Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 16 feb 22:00

Tisdag och dags för vanliga lektioner. Det gick bra och jag hade sammanställt teorin inför idrotten och den kändes bra gjord men jag såg att jag slarvat lite och kanske berodde det på glasögonen. Jag har slarvat bort mina bra läsglasögon och nu förstörde jag dessutom det sista paret imorse. En skalm gick av då jag tog upp dem från sängbordet och kanske berodde det på att jag försöka räta ut dem kvällen innan. Hursomhelst så fick de sitta på så gott det gick men de åkte ju av hela tiden och man såg förstås inte klok ut. Så när jag läste upp teorin så upptäckte jag några slarvfel och speciellt jobbigt är det när man liksom ändrar i texten då man vill ha det på ett annat sätt men inte har ändrat allt. Jag skyndar mig hem för att hinna koppla upp till meet och när jag öppnar brevlådan så ser jag att det ligger ett brev från Karolinska! Spännande! Jag kopplar upp på meet och försöker samtidigt läsa brevet. Det står att jag är uppsatt på lista och enligt vårdgarantin så kommer det ske ett ingrepp inom tre månader. Vad bra! Normalt så skulle jag känna att jag bara längtar men även den energin har dragits ned så det känns som det är läge för ett ingrepp nu. Men visst känner jag saker och jag har lite svårt att koncentrera mig men tycker att jag lämnade bra åsikter på mötet. Ullis kommer hem ungefär samtidigt som vi avslutar mötet och sedan fixar vi iordning lite mat. Eller rättare sagt så har Ullis köpt med sig lite god mat hem, trevligt! Och idag är det rena teve-kvällen då vi tittar på Lyckoviken och Sverige vs Norge, aka Landskampen. Åtminstone så tycker jag att det borde heta så. Som vanligt så imponerar Sverige stort med sina avdankade stjärnor men Emil har lite för stort självförtroende i de avgörande duellerna. Men väldigt bra tv! :-)

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 15 feb 23:00

Måndag och en ny vecka är inledd. Jag vaknade rätt tidigt då jag var tvungen att skicka lite produkter och sen var det jobb på skolan och idag var det en ny och annorlunda uppgift. Sen hem och där upptäckte jag att jag gjort för stort hål i själva väggen där elkontakterna skall sitta så jag funderade lite på det och mätte upp. Min tanke var att göra en sorts bricka som mothåll för själva ytterplasten skulle i alla fall täcka. Sen var jag rätt trött mot kvällen och det blev bara lite mys framför teven. Givetvis kollade jag 1177 en massa gånger men jag var rätt säker på att det kommer ett brev imorgon. 

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 14 feb 23:00

Så var det söndag och idag var höjdpunkten 10 000 meter skridkso med Nils van der Poel! Men först skulle vi köpa lite till badrummet och hemmet. Så vi drog iväg lite snabbt och frågan var om vi skulle våga oss in på Ikea då vi var lite hungriga. Vi bestämde oss för att endast äta där och ta hissen ned för att undvika trängsel och det gick rätt bra. Lite läskigt med alla som åt men eftersom vi hade en högre position, då vi gick, och satte oss längst in så undvek men på det sättet eventuell smitta. Sen gick vi in längst ned på Ikea och där är det ju alltid tomt så vi plockade på oss lite till köket och åkte sedan hemåt. Jag hade redan hittat det jag sökte på biltema, elkablar. Väl hemma så var det då dags för Nils och vilket jäkla lopp! Han börjar som han brukar och man blir lite orolig men sedan trycker han på och är i fas med världsrekordet och han fortsätter att trycka på och pressar sig klart under det! :-0 Och det när det typ skall vara omöjligt för det var visst högtryck och då går det inte att åka lika fort men det visste visst inte Nils! :-) Kul att se huvudkonkurrenten bli helt knäckt. Jag passade på att gratulera Nils pappa och vi hade liten fest här hemma! Så himla skoj!

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 13 feb 22:00

Lördag och det var skönt att sova ut. Jag chillade runt lite och såg på en rolig historia om en HD så den måste jag dra för Mange på jobbet. Sen är det frågan om han tycker den var lika rolig. 

Jag försökte att foga med silikon men det var en helt annan sak än vanlig fog så jag blev lite missnöjd. Men men, det blev hyfsat bra iaf. Men så häftigt när handfatet kom på plats och det blev riktigt snyggt. Tyvärr så märkte jag att jag gjort ett lite för stort hål för elkontakterna så det måste jag lösa på något sätt men jag känner att det är görbart. 

Ullis och jag avslutade sedan med lite cykling, det var skönt att röra på sig. 

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 12 feb 23:00

Fredag och som vanligt så fikade jag och Ullis på Tre små rum, det är trevligt men vi funderar på om vi skall försöka begränsa oss lite. Det blev som vanligt en smörgås, som vi delade på, och sen lite gofika. Väl hemma så loggar jag in på 1177 och ser att det verkar som de förberett en ablation men på 1177 visas ju inga tider. Spännande och jag känner att det verkligen är hög tid. Vi landar lite och det blir myskväll framför teven. 

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 11 feb 23:00

Torsdag och jag körde en lekfull lektion med min mentorsklass. Den drog över lite grann men nästan alla ville vara kvar så det var väl ett bra betyg att den var kul. Men jag skulle behövt justera frågorna lite då det var från förra skolan men det var ändå kul. 

Och hur bra gick det inte för Nils van der Poel då? Helt galet och han går och vinner 5000 meter skridsko! Så imponerad och jag har ju följt honom lite grand då jag sponsrat både honom och hans storasystet samt haft mycket kontakt med deras pappas. 

Väl hemma så var jag riktigt sugen på att jobba lite i källaren och jag letade upp hur jag skulle blanda och sen körde jag på lite för att kunna montera handfatet åtminstone samt kunna flytta på tvättmaskinen. Det var jobbigare än jag trodde och jag fick springa med rent vatten konstant och slänga ut på tomten. Jag vågade inte slänga det smutsiga vattnet i avloppet då jag var rädd att det skulle bli stopp senare. Så knäna fick sig en duvning av allt jobb. Tyvärr hittade jag ingen bra svamp så det försvann lite för mycket i fogarna men det blev helt okej. Till nästa gång får jag nog köpa en riktig fogsvamp. 

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 10 feb 23:00

Onsdag och lite bökigt med både lektioner på plats och på distans. Dessutom som hjälplärare på en lektion då jag var tvungen att förflytta mig men allting går om man bara planerar lite. Det gick bra och när jag hade en lektion på plats så ville plötsligt väldigt många åka skidor så det blev lite meck med det men så kul. Dock mycket snö och en elev kom in utan både skor och skidor. Vet inte hur hen lyckades med det men jag frös av bara tanken. Sen fort hem då det var ett nytt möte med kollegorna och jag hann knappt hem förrän de ringde på dörren och det var en skidkund som skulle hämta skidorna. Jag hade fixat dem på morgonen innan jobbet. Så jag slängde mig ned och lämnade skidorna och återigick till mötet som jag inte ens hann börja. Efter mötet så kom Ullis hem och vi fixade lite mat. Jag orkade inte träna utan fixade lite med renoveringen och fick upp badrumsskåpet och det var kul. Alltid roligt när man ser att det händer något. 

Sen tittade vi på sammandraget från dagens skidorienterings-vm och det var kul.


 

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 9 feb 23:00

Tisdag och idag var alla lektioner och ett arbetslagsmöte på länk. De går bra men jag blir helt ställd av ett, i mitt tycke oförtjänt, påhopp och det tar några minuter och landa och sen är det möte med kollegorna. Jag får bearbeta den lite konstiga händelsen och sedan gå vidare. Jag landade i att jag ändå har gjort det bra och tar inte åt mig. Men det är nästan värre att inte veta vad man skulle ha gjort fel. Hursomhelst så satt det i ett bra tag och det är klart att jag är extra känslig nu då kroppen inte riktigt är som den brukar. När Ullis kom hem så åt vi och hoppade sedan upp på cyklarna. Jag kör som vanligt lugnt och idag är det inget riktigt bett och jag hoppar av innan jag ens kommit ett varv på banan. Det blir 16.8 km och tiden blir 34,5 minuter. Ullis fortsätter och kör 25 minuter till så hon får ihop en timmes träning. 

Efter det så blir det dusch och Landskampen och Lyckoviken på teve. 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se