Alla inlägg under september 2020

Av Niclas Bernhardsson - 30 september 2020 20:45

Onsdag och idag hade jag två välkomstsamtal på schemat. De låg direkt efter ett jobbmöte så det skulle bli lite sent idag. Men nu börjar jag se ljuset och efter de här samtalen så skulle jag bara ha två kvar. Eller ett bokat iaf. Jag plockade med några skates för en kollega var intresserad och jag hade kommit på att jag nog hade ett återskick från en kund som var tvungen att byta skates då han tyckte att de klämde fel runt foten. Men här fungerade de perfekt och på det hela blev det ju mycket bra. Det var iaf en mycket trevlig kollega som nu dessutom var väldigt glad. Så vi ser fram emot lite åkning tillsammans men han verkar rätt bra på att åka så jag får väl skämmas som dessutom låtsats vara duktig. :-) Det blev rätt lugnt idag för mig men jag hann springa en runda och ta några kontroller själv idag. Rätt kul faktiskt och jag höll på att skrämma livet ur några då jag dök upp ur skogen. Som tur (?) var så var det några elever. En kontroll var rätt svår att hitta och det är ju bra att jag själv får känna på det och kan förmedla hur man kan tänka. Sen lite lugnt och efter sista lektionen var det som vanligt full fart till mötet och jag har fem minuter att hinna stänga ned allt och förflytta mig till mötet. Tufft och jag kom som vanligt några minuter försent men jag hoppas de förstår. Dessutom hade det hänt något som jag var tvungen att ta itu med. Efter det blev det några trevliga välkomstsamtal och ytterligare lite att ta itu med. Eller iaf kolla upp. På kvällen tänkte jag träna men orkade inte så det blev istället lite teve och nu har Ullis och jag fastnat för Estonia-dokumentären och man vet inte vad man skall tro...

Av Niclas Bernhardsson - 29 september 2020 23:00

Tisdag och datumet var den 29 september och det har alltid betytt min födelsedag. Men 49 år är inte jämnt men det är ändå så att man backar tillbaka och undrar vad som hände. Vad fort det gick men det brukar det å andra sidan göra då man har roligt och är det på det viset så får man köpa det. Och vad kul att bli uppmärksammad och det var från alla möjliga håll. Givetvis från familjen och de hade ju firat mig tidigare med fina presenter och gofika! :-) Och på jobbet så blev det både en massa grattis och till och med skönsång. Det var som vanligt orientering och jag åkte en massa inlines för att kolla hur det gick och sen på kvällen så väntade klubbträning och man blir taggad med nya medlemmar. Idag var det progressiv löpning på schemat och det var premiär på klubbträningen och dessutom på nybörjargruppen. Jag tänkte att man kunde köra det som så att man började lugnt och ökade och det under 300 meter. Det gick jäkligt bra och vi upprepade det tre gånger. Det kändes som det blev lyckat och man kunde verkligen utnyttja de tekniker man tränat på tidigare på passet. Sen kom huvudgruppen och jag kände mig lite sliten och trött och tänkte faktiskt bara köra löpskolningen med dem. Jag fyllde ju faktiskt år! :-) Men mitt i allt så stannar huvudgruppen och sjunger för mig. Det kunde jag inte tillåta att de skulle stanna för mig skull så jag joggade med istället. Trevligt och sen blev det löpskolningen och vi tackade för oss. Alltså jag och Ullis. Sen hem för lite mys och summa summarum var det en trevlig födelsedag. :-)

Av Niclas Bernhardsson - 28 september 2020 22:00

Måndag morgon och jag var lite förberedd på att någon skola skulle ringa. Det skulle inte göra så mycket om samtalen skulle utebli då jag hade lite att stå i hemma med Enklaresport. Men skulle det ringa så tänkte jag vara lite förberedd. Så larmet var ställt och jag hade ätit frukost då telefonen ringde. Jag ser att det står Welandersborg i displayen och får höra "två gånger är väl en tradition?" Ha ha, ja absolut, svarar jag. Så det var bara att hoppa i kläderna och in i bilen. Ser att V90´n står utanför och tar förstås den. Ullis har då gått till jobbet. Lite surt med en karavan av bilar under lång sträcka och det går tio kilometer under det tillåtna. Så lite sen kommer jag fram men det är nog bara tio minuter och de har förstås startat men jag springer in och hälsar. Det är samma klass som sist. Jag tycker de flesta jobbar på bra och det är kul att vara lärare. Sen skall jag visst till förskolan och det är något nytt för mig. - Vem är det där, säger en liten kille och ser lite orolig ut. Jag blir presenterad och strax därefter så försvinner de två vanliga lärarna och jag blir själv med en ung tjej som jag inte vet hur länge hon jobbat där. Men efter en kort stund så slåss barnen om att få sitta i knät och det var lite omtumlande men det är kul och barnen är härliga. Men så intensivt och det var jag inte van vid. Kul men jag skulle nog inte orka jobba med så små barn under en längre tid. När det dock tunnades ut på fritids så blir det en annan sak och det blir helt klart lugnare. Riktigt kul dag och på vägen hem så får jag höra att R och T skall komma förbi och fira mig då jag fyller år imorgon. Trevligt! Ullis har hunnit fixa fika och dessutom bakat en kladdkaka. Så det blev ett lite födelsedagskalas och eftersom jag vet att jag alltid äter för mycket fika så var min taskiga önskan att de skulle äta så att jag slapp skämmas. Det gick sådär men alla åt och hade trevligt. Bra dag och helst hade jag önskat att jag skulle cyklat också men jag har tappat stinget lite. Måste skärpa mig!

Av Niclas Bernhardsson - 27 september 2020 21:15

Lördag morgon och Ullis och jag gick upp tidigt för att gå en promenad. Det skulle visst regna idag och inget tydde på motsatsen men vi chansade iaf på att vi skulle klara av en promenad utan att bli sjöblöta. Men vi var ju i Sandviken och frågan är om vi skulle hitta men vi tänkte att det är ju bara att chansa. Någonstans hade jag en baktanke på att vi skulle gå till golbanan och tillbaka men vi hittade ju inte dit och visst inte ens hur långt det var. Dock så hade jag en liten känsla på vart det kunde vara så vi gick lite på chans och jag orkade inte ens kolla på google. Huvudsyftet var ju ändå promenaden men efter en knapp halvtimme så börjar jag att känna igen mig och snart ser vi golfbanan. Jag skickar en snapchat till Peter och sen får vi börja tänka på refrängen för vi ville inte att de skulle vänta på oss till frukosten. Så nu vänder vi och går igenom golfbanan. Tyvärr så går vi lite fel men jag tror inte det blir så mycket längre. När vi kommer fram så är det skönt att se att de inte sitter och väntar. Sen en mysig frukost och sen åker vi in till Gävle och vi säger att vi aldrig varit där men vi hade visst stannat till vid ett köpcenter då vi åkte motorcykel till dem tidigare. Det kom vi på senare. Vi gick iaf runt lite i Gävle och det var trevligt och sen åkte vi till Bönan och åt. Mycket trevligt men det kändes som många av oss fick ont i magen men det berodde nog på den mycket söta efterrätten. Gott var det iaf och lite magknip får man ibland stå ut med! :-) Vidare till ett köpcenter och där kom både jag och Ullis på att vi varit tidigare. Vi passade förresten på att besöka Emmis fina lägenhet och efter det så åkte vi till Fridis och hälsade på henne igen. Nu dock på hennes hemmaplan och det var kul att se hur de bodde. Efter det skulle vi hem för jag hade övertygat de andra om att spela plump. Och plump blev det och det var mycket kul men när vi räknat ihop bägge matcherna så kom jag sist men det gör ingenting. Jag älskar att tävla mer än att jag hatar att förlora. Det är själva tävlingsmomentet jag gillar och jag kan verkligen tävla i allt! Men sen ville vi nog alla komma i säng för imorgon söndag hade vi mycket att göra. Sen en lång hemfärd på det. Jag hade snackat med bonus-pappan och aviserat att vi eventuellt skulle hinna förbi dem men det var tveksamt. 

Söndag morgon och nu var det återigen en promenad på agendan. Nu ville vi dock gå i Trebo-spåret så vi tog bilen dit. Där gick vi runt en timme och sen in i bilen igen. Och återigen rätt få folk ute på mornarna. Väl hemma så var det snart full fart innan vi skulle ut till Anettes massagestudio. Den låg helt magiskt fint och allt var proffsigt och det skulle bli spännande att se hur lymfmassagen skulle bli då hon kände sig helt trygg i sin egen miljö. Sist blev jag jättenöjd men kanske skulle det bli ännu bättre. Jag fick börja med att ligga i en endulationsbädd och har jag stavat fel så får ni rätta mig. Den aktiverar lymfsystemet och det är en bra början på massagen. Jag tror faktiskt inte jag somnade, iaf inte där. Sen skulle då Anette börja och jag tyckte mig se bilder av dimma och vatten och en harmonisk blåaktig lila färg såg jag framför mig. Sen verkar jag ha gått in och ur sömnen för jag fick höra att jag snarkat då och då. Efter den spännande massagen var det då Ullis tur och jag och Peter åkte iväg för att spela golf. Det var lite gränsfall om det skulle gå att spela men vi tänkte iaf chansa. 

Vi provchippade lite grand innan det var dags att slå ut. Vi kom överens om Mulligans innan och så var det då dags. Jag slåg rejält snett men tänkte att jag ändå var med. Peter gjorde mig sällskap och han bestämde för att slå om och jag gjorde detsamma. Då slog jag helt perfekt och Peter drog in i skogen. Sen blev det nog ett skitslag innan jag kom in på green och två-puttade. Tyvärr hade jag bara ett extraslag på första så det blev en poäng men på andra hålet drog jag in hela fyra poäng och Peter var lite chockad. Sen tre poäng på nästa hål och nu var jag verkligen på g. Sen gick det helt åt skogen på nästa och det fick jag stryka och tyvärr blev det samma sak på de två efterföljande hålen. Efter det så hämtade jag mig lite men man har inte råd att stryka tre hål. Men riktigt kul och jag är riktigt sugen då jag fick några riktigt fina slag. På något sätt så sänkte jag mig iaf och det är bara att inse att jag inte riktigt förstår det nya systemet. Men hursomhelst är det klart att jag måste spela mera. Efter spelet så bjöd Peter och Anette på lite mat innan hon var tvungen att åka och ta en kund igen. Sen var Ullis och jag tvungna att komma iväg då vi hade en bit att åka. 

Av Niclas Bernhardsson - 24 september 2020 22:45

Torsdag och idag hade jag fyra välkomstsamtal på schemat men när jag kommer till jobbet så får jag höra att de vill att jag skall täcka upp för kollegan. Och jag tror att jag sade ja till några men den första tiden var omöjlig då jag hade ett välkomstsamtal på morgonen. Sen hade jag visst fått hjärnsläpp då jag bokade in mitt andra för det var mitt under en lektion men då det var orientering så kunde jag nog få till det men det gällde att vara effektiv då jag dessutom hade två klasser samtidigt. Tyvärr kom den ena klassen lite sent så jag instruerade några elever och hoppades att informationen skulle komma fram. Sen gick jag till min egna klass och fortsatte där. Mycket inlines så jag kunde se och hjälpa men en gång fick jag även stressa till lunchen för att hinna äta och sen fort tillbaka. 

På kvällen sen var jag helt slut och löpning var inte att tänka på. Så det blev bara en promenad dit och lite lätt instruktion innan vi gick hemåt. På vägen hem hann vi snacka med några bekanta och sen var det packning då vi skulle åka till Sandviken imorgon. 

Av Niclas Bernhardsson - 23 september 2020 21:30

Onsdag och frågan var hur man skulle göra med att de fick använda cyklarna. Jag hade bestämt mig för att det från och med nu var förbjudet men det blev ju lite tokigt när kollegans elever använde sina cyklar och efter det så bestämde iaf jag att man fick använda cykeln vid ett tillfälle den här veckan. Så första klassen har förstås en tillgodo. Men det var kul att se hur de levde upp med orientering och det var en klar skillnad på åttorna och sjuorna. De förstnämnda var klart mer lyriska. Idag blev det tre lektioner och jag var ute och åkte inlines på alla så det blev ca. 14-15 km.

Väl hemma så fixade vi en present till Victor som fyllde nio år och åkte dit. Trevligt och jag åt alldeles för mycket fikabröd.

Av Niclas Bernhardsson - 22 september 2020 21:15

Så var det tisdag och jag gick upp rätt tidigt då jag vill kolla några kontroller men väl framme på jobbet så ville några kollegor prata så tiden gick. Så det slutade med att jag inte hann kolla något innan. Sen kommer då första klassen och vi ett svagt ögonblick sade jag ja till att de fick använda cyklarna. Klassen pratar lite så jag glömmer bort att visa hur själva kontrollerna ser ut. Men det löser sig nog, tänkte ja. När de kommit iväg så snörade jag på mig mina skates och det kändes bra. Jag körde runt lite grand och de blev förvånade över att se mig. Sen dags för lite lunch och efter det var det dags igen. Nu var det min egen mentorsklass och några elever var visst i obalans sedan tidigare och jag fick kämpa med att få ut dem. Och samma sak igen. Jag körde runt och det blev samma runda som tidigare och den är runt 4,5-5 km. Lite beronde på hur jag åkt. Ibland blir det lite fram och tillbaka men idag blev det närmare en mil då jag åkte lite mer på den första rundan. När jag sen kom tillbaka till gympahallen så ser jag att många ringar hänger nere och jag har en del att få bort innan jag kan gå på mötet. Hmm, det var ju lite irriterande. Jag jobbar på samtidigt som jag tar emot eleverna och när jag sedan kan gå på mötet så är jag runt tio minuter försenad. Till råga på allt så är det stormöte men är det tight med tid mellan lektion och möte så kan det ilbland bli så här. 

Sen hemåt och väl hemma så tar vi oss lite att äta och sen är det full fart till löpträningen. Där är det först nybörjarträning och en ny kom till träningen och idag var det teknik-tema. Kanske lite likt ett tidigare tema men det är aldrig fel med bra teknik. Den nya, som jag inte riktigt har namn på ännu, blev iaf såld på träningen och ville vara med - kul! Sen  huvudträning och bra drag. Själv hade jag svårt att komma igång och jag valde först att springa med en rätt ny tjej och när hon var nöjd så försökte jag öka lite och efter ett tag så hade jag nog ökat för hårt för nu kändes det som mjölksyran sprutade ur öronen men det var kul att pusha sig själv. Dock så hade jag inget att sätta emot när snabblöparna svepte förbi mig. Lite surt då man själv varit rätt snabb och man undrar vad som hänt. Jag tror dock att det sitter ihop med min bikuspida aortaklaff men det är bara att kämpa på. Nu väntar jag på att få kallelese för ett nytt hjärttest. Sen somnade jag riktigt gott! Helt slut blev jag. 



Av Niclas Bernhardsson - 21 september 2020 23:00

Måndag morgon och klockan är 07.32 när mobilen ringer. Väl medveten om att det kan ringa då jag sagt att jag gärna hoppar in och jobbar extra på måndagar. Så jag satt redan och åt frukost men det är Welandersborg som ringer och det är ju tre mil dit. Men det hinner jag ju inte, säger jag. Ingen fara, det gör inget om du kommer lite sent. Så efter tio minuter sitter jag i bilen och har man en snabb bil och dessutom är lite stressad så gick det undan. Jag kommer förstås lite sent och känner att jag måste ta en kaffe till. Helt okej, svarar både rektor och receptionist. Sen går jag in och jag skall vara i en 3:a idag. Jag hade utgått ifrån att jag skulle vara gympalärare och planerade lite lektioner i huvudet på vägen dit. Och klädd för det också. Men det funkade med sköna sportbyxor också. Så mycket på lektionerna handlade om att försöka få studieomotiverade barn att jobba och på rasterna att aktivera barn. Kul och sen var det fritids och det är alltid kul. Så bra men lång dag. Klockan 17.00 åkte jag hem och på vägen hem kommer jag på att jag inte sagt till om lönen. Så jag ringer upp och hon lovar att fixa det. Väl hemma så var jag lite trött. Ullis pluggade och jag passade på att ge en kamratrespons. Sist tyckte kursledaren att jag var lite för hård men ser man fel skall man väl säga till? Även om det handlar om stavfel och meningsuppbyggnader? Nåväl, hon som skrev var ju duktig men hade nog inte korrekturläst sin egen text så förutom bra kritik för väldigt fint och lagom balanserat språk så nämnde jag förstås några missar. Så det får jag väl igen sen! ;-) Tyvärr ingen träning fast jag var bra sugen. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17
18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards