Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - 25 november 2020 23:00

Torsdag och det blev ingen löpning för mig i tisdags. Tanken var att Ullis och jag skulle cykla lite men tiden sprang iväg och vi slappade lite. Ullis och jag tittade förstås på Biggest Looser både i måndags och i tisdags och det är nog i dagsläget bästa programmet. Jag tror nog inte folk förstår hur hårt de kör och sen kan man ju fråga hur vettigt det är att tävla i att gå ned i vikt. Ju snabbare man går ned desto mer osäkert om man kan hålla det en längre tid. Men det är ändå kul och sen är det trist att det alltid skall läggas in mobbingaspekter i alla program. Typ att man måste lägga sin röst på någon annan. Borde inte programmet hylla den som faktiskt lyckats bäst att gå ned i vikt? Och kanske det borde vara en ackumulerad vikt på typ 2-3 veckor så inte t.ex mensen spelar för stor roll. Men men... Idag var det iaf torsdag och Putte hade messat och sagt att han kommer och jag svarade att jag kommer. När jag kommer tid så ser jag att Super-Roffe också är där och väntar. Jag slänger in min väska och försöker få igång min klocka. Men den tar tid på sig och vi står och fryser i några minuter. Sen är vi då igång och det är Safiren Special idag. Det innebär lite kortare löpning och sedan lite fys inne. Men det fick ju bli om det verkade lugnt där inne sen. Vi joggar iaf igång och jag väntar som vanligt att det skulle kännas tungt i början men det går bättre än väntat och vi pratar som aldrig förr och skrattar åt roliga anekdoter och det är alltid kul att höra på Super-Roffe och hans historier. Vi får ihop runt sex kilometer, om inte lite mer, och går sedan in. Jag hinner knappt gå in förrän jag trampar i vatten och det är någon gubbe som blött ned hela golvet och Putte fräser och är arg. Nästan lite gulligt men det är förstås lite surt (!) att bli genomblött om strumporna då man går in. Jag drog av mig på en matta och sedan gick vi in till gymmet och det var nog bara två tjejer på hela övervåningen och vi drog fram tre mattor och körde igång. Det blev 2x3 set med övningar som plankan, sit-ups och hantellyft åt sidan först och sedan körde vi armhävningar, tricepspress och bicepscurl. Samma sak där med 2x3 set. Fruktansvärt jobbigt och risken var att man skulle få träningsvärk imorgon... Grymt pass och snart var de blöta strumporna ett minne blott.... ;-)

Av Niclas Bernhardsson - 23 november 2020 23:15

Måndag morgon och jag gjorde mig klar för att hoppa in på någon skola. Nu ringde Tomtaklint och jag svarade att jag absolut var tillgänglig och jag kände mig laddad! Det är så kul att hoppa in och göra någonting annat och jag tror det är nyttigt. Idag var det svenska och SO som gällde. I svenskan så fanns en klar mall vad jag skulle göra men jag fick lite fria händer när det gällde SO och av någon anledning så kom jag att tänka på Anders Hansen och hans "Hjärnstark". Det är ju egenligen mer NO men Anders tar upp mycket bra saker som är viktiga för skolarbetet. Tyvärr så hittade jag inte hans serie längre på nätet men en av hans föreläsningar låg ut och den visade sig fungera bra i sammanhanget. Det handlade om hur man med fysisk aktiviet kunde förbättra både minne och intelligens. Så den körde jag i flera klasser och jag kände mig riktigt nöjd för den skulle jag velat visa även som idrottslärare. Så kul och bra dag!

Väl hemma så ville svärmor ha hjälp och jag och Ullis gick och köpte lite mat till henne och ställde utanför hennes dörr och ringde på och backade. Det gäller att vara försiktig i samband med kontakt med de äldre. Kul att prata lite med henne men sjukt att man inte längre kan kramas eller vara nära. 

Av Niclas Bernhardsson - 22 november 2020 23:00

Larm kan ju betyda fler saker men i det här fallet så handlar det om att jag ägnade dagen åt att försöka få klart på vårat larm i huset. Av någon anledning så har lilla boden blivit bortkopplad, eller kanske aldrig varit larmad, så det ville jag åtgärda. Speciellt eftersom låset var dåligt. Så efter mycket läsande så bestämde jag mig för att avinstallera alla larmsektioner och börja om från början. Och lite testande och man fick ha på hörselskydd då förstås för det är ett jäkla oljud! :-0. Till slut så verkar jag fått ordning på det men när jag skulle ut i boden för att hjälpa Felix med sina vinterdäck så märker jag att det tjuter i huset. Hmm, går larmet fastän det inte är påkopplat? Mycket riktigt! Felix får pina sig in i huset och larma av. Med facit i hand så har jag råkat göra så att larmet till boden alltid är på med tanke på det skrangliga låset så börjar jag fundera på om jag inte skulle ha det så. Det är ju relativt enkelt att koppla bort just en sektion då man skall dit. Så jag bestämmer mig för att det får vara så. Just då tänker jag inte på att det kanske är så även i garaget på andra sidan... Sen försökte jag få tag på Viasat som "lurade" på mig en gratisperiod på något paket som jag egentligen inte ville ha. Precis när vi skulle lägga på så säger han, på min fråga om det upphöra automatiskt, att det var enkelt att avsluta. Men när jag kom på det så var det aldrig telefontid och jag försökte skapa ett konto på nätet för att därigenom säga upp det. För det blev visst bundet automatiskt men man har ju ångerrätten... Hursomhelst så kom jag alltid på att jag skulle ringa när de precis stängt telefontiden... Suck! Och på nätet verkar det inte som det gick att säga upp det. Jag hann dessutom med att jobba lite med Enklaresport och det hade faktiskt kommit lite beställningarna. Ett tag var alla galna och skulle ha dyra löpband och det handlar förstås om restriktionerna mot att att gå på gym. Men det gick inte att få tag på alls så jag bara strök alla löpband på min sida. Det är en skum tid vi lever i nu. Det lustiga är att det är mycket som verkar rulla på som vanligt med tanke på att alla verkar ha fortsatt mycket pengar och vill spendera hur mycket som helst. 

Av Niclas Bernhardsson - 21 november 2020 23:15

Lördag och Ullis och jag läser att nya filmen om Greta Thunberg har kommit ut och den ville man ju se. Men gå på bio nu? Njae, det vore ju lite magstarkt men när vi kollar upp så ser vi att biografen skall ha säkrat upp och stängt av så att man hela tiden har avstånd till sidan iaf. Hmm, vi bokar föreställningen som går först och sedan är det lite bråttom. Det blir i Nyköping och vi åker alltså relativt snabbt och så hinner vi gå en sväng på plantagen först men inte så mycket mer. När vi kommer fram så ser vi att det är rätt få bilar och mycket riktigt. Det är typ inga där inne och när vi släpps in så är det nog bara en familj i hela lokalen. Det är alltså mycket mindre folk inne på biografen än på andra ställen. Till slut så är vi nog hela elva stycken i den stora lokalen som nog förut hade europas största bioduk. Filmen var ju mer en dokumentär och därför passar den väl bättre att se hemma än på bio men jag ville ju se den direkt. Den var klart intressant och hon är helt enkelt fantastisk. Vilken ung dam! 

Efter bion så är vi lite hungriga och det ser heller inte ut att vara så mycket folk på Pinchos så varför inte. Vi frågar hur utbudet ser ut på laktosfritt och efter en koll på menyn så bestämmer vi oss för att äta där. Lite kul att se att två som jobbar på bion mittemot inte kan hålla sina fingrar i styr utan i brist på att ta emot folk så hånglar de som aldrig förr. Hursomhelst så smakar maten jättebra och får högsta betyg - wow! Mätta och belåtna åker vi hemåt. Tyvärr blev det ingen träning.

Av Niclas Bernhardsson - 20 november 2020 21:30

Fredag och eftersom Ullis skulle operera sitt andra öga så tog jag ledigt hela dagen och följde förstås med. Vi åkte i bra tid och det var nog bra för lite trafik var det allt. Vi kommer fram så att jag får släppa av henne och själv åka och parkera så att det inte skulle bli för bråttom. Sen går jag runt lite i affärer och väntar in att hon skall bli klar. Det tar väl ungefär en och en halv timme och jag lyckades hitta en mobilhållare till bilen. Tyvärr inte riktigt den jag ville ha men nya mobilen hade visst inte magneterna på samma ställe som tidigare. Så den blev en sådan som trycker ihop mobilen istället. Sen ringer Ullis och vi möter upp. Vi kikar in på vårat favoritfik och kollar om det är något corona-tänk där inne och det känns safe. Vi beställer och fikar lite och sen tar vi en liten sväng på några affärer innan vi åker hemåt. Operationen har gått bra men pupillen är ju megastor och det ser lite knasigt ut. Men alltså helt normalt i början. Det måste vara en häftig känsla att kunna se riktigt bra igen. 

Väl hemma så cyklar jag lite på kvällen och hinner dessutom spela Primetime och vinna. Alltid en skön känsla men det var typ 3,5 kronor. 

Av Niclas Bernhardsson - 19 november 2020 21:15

Torsdag och Putte messade och frågade om vi skulle träna. Absolut svarade vi men strax efter så skickar Tanja och vill ut och springa så Ullis bytte om lite snabbt och drog iväg. Lite senare traskade jag bort mot Safiren och eftersom de organiserade träningarna nu är pausade så var det bara han och jag som skulle springa. Jag är nog någon minut sen men snart är vi iväg. Egentligen var det terrängvarv men när Putte gnydde lite att han kände sig sliten så var jag snabb att styra om. Det gjorde mig ingenting att bara distansa idag. Skönt! Så vi drog iväg och det blev ganska precis 9 kilometer och vi körde också ganska precis 6 minuter per kilometer. Så lagom lugnt och det kändes helt okej. Lite dusch och bastu på det och sen hemåt. Ullis hade kört lite extra och försökte hitta oss men då vi inte sprang som vi sagt från början var det lite svårt. Men med facit i hand var vi ganska nära henne ett tag. 

Av Niclas Bernhardsson - 18 november 2020 22:00

Kul dag med grymma elever och hemma väntade jag in Ullis, som jobbade över, för lite zwift. Virtuell cykling alltså. Men när hon kom hem så var både hon och jag trött så jag ställde upp massagebänken istället och så masserade vi varandra säkert tjugo minuter var. Jag hade fått en låsning i nacken som hon lyckades få upp rätt bra. Tror den kom sig av lite väl mycket badmintonspelande! :-0 

Av Niclas Bernhardsson - 17 november 2020 23:30

Tisdag och jag försökte komma lite tidigare till skolan för att fixa lite saker och förbereda mig. Tyvärr var inte kollegan där och det gjorde att jag styrde om lite eftersom vi skulle samarbetat en del. Men det var roligt och jag tog även en klass från henne och lekte lite lekar. Själv så körde jag gymnastikstationer med mina egna klasser och den förhatliga gymnastikbocken med tillhörande satsbräda fick verkligen en revival och jag instruerade klart och tydligt och passade alltid. Det gjorde att elever som absolut inte vågade verkligen kom över höjder de inte trodde var möjligt. Riktigt kul att se och det är verkligen imponerande att se elever hoppa högre än dem själva! :-0 Och några enbensböj på bom typ två meter över marken, vad sägs om det? :-0 

Väl hemma så fixade jag mig iordning för lite löpning och eftersom vi tillfälligt inte har organiserade träningar pga Covid 19 så fick man lösa sin träning själv. Putte messade och undrade hur jag skulle göra och jag sade att jag skulle vara på plats runt 18.30 men det tyckte han lät lite tidigt så vi fick se hur det blev. När jag kommer fram så ser jag att det ändå är några som kör organiserad träning och de var inte från oss. Det stack lite i ögonen då vi ju inte bör träna tillsammans. De var dock inte supermånga. Snart ser jag Putte komma och jag byter snabbt om. Sen springer vi bort till elljusspåret och snart är vi då igång. Jag slarvar lite med uppjoggen och förväntar mig nästan att jag skall få problem med benhinnor och/eller knäna. Men det går ändå rätt bra men i sista baken så får jag slita lite men jag misstänker att Putte kör rätt hårt där. Mycket riktigt. Han provade krafterna lite och där blev han jäkligt sänkt. Kanske var det jobbigaste att jag hyfsat enkelt hängde på. Jag blev faktiskt förvånad själv. Så när varv två börjar, efter en minuts vila, så börjar Puttes krafter att tryta och han får alltmer svårt att hänga på och när backarna börjar vi skidbacken så slänger han in handduken. Asch, kör på, säger han. Så jag trycker på men det hällregnar nu nästan och svetten har åkt ned i ögonen eller framförallt ena ögat. Så jag ser typ inget på ena ögat och det är ett helsicke att springa nedför i hög fart. Som det förstås blir efter toppen.  Jag bestämmer mig för att det räcker med två varv och jag säger till Putte att jag ger mig då han kommer. När jag kommer tillbaka till banan så ser jag att några från klubben kör Olgor och de allra flesta verkar nöjda. Bra dag!

Sen måste jag få av de blöta kläderna och tar på mig luvtröjan och överdragbyxorna och skall bege mig hemåt. Då hör jag en bil utanför och den låter bekant. När jag tittar ut så ser jag att det är min och Ullis bil och hon kan inte ha sett mig så jag ringer lite fort. Vi sammanstrålar och väl hemma så tittar vi förstås på Biggest Looser och sedan Revanchens. 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se