Alla inlägg den 1 maj 2021

Av Niclas Bernhardsson - 1 maj 2021 23:00

Lördag morgon och jag hade sovit rätt dåligt. Men idag var det kalas för lilla Jossan så först skulle jag och Ullis gå ut och gå. Vi hade ingen egentlig plan men jag ville gå i skogen. Skönt väder och vi började gå mot Hasse Pedal-banan, den gamla tennisbanan som man för länge sedan kunde hyra. Sen blev det alltmer så att man plankade in. Där knockade jag förresten min bror med en tennis-smash och jag hade även sönder ett dyrt tennisracket där. För att börja i rätt ordning så spelade jag tennis med min bror och några kompisar. De var ju i Jockes ålder så jag fick ju hålla igen lite och jag var rätt duktig på tennis. Så kommer en höjdare och hela min kropp skriker ju att jag inte skall smasha eller var det verkligen hela kroppen? Nja, kanske inte för rätt som det var så drar jag bara på och det blir en stenhård smash rakt i huvudet och han börjar snurra som björnen Baloo och sen faller han ihop någon sekund innan han reser sig. Han verkar lite groggy och vi får inget riktigt svar på om han svimmade någon sekund. :-0 Och det där med det trasiga racketet då? Det var då jag spelade tennis med någon och det var varmt, soligt och mycket flugor. Det sistnämnda irriterade mig till max och sen kommer ett smash-läge och jag får solen i ansiktet och missar hela bollen och i samma rörelse så drar jag iväg racketet mot en järnpelare så racket blir böjt. Att jag sedan sålde det för 400 kronor skäms jag lite för fortfarande men det var klart spelbart.... Det får väl räknas in som ungdomssynder. Hursomhelst så passerar vi en äldre kvinna då vi går uppför backen eller rättare sagt så vek hon in på en stig precis innan vi skulle passerat henne. Vi hade inte riktigt sett stigen innan och blev sugna på den men då skulle vi kommit efter henne. Vi går in i fårhagen och jag kollar lite till vänster för att se om jag såg henne men hon verkar försvunnen. Hon kanske gick in i ett hus, tänkte jag. Vi trycker på i backarna och det drar i baksida lår och bägge flämtar lite då det är bra kuperat. Sen testar vi en ny stig och kommer ut där duktiga cykel-Simon är uppväxt och man kan klart se spåren efter hans framfart. Sen in i nästa skog och vi går mot vattentornet och Nygårdsplatån där vi går upp i backen längst bort och nu har vi helt klart fått ihop några kilometer. Vi fortsatte genom skogen så vi kommer ut vid Stenåldersvägen. Sen raka vägen hemåt och mobilen ringer. Det är morbror L som ringer och vi bestämmer att vi ringer upp då vi kommer hem. Det blir 5,3 kilometer på 53 minuter vilket ger en snittfart på strax under 10 minuter per kilometer. Sen pratar vi lite med L och hans fru B och det är förstås chockade och mycket ledsna över det som har hänt. Man vet inte riktigt vad man skall säga.

Efter det gör vi oss iordning för kalas och vi hade tvekat lite men det var fint väder och man skulle sitta utspritt i trädgården. Det var trevligt och de visste också förstås vad som hade hänt men fokus låg ju förstås på att gratulera lite Jossan. Som vanligt så hade jag glömt laktostabletterna så vi stannade och köpte en chokladboll innan till mig. Det räckte gott och väl. Vi var kvar rätt länge och det var kul att snacka med alla, det var ju ett bra tag sedan. 

Sen hem och vi stannade och åt på Chopchop och det smakade som vanligt helt perfekt. Nu provade jag att beställa vi appen och det var klockrent. Sen hemåt och vi åkte först till Lina och kollade av läget. Jag spelade lite biljard med Viktor och helsicke vad han har höjt sig! Han lyckades vinna första två matcherna, den första klantade jag mig på men den andra vann han med riktigt bra spel. Så höll det på och det var ofta helt jämnt på planen. Till slut blev det totalt 4-3 i matcher till mig men det var galet jämnt. Förra gången var det mer utklassning, vad månde bliva! :-0. Nio år gammal och det är sällan jag får stryk, om jag får skryta lite. :-) Jag får bli hans tränare. 

Sen lite kaffe och efter det åkte vi hem för att landa lite. Det blir långa dagar. Det var visst Let´s dance på teve men vi orkade inte titta och snart började Zlatan och det var klart roligare. Helt okej match men han borde gjort en balja. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards