Alla inlägg under april 2021

Av Niclas Bernhardsson - 13 april 2021 23:00

Tisdag och det innebar första lektionen på över två veckor. Tyvärr så är jag en sådan där person som inte mår bra av långa lov och jag går och intalar mig saker som att jag inte är bra och så där. Så har det alltid varit men nu kändes det speciellt då jag kände mig piggare än på mycket länge. Jag avslutade ju med att vara riktigt låg och hade till och med perioder som försvann. Ren minnesförlust alltså och det var skrämmande. Lite jobbigt att jag inte riktigt visste vad jag hade sagt innan man visst sjutton var det dags för prov, för två klasser? tänkte jag. Jag fixade ju till det igår och nu var det bara att hoppas att jag inte hade snurrat till det innan operationen. Jag hade ju, innan operationen (!), bokat in ett utvecklingssamtal och dessutom missat det igår och tidigare så hade jag skrivit in fel tid på en annan. Pust! Nu kändes det mycket klarare och det om något måste ju vara ett bevis för att jag börjar fungera som jag skall igen.

Dock så åkte jag direkt till Woodys, på morgonen, och köpte lite skruvar och pluggar. Sen började jag att borra men väggen spricker ju upp så mycket så hålen blir för stora. Hmm, jag fyllde igen ett hål med spackel och tryckte in en plugg så får det härda. Det kanske tyvärr går upp igen men då får jag göra om det med en speciallösning, jag har sett att det finns.

Men hursomhelst så var det då klass igen och igår var jag nog överambitiös och gjorde en ganska tuff uppgift och nu skulle den sjösättas och det gick... superbra! Jag verkar vara mitt vanliga jag igen och trots att det kanske kunde upplevas som rörigt så förstod alla i princip direkt och var det något konstigt så kunde jag lätt förklara det - härligt! :-) 

Någon undrade hur operationen hade gått och jag förklarade förstås. Efter lunch, och min egen mentorsklass, så var det möte och det var lite speciellt att möta sina närmaste kollegor igen, dock på meet. Jag förklarade lite mer hur det har gått och hur det kändes. 

När Ullis kom hem så hjälptes vi åt att röja lite och vi borrade klart i källaren. Nu bytte jag borrstorlek så borde det gå att trycka in pluggen istället så den kilas fast från start. Det var ett bra beslut men tiden började gå och Ullis tänkte springa till Trosa och gärna snabbt innan hon blev för trött. Jag fixade det sista och sen satte jag mig i bilen för jag skulle lämna en våtdräkt till en i klubben. Väl framme så är det rätt många där. Vi har ju inga organiserade träningar med tanke på Corona men tydligen så springer en del fortfarande tillsammans men det är förstås helt frivilligt. Jag pratar lite med killarna och det är en jäkla boost att bara vara där. Först eleverna och nu en relativt stor del av löparklubben - wow! Jag bestämmer mig för att gå lite tills Ullis kommer. Jag hinner gå ett halvt varv innan jag ser att hon dyker upp. Hon joinar gänget och joggar ned då de joggar upp. Jag fortsätter att gå och när Ullis joggat klart så går hon med mig och det blir några varv till. Mobilen visade visst fel men där den visade rätt så höll jag runt 9 min/km. Helt okej. 

Sen hem och efter lite dusch så tittade vi lite runt på teven innan jag målade och givetvis så glömmer jag bort var jag har spacklat. Men det borde vara lugnt. Jag får väl bättringsmåla imorgon och/eller spackla lite till. 

Av Niclas Bernhardsson - 12 april 2021 20:00

Måndag och det var full fart på mig. I alla fall efter ett tag. Det blev en del kaffe i sängen först faktiskt. Men sedan kom jag igång och gick upp och förberedde inför den sista golvläggningen. Den med alla kanterna. Felix kom upp och han höll på med sin budgivning på lägenheten, spännande! Själv gick jag ned och började att blanda och eftersom det var sista läggningen så snålade jag inte på fixet. Så var det då dags och jag hoppade ned och började. Det gick rätt smidigt och när jag är klar så känns det som jag har hur mycket fix kvar som helst. Jag kommer på att jag har några lösa plattor i lilla hallen och fixar dem direkt. Sen lägger jag ett par skor över så att man inte skall gå på dem. Egentligen så skulle jag behövt att prima först men jag chansar. Efter det så ser jag att jag behöver röja lite mer och sen blir det en hel del jobb med Enklaresport. En kund har väldigt specifika önskemål och man blir alldeles snurrig och jag tar hand om det och några andra kunder. Ullis kommer hem och samtidigt som vi äter så kommer en annan kund som jag försöker lösa lite snabbt. Just nu försöker jag minska ned på Enklaresport men det är svårt och samtidigt är det så kul. Hursomhelst så är tanken på att minska ned på lagret och sen, inom ett par år, endast ha skidservicen kvar. 

Efter att vi ätit lite grand så går vi och handlar och sen blir det en promenad i solen. Det är superskönt och vi knallar på rätt bra. Pratar med några bekanta och den ena gången så kommer jag iaf ihåg att pausa tiden. Sen iväg igen och vi håller rätt hög fart. Väl hemma så blir det soffan och Ullis säger något om att det borde vara dags för Primetime och jag går och hämtar mobilen. Precis när jag slår på så är första frågan ställd och jag fick inte ens använda livboj. Ullis hann dock med och hon kör. Sen tar vi tag i källaren och jag kapar ett rör, som var lite långt och förbereder inför montering av en stor bänkskiva. Efter det så tittar vi lite på teve och det blir faktiskt diverse roliga program som Bäst i test. Kul och man kunde bara slappa lite. Sen en snabb dusch och dags att knyta sig. Bra dag och det känns som om det blir bättre och bättre hela tiden. 

Av Niclas Bernhardsson - 11 april 2021 22:45

Söndag och jag gjorde några försök att fixa till sista biten i tvättstugan men det var så jäkla svårt. Nu var det så smalt så det gick sönder hela tiden. Lite lätt frustrerande. Som tur var så hade jag en hel del plattor att "leka med". Sen var det då dags att börja göra sig klart för att åka iväg på lägenhetsvisning och nu skulle alla duscha och som tur var så har vi nu två duschar. Lite försenade kom vi då iväg men då vi var ute i god tid så var det nog lugnt. Och inga köer. Väl på plats så provar jag nu den automatiska fickparkeringsfunktionen och jag utgår ifrån att den skall bromsa själv men jag är ändå med lite lätt. Det går smidigt och man får väl smälta att bilen är mycket bättre än en själv på att fickparkera. Jag tror bara jag har gjort en helt klockren fickparkering och det var på uppkörningen (!) för över 31 år sedan. Det kommer jag aldrig att glömma. Som privatist kan jag väl inte säga att någon hade sagt till mig hur man skulle fickparkera och när han säger att jag skall fickparkera på ett visst ställe så fick jag en smärre chock. "Fickparkera där och säg sedan till när du är klar!". Det var ord och inga visor och jag sätter den klockrent på några sekunder fast det egentligen var jäkligt trångt. Sedan sitter jag och bara väntar på vad han skall säga och kommer på att jag ju skulle säga till. -Klar! säger jag. Nybörjartur de luxe! :-D 

Vi är iaf någon kvar för tidiga och vi står i solen och väntar. Mäklaren kommer och det är alltså Felix som skall kolla på lägenhet och som vanligt så är det Söder som gäller. Vi får strax komma in och kollar och Felix är nöjd och även jag och Ullis gillar den. 

Vi går sedan och fikar och efter fikat så går vi tillbaka och kollar hur det ser ut runtomkring. Vi får även kolla i källaren och på tvättstugan. Nu är det bara att hoppas att den inte drar iväg såsom det har gjort på slutet. En etta brukar dra iväg till tre miljoner. 

Efter visningen så knappar vi in Barkarby men gps´n verkar fått spel och man skall åka som i åttor och till slut så kör vi lite själva. Väl på plats så är det kö men det går relativt fort och sen plockar vi på oss det vi skall ha, betalar och åker hemåt. Det går smidigt och jag börjar direkt att montera upp en hylla. Givetvis så fattas det en träplugg så jag modifierar om en plastplugg så den passar istället. Det blir riktigt snyggt och nu börjar man se hur det kommer bli. Det är lite av en Wow-känsla och det gillar jag. Vi fick förresten montera in en dimmer då belysningen blev lite för stark och det var det värt. Men Ullis ville ut och röra sig men vad hade hänt med vädret? Det hade ju börjat blåsa kallt och dessutom snöa. Och Primetime som skulle börja. Vi traskar iaf på och jag har mobilen i fickan. Det är högt tempo och varje gång det var en ny fråga så vände vi oss om mot vinden och svarade. Men det var kallt att hela tiden ta av sig handsken. Svinkallt! Men jag ryker på fråga sju så det var ju bra med det. Eventuellt så skulle jag fått ihop så jag kunde vara med på veckofinalen 20.45 Det blir en kortare promenad på 3,6 kilometer och vi snittade 9.37/km och det med Primetime-spel. Så snabbaste hittills och det var ett bra tecken. 

In i värmen och vi började titta på "Udda veckor" och det är ju lite skämskudde på. Jag hann precis köra veckofinalen också men det var samma visa där. Åkte på fråga åtta och nu får jag jag skärpa mig. 

Jag avslutade kvällen med att sätta den sista biten och det var så jäkla skönt att slå av biten och inse att den lilla biten längst ned är hel! Yippie! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 10 april 2021 23:00

Lördag morgon och hur var det med min allergiska reaktion? Eller vad det nu var för någonting. Det var fortfarande lite småömt men helt klart bättre. Lite skumt men det känns som det var någon konstig effekt efter tandläkarbesöket. Ullis jobbade extra och jag drog direkt ned till källaren och började med att skära klinkersplattor. Jag hinner knappt starta förrän jag skär mig riktigt illa. När jag slår av en platta, med handen, så går den inte helt av utan biten som är kvar drar igenom lillfingret. Jag blir lite chockad och förstår att det blev djupt och håller ihop fingrarna och kollar om något barn är uppe. Bägge är visst uppe och jag springer på Tim först som försöker hitta något att hålla ihop det med. Vi har visst slarvat med att fylla på med plåster så snart springer han iväg till affären och kommer tillbaka med lite olika modeller och hjälper mig att få på ett. Det känns som det blev ett fint snitt och jag lyckas få det riktigt rent så jag bryr mig inte om att åka in med det utan hoppas att det skall läka fint ändå. 

Sen provar jag att jobba på lite ändå och det går hyfsat bra men jag letar fram en tjock överdragshandske som har lite skinnliknande framtill. Den är perfekt och ni som åker längdskidor har säkert koll på Lillsports variant. Nu känner jag mig lite säkrare för nu är det för smalt för att använda kakelskärarens press. 

Sen kommer Ullis hem och vi gör oss iordning för att skjutsa svärmor som skall till Gnesta för att få vaccin. Munskydd med och när vi skjutsar henne har vi förstås skydden på. Det känns lite konstigt att ha dem på då man man åker bil men så måste det förstås bli. Jag har full koll på vart vårdcentralen ligger och när vi släppt av henne så går jag och Ullis en kortare promenad. Jag börjar gå mot elljusspåret men inser att det blir för långt och vänder hemåt vid Björnstigen. Det känns lite nostalgiskt då jag arrangerade flera skoljoggar där. Sen tillbaka mot vårdcentralen och vi hinner gå förbi den och sen ringer hon och vi vänder tillbaka. Det blir knappt tre kilometer. Sen beställer vi en pizza till henne och tar det lite lugnt innan vi hämtar den. Efter att ha lämnat av både pizza och svärmor så bestämmer vi oss för att åka till Ikea och köpa lite saker. Fort iväg och när vi kommer fram så är vi hungriga och tänker att vi tar oss en bit på Ikea först. Det känns bättre med riktig mat. Men det ser ju igenstängt ut och det visar sig att de bara har Take away. Hmm, vi tar oss lite att äta och sätter oss utanför men det är ju inte så mycket till mat. Det var ju lite surt men klart förståeligt. Sen börjar det visst bli bråttom och vart finns allting? Vi har kollat ut lite saker men tiden börjar bli knapp. När vi kommer fram till tag själv-lagret så finns det ingen hylla kvar... Men då! Vi lämnar en liten krok och springer istället ned till lagret på nedervångingen där ett väggskåp skall finnas. Men det stämmer inte alls överens med vad vi tänkt och nu stänger de. Det blir lite av ett fiasko och vi åker hemåt tomhämta. 

Jag avslutar kvällen med att boka besiktningstid för motorcykeln. 

Av Niclas Bernhardsson - 9 april 2021 23:00

Så var det fredag och jag började med att sitta och fila på några låtar. Just nu håller jag på att uppdatera mitt låtbibliotek och tänker väl att jag gör ett nytt försök att få ut lite fler låtar. Sen är tanken att hitta någon bra samarbetspartner. Hursomhelst så gick det rätt bra och sen var det dags att börja röja lite i köket innan jag började att skära klinkersplattor. Jag hann med hela första raden och lite till. Så bara typ fyra meter kvar att skära... Det går fort att lägga golv när man inte behöver bry sig om kanterna. Nu, på slutet, så tar det lite mer tid. Men det gick rätt smidigt och jag behövde bara göra om två plattor då de sprack. 

När Ullis kom hem så behövde mitt manliga ego en boost och jag visade vad jag hade gjort och sen bestämde vi oss för att åka och köpa en lampa till badrummet i källaren. Själva badrummet är nu så gott som klart men vi saknar ju en lampa. Vi fastnade för en lampa på Bauhaus. Eller Ullis hittade egentligen en annan men det var tveksamt om den var för badrum men det borde ju i alla fall finnas en då. Dock blev man lite fundersam på recensionerna på lampan som jag hittade. De tyckte den var superfin men att lamporna gick hela tiden. Det skall vara tre stycken med G9-fattning och de kostar mellan 100-110 kronor styck. Och en recension menade att alla hade gått på tre veckor. Det fick ju en att fundera. Samtidigt så tyckte jag mig läsa att det följde med tre lampor och det brukar det inte göra. Nåja. När vi kommer fram så går vi och tittar på lamporna och det är egentligen bara en som det handlar om. Som är godkänd och som vi både gillar. Men det var ju det där med recensionerna. Vi tar en lapp och väntar men fungerar kösystemet? Det är frågan för vi hade typ åtta stycken före i kön men det var max en person som vi såg. Det tar en jäkla tid och jag kommer på att vi kan gå till kundtjänst istället. Där verkar det vara samma sak. När man klickar på maskinen så fick man att man också hade typ åtta före men var är dem då? Rätt som det var så blir vi framropade och deras system verkar inte fungera. Vi frågar helt sonika om hur man gör om man blir väldigt missnöjd över att lamporna går och de förklarar att de kommer att skicka ut en helt ny lampa då. Alltså själva modulen. Vi nöjer oss med svaret och går tillbaka och då ser vi att damen som har hand om lampor verkar tagit hand om den andra personen som kanske var före oss. Vi bestämmer oss för att prata om hon har hört något om missnöjda kunder på den modellen. Men sedan tänker vi att vi nog redan bestämt oss för att chansa. När vi börjar gå så stoppar hon oss och frågar vad vi ville. Vi säger som det är och hon säger att det är inget hon har hört men att vi nog borde köpa lampor också. Hmm, det trodde jag ingick men ingenting står om det så vi köper tre stycken och lampan blev helt plötsligt 20 % dyrare. Nåja, vi ville ha lampan och går och betalar. Vi passar på att kolla om vi hittar någon duschhylla men går bet. På vägen hem så stannar vi till och kollar på Rusta och köper en där. En modell som man hänger över kanten. Själv älskar jag att montera saker och hade hellre velat ha en modell där jag får jobba lite. Men det kanske kommer. :-)

In i bilen och det är så himla skönt att få ta av sig munskydden, det blir så jäkla varmt! :-0 Och har inte folk i allmänhet blivit sämre på att ta avstånd och bära munskydd? Det känns som det faktiskt. Nu när jag äntligen börjat fatta! Ha ha!

Väl hemma så tar det inte lång tid innan jag börjar att montera men att montera lampa själv är bökigt och den minsta vikt blir ju astung då man står ett tag. Så snart ropar jag i panik att Ullis skall komma ned. Skönt att få hjälp men även Ullis ropar snart och givetvis strular det lite då vi skall få i själva lampan i hållaren. Men snart är den uppe och vi tänder lampan och... vilket jäkla ljus! :-0 Det är supersnyggt men nog lite väl starkt. Det blir till att skaffa en dimmer, helt klart. Riktigt coolt ljus. Just ja! Det var förresten tre lampor med i paketet så det får ses som en bonus. 

Efter det så skall jag och Ullis bort till Tanjis, som fyller år, men vi passar på att gå en promenad först och hon och dottern skall även äta innan. Så vi börjar gå och vilken jäkla storm! Det blåser ju som sjutton och när vi passerar vattentornet så ser vi att skyddsplasten där uppe, de håller visst på att att renovera, nästan har blåst bort helt. Bara hoppas det inte åkt med någon byggställning och att något blåst ned. På andra sidan finns dessutom hus men vinden verkar ligga på åt rätt håll, sas. 

Jag känner mig lite småseg och det är skönt att vara framme. Givetvis glömde jag att ta med mig laktostabletterna men känner att jag nog borde kunna chansa på en bulle i alla fall. Ullis och jag tar kaffe och det är... starkt! :-) Jag tar någon oreo-kaka och sen en bulle. Hennis ligger i soffan och håller på med körkortsteorifrågor och frågar oss ibland men det är inte alltid man är säker. Det är ju ändå mellan 33-35 år sedan jag själv pluggade och frågorna har definitivt ändrat sig. Hon fick i alla fall godkänt. Sen så tycker jag att det blir lite jobbigt och jag går och sätter mig i soffan och spelar lite spel. Jag messar Tim och kollar om han börjar med maten och då skulle de gå och handla. Det är ju the Masked Singer, ikväll. Jag känner att det börjar sticka och klia i ansiktet och jag blir lite rädd. När jag är ute i hallen så frågar Ullis och Tanjis oroligt hur det är. Det är visst så illa så det syns. Ullis känner på min kind och jag är visst brännhet. Vi blir oroliga att det är laktosen och Ullis frågar om hon skall springa före men det behövs inte, säger jag. Då är laktosen det enda jag tänker på men det kan också vara en allergisk reaktion. Det borde inte vara mot katt för det har jag ju själv haft i så många år. Jag funderar också på om det är kaffet för det var jäkligt starkt och jag tog två koppar. Väl hemma så slänger jag i mig en tablett och sjunker ned i stolen. Värmen har visst försvunnit i alla fall men det kliar och det känns som det är bedövat. Jag blev ju bedövad i kinden i början på veckan men det borde väl inte komma någon reaktion så här långt efter. Det känns som det är under kontroll och vi äter gott och tittar på the Masked Singer. Det känns alltmer som det är Anders Bagge som är "sjöbjörnen" men vem är "jokern"? När det börjar komma upp mycket om Äss och kortlek så tycker Felix att det nog kan vara Ace Wilder och ju mer som kom fram ju mer tydde på det. Men vilken chock! :-0 Lotta Schelin var klart otippat och ledtrådarna var, så här i efterhand, fortfarande svåra. 

Sen var Ullis trött och jag tyckte också det var en bra idé att knyta sig. På natten så vaknade jag och kom på att det kanske var dumt att inte ringa om min konstiga reaktion. De har för sjutton varit inne i hjärtat på mig och det finns alltid en risk för komplikationer. Jag masserar runt kinden och tycker mig känna en förbättring men är ändå lite orolig och har svårt att somna. Sen somnar jag visst till slut och sover länge... 

Av Niclas Bernhardsson - 8 april 2021 23:30

Torsdag och det var relativt segt idag och det tog rätt lång tid innan jag var igång. Sen började jag att prima golvet, där jag skall lägga de sista klinkersbitarna. Efter det så blev det en hel del jobb på Enklaresport och jag fick dessutom en betalningspåminnelse och den betalade jag så klart direkt. När jag försökte kolla upp den så hittade jag ingen faktura men jag vet att jag beställt därifrån och hittade heller ingen inbetalning. Så lite betalningar och bokföring. När det började närma sig middag så var jag nog klar för att börja lägga golvet men det skulle säkert innebära att jag inte kom igång med maten i tid. Så det fick vara och det var nog bra det för det ringde en man som behövde hjälp och till slut så hade potatisen blivit överkokt. Men det blev gott ändå. Ullis och jag äter och sen vill hon gå en promenad med Tanjis och jag skall passa på att lägga golvet. Hon hjälper mig att blanda och assisterar den första stunden. Jag lyckas direkt att pressa ned plattorna för hårt så det pressas upp fix mellan några plattor och Ullis får hämta bomullspinnar och peta bort. Jag fortsätter att lägga och det går relativt bra. Tyvärr har jag tagit lite för lite fix så jag kan inte lägga ut allt som jag hade tänkt. Men det är inte  hela världen då jag ändå har kanterna kvar. Då det tar lite tid att kapa så kan jag då ta det samtidigt. Jag gör lite rent och går sedan upp och sätter mig och tittar på teve, det blir en film om haven med David Attenborough. Det är fantastiskt bara det att han fortsätter göra film. Och vilka filmer! Men också skrämmande att se hur livet förändras fort. Och det produceras ju väldigt mycket syre i havet, vad händer när de processerna slås ut i tillräckligt stor mängd... 

När Ullis kommer hem så blir det lite mys framför teven och vi tittar på Efterlyst, det var iofs inte så mysigt. Vi fastnar sedan i på "I huvudet på en gärningsman" och det är ju tragiskt när det blir som det blev för den killen. Det var faktiskt ett nyttigt program och det är mycket vi inte vet av det som händer bakom kulisserna. Jag hann även spela Primetime men det gick inte superbra idag och jag rök runt fråga sju eller åtta. Sen visade det sig att det var golfquiz vid 20.45 och jag passade på även då. Jag gillar ju golf men det är å andra sidan inte samma sak som att kunna allt om golf. I alla fall inte vem som vann vilken tävling och så. 

Av Niclas Bernhardsson - 7 april 2021 23:00

Onsdag och Ullis skulle komma hem tidigare då hon skulle kolla ögonen. Hon opererade ju dem för ett tag sedan och nu ville man göra en efterkontroll. Samtidigt hade vi planerat att överraska Ullis storasyster, Lossan, som fyller 50 år. Med tanke på Corona så ville vi förstås endast överräcka en present men samtidigt är det ju kul med själva överraskningsmomentet. När Ullis är på väg hem så ringer hon och är alldeles skakig. Hon satt i bilen och var på väg hem då hon ser en man som ligger ned på trottoaren och en kvinna och en man är bredvid. Hon bestämmer sig för att stanna, förstås, och kollar till dem. Snart nog så kommer en bekant som jobbar inom ambulansen och Ullis ser det som säkert att åka. Men hon blir klart tagen. Hoppas det gick bra! Själv har jag jobbat lite i källaren och försökt att bestämma hur jag skall lägga det sista på golvet. Jag råkade ju få det lite snett och över en upphöjning skulle man kunna "fuska" tillbaka det lite men frågan är om det kommer att synas. Jag bestämmer mig för att fortsätta köra på samma sätt. Det är ju inte supersnett och tittar man inte efter det så ser man det inte. Men det fick bli senare. Vi kommer i alla fall iväg och själv har jag pysslat med lite frakter och sitter i bilen med både fraktlappar och produkter men det saknas en kartong. Så jag fick chansla lite med måtten och hoppas att jag kan lösa emballaget senare. Vi stannar till på Rusta och hittar kartonger och sen åker vi vidare till Västberga. Där kommer jag i fel fil och får ta en jäkla omväg. Jag tror att det bara skall bli en liten bit men snart har vi irrat runt i tio minuter. Ut ur bilen och öppnar skuffen. Då blåser två papper ut från bilen och upp i luften. Jag lyckas få tag på det ena men det andra får en jäkla fart och drar tio meter rakt upp i luften och sedan vidare iväg ut över en hög byggnad. Jag springer runt men pappret är spårlöst borta. :-0 Det var som i en film. Som tur är så har jag det andra papret och man kan alltid skriva ut nya dokument. 

Sen vidare upp till själva stan och vi parkerar på det vanliga stället och tar på oss munskydden och går ut. Vi är lite hungriga och väljer att äta på Thelins. De hade visst även dagens lunch och det blir rödspätta för oss båda. Gott! När Ullis går till ögonläkaren så går jag in på ÖoB och det är samma visa som förra gången då jag skall betala i den automatiska utcheckningen, det ringer! Jag väljer att klicka bort det och att jag skall ringa upp senare. Tummen upp, kom som svar och jag går ut. Rejält blåsigt och jag väntar med att ringa upp. Precis när jag är tillbaka vid bilen så ringer Ullis. Hon var redan klar och på väg tillbaka till bilen. Jag säger att jag möter upp henne och passar på att ringa upp personen som var ute efter skates. Det är dock inte så roligt att sälja just nu då det inte finns något att få tag på. Han bestämmer sig för ett par och jag tror att det är hyfsat kort lev.tid på dem. 

Efter att ha plockat upp Ullis så åker vi då till Lossans jobb och får efter ett tag fatt på Lossan sambo G. 

Snart är vi på plats och Ullis knackar på fönstret och Lossan verkar bli överraskad och det blir lyckat! :-) Snart är Göris också framme och vi går och fikar. Kanske inte det bästa fiket men det var trevligt att träffas och vi åker sedan hemåt. Nu vill mormor Sivan ha något på Rusta och vi passar på att köpa det i Kungens kurva. 

Väl hemma så tar vi en promenad och passar på att lämna sakerna och går sedan vidare. Klockan åtta så är det Primetime och när det är tio sekunder kvar så dör min mobil.... Suck! Och Astrid Lindgren-tema. Jag hade iofs inte glasögonen med mig så jag kunde knappt se vad det var för alternativ. Men Ullis spelade men vi åkte på en fråga om Emil och vilket djur han hade köpt på en auktion. Lite tråkigt när det var så roligt tema och jag har lärt mig att uppskatta Astrid då jag studerat svenska för undervisning i åk. 4-6. 

Vi avslutade kvällen med lite te och mackor framför 16 weeks of Hell. 

Av Niclas Bernhardsson - 6 april 2021 23:00

Tisdag och jag skulle upp tidigt då jag hade en tandläkartid. 06.30 Fy bubban! Jag låg och drog mig ett tag på morgonen och hann få i mig en kopp kaffe. Sen var det dags och nu började det bli bråttom. Så typiskt mig men nu fick jag ju inte springa så jag fick väl komma någon minut försent. Men det verkar som de ändå var tvungna att förbereda lite för jag fick sitta och vänta i några minuter. Sen kom jag då in och snart var de igång och det blev mycket bedövning och för en som är spruträdd så är det helt klart lite ångest. Jag känner att jag ligger och spänner mig och det rejält! Det är knappt så ryggen ligger i... Sen hem och jag väntar någon timme innan jag tar lite mer kaffe och det verkar gå bra. Det är en hel del jobb på Enklaresport och jag försöker ta hand om det. Sen äter jag och jag känner att bedövningen så sakta går ur. Efter det så spacklar jag lite mer i källaren och fortsätter att röja lite. Nu börjar det likna något. Efter det så tar jag det lite lugnt och tittar klart på en film som jag haft igång ganska länge men liksom aldrig blir klar. Det är Pokémon och kanske vill jag se klart filmen på grund av att Pokémon var en rätt stor del av ungarnas liv, då de var små. När Ullis kommer hem så tar vi en kaffe och sen gör hon iordning sig för att springa och jag fortsätter i källaren men betalar även några räkningar. När Ullis kommer hem så är det först mat och sen går vi en promenad. Jag kände väl att jag hade peakat lite och nu börjat bli lite seg. Men vi kom ut och det går rätt fort innan jag känner att suget kommer tillbaka. Kanske vill jag för mycket för jag känner att jag trycker på och jag letar väl efter bevis på positiva signaler. Ullis reagerar att det går rätt fort och någon gång busar jag och ökar farten rejält. Jag ser hur hon sneglar på mig, liksom  undrar vad som händer. På slutet så känner jag att jag börjar bli lite flåsig och det känns som om jag är lite tröttare än igår. Dock har vi även gått lite längre och även lite fortare. Så det kanske inte är så konstigt. Det blir 5,8 km idag och vi snittar 9.46 minuter per kilometer. Vi hann även spela Primetime, på vägen. Det är så kul att Ullis också, återigen, har fastnat för det. 

Sen fick Ullis prova nya duschen och jag kollade om det läckte någonstans men nu verkar det tätt. Hon verkade nöjd också. Nu saknas det bara lite hängare. 

På kvällen så tittade vi på lite teve och vi tittade på dokumentären om Soran Ismail. Jag hade redan sett första avsnittet men eftersom Ullis inte hade sett det så såg vi på det första och sedan det andra, som också är det sista, avsnittet. Man häpnas ju! Någonstans så har allting varit lite märkligt. Han har ju aldrig varit top of the line men han har verkat så sympatisk så man har velat höja honom på piedestal. Så kommer det här.... Man känner sig lurad och oavsett frågan om brott eller inte så är han ju allt annat än sympatisk. Hur kunde man bli så lurad? Nä, en riktig gris och frågorna blev bara fler och tyvärr nästintill obesvarade. Han får förstås leva sitt liv som han vill men jag gissar att supporterskaran kommer att bli annorlunda framöver. Sen avslutade jag kvällen med att titta på lite Champions league och det var lite blandat spel. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards