Alla inlägg under april 2024

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 30 april 23:00

Tisdag och valborg! Men ännu bättre är att det är 29-årig bröllopsdag för mig och Ullis. Ni som känner mig kanske kommer ihåg att det var på Tims dopdag jag och Ullis gifte oss och då alltså för 29 år sedan. Dock inte i kyrkan utan vi gifte oss först i rådhuset, i Trosa. Sedan gick vi och tog kort och därefter mot kyrkan. Jag kommer så väl ihåg att vigselförrättaren, en äldre herre, tyckte vi var så fina. Det kanske var ovanligt att man klädde upp sig inför en borgerlig vigsel?

Sedan mot kyrkan och där var prästen så gullig så hon sade att "det här är inte bara en dopdag - det är även en bröllopsdag!" och det gick ett sus bland alla gäster. Någon fattade fel och trodde att min bror Peter och Ullis syster Louise skulle gifta sig! Ha ha!

Sedan tyckte min saliga bror Jocke att jag räddade situationen snyggt då jag höll lite tal efteråt och förklarade att Ullis nu inte var en Lithman längre och Ullis farmor började gråta. Jag svarade snabbt "men i hjärtat är hon alltid en Lithman!" :-) -Jaa! svarade farmor Gerd!

Hursomhelst så gick det bra på jobbet och sedan var det full fart hemåt. Vi skulle handla lite och jag hade lovat att åka bort till träningen eftersom det var en ny kille som kanske skulle komma. Det kände ju sådär då vi hade bröllopsdag men vi tyckte det var smart att ta med svärmor samtidigt, så kunde hon handla. Jag behövde hämta ut lite paket också så jag hade fullt upp. När jag var klar på Coop så ringde jag och beställde mat och åkte sedan mot Trossen där jag själv handlade och hjälpte svärmor lite. Trossen-Uno busade lite och sade mamma hela tiden fastän jag hade förklarat att det var svärmor. Det är väl i och för sig nästan samma sak! :-) Han tycke att "mamma" skulle köra hårt med mig men jag hjälper henne så gärna. 

Sedan hämtade jag vår mat innan jag sprang tillbaka och hämta svärmor. 

Hemåt och jag bar lite fort upp kassarna innan jag åkte hemåt och vi åt gott framför Robinson. Så kan man också fira en bröllopsdag men vi hade inplanerat en löpning imorgon med Felix! Årstaviken runt! Det blir härligt!

Matkortet ja! Vad var det med det, kanske vän av ordning frågar. Jo, jag tappade bort det och som jag letade. Till slut så gick jag ut en gång till och kollade i bilen och det hade kilat fast sig mellan framsätet och mittkonsolen fast på passagerarsidan. 

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 29 april 23:00

Måndag och jag höll som vanligt på lite med Trosa Ultra Backyard men jag får besked om att jag kommit in på VAL och det på ett litet konstigt sätt. Av vad jag hade förstått så var det nästintill omöjligt att bli behörig idrottslärare via VAL och därför sökte jag som svensklärare men jag lade till att mitt mål var att lägga till idrottslärare i efterhand. Därför kom beskedet om att jag kommit in med villkoret att jag skickade in ett intyg på att jag jobbat som idrottslärare under våren och även att jag hade jobb som det till hösten. Det var ju roligt men det stökar ju till det att skolan jag är på nu drar ned som sjutton och tjänsten jag hade tidigare inte ens finns kvar. OM jag ens skulle varit aktuell för den. Nu får jag söka nya tjänst och jag får väl lägga till att jag kommit in på VAL OM jag får tjänsten. Det fanns även en annan intressant tjänst som jag sökt och skulle jag få den så pausar jag min ansökan. Svåra val... 

På vägen hem så får jag en faktura som var riktigt sur och som vi glömt bort. Vi hade ju säsongsplats, för husvagnen, förra säsongen och vi sov en (!) natt. Men rätt skall ju vara rätt men det var förstås surt. 

Hemma så hämtade vi ut lite till loppet och nu hämtade jag ut medaljerna och nummerlapparna. Paketet med medaljerna var trasigt så risken fanns att några ramlat ut. 

Vi avslutade med att ta det lite lugnt hemma. 

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 28 april 23:00

Söndag och jag gjorde några sista finjusteringar och vi hann även städa lite innan mötet. Nu behövde ju det mesta vara klart, i alla fall de stora bitarna. Jag åkte förresten ned och köpte lite kaffe på ICA Trossen och då kom jag på att de ju också har en digital anslagstavla och kom på att jag skickar till Jennie eller Linda och kollar om vi kan använda dem. Jennie, som jag skickade till, svarade direkt och jag kunde kontakta en person där. 

Mötet gick bättre än väntat och alla verkar taggade. Några bitar som inte var klara föll på plats också efterhand. 

Nu skulle det inte skada med några fler deltagare men vi har absolut tillräckligt för att liksom känna på det. Nu är det bara att göra det bästa av situationen. 

På Primetime så åkte jag på fråga nio och i veckofinalen redan på fråga sex. 

Jag avslutade med att fila lite på hur man skall göra avprickningsbladet och kände väl att jag började få koll på det. 

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 27 april 23:00

Lördag morgon det var som vanligt lite pyssel till loppet och vi skickade lite till Sanne vad hon skulle köpa in då hon ändå var på Ullared. Borde vara billigare där. Sedan fixade Ullis inne och jag började tvätta av husvagnen. Den har blivit så sjukt skitig och det beror på en kombination av tre saker, skulle jag gissa. Dels så har vi "klibbalarna" på Stensund. Förra året så stod vi dock lite längre bort. Sedan har vi grannens plommonträd som växer ut lite väl långt och slutligen kommer det smuts som är på taket, på huset, troligtvis lite på vår husvagn. Nåja, det satt inte alltför hårt men det är högt och svårt att komma åt. Den bästa stegen är dessutom kvar på Stensund så den måste vi hämta hem då vi inte skall stå där i år. Att sova en (!) natt, per säsong, är inte ekonomiskt försvarbart.

Sedan ropade Ullis att hon bokat en tid i Nyköping och jag såg till att i alla fall fått klart på taket. Nu börjar det se riktigt bra ut. 

Jag duschade av mig och sedan åkte vi mot Nyköping. Vi hann in en sväng på Clas Ohlson och köpte på oss lite ljusslingor till loppet. Det kommer bli riktigt bra då vi nu haft en rätt stor, och entusiastisk, arbetsgrupp. Skulle jag själv sprungit ett enda lopp till så skulle det nog bli det här då vi tänkt på allt. Det blir dock rätt stor press på mig men det har ju gått bra förr så varför inte nu. Jag behöver ju inte överarbeta, i mitt jobb som speaker, då löparna vill ha fokus på sig själva. Jag har dock fått in att vi skall ha utlottningspriser varje timme och det tror jag kan bli roligt. 

Sedan gick Ullis till salongen och jag gick och köpte ett presentkort då vi senare skulle till Tomas och Rosie och den senare har fyllt år. Jag träffade Alva och pratade lite med henne, det var trevligt. Sedan gick jag nedåt huvudgatan och ser ytterligare en kollega och det är Maggan. Hon pratade i telefon men kom tillbaka och pratade lite med mig, trevligt! Jag går sedan in i en butik och kollar lite böcker när Ullis ringer och säger att hon är klar. Vi möts på halva vägen och av en händelse så är det vid ett fik. Ha ha! Vi hade dock redan bestämt att vi skulle fika där men nu blev det precis på mitten. Vi tar en varsin kaffe och en bakelse. Jag tog en punschrulle. 

Sedan hoppade vi in på Rusta och sedan Dollarstore och köpte in lite till barnloppet men vad det är får vara lite hemligt. 

Vi passar på att ta hem lite mat från ChopChop och äter det hemma. 

På vägen hem så ser vi förresten att vårat lopp är med på motorvägstavlan och det ser maffigt ut! :-)

Jag fortsätter att tvätta klart husvagnen efter maten och nu är det som en helt ny vagn. 

På Primetime så ryker jag på fråga nio och det var vilket pojkband som Robbie Williams varit med i. Det borde jag kanske tagit men jag var uppenbarligen inget fan. 

 

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 26 april 23:00

Fredag och jag kunde ligga lite längre då jag skulle ta gamla bilen in till Nyköping då den skulle besiktigas. 

Så var man då iväg och fy f-n vilken skillnad det var att åka i den och vad hade hänt med vädret? Det var rejäl blötsnö och jag vågade inte köra om och låg i runt 80 kilometer i timmen in mot Nyköping. 

Så var det då jobb och det rullade på ungefär som vanligt. 

Sedan var det då slut och alla försvann men jag hade besiktningtid om en dryg timme. Jag åkte först och köpte en ny lampa och slängde in. Sedan mot besiktningen och jag gick in och chansade och det var som det brukar. Jag fick tid efter typ 10 minuter och då var jag ungefär en halvtimme för tidig. 

Jag passar på att köpa lite mat på hemvägen och den åt vi förstås direkt. 

Sedan vill jag hämta paket i Trosa och vi passar på att handla lite. Det var lite svårt att få ut dem då det stod på föreningen men till slut hjälpte en ur personalen mig. 

På kvällen så fnulade jag lite med vårat PM och till slut var det klart och jag började att skicka ut det. Det borde finnas en funktion på RaceID men jag gav till slut upp. Sedan började det att droppa in lite anmälningar och nu är det inte längre en flopp i antal deltagare, det känns skönt. Det behöver dock inte vara massor första året. 

Just ja! Jag lade ut bilden med Tubklämman och jag tyckte det var skitkul! Mora Korgmakeri - hjälper dig klämma ut det sista ur TUBen! :-D


Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 25 april 23:00

Torsdag och jag började dagen med att fotografera tubklämman vi hade hemma för att göra något roligt av bilden. Mora Korgmakeri sponsrar ju vårat Trosa Ultra Backyard, aka TUBen! Så skulle jag senare försöka lösa något bra och roligt. 

Till jobbet och det var full fart men jag ville skicka något till en närstående, hen som var med om en stor sak igår och Ullis och jag bestämde oss för skippa blommorna och skickade istället ett kort med pengar, det tror jag är mer uppskattat och efter några timmar kom ett fint tack! Det kändes bra. 

Tillbaka hemma så tänkte jag göra mig iordning för lite jogging men fick inte tag på tjejen som sprang med oss förut och sedan så började det att regna så jag blev kvar hemma. Det finns dock alltid att göra och speciellt nu då vi arrangerar TUBen. Jag fick dock skjuta lite på bilden med tubklämman då en massa annat kom ivägen. 

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 24 april 23:00

Idag var det en speciell dag. Dels så skulle en nära mig göra en rätt stor sak och dels så är det idag tre år sedan lillebror gick bort. Det kom så plötsligt och som vanligt gjorde jag en låt om det. Tror den kan bli bra men än så länge känns den inte helt klar och det kanske först blir om jag får ut något annat. Det brukar vara så. Hursomhelst så gick delar av låten så här:

Från en dag till en annan försvann du

Du som precis börjat leva igen.

Börjat träna och siktade framåt

När allt liksom bara tog slut.

Du! Finns inte längre kvar hos oss 

Nej nu! Finns du någon annanstans

Varför! Varför ska det va så här.

Kan man! Inte vrida allt tillbaks....


Tror förresten inte jag hade så mycket mer text.

När jag kom hem så hade inte Ullis kommit ännu så jag slängde in det nya batteriet och hade precis fått in det när Ullis kom. Jag provstartade och den startade på ett kick. Skönt! Några lampor var dock trasiga så de får jag byta men frågan är om man behöver dimljusen? Det ena fram var sönder och därbak lyste det bara på ena sidan. 

Ullis och jag äter lite och sedan blir det en promenad där jag lämnar in fakturan till Safiren. Fakturan från då jag var spinningledare. Vi fortsätter och det blir några kilometer i alla fall. 

Sedan går vi in på OKQ8 och jag köper några lampor och de vill jag sätta in på en gång. Vi köpte lite fika också så Ullis gick in och förberedde. När jag monterar bort skydden för lamporna så märker jag att det sitter plast framför ena dimljuset bak och det borde förstås gjort att jag skulle tveka men nädå! Ha ha, det borde vara bättre med två lampor! tänkte jag. När jag monterar in alla lampor så lyser nu inga dimljus bak så det gick säkert sönder då jag monterade in ett på andra sidan. Så nu är det mer lampor som måste bytas eller så tar jag det som inte verkar behövas. 

Tyvärr ser jag att jag glömt dimljuset fram också men jag monterar på det ordinarie ljuset fram i alla fall. 

Nu Robinson och fika. Primetime gick åt pipan.

Det bästa var att jag fick besked om att den stora saken jag var orolig för gått bra. 


Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 23 april 23:00

Tisdag och det började som en vanlig dag men rätt snart får jag ett sms som ger mig lite kalla kårar. Det stod att hen skulle höra av sig på kvällen och det utan att vi kommunicerat så mycket sista veckorna. Usch! tänkte jag. Jag berättade förstås för Ullis och sedan var det bara att vänta. 

På kvällen åkte jag och Ullis till Trosa för att snacka med bostadsrättsföreningen som har en privat parkering där loppet vill springa igenom. Jag snackade med en person, som stod utanför, och fick reda på vem som var ordförande direkt och gick upp och ringde på. 

Jag förklarade mitt ärende och vi hade ett bra samtal. De skulle ha möte imorgon och skulle diskutera hur de ställde sig till passeringen. I värsta fall får vi springa på den mycket sämre allmänningen. 

Sedan kom då telefonsamtalet och det var absolut läskigt och inget jag går in på mer då det är av privat karaktär. So sorry ni som tycker om att läsa min blogg. 

På Primetime åkte jag på fråga nio på både det vanliga quizet och sportquizet. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards