Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 11 juli 23:00

Söndag och idag skulle vi iväg med smågrabbarna och Lina till Skärgårdsvåfflan, i Oxelösund. Men de var vsst lite trött och sköt på tiden lite. Jag och Ullis drog lite tidigare för att titta in på lite prylar till husvagnen och det blev Mio och Rusta och Coop. Vi fick börja på Coop då vi var lite väl tidiga och vi tog oss en kaffe och en kaffe på vägen ut. Jag ser att en man kollar väldigt länge mot oss och vi tror att det beror på att det kanske ser konstigt ut då vi står och trycker i skuggan mitt emellan de två stora byggnaderna. Men vi var tvungna då jag ju blivit så svedd av solen och behövde få lite lugnare på huden. Någon menade på att det ju är tredje gradens brännskador och det kanske det är. Jag har dock inte haft så stora problem och det ser värre ut än vad det är. Men nog sjutton måste jag hålla mig borta från solen. När vi går in på Mio så stöter vi på mannen igen och då känner vi ju igen honom och det är en gammal bekant från Vaghärad. Det blir lite prat och sen tar vi oss ett varv på Mio men hittar ingenting. Det blir istället en snabb sväng på Stadium och inköp av nya badbyxor då jag förlagt de andra. Sen möter vi upp Lina och grabbarna och de har även med sig mormor.

Ullis och jag har lite koll på vart det ligger och det var även bra skyltat. 

Det var smockfullt och vi hade tur som fick parkering men sen var det en jäkla ruljans. Jag räknade med att de hann med en familj på ungefär 1,5-2 minuter och det innebär ju en omsättning på runt 15-20 tusen i timmen. Och det var garanterat full fart i ett par, tre timmar om dagen. Tyvärr tog vi lite för mycket och magen var smockfull när vi åkte. Vi hade hoppats att de inte skulle ha så bråttom men rätt som det var så var det hemfärd. Ullis och jag tog kustvägen hemåt för att eventuellt bada men det var smockfullt på de mer officiella ställena och även andra. Nåja! Det fick vi väl ta igen på kvällen. 

När vi kom hem var vi sugna på mer kaffe och jag bryggde en kanna och T och R skulle visst komma förbi, trevligt! 

Det blev lite prat om cykling och sen visade vi vår nya husvagn och jag förstod inte varför AC´n inte fungerade och Ullis blev lite orolig. Sedan, när de hade gått, så testade jag igen och då förstod jag att man var tvungen att peka mot själva AC´n. 

Efter det så blev det en tur till Stensund och vi gick några kilometer och sedan blev det bad. Det kände initialt lite kallt men efter ett tag så badade vi utan problem och det var både skönt och folkfritt. 

På väen hem beställde vi från Trosa Sushi och sen var det fotbollsfinal och det är bara att gratulera Italien. Den här gången hejade jag på er och jag tror de flesta gjorde detsamma. 

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 10 juli 23:00

Lördag och idag firade jag och Ullis att vi varit tillsammans i 30 år Egentligen hade vi bokat hotell i Kalmar men när Louise meddelade att hon tänkte ha sin försenade fest idag så styrde vi förstås om, det var inget vi tvekade om. Vi började dagen med att snöra på oss träningsskorna och började gå mot Trosa Stadshotell. Jag kom dock inte så långt förrän jag känner att det skaver på höger häl och jag tar av skorna och ser att de har börjat spricka upp i hälen och jag har redan fått ett skavsår och får kolla till både strumpor och skor. Sen är det bara att gå på och försöka att undvika alltför mycket hälklamp. Det hjälper en del men det känns som skadan redan är skedd. 

Väl framme på Stadshotellet så ser vi att det är väldigt mycket folk men att det ändå finns några platser lediga så vi går in och frågar om det finns plats på frukosten och det skulle absolut gå att ordna, svarade en kille i receptionen. 

Väldigt mycket är dock slut och personalen fick jobba på högvarv. Vi kom definitivt då det var som allra värst. Men vi hade inget bråttom och rätt som det var så kommer vi i samspråk med ett äldre par bredvid oss och hon muttrade att de hade sagt att det skulle vara som lugnast nu. -De sade de nog till alla, skämtade jag. Det var trevligt att prata med dem och de bodde visst i Trosa och var på hotellet med sitt barnbarn. 

Efter den goda frukosten så skulle vi då gå hemåt och jag kom på att jag nog kunde vika strumpan dubbelt och det kändes bättre. Mycket riktigt var det ett smart drag och skavsåret verkade hålla sig i schack. Men vad hände med värmen? Det började gassa på och vi kom på oss själva att vi drack nog inget vatten under frukosten. Det fick vi lida för nu och jag var dessutom tvungen att skydda mitt soleksem så jag kunde inte ta av mig den långärmade tröjan. 

Det var riktigt slitigt men till slut var vi hemma och nu skrev kroppen efter en kall dusch.

Sen gick klockan rätt fort så snart satt vi i bilen mot Tyresö. 

Det är en härlig gårdsfest och Louise blir ordentligt uppvaktad och känslorna är nästan utanpå kroppen på många då hon blir så glad att alla kunde komma. :-) 

Det är mat och dricka och mycket lek med barnen. En riktigt lyckad fest och den fortsatte efter att vi lämnat. 

Hemma igen och när jag lämnar svärmor så hann jag spela Primetime och vann dessutom. 

Vi avslutade kvällen med ett dopp vid Stensund och det var underbart! Livet kan vara klart sämre.Tack för att du finns, älskling!

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 9 juli 23:00

 Fredag och jag skulle kanske lagt lite mer tid på Enklaresport men det kom lite annat emellan. Jag kollade runt lite på priser på en mover. Det är en slags maskin som gör att man enkelt kan parkera husvagnen. En bekant sade att han betalat rätt lite för en sådan men sådana priser hittade inte jag. Jag tyckte att backspärren slog i lite för lätt men det verkar vara klart billigare att få ordning på den än att köpa en mover. Jag passar på att fixa en punktering på Tanjas cykel då hon skall köra ett lopp imorgon. 

Sen säger Tim att de släppt Playstation 5 igen och undrar om vi kan ta en sväng till Västerås eller senare Eskilstuna och absolut. Så snart har han bokat och efter ett tag så bestämde sig Ullis för att också hänga på. Man kunde ju kolla in på Caravanhallen. Sagt och gjort. 

Vi kommer fram till Media Markt och det gick rätt smidigt och sen hade Tim sin konsoll. Jag kollade några teve-apparater och efter lite mat på ChopChop var vi på husvagnsföretaget och vad stort det var! Vi letade efter en matta men de som fanns var inga som tilltalade oss men vilka vagnar det fanns. Ullis blev sugen på ett med köket fram och den har jag också sett. Mycket smart och snyggt. Just den modellan hade dock ingen dubbelsäng. 

Sen åkte vi hemåt och väl hemma så kikade jag lite på hur stabiliseringsdraget fungerar men jag hade lagt läsglasögonen i Monikas bil så det var jäkligt jobbigt att läsa. 

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 8 juli 23:00

Torsdag morgon och nu var det alltså dags. Det började med att jag kände att jag mådde lite dålig och hade bendarr. Hmm, var jag så nervös. Det är som att man är mer nervös för saker som skall vara lite lättare. Som när man typ besiktar en nyare bil som liksom bara skall gå igenom utan problem.

Här var det nog att alla sade att det skulle vara så lätt men det var så mycket som var osäkert. Vad testar de, hur mycket och hur noggrant. Det verkade variera.

Jag gick upp klockan 06.00 och strax efteråt åkte Ullis till jobbet. Jag gjorde mig iordning och åt lite frukost samt pluggade en sista gång hemma. Sen ringer Johan, som skall köra in ekipaget. Han står utanför och jag släpper in honom på en kaffe.

Vi kopplar ihop ekipagen och provar lamporna men det lyser inga broms- eller backljus! :-0 Kanske heller inga bakdimljus. Jag får lätt panik och rätt snart kommer jag att tänka på Monika och ringer dit och det går jättebra att låna hennes bil. Vi slår upp om kombinationen är tillåten och det är den absolut. Jag skäms lite grand men jag hade ingen aning om att den istället var nära att vara alldeles för stor och stark. 312 hästar och det visade sig senare att vi endast hade 20 eller 30 kilo till godo.

Vi parkerar vid Trafikverket och kollar så allting ser bra ut men en vattendunk har smitit och den får jag placera om och placera säkert. Jag borde förstås förankrat den bättre för en dunk blir ju rätt flyktbenägen på ett halt golv. Nåja! Vi orkar inte fälla ned benet så jag sätter mig för säkerhets skull framme på draget och Johan lägger ned dunken så den inte kan smita under uppkörningen.

Men så var det det här med att slå på tändningen på nya bilar utan att starta dem. Hur gör man? Och hur gör man för att få i backen utan att ha motorn igång. En kille från en trafikskola är dock där och han ringer en kollega som berättar och det var ju smidigt.

Så kommer då förarprovsledaren och Johan lämnar. Han går igenom vad vi skall kolla och hela mitt schema faller liksom isär och jag borde lyssnat noggrannare vad han sade men jag var så inne i det jag pluggat in.

Jag kollar dock draget och förklarar lite att det i det här fallet är bra med en ren och torr kula och sedan backar jag upp mot släpet. Jag kommer ganska nära och får justera lite till innan jag drar fram släpet de sista fem centimeterna.  Sen kollar jag däcken, belysningen på vagnen. Jag säger att baklamporna fungerar och dimbakljus samt blinkers. Inget mer, säger han och jag blir paff. Bromsljuset kom ju senare i mitt inpluggade flöde och jag upprepar men det gör även han. Inget mer? Jo, just ja, säger jag. Bromsljusen. Jag ber honom ställa sig på sidan och så kollar vi husvagnens bromsljus och sedan bilens. Jag visar att parkeringsbromsen på husvagnen fungerar och sedan även parkeringsbromsen på bilen. Sen skall vi kolla påskjutsbromsen och det är det läskigaste då man skall bromsa kraftigt och känna hur även släpet bromsas. Jag går ur bilen och jag visar att det finns minst 25 % kvar på påskjutet och han håller med. Sen skall vi ut och åka och jag känner att jag har varit nervös men det släpper snart då vi är ute och åker. Han tar in oss på de smalaste och mest trafikerade ställen och med fullbreddshusvagn och dessutom rätt lång så verkade han bli imponerad. Allt gick superbra och vi åkte runt lite grand och det blev en hel del körning i centrum och två körningar på motorväg. Jag anpassade körningen efter trafiken och fick ett bra flyt. När det var oskyddade trafikanter så sänkte jag farten i god tid och tog hänsyn. Vi var även ute på en skogsstig och skulle backa runt ett hörn men det var så mycket buskar och dålig sikt så jag fick åka fram lite en gång och justera och det gjorde mig lite lätt irriterad. Blev du inte nöjd, frågan han. Nä, svarade jag men å andra sidan var det väldigt bevuxet och kan man inte se hur vägen fortsätter så var det inte så konstigt. Tyvärr glömde jag fälla tillbaka säkerhetsdraget och det beror förstås på att jag aldrig kört med säkerhetsdrag förut och på vägen tillbaka kommer jag på det och letar efter en ficka så jag kan rätta till det. Men det kommer ingen och jag förstår att vi är rätt nära nu och jag vet inte om jag skall påtala ”misstaget” för förarprovsledaren. Sista rondellen och jag får en lastbil med långt släp , på sidan, och jag förklarar för förarprovsledaren att jag låter honom köra före och sedan är vi snart tillbaka.

I princip så hade allting gått rätt bra. Lite tafflig då jag skulle sätta på kontakten och det var ju typiskt att enda gången det strular så är det vid uppkörningen. Men jag tog om och gjorde rätt. Sen bromsljusen men för mig så var det ett annat moment och jag hade förstås inte missat det. Det har jag aldrig gjort förut i alla fall. Körningen sedan hade han inget alls att anmärka på och jag klarade alla moment. :-)

Han visade att jag var godkänt och det kommer komma ett brev där det står att jag kan hämta ut mitt körkort och det måste ske inom två månader. Sen såg jag även att resultatet kom på min mail.

Härligt! Jag försökte ringa Ullis och sen ringde jag Johan och skulle hämta upp honom. Jag kopplade på vagnen igen och sen var det klart.

Johan och jag åt sedan på ChopChop och det var visst första gången för honom. Skönt att få köra släpet själv nu och jag tog utan att skämmas upp fyra parkeringar. Är man stor och bred så är man.

Sen hemåt och jag plockade ur lite från husvagnen och snart skulle Ullis komma hem för det var dags att åka till Nyköping igen. Nu för att få dragkrok monterad. Det skulle kosta över 14 tusen men det var det värt. En el-modell där man bara trycker på en knapp så åker den ned och sen klickar den bara i, riktigt smidigt. Vi lämnar nycken och går till stan för att fika. Det blir på Västerport, om jag inte minns helt fel. Jag ser direkt att kaffet ser bränt ut och snart säger Ullis att Cappucinon var äcklig och mitt kaffe var heller ingen höjdare. Tyvärr så själva fikat inte någon högre klass heller men då vet man det.

Nu plingar det till i mobilen och det visar sig att bilen redan är klar och nu kommer även Millan och lilla Kornet. Jag säger att jag måste gå och lämnar dem.

Bilen är som sagt var klar och man ser ingenting av någon dragkrok, coolt! Jag går in och betalar och vi måste även beställa lite clips då biltvätten visst blåste bort allt sist vi tvättade. Man kan ju tycka att de borde säga till. Kanske förklarade det att de betedde sig så konstigt sist. Min backspegel till gamla bilen hade också kommit.

Jag åker först bort till Jula och kollar om de har något lås till husvagnen och jag hittar ett som verkar fungera så det köper jag. På vägen ut så ser jag att Systemet ligger bredvid och då kan jag ju köpa en present till Monika. Jag går in och går direkt till en som jobbar där och säger att jag vill ha ett fint rött vin och då det skall vara en present så får det gärna vara lite allround. Hon visar mig några stycken och det går superfort att hitta en med ett riktigt snyggt emballage. Kanske lite dyrare än jag tänkt men det var så jäkla schysst att låna ut bilen sådär utan vidare. Sen frågar jag om hon har något gott alkoholfritt också och hon plockar fram en Rickard Julin. Med reservation för stavningen.

Sen ringer jag Magnus och Sivert men bara Sivert har tid att prata och jag pratar lite med honom och plockar samtidigt upp Ullis. Vi säger hejdå till Millan och Kornet och nu skall vi lite snabbt till en lekplats för att möta upp Ullis andra lillasyster och det är Carro som förstås är med lilla Melissa. Vi hänger där lite men sen måste vi hemåt då det väntas klubbträning.

Väl hemma och vi byter om lite snabbt men jag är helt slut och tar fram en cykel istället för att hänga på dem. Det är Ullis, Putte och Nicke. Ullis lämnade ju blod igår och borde vara lite seg men det verkade gå bra men hon gnällde lite att det tog emot. Det var inget som vi märkte av dock. Det blev en mil och jag fick ju komma ut i alla fall. Sen kollar vi in Putte nya elbil och den är ju riktigt häftig.

På kvällen så ringer Magnus upp och han spelade visst golf då jag förökte ringa. Det hade gått riktigt bra och han hade visst vunnit en scramble, med en kvinna – kul!

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 7 juli 23:00

7/7. Ondag och idag skulle jag förbereda mig ordentligt inför morgondagens uppkörning för utökat B-kort. Med vanligt B-kort så får man köra ett ekipage med en maximal totalvikt på 3500 kilo och det är ju helt omöjligt med nya husvagnen. Problemet var bara att vi hade fått tid för att få dragkrok monterad på eftermiddagen och uppkörningen var på förmiddagen och vän av ordning kanske frågar varför vi inte tog en senare tid men det fanns inga tider förens i november och vi hade bara tur som fick en återbudstid. Men jag tyckte det var lite luddigt vad det är de kollar på själva säkerhetskontrollen så jag pluggade på hela och dessutom i ett och samma flöde där det bakades ihop.

Jag tittade på lite bra filmer om vad man bör tänka på i trafiken och mycket handlade om att få ett bra flöde och bromsa tidigt om man märker att man ändå måste stanna senare. Det kändes som om jag hade nytta av filmerna.

Sen ringde Ullis och hon undrade om jag visste någon bra affär att köpa Hoka One One ifrån och vi hade ju köpte både från XXL och från webshoppar från utlandet förut. Jag sökte lite och hittade 21 Run.com. Den verkade ha bra recensioner och vi hittade Ullis modell och storlek och jag ville förstås också ha nya skor så jag kollade också. Eftersom jag inte är uppe i någon mer avancerad nivå just nu så ville jag inte lägga ut massor men just min storlek och modell var det dåligt av så det blev i alla fall dyrare för mig. Jag provade en ny modell faktiskt och den hette Arahi. Ullis körde vidare med Clifton och det är en favorit även för mig. Dock blev jag besviken då de ändrade från bästa Clifton 3. Skönare sko har jag aldrig haft. Nu är de uppe i modell 8, tror jag men det blev en 7:a för Ullis.

Sen var det full fart med att hitta rätt kultryck och jag började med att köpa nya batterier till vågen. Första gången jag provade så hade jag endast 64 kilo vid stödhjulet och med hjulet vinklat framåt för att komma så nära kulan som möjligt. Det blir ju dock ännu mindre framme vid kulan så måste måste nog upp i minst 75 kilo för att klara minst 70 kilo vid kulan. Det kan man förstås räkna på men så exakt behöver det ju inte vara. Jag fick hålla på ett bra tag men jag hade svårt att få till det men till slut så hade jag fått ihop 80 kilo och det var jag nöjd med.

Jag fortsatte plugga lite och hann även med att se lite på en serie. Det blev även lite jobb med Enklaresport och sen lite städning.

När Ullis kom hem så åkte vi till Nyköping då Ullis skulle lämna blod. När hon är där inne så kommer det en glad tjej utspringade och frågar om det är jag som är Niclas och hon rabblar snabbt något om spädning och jag försöker först förstå vad det har med mig att göra. Hon pratade om att blanda olika delar och att späda och hon håller ett rasande tempo. Min hjärna går på högvarv men mest för att försöka reda ut om hon verkligen fått tag på rätt Niclas. Min första tanke var att jag skulle få min utlovade ”avskedspresent” då jag inte längre fick lämna blod. Sen är jag mer inne på att hon egentligen söker någon annan och ingen tanke fanns alls på vad det var för något hon sade. Jag börjar nu förstås att Ullis sagt något om att jag var smart och kunde hjälpa henne förstå hur hon skulle blanda något för att få samma blandning. Lite oklart faktiskt men Ullis hade säkert överhört systrarna.

Jag försökte få henne att ta det lite lugnare men jag inser ju snabbt att jag bara ger ett generellt råd om hur hon skulle tänka då det är för mycket siffror att hålla kolla på i huvudet. Huruvida hon egentligen blev nöjd vet jag inte men jag ville inte vara ansvarig om det blev något fel.

När Ullis är klar så åker vi till ChopChop och äter lite. Det är riktigt sunkigt idag och mycket folk. Det är absolut ingen som verkar ha tid att göra rent borden och nu kommer Millan och Kornet. De beställer också. Det är alla möjliga folk där och när det står att jag kan hämta upp min mat så är den absolut inte klar men jag stressar inte upp dem. Men det gör däremot en bodybuilder, som är där. Han verkar tro att han är fullpackad med muskler för armarna står nästan rakt ut och jag som höll på med kroppsbyggning i sju år vet att man inte behöver gå och spänna sig. Sen är det en äldre herre som ser jättesjuk ut och vi är livrädda och en kille som verkar lite eljest och är tatuerade i hela ansiktet. Ja, det fanns hela spektrat och det hände ju saker i alla fall. Sen, när vi går ut, så går Kornet och hämtar sin lilla kanin och det är ju en sötchock. Flera kommentarer och den tatuerade killen ser nästan påverkade ut och säger något som ingen verkar höra. Troligtvis var det ”F-n vad söt”, men Millan tyckte han sade något mer suspekt.

Sen hem och nu blev det både lite plugg men framförallt England mot Danmark och vad säger man. Fasicken vad dåligt gjort av domarna. Man skulle INTE tilldöma tveksamma straffar och trots VAR så gick inte ens domaren ut och kollade. Och i samband med straffen så var det tre bollar på plan samtidigt. Det var många tveksamheter och man förstår Danmarks frustration. 

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 6 juli 23:00

Tisdag och jag lade en massa krut på att få husvagnen rätt lastad för uppkörningen och jag hann dessutom plugga på säkerhetskontrollen en del. Dock känner jag mig inte helt säker och missade några detaljer. Tim hade visst varit ute på natten och stängt takluckorna, då han var lite orolig. Det hade visst kommit lite regn. Men när jag kom ut så var det ändå en lucka kvar som var öppen men det var lugnt det med. Men väldigt snällt av honom. 

Jag kände mig dock inte helt nöjd med packningen så jag fortsatte och sen skulle jag kolla kultrycket men batteriet i vågen var visst slut. 

Ullis var kvar efter jobbet och skulle spela padel. Så jag åt lite själv och smörjde in mig och tog på mig långtröja och åkte ned. Hela dagen var det en kamp mot soleksem för jag blev fruktansvärt bränd på sista golfrundan och jag varvade mellan två krämer. Jag såg ut som värsta alien och det gäller att vara försiktig. 

Jag kommer ned i god tid och pratar lite med Laura och sen är det hög tid att börja. Laura har med sin syster M och där är också Julia, Tanja och snart kommer även Ullis. Ullis känner av lite i höften och bryter. Sen är det intervaller och alla kör som sjutton! Grymt! 

Huvudgruppen kommer och jag lämnar över ansvaret till Flaken men vi såg lite av intervallerna innan vi åkte hemåt. Ullis passade på att jogga lite också. 

Väl hemma så var det både Primetime och fotboll. Tim lyckades pricka in en tävling och eventuellt har hon vunnit ett nytt padelracket. Det var under Primetime som man fick gissa vem som skulle göra första målet och han skrev blixtsnabbt Chiesa och mycket riktigt var det han som stänkte in 1-0 till Italien. Kul! Bara håll tummarna att han var först. OM det nu avgörs på det sättet. Spännande match, för övrigt, och som vanligt gick det till straffar och det är ju tufft. 

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 5 juli 23:00

Måndag morgon och jag satte mig först och bokade en frakt och sedan var det lite stressigt in till sjukgymnasten. Idag var det sista behandlingen innan hans semester och idag, menade han på, kunde han vara extra jobbig och hård. Hmm, det lät ju inget vidare. Jag förklarade att förra behandlingen absolut gett effekt och det kunde han också se. 

Så var det då dags och det gör absolut ont och nu körde han på ordentligt och han tyckte det var så häftigt att ge behandlingar till personer som tränar då de faktiskt förstår att det får göra ont. Andra personer, menade han, kan inte förstå skillnaden på vanlig smärta och smärta som man faktiskt får av behandlingen. Själv inser jag ju att smärtan kommer att sluta och bet ihop. 

Väl hemma igen så ser jag att Tim är uppe och jag ser också att posten redan kommit och eftersom Ullis och jag skulle skriva lite papper så tänkte jag att jag löser det på en gång och åkte ned till Trosa och mötte upp henne. Sen var jag vansinnigt hungrig och hoppade in på "Krilles", det heter visst Trosa Grill numera. Jag tog en 150-grammare och en läsk men glömde ta läsken så när jag efter några minuter hämtar min flaska så blir jag tillsagd att jag betalat för en burk och jag hävdade motsatsen och hon gjorde någon gest typ, nåja ta den då. Jag som redan var hungrig och typ lite lättretlig kollade upp på bankappen och hittade redan transaktionen och den skulle jag visa för henne då det blev lugnare. Jag äter min burgare och drack min läsk. Sen går jag fram och visar och hon bad om ursäkt och hade kommit ihåg att jag köpt flaska men blandade ihop mig med en annan. Ingen stor sak men lite så är jag, rätt skall vara rätt! :-)

Hem igen och nu började jag städa husvagnen och efter det så lastade jag den med både vatten, tält, läsk och böcker. Och nu hade jag drygt 150 kilo och det är väl bara några tältpinnar jag bör lägga något mjukt under. Det enda osäkra är väl nu dragbilen för den jag skall låna känns inte helt hundra så jag ringde sedan och snackade med svågern. Den läckte visst lite i kylaren och det känns ju inte så värst bra. 

Jag fixar sedan ett till paket och går till posten för att skicka iväg det och Tim fixar maten. När Ullis kommit hem så blir det lite god mat och sedan hade jag ett viktigt samtal och det blev lite kaffe på det. 

Nu hade timmarna gått och Ullis och jag gick och hämtade bilen som stod vid Åda då Ullis gick halva vägen i morse och sprang sedan hela vägen hem. 

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 4 juli 23:00

En händelsrik söndag som började med att vi rensade lite ogräs och efter några timmar så kände jag att det var för varmt och det var nästan så jag fick en sommarförkylning. Det började med en rejäl nysattack och sedan var det som om det började göra ont i näsan och det övergick till ett mindre halsont. Men jag misstänkte att det var falskt alarm och det gick sedan över mot kvällen. Hursomhelst så ville jag åka in till Biltema för att köpa lite vattendunkar för att kunna få upp lite vikt till uppkörningen på torsdag. Det är lite luddigt men skall man följa reglementet så skall man lasta husvagnen med minst halv lastvikten och i det här fallet så är det då drygt 150 kilo som skall packas in. Det lustiga är att den normala vattentanken inte räknas in utan den går som tjänstevikt. Att man sedan låter den vara tom spelar visst ingen roll... Det blev lite inköp av annat också och vi hittade en fin husvagnsmatta men hur långt är det egentligen i vagnen. Vi chansade lite och i värsta fall får vi byta den. 

Sedan hemåt igen och Ullis pratade om något crêperi i Mörkö så vi åkte dit och kollade. Det verkade mysigt och vi beställde lite att äta. Det smakade riktigt bra och det kan rekommenderas. Maries Crêperi heter det. 

Efter det så åkte vi hemåt och det var en hel del fotboll på teve och jag tittade emellanåt. Vi avslutade kvällen med att åka till Stensund och jag var säker på att mina badkläder var i bilen men väl framme så inser jag att jag tagit ut väskan med dem. Hmm, mindre bra. Men det var rätt lite folk så jag tänkte om vi går till bastubryggan så kan jag nog näcka. Vi delade på en pizza först och en alkoholfri öl, det smakade riktigt bra. Sen var det då dags och det såg lugnt ut. Det satt en person på bryggan längst bort men det var långt dit. Av med handduken och ned i vattnet. Jag förväntade mig en kamp för att komma ned men vattnet var riktigt varmt! Aldrig varit med om så skönt vatten så det var ju bra att det var varmt idag då man inte vill stå för länge på bryggan. Strax efter kommer Ullis ned och hon har i alla fall byxor på sig. Vi njuter i vattnet i några minuter men sedan klampar det upp några på den vanliga båtbryggan, den som endast ligger 80 meter ifrån och vi får en smärre panik då vi ser att det är Twin-Tommy och Pysselsara! :-) När de skyms lite av båtar så springer vi upp och jag får en handduk och Ullis vänder sig med ryggen mot. Där blev det fart på oss och vi skrattar gott. Sedan sitter vi och njuter ett tag och vi går sedan bort och hejar på dem och de hade visst inte sett någonting. 

Vi pratar lite och sedan säger vi adjö och går mot bilen och åker hemåt. En skön kväll!

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se