Alla inlägg under januari 2010

Av Niclas Bernhardsson - 20 januari 2010 20:18

Ja, det höll jag ju nästan på att glömma! Jag blev ju "Dagens Mästare" idag. Ni som har följt bloggen lite grand vet säkert att det är kortspelet på mitt jobb det handlar om. Den som vinner dagens sista giv blir alltså Dagens Mästare.

Och varför "skryta" om det här? Jo, eftersom Magnus med största sannolikhet glömmer bort alla sjuttioelva gånger jag vinner, nåja, så får det här bli mitt lilla klotterplank som jag kan gå tillbaka till! ;-)

Idag hade vi förresten en liten diskussion om hur yacht uttalas och jag hävdar bestämt att det uttalas jåt eller kanske lite mer utdraget - jååt. Conny-boy började och köra med ett kort uttal vilket fick mig att bli lite fundersam. En del andra körde med att det skulle vara jaat eller bara som det ser ut att uttalas - jacht

Kanske står det med på susning.se? *springer och kikar*

Nja, jag fick väl halvrätt då och Connie helrätt för det står jått och det var så jag menade i första läget. Men vi slog de andra som hade alla möjliga förslag. Jag? Jag har sällan fel! ;-)

http://sv.wikipedia.org/wiki/Yacht


Av Niclas Bernhardsson - 19 januari 2010 21:49

Fick gå hem lite tidigare från det vanliga jobbet då det kommit lite mer beställningar och även paket från en leverantör.

Så det var bara att slänga sig på det när man kom hem och sedan på något sätt försöka få till lite mat innan fotbollsmötet.

Det var spännande och vi får se vart det slutar.

Så någon träning hann jag inte med men dock så hann jag se på Mästarnas Mästare och det ger ju bra energi!

Satt och tittade lite i bloggen. Till höger så står det ju vad man bloggade om för ett år sedan och det kan ju vara intressant. Där stod det något om min vikt och att den var hela 92 kg... Och det kunde jag ju inte acceptera. Nu ligger den nog på 94 kg. Fast jag kämpar på och tränar jag på som jag gör nu och tänker på maten så ordnar det sig. Det är jag säker på. Idag fick jag hem mina nya skidor också. Beställde 1 par skejtskidor och 1 par vanliga klassiska. Fy f-n, vad häftigt! Och så ett par nya skidskor också förstås. Madshus Hypersonic blev det - i bägge varianterna! :-) Rena rama porren! Fast det grävde hål i plånboken också förstås...

Nä, dags att sluta! Har inte ens hunnit packa upp skidorna! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 18 januari 2010 20:47

Var rätt trött men skulle fasicken inte vika ned mig idag. Idrottsgalan började 20:00 och när klockan blev halv 7 så fick jag lite fart. Ned till gymmet och in i konditionsrummet. Där var det fullt med folk på varje maskin men stakmaskinen var förstås ledig så jag satte igång.

9 minuters uppvärmning och sträckan blev 2 km, tror jag.

Sen körde jag 2 intervaller på 1 minut vardera där jag visst kom 250 meter.

Avslutningsvis så blev det 5 minuters nedstakning.

Sen lite balansplatta för knäna och vidare mot maskinerna.

Lite blandat för axlar, baksida lår, mage och sen lite rygg.

Skönt!

Sen fort hem och förbi affären innan den stängde så jag har lite frukostbröd.

Av Niclas Bernhardsson - 18 januari 2010 18:17

Så var det söndag igen och nu var det dags att träna inomhus igen. Förra helgen var det ju Camfil Cup som, efter förutsättningarna, gick lysande.

Men jag var inte lika taggad som vanligt och kanske gick det inte lika bra att spela heller. Förmodligen så tog grabbarna ut sig riktigt ordentligt sist men det artade sig på slutet.

Vi började med en hel del teknikträning och det kommer de att ha igen senare. Sista halvtimmen så körde lite matchspel och där var det småsegt i början men det blev bättre fart på slutet.

Av Niclas Bernhardsson - 18 januari 2010 18:05

Lördag och förstås sugen på att åka lite längdskidor men lite svårt att komma upp. Men väl på plats så drog jag på lite varmare burkvalla och gav mig av. Ja, efter att ha slängt lite käft med några kompisar förstås. Spåren hade börjat blivit lite sämre men uppe på ängen så är det i princip bara att staka så det är inte så mycket att gnälla över. Efter ca. 3,5 km så tycker jag att jag ser min gamla kombatant "Hasse" i spåren och tycker väl inte att det går så där ruskigt fort direkt. Det dröjer inte alltför länge förrän jag kommer ikapp honom och kanske har jag legat på lite för hårt då ett tag. Och jag lämnade blod i torsdags. Så det är med lite stummare armar jag åker förbi honom och kanske börjar han att ta ut tagen lite mer nu. Fast han ville inte avslöja hur långt han åkt. Precis som vanligt! :-)

Det sporrar bara men det han inte vet, och jag tror inte att han läser bloggen, är att hans sambo avslöjade det för mig! He he... Men nu har jag nog inte sådan tur att hon skvallrar igen för hon hade ingen aning om att han inte ville berätta! :-) Och det råkade ju jag säga... :-/

Hursomhelst så har vi nästan alltid haft lite dueller emellan oss och det vore roligt om vi kunde komma tillbaka till det. Jag drog ju ifrån lite väl där ett tag men nu har vi börjat närma oss igen... tyvärr! :-0

Jag körde iaf på och väntade sedan in Hasse som skulle åka hemåt. Samtidigt som det började skymma så kände jag mig rätt sliten i kroppen och med det i bakhuvudet så kanske jag skulle korta av nästa varv och så fick det bli. Så 1,5 varv ungefär vilket blir ca. 11 km, lite grovt uppskattat.

Av Niclas Bernhardsson - 18 januari 2010 18:00

Men vad är det som händer? Jag som aldrig missar att blogga om min träning... Nu ser jag att det lyser tomt i bloggen och de 2 senaste träningarna är helt klart inte med. Och sen är det ju rätt skönt att skriva av sig ibland. Saken är den att jag nog har lite för mycket att göra nu. Det är möten, jobb och så förstås lite träning och det om vartannat.

Av Niclas Bernhardsson - 15 januari 2010 22:38

Rätt coolt faktiskt! Den enda öppet homosexuella fotbollsspelaren någonsin (?) ställer upp i Lets Dance och till råga på allt så är hon skitduktig fotbollsspelare! Hon har gjort så mycket för svenska damfotbollslandslaget så det är inte klokt och i så många år! Det är bara Hanna Ljungberg som kan mäta sig med "Vickan"!

Nu är jag iofs partisk men vem är den där Elin Klinga? Aldrig hört talas om henne och vad gjorde hon jämfört med Victoria?

Nä, fotbollssverige var nog lite för passiva ikväll och skall vi vara ärliga så borde väl kanske den där snickaren, heter han Willy?, åkt ur!

Rabih är lite för stel men kanske kan han höja sig några steg. Känslan har han iaf men han måste ju lägga ned lite energi. Nä, det börjar bli lite tråkigt. Nu längtar jag till nästa avsnitt av "Mästarnas Mästare"!


Ps. Som gammal byggare så måste jag erkänna att Mattias hade rätt grova, lite odefinierade dock, biccar! Ds. *smile*

Av Niclas Bernhardsson - 15 januari 2010 22:21

Efter att ha kommit på att Felix kanske behöver glasögon så kom det fram att Tim nog behövde det också och det kanske mycket väl!

Skolsköterskan skickade hem en lapp om att Felix kanske behövde gå till en optiker och han hade ett litet brytningsfel och när det kom fram så testade vi ju Tim lite grand och han verkade ju knappt se något alls!

Så idag var vi till slut inne på ett glasögonföretag i Nyköping och visst var det så att Tim också behövde glasögon och faktiskt rätt mycket.

Men barnen hade visst lite krav och när de valt klart så var det enligt en tjej i butiken "de svindyra" bågarna de valt. Men vi ville inte tjafsa då det ändå är lite känsligt med att ha glasögon så de fick de paren de ville men det sved kan jag lova. Bara glasögonen, med finesser såsom härdning och antireflektion , kostade nästan 6000 kronor för dem tillsammans.... Hmm... Sen skall de ha linser också. Tur att man blir utan jobb snart.... Kommer ironin fram?

Men vad skönt det måste bli att helt plötsligt kunna se allt! Det kanske inte är så självklart hur det kan vara...

Känner mig plötsligt tacksam att jag haft bra syn!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards