakt tvärtom och det får anses som jämlikt. :-)

Av Niclas Bernhardsson - 27 augusti 2021 23:00

Fredag och jag kände att jag tränat fastän jag inte gjort det. Det har varit en del tuffa övningar för eleverna och jag har förstås visat dem och det verkar tagit även på mig. Så det är inte så konstigt att några av dem kommit och klagat på träningsvärk. Själv så är jag extra känslig just nu och det känns allmänt lite jobbigt att kroppen inte fungerar. 

Efter jobbet, och jag avslutade med roliga "flaggan", så var det bara att stänga ned och larma. 

Väl hemma så hjälptes vi åt att göra plats för en ny kyl/frys och bar ned den gamla till källaren. Den får stå där tills vi fått in en ny men det är helt klart mer besvärligt än väntat. Speciellt då den måste vara extra smal och egentligen skall den också vara integrerad men vi satsar på extra ventilation istället. Det har ju fungerat hittills. 

Vi avslutade kvällen med att se en film som Tim tipsat om. Viggo Mortensen var med och det lockade. Den var helt okej men Ullis gillade den inte lika mycket som jag gjorde. 

Av Niclas Bernhardsson - 26 augusti 2021 23:00

Torsdag och jag kände att jag fortfarande hade rejält ont i nedre magmusklerna och då hade jag i princip bara visat övningar en till två gånger per klass. Så det var inte någon massiv träning. Det var därför inte så förvånade att några elever kom och klagade på att de hade ont. Men jag lovade att det skulle gå över på några dagar. Det är värre för mig som har fortsatta lektioner och mina resultat blev bara sämre och sämre. 

När jag går till bilen så ser jag att Ullis redan sitter i den och jag blev nog lite sen ut, jag hade egentligen tänkt att hämta henne. Men det tar oftast mer tid än man tror att stänga ned allt. 

Det regnar alltmer och både jag och Ullis messar Putte att vi ställer in dagens löpträning och jag har även lite annat att pyssla med. Vi hämtar sakerna från Hjärt-Lungfonden. De sade att de hade skickat aviseringar men varken Ullis eller Tim hade fått något och någon person där sade något i stil med att de inte kan ljuga. Det är det ingen som sagt något om men någon avisering hade hursomhelst inte kommit fram. Lite synd bara att sakerna inte kom fram i tid. Vi hade tänkt att ha med dem till kafferepet som gick i den andan. 

Vi tar lite kaffe och sen blir vi båda så trötta så vi bara måste sträcka ut oss på sängen. Det blev någon kvart sen blev det fart igen på oss. I alla fall på mig. Jag bytte hjul på Ullis tempocykel så nu kan hon köra Zwift igen. Själv hade jag en tanke på att rulla några mil men jag var fortfarande lite sliten så det får bli i morgon. 

Just ja! Det var ju Hammarby på teve och vilken upphämtning De låg ju under med två mål, från förra matchen och när de sedan gör 3-0, i förlängningen, så är de ju vidare men en motståndare blir plötsligt fri i straffområdet och rivs ned av en bajare och domaren blåser straff. Iskall straffskytt och det går sedan till straffar där Hammarby viker ned sig. Undrar om inte hemmaplan i det läget är värre. Det var rejäla träben. 

Av Niclas Bernhardsson - 25 augusti 2021 23:00

Vaknade på morgonen och hade lite ont i nederdelen av magen och det oroade mig. Har jag fått något skit i kroppen? tänkte jag. Men sen kom jag och tänka på att jag har ju visat alla klasser mångkampskast men det är nog sammantaget inte alltför många. Hur många elever har då inte träningsvärk som stått och kört kanske uppemot 15 kast vardera? Men jag är ju svagare nu och jag känner att jag har en dålig period. Kroppen har svullnat upp och jag är klart tyngre, kanske allt time high. Det känns mindre bra och jag är faktiskt orolig. Det är fortfarande så att jag inte riktigt är på topp och det stör mig. Även mentalt alltså. Jag vill vara sådär vass och skärpt som jag vet att jag kan vara och som jag känner att jag inte är nu. 

Väl hemma så känner både Ullis och jag att vi måste skippa core-träningen och för mig var det nog smart för min magen känns rejält manglad. Vi går istället en promenad, på några kilometer, och på kvällen så såg vi den där Eurovision-filmen. Det var... annorlunda men kul. Innan promenaden så såg vi på hela tre avsnitt av Agatha Christies Hjersson. Igår såg vi det första avsnittet. Klart fast direkt men den är lite annorlunda. Både barn och vuxen på samma gång, typ. 

Av Niclas Bernhardsson - 24 augusti 2021 23:00

Tisdag och på skolan var det full fart men jag känner i kroppen att det är en sämre dag och att jag riskerar att bli riktigt låg. Typ att jag kan bryta ihop lättare men jag kämpar på. Blir irriterad över småsaker men när jag kommer hem så står Ullis i husvagnen och skiner som en sol. Hon försöker få mig att släppa den jobbiga känslan och det lättar men inte helt. Det är nog omöjligt att få bort det för fort. Men vi har en mysig fika i vagnen och det piggar upp.

Sen går klockan och det blir lite enklare mat och sen ned till banan. Vi plockar upp Tanja på vägen men väl framme så är det inga som skall springa den lättare gruppen och vi börjar leka lite med några tennisbollar som jag har i väskan. Snart är vi igång med en massa olika övningar som borde passa mig men idag vann nog alla utom jag. Men så länge man har roligt och gör sitt bästa är det gott nog. :-)

När huvudgruppe kommer så springer Ullis och Tanja hemåt och jag försöker jogga med gruppen. Men det är tungt, för mig, och när jag inte ens kommit två varv får jag ge upp, det går inte alls idag.

Jag coachar lite och det är sjukt imponerande och inspirerande men det infinner sig ofta någon slags ambivalens då man vet att man själv, inte för så länge sedan, varit bra. Nu går det knappt alls men jag är ju under utred och det lär bli fler behandlingar. 
jag hann prata lite med Lena men sen åkte jag hemåt.

På kvällen var jag med i bägge Primetime-tävlingarna och den sista var som klippt och skuren för mig - ämnet Idrott och Hälsa. På sista frågan så kommer åteigen, för mig, en lätt fråga och någonstans tvekar jag men klickar sedan i svaret 110 meter häck, på den gren som inte återfinns i 10-kamp. Tyvärr så blandar jag ihop damerna och herrarnas kamper så jag ser först 200 meter, men det ingår ju i damernas 7-kamp och 1500 meter ingår ju som avslutande gren, på herrarnas.

Ah, tankevurpa och så irriterande. Det blev ju endast småpengar men jag gillar ju att tävla så det var surt. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards