Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 26 aug 23:00

Torsdag och jag kände att jag fortfarande hade rejält ont i nedre magmusklerna och då hade jag i princip bara visat övningar en till två gånger per klass. Så det var inte någon massiv träning. Det var därför inte så förvånade att några elever kom och klagade på att de hade ont. Men jag lovade att det skulle gå över på några dagar. Det är värre för mig som har fortsatta lektioner och mina resultat blev bara sämre och sämre. 

När jag går till bilen så ser jag att Ullis redan sitter i den och jag blev nog lite sen ut, jag hade egentligen tänkt att hämta henne. Men det tar oftast mer tid än man tror att stänga ned allt. 

Det regnar alltmer och både jag och Ullis messar Putte att vi ställer in dagens löpträning och jag har även lite annat att pyssla med. Vi hämtar sakerna från Hjärt-Lungfonden. De sade att de hade skickat aviseringar men varken Ullis eller Tim hade fått något och någon person där sade något i stil med att de inte kan ljuga. Det är det ingen som sagt något om men någon avisering hade hursomhelst inte kommit fram. Lite synd bara att sakerna inte kom fram i tid. Vi hade tänkt att ha med dem till kafferepet som gick i den andan. 

Vi tar lite kaffe och sen blir vi båda så trötta så vi bara måste sträcka ut oss på sängen. Det blev någon kvart sen blev det fart igen på oss. I alla fall på mig. Jag bytte hjul på Ullis tempocykel så nu kan hon köra Zwift igen. Själv hade jag en tanke på att rulla några mil men jag var fortfarande lite sliten så det får bli i morgon. 

Just ja! Det var ju Hammarby på teve och vilken upphämtning De låg ju under med två mål, från förra matchen och när de sedan gör 3-0, i förlängningen, så är de ju vidare men en motståndare blir plötsligt fri i straffområdet och rivs ned av en bajare och domaren blåser straff. Iskall straffskytt och det går sedan till straffar där Hammarby viker ned sig. Undrar om inte hemmaplan i det läget är värre. Det var rejäla träben. 

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 25 aug 23:00

Vaknade på morgonen och hade lite ont i nederdelen av magen och det oroade mig. Har jag fått något skit i kroppen? tänkte jag. Men sen kom jag och tänka på att jag har ju visat alla klasser mångkampskast men det är nog sammantaget inte alltför många. Hur många elever har då inte träningsvärk som stått och kört kanske uppemot 15 kast vardera? Men jag är ju svagare nu och jag känner att jag har en dålig period. Kroppen har svullnat upp och jag är klart tyngre, kanske allt time high. Det känns mindre bra och jag är faktiskt orolig. Det är fortfarande så att jag inte riktigt är på topp och det stör mig. Även mentalt alltså. Jag vill vara sådär vass och skärpt som jag vet att jag kan vara och som jag känner att jag inte är nu. 

Väl hemma så känner både Ullis och jag att vi måste skippa core-träningen och för mig var det nog smart för min magen känns rejält manglad. Vi går istället en promenad, på några kilometer, och på kvällen så såg vi den där Eurovision-filmen. Det var... annorlunda men kul. Innan promenaden så såg vi på hela tre avsnitt av Agatha Christies Hjersson. Igår såg vi det första avsnittet. Klart fast direkt men den är lite annorlunda. Både barn och vuxen på samma gång, typ. 

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 24 aug 23:00

Tisdag och på skolan var det full fart men jag känner i kroppen att det är en sämre dag och att jag riskerar att bli riktigt låg. Typ att jag kan bryta ihop lättare men jag kämpar på. Blir irriterad över småsaker men när jag kommer hem så står Ullis i husvagnen och skiner som en sol. Hon försöker få mig att släppa den jobbiga känslan och det lättar men inte helt. Det är nog omöjligt att få bort det för fort. Men vi har en mysig fika i vagnen och det piggar upp.

Sen går klockan och det blir lite enklare mat och sen ned till banan. Vi plockar upp Tanja på vägen men väl framme så är det inga som skall springa den lättare gruppen och vi börjar leka lite med några tennisbollar som jag har i väskan. Snart är vi igång med en massa olika övningar som borde passa mig men idag vann nog alla utom jag. Men så länge man har roligt och gör sitt bästa är det gott nog. :-)

När huvudgruppe kommer så springer Ullis och Tanja hemåt och jag försöker jogga med gruppen. Men det är tungt, för mig, och när jag inte ens kommit två varv får jag ge upp, det går inte alls idag.

Jag coachar lite och det är sjukt imponerande och inspirerande men det infinner sig ofta någon slags ambivalens då man vet att man själv, inte för så länge sedan, varit bra. Nu går det knappt alls men jag är ju under utred och det lär bli fler behandlingar. 
jag hann prata lite med Lena men sen åkte jag hemåt.

På kvällen var jag med i bägge Primetime-tävlingarna och den sista var som klippt och skuren för mig - ämnet Idrott och Hälsa. På sista frågan så kommer åteigen, för mig, en lätt fråga och någonstans tvekar jag men klickar sedan i svaret 110 meter häck, på den gren som inte återfinns i 10-kamp. Tyvärr så blandar jag ihop damerna och herrarnas kamper så jag ser först 200 meter, men det ingår ju i damernas 7-kamp och 1500 meter ingår ju som avslutande gren, på herrarnas.

Ah, tankevurpa och så irriterande. Det blev ju endast småpengar men jag gillar ju att tävla så det var surt. 

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 23 aug 23:00

Så kunde man lägga kafferepet åt sidan och det med glädje. Det var lite stressigt ibland men framförallt var det alltsomoftast kul, varmt och roligt! 
Men nu var det jobbet som väntade. Först var det hårdkörning med Crossfit och sen gick jag mot skolan för att ha teori men jag undrade vart alla eleverna var. I mitt klassrum var det ju redan en lärare och jag inser att jag hade ett äldre schema men som tur var hade eleverna det nya schemat och det ordnade till sig i god tid.

Möte efter skolan och där satt jag med en mage som knorrade av allt socker jag fått i mig i helgen. 

Väl hemma så åkte faktiskt jag och Ullis till Björnlunda och tog oss en sista glass. Lite annorlunda nya smaker men de var goda.

Sen hem och nu var det som luften gick ur och vi bara slappade. Skönt det också! :-)

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 22 aug 23:00

Så var det då helg och vi skall inte gå händelserna i förväg uan jag börjar på lördagen. 

Ullis och jag vaknar tidigt och nu skall vi få till allting med fika och bra och mysiga sittplatser. Vi jobbar på hårt men var är barnen? Kan inte de hjälpa till? tänker vi. Vi försöker att få upp dem men de är trötta och vi kan ju inte utgå ifrån att de kan hjälpa hela tiden. Men nu låg vi lite efter och skulle verkligen behöva lite hjälp. De kom upp sedan och hämtade fruktfatet på ICA-Trossen, skönt!

Snart är klockan 10 och då kan de första gästerna komma. Varför så tidigt, hade Ullis frågat, och det frågade jag mig också nu. När jag ser en bekant utanför, som spelar golf, så ropar jag in honom för att testa på golfchipparna lite. Jag hade ju klarat av sju stycken på det tredje, eller fjärde försöket och nu fick en riktig golfaren prova. Han satte de första bollarna i häcken och jag inser snabbt flera saker. Ett! Jag är bättre än jag förstår i flera av de här grenarna. Två! Jag behöver förstärka med ett skydd och jag går och fixar det när han gått iväg. 

Sen är det full fart med gäster och det är mycket lek. PF imponerade väldeliga med att först ha stora problem med att ens få ett endaste poäng på slackline men sedan jobbade han på och slog min bästa tid på slacklinen. Dock med väldigt många fler försök men känner jag mig rätt, tänkte jag, så kommer jag att se till att bräcka det sen... Men nu var det min tid på max tre försök som gällde. :-) 

Sen ropar Millan att hon klarade av fem konflip och det imponerade då hon först kämpade med ett få ett poäng. Men hon hade hela tiden samma känsla så när hon väl fick till det så gick det riktigt bra. Det var överlag härliga insatser och sen hade jag förstås lite frågor om både fika och om mig. :-)

Vi får väl se om ni klarar av dem, jag skriver svaren imorgon som kommentar.

Längre ned fortsätter söndagen.


 1. Hur många Ironman har Niclas gjort? a) Inga b) 1 st c) 3 st d) 7 st e) 13 st
 2. Vad kommer ordet fika ifrån? a) från fikonblomman b) från slangordet kaffi c) lek med ordet Afrika d) från en Astrid Lindgren-roman
 3. Hur många klassiker har Niclas gjort? a) Inga b) 2 st c) 5 st d) 10 st e) 12 st
 4. När kom kaffet först till Sverige) a) 1320-talet b) 1550-talet c) 1685 d) 1882 e) 1910
 5. När startades Enklaresport?              a) 1995 b) 2001 c) 2006 d) 2012 e) 2015
 6. Vad användes kaffe först som? a) bakning b) läkemedel c) pausdryck d) vapen e) lim
 7. Var är Niclas uppväxt?            a) Vagnhärad b) Trosa c) Uppsala d) Torshälla e) Gnesta
 8. När blev kaffe populärt som dryck i Sverige? a) 1600-talet b) 1800-talet c) 1950-talet d) 1975
 9. Vad kallas kaffet? a) den svarta sörjan b) den djupa sanningen c) det svarta guldet  d) kärlekens dryck e) den magiska drycken
 10. Vilken är Niclas sämsta gren i triathlon? a) simning b) cykling c) löpning
 11. Vad var Niclas första bil? a) Volvo 245 b) Opel Kadett c) Volvo 142 d) Volkswagen Bubbla

Söndag och nu var det betydligt mer avspänt då vi kände att vi varit med förr, så att säga. Vi tänkte väl att det var lika lugnt som igår men nu kom det en gäst redan strax över 10  och vi körde igång direkt med fika och tävlingar. Sen avlöste gästerna varandra och det blev lika roligt och intensivt som igår. 

Det var helt klart en kamp om vilka som skulle vara bland de tre bästa men när sedan Twin-Tommy dök upp så gjorde han processen kort med de övriga deltagarna. Han krossade i balans och fick fullpoängare i allt förutom golfjonglering, golfchippning och slackline. På andra plats, med hjälp av utslagsfrågorna, kom Mike och på tredje plats kom PF, som uppvisade en härlig tävlingsinstinkt. På fjärde plats, och det måste nämnas, kom Tanja som endast var en golfchip ifrån att gå ända fram till andraplatsen då hon hade bäst på utslagsfrågorna. 

Priser kommer då Hjärt-Lungfonden tyckte det här var en rolig idé och ville stötta och vara med. 

På kvällen så kommer Ullis och jag på att vi inte ätit någon riktig mat utan det har bara blivit kakor och bullar hela dagen. Nä, nu får det bli andra bullar, tänkte jag. Vi avslutade kvällen med lite mat vid Stensund och bara njöt av dagen. :-)

     

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 20 aug 23:00

Fredag och det gick fortsatt bra på idrotten men jag fastnade i ett samtal under lunchen och tänkte fel på tiden. När jag kommer ut mot idrottssalen så undrar jag vad det är för hög med elever och det visade sig vara mina, ojdå! Jag var typ tio minuter för sen och jag fick ursäkta mig. Det är tufft även för en lärare att ha koll på tiderna. Men idag gjorde det inte alltför mycket då det var hårdkörning och vi behövde inte hela lektionen. Jag stressade och snart var vi igång. 

Väl hemma var det också stress men nu skulle vi fixa iordning det sista inför helgens kafferep. Givetvis började det att regna men jag monterade upp ett litet partytält själv och det var nog ett misstag. Det var så klent så det gick lätt sönder och vissa bitar var dåliga från början. Frågan är om man skall reklamera det ens. Det var det enklaste men kostar förstås ändå pengar. Sen lade jag ut en ny utmaning men då snodde jag en gammal, som jag gjort förut, och lade ut. 

Jag älskar ju att tävla och även att hitta på saker själv. Hoppas att det blir ett roligt inslag. Vem kan slå Nicke, heter det och under kafferepet så finns det sex stycken utmaningar som är typiska mig. 

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 18 aug 23:00

Så var det då onsdag och således dags att dra igång de vanliga lektionerna. Idag hade jag visst bara tre lektioner men min idrottskollega var sjuk så jag bistod en vikarie med lite hjälp. Sen förklarade jag lite om varför jag kanske var lite kort med instruktionerna och hon hade ju varit med redan i våras, då jag mådde som sämst. Så hon förstod och det var skönt. Så hon inte trodde jag var en dryg jävel. Men det gick bra och det var riktigt kul att träffa en ny klass. Den andra klassen, som är ny, får jag träffa imorgon. De lektionerna handlar mest om att lära känna varandra för jag tycker det är viktigt. Sen var det lite teori och för en gammal klass så var det lite löpning och lite eget val på slutet. 

Väl hemma så röjde jag lite på tomten och jag har problem med en sladd som hela tiden går sönder. Jag får kapa den kontinuerligt och snart är det nog helt kört. 

Tanken var även att hinna baka men tiden drog iväg så det får bli imorgon istället. 

Och vad säger man om min insamlingt till Hjärt-Lungfonden!!! Från början så är standardsiffran 1750 kronor men jag kände mig lite stursk och ändrade summan till 10 000 kronor. Det kanske var att ta i, tänkte jag. Nu, halvvägs, så är vi uppe i 12650 kronor! :-0 Det känns så himla fint och insamlingen är ju allas men visst känns det fint att den är i ens eget namn. Så bättre present kan man inte önska sig. Stort tack alla som bidragit och som tänker bidraga! :-)

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 17 aug 23:00

Tisdag och nu var det alltså dags för en rolig aktivitetsdag men vädret är absolut inte med oss. Min aktivitet mådde inte bra av blött gräs och jag såg verkligen framför mig hur illa det kunde gå. Som tur var så kände mina kollegor detsamma och vi hade, på förhand, gjort en plan B. Nu skulle den bara verkställas med några justeringar. Grymt arbetat av gänget och jag kände att jag liksom bara flöt med. Det var så mycket inför den riktiga skolstarten med lektioner och allt vad det innebär, så jag hade liksom tappat lite fokus på uppstarten. Men riktigt bra hjälp och sen hade jag en bra dag med en "Tangram-station". Den var absolut uppskattad och hela tiden var det bra samarbeten, eleverna emellan - kul!

Sen avslutande möten och mot kvällen var det klubbträning men återigen gick luften ur mig och det gör den lätt vid minsta motgång nu. Så all fokus går åt att peppa sig själv men ibland går det inte. 

Men väl på plats så var jag lite coach och sen kommer innebandylaget med fina fruktkorgar igen! Så gulligt! Jag kände dock att jag inte kunde ta allt utan ville att fruktkorg skulle gå till den övriga klubben, hoppas det gick bra. Ullis och jag tog med oss lite choklad och lite större frukter. Stort tack!

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se