Alla inlägg under december 2008

Av Niclas Bernhardsson - 28 december 2008 13:57

Nu har jag, efter mycket om och men, registrerat mig på Facebook. Man hade ju läst en hel del om det och var därför lite tveksam man många vänner fanns ju där och hittills så verkar det ju helt okey.

Nu kommer jag att vara lite restriktiv, iaf till en början, med att lägga till vänner så bli inte besvikna om jag inte lägger till Er. Jag satsar på de jag känner till eller som jag gärna skulle vilja känna lite mer och få inspiration ifrån.

Vad tycker Ni själva om Facebook? Är det så farligt att lägga ut bilder? Det handlar väl mest om att man skall tänka sig för bara, eller har jag fel?

Och vad skulle någon kunna missbruka?

Av Niclas Bernhardsson - 28 december 2008 13:51

Dagens första pass! Jag hade satt klockan på ringning men snoozade ett tag. Sen ringde det på dörren och det var svägerskan som kom och hälsade på. De kom hem igår kväll från kanarieöarna. Efter en snabb frukost och lite annat så kom vi då iväg till gymmet och jag var rejält öm i korsryggen efter ryggresningarna så jag satsade på Crosstrainern, det gjorde även Ullis. 30 minuter satte jag in timern på och för mig är det mycket eftersom jag alltid blir så trött på den maskinen. Det är samma sak med roddmaskinen men antagligen är det för att jag kör lite för hårt. Nu tog jag det lite lugnare och minuterna flöt på ganska fort.

På slutet så ökade jag lite och jag hade visst förbrukat 465 kcal på den halvtimmen fast det är ju en generell beräkning, det är säkert mer då jag väger rätt mycket nu och är karl. Ja, tro det eller ej! :-)

Efter det så provjoggade jag i 2 minuter på löpbandet och då kände jag av korsryggen rätt mycket.

Hursomhelst så var det ett hyfsat lätt pass.

Av Niclas Bernhardsson - 27 december 2008 19:00

Helvete! Knät, det vänstra den här gången är svullet och gör ont. Det känns ungefär som det gjorde då jag skadade mitt högra knä och fick operera fast inte lika allvarligt. Det är väl bara att köra samma typ av rehab för bägge knäna och funkar inte det så är det väl bara att uppsöka läkaren igen.


Men till passet då!

Det började med att vi värmde upp lite grand på varsin Cross Trainer fast Ullis var igång lite innan och fick väl 4-5 minuter längre uppvärmning men skall sanningen fram så körde jag inte så länge alls. Efter det så körde vi lite ihop och vi började med lite magcrunch i maskin, det blev 3-4 set med ganska tung belastning. Den maskinen är Ullis rätt bekant med så det var bara att köra på. Direkt på det så körde jag en till magövning i maskin. Den där man skall vrida åt sidan. Sen körde vi lite Belly back, på ren svenska så var det iaf ryggresningar. Jag nöjde mig med 2 set fast jag hade 15 kg som jag höll i under större delen och släppte sedan vikten mot slutet för att orka några extra. Efter det så provade jag en maskin som man kan träna lite allt möjligt men det blev lite för Abductorerna och adductorerna. Om jag inte är alldeles ute och cyklar så skall det vara för in- och utsidan av låren. Det var iaf det jag körde.

Avslutningsvis så blev det lite rehab för knäna. Det blev lite benspark och lårcurl i maskin samt lite balansplatta.

Totalt sett så var det ett rätt bra pass men kanske inte så jättehårt.


Btw så testade jag även lite rodd under förmiddagspasset, det glömde jag att skriva förut. Det blev 1 km på 4.17 Började ganska lugnt och sen ökade jag lite. Det är säkert jättedåligt och jag vet inte hur mycket jag skulle klara om jag körde på fullt.

Av Niclas Bernhardsson - 27 december 2008 13:27

Jäkligt seg på morgonen och Ullis fick slita upp mig ur sängen. Det var bara att dra i sig lite frukost och bege sig till Safiren, som öppnade klockan 11:00. Nästan framme vid Safiren så ser vi några Enhörnalöpare stå utanför och sen hörde vi att de hade ett litet miniläger eller iaf en liten träff.

Väl på plats så körde jag en minimal uppvärmning på cross trainern och sedan var det pang på med lite bicepsövningar då biceps (framsida arm) och rygg stod på schemat. Eftersom jag inte kört så hårt på slutet så blev det inte historiens tuffaste pass men med enbart två muskelgrupper så blev det ändå ganska maffigt. Satsade på liggande bicepscurl i kabelmaskin och sen lite stående alternerade samt stående koncentrationscurl där jag försöker att, lite lätt framåtlutad, dra hanteln längs med kroppen istället för ut från kroppen, den gillar jag.

Sen på med lite ryggträning och där fick jag vara riktigt försiktig eftersom jag inte kört så hårt med ryggen på mycket länge. Ville ju inte bli för stor som löpare. Tog med mina dragkrokar, som jag kallar dem. Vet inte egentligen vad de heter men det är istället för dragremmar. Det blev lite framåtlutad, över bänk, drag till magen med en hantel i taget. Rätt tungt förstås. Sen lite sittande drag till bröstet, sen fick det räcka. 2-3 set på varje övning.


Ullis sprang på bandet som vanligt, det blev 40 minuter för henne. Själv så fick jag jäkligt ont i vänstra knät igår och jag är lite orolig. Jag stod på knäna och stretchade ut benhinnorna då det plötsligt gjorde ont. Ungefär som min skada på högra knät uppstod. Förhoppningsvis så är det bara lite överansträngning eller en mindre skada som inte kräver operation.

Av Niclas Bernhardsson - 26 december 2008 20:05

Återigen så hade jag lurat med mig Ullis till gymmet fastän det var stängt! Efter lite främmande så packade vi våra gymprylar för ett andra pass men det var jäkligt mörkt bort vid Safiren och inte en bil på parkeringen. Då förstod man ju men vi ville ändå bort för att kika och det var lika mörkt som i graven!

Och barnen var på bio så Ullis och jag drog till Ica för att hyra Arn - vägen vid Rikets slut och tilltugg till det.

Sen var det bara att mysa in i sängen och kika på film! Inget som direkt kan skrivas in i träningskalendern men helt klart gott för själen! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 26 december 2008 15:37

Dagens första pass på Safiren blev ett löppass. Visserligen så var de bästa banden redan upptagna och på det ena så stod en tönt, oh förlåt, som endast gick i sakta mak och på det andra så stod duktiga Hasse Nilsson och matade på. Så det fick bli uppvärmningsbandet som man egentligen bara får köra i 15 minuter åt gången men det borde ju bli sak samma då man kör intervaller. Det går inte så länge men det är rätt intensivt.

Ganska kort uppvärmning och då jag insåg att jag inte skulle få något av de bättre banden så körde jag på.

Jag satte farten på 16,8 km/h och körde 400-ingar. Tyvärr så är inte formen den bästa så det var lite väl jobbigt. Och under tiden jag körde så kände jag att det blev riktigt tufft. Då såg jag att fartregleringsratten skruvat upp sig själv! Attans band. Här fick man skruva och reglera själv under tiden man sprang. Den första intervallen hamnade runt 1.26 och sen höll jag mig runt 1.27-1.28 Någon drog iväg upp emot 1.30 Efter den 3:e intervallen så blev det dryga 2 minuter vila då jag smet iväg och pinkade. I övrigt så försökte jag hålla mig på en minuts ståvila.

Jag orkade med 6 stycken, sen var jag helt slut. Fick ligga på golvet och bara flåsa. Hm, inte riktigt den perfekta toppformen alltså.


Men skönt att ha orkat kämpa med sig själv. Ullis sprang vidare på sitt löpband, som blev ledigt till slut, och jag begav mig hemåt.


Snart väntar nästa pass, det blir styrketräning med Ullis. Det blev för övrigt en mil för stålkvinnan! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 25 december 2008 22:03

Det är bara att konstatera, så här dagen efter, att det var helt underbart! Från början så fanns det liksom ingen julstämning men det var utan förpliktelser och utan stress. Vi tog dagen som den kom och dukade fram ett härligt julbord! Det var två olika gravade laxar och en varmrökt lax som är värd sin egen lilla historia. Vi skyndade mellan affärerna för att bara köpa en lite mindre bit varmrökt historia men det var hela tiden hela fiskar så när vi till slut hamnade på den lokala ICA-affären och snackade med en bekant så drog han fram en baddare som kostade 348 kronor. Nja, sade jag. Jag hade ju bara tänkt mig en liten bit och det slutade med att jag fick ta lite av bakdelen så det landade på 123 kronor och det kan nog räcka då man inte vet hur många i familjen som äter varmrökt lax. Hur som helst så tog den slut på juldagen så det var ju bra och gott var det!

Resten av bordet bestod utav många olika sillar och förstås Janssons frestelse, som barnen och frun gillar. Jag är mest intresserad utav kallrätterna men lite gott läskande till.

Men sen började barnen bli lite otåliga så under efterrätten, som bestod utav mumsiga gräddfyllda mandelformar med upptinade hallon i, så började vi att dela ut julklapparna. Vi hade tjuvstartat på morgonen med sådant som går lite i gränslandet vad som borde vara julklappar. Förra året så var det mest kläder men nu fick Tim en datastol och sen fick de nya fina elektriska tandborstar. Tänderna är viktiga och speciellt kring julen! :-)

Barnen blev supernöjda, Tim fick en hel hög med spel till PS3 samt lite kläder och annat smått och gott medan Felix fick lite mindre klappar men med en Nintendo Wii som grädde på moset! Det sistnämnda fick hela familjen för övrigt glädje av och det är sällan det har varit så roligt att göra en "gubbe" till spelet. Men kan utforma en spelfigur som man själv ser ut och tänk Er en att man härmar sig själv och det blir likt och sen hoppar figuren fram på skärmen och showar till! Det läskiga var att det var typ som mig själv och alla skrattade. En flintskallig spexare liksom! :-)

Vi spelade in på natten så barnen fick prova sina nya tandborstar som fått stå på laddning.

Av Niclas Bernhardsson - 24 december 2008 11:57

Efter att ha klantat mig igår då jag och Ullis begav oss mot ett stängt gym så fick vi till lite löpning idag, ja Ullis sprang även igår, vem kan stoppa henne? Initialt så kändes det riktigt tungt och Ullis misstänkte att jag hade kört benträning på gymmet i förrigår men det hade jag ju inte. Kände mig svullen, tjock och fet! Ja, ungefär så kände jag mig och det var stapplande steg i början, precis som vanligt! Men det var bara att jogga på och hoppas på det bästa. Typ vartenda pass på sistone har jag ju fått avbryta eftersom fötterna domnar och det känns som mjölksyra i låren. Nu var det på gränsen efter ett par kilometer men det gick liksom aldrig över helt. Helt enkelt underbart och vad skönt att jag inte gav vika. På slutet så började det att släppa så jag kunde även öka lite och det var inte alltför långsamt på slutet.


Ja, vad har det hänt för övrigt då? Förutom julshopping så har jag även lyckats tvätta en bilnyckel med larmdosa, den verkar funka iaf. Sen så är vi lite fiskvakt åt brorsan som är på Kanarieöarna men de är snart tillbaka. Ingen fisk verkar ha dött iaf men det är ju några dagar kvar. Igår så lyckades (?) jag ge dem alldeles för mycket mat också! Oops! Hoppas det inte är någon fara.


Nu skall jag nog snart belöna mig med lite glögg! :-)


God Jul på Er allesammans!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards