Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - 5 december 2020 23:00

Lördag morgon och Ullis behövde jobba över och då tänkte jag dra lite nya rör i huset. Jag hade ju köpt lite delar men det är lite läskigt att koppla på nya grejer på gamla. Eller det kanske kom fram senare. I början tänkte jag inte så mycket på det. Man kan ju alltid kapa lite tidigare än själva kopplingen men då drar det iväg ytterligare med delar. Hursomhelst så var det ett litet pussel och det slutade med att jag inte ens hann börja med själva jobbet. Och jag var bokad för tatuering vid 12.00 också. Tiden rann iväg och jag hann med ett besök på Woodys innan och kollade på lite mer rördelar. Sen fick jag slänga mig i bilen och Ullis mötte upp mig då hon också vill hänga på och kolla. Och varför i hela friden måste jag tatuera mig just nu, kanske någon tänker. Nja, det var en drive de hade och de träffar ju inte asmycket folk då de arbetar. Det tar ju en stund att tatuera och jag tänkte att de säkert har ett säkerhetstänk. Hade de det då? Njae, inte det bästa faktiskt. Faktum är att det är alltid den studion som har tatuerat mig. Första gången så var det när Ullis och jag firade 15-årig bröllopsdag och det var en liten slump som gjorde att vi bromsade in på en gata i Stockholm och gick in på en tatueringsstudio. Det visade sig senare att den studion flyttade till Trosa och sedan har det fyllts på med både Ironman-logga och kompisens triathlonlopp. Och nu blev det en Def Leppard-logga och the Vitruvian man. Anledningen till de sistnämnda är att Def Leppard alltid är min favoritmusik och jag lyssnar i princip alltid på dem då jag tränar själv och sen har alltid da Vinci fascinerat mig och the Vitruvian man är ett passande motiv. Jag valde att förminska the Vitruvian man och då blev följdaktligen detaljerna i ansiktet mindre men jag är nöjd. :-) Sen försökte jag fortsätta med rörarbetet och jag ringde även en rörmokare för lite hjälp. Jag inser att jag inte riktigt kommer vidare och det blir istället familjemys. Ullis och jag började förresten att titta på Julkalendern och blev så fast så efter avsnitt fem så tittade vi från början och var till och med tvungna att även titta på sista igen för att få rätta känslan. 

Av Niclas Bernhardsson - 4 december 2020 23:00

Fredag och det är så skönt att förfoga över hela hallen själv. Så då ser jag förstås till att använda så mycket jag kan. Men innan jag åkte så svidade jag förstås om då det är "Fancy friday"! Idag dessutom med slips. Jag gillar ju slipsar men bär det sällan. Vet inte riktigt varför men det kanske kommer. Jag har ju iaf köpt på mig en del genom åren. Nu började jag få ont om tid och jag skulle hämta Hennis. Så glömmer jag mobilen och inser att den måste jag ju ha. Ullis och jag skall dessutom direkt upp till Stockholm för en efterkontroll på hennes nyopererade öga. Jag stannar där Hennis och jag bestämde men vart är hon? Jag tar upp mobilen för att ringa och rätt som det var så öppnades dörren. Jisses! Det är verkligen mörkt och hon syntes inte. Nu lär hon förstås inte ha stått mitt i vägen men ändå. När jag går in på skolan så blir det leenden direkt. Eleverna tycker verkligen det här är kul och några av dem har också klätt upp sig. På lektionerna så är jag själv med och det ställer till lite problem då jag skall gå till skolan. Jag är ju dyngsvettig och får stå och kyla av mig först och sedan torka av mig innan jag kan ta på finkläderna. På de två första lektionerna så blir det långa och riktigt bra matcher men under en match så blir jag "tillfångatagen" hela tiden och en elev blir nästan uppgiven - igen? Hm, har gubben blivit långsam? Men ibland så är man inne i ett stim och lyckas lura dem hela tiden. Sen kan det gå helt åt andra hållet och så blev det med den andra klassen. Efter sista lektionen så är det lite bråttom för då skall vi åka direkt och det är alltid risk för kö. Det strular när jag skall fixa mig iordning och är jag nog fem minuter sen och så regnar det. Burr! Jag springer ut till bilen och så är det bara att åka. Lite kö är det men det rullade ändå på rätt bra och Ullis hinner precis. Jag hinner knappt parkera bilen och när jag är inne på ÖoB, och köper paraplyer, då det inte fanns några i bilen, så ringer Ullis. Precis då jag skulle betala och när jag sedan skulle betala igen så ringer en löparkompis och då strulade det med betalningen. Som tur var så ser en i affären det och hjälper mig. Löparkompisen har visst åkt på Corona och ville förklara att det var anledningen till att han inte varit med på länge. Jag förklarade att vi inte längre sprang organiserat, pga Coronan. Sen förklade han att det hade varit rätt tufft och att det kändes som om konditionen var helt försvunnen. Jag letar upp Ullis och vi kollar återigen in om det är lugnt på Thelins, det kända fiket. Det är väldigt lite folk och de är tydliga med vart man skall stå. Så vi köper lite fika men idag var det inte lika gott. Ullis berättade att det gått bra med operationen och sedan blir det en efterkontroll om ett halvår. Och det här med relativiteten. Nu är det ju istället jag som ser dåligt. Iaf på nära håll. Men så illa är det ju inte, tänkte jag ju då jag skrev. Sedan kommer jag på att jag ju har läsglasögonen på mig... Suck!

Vi diskuterar att det idag är 23 år sedan pappa dock. Så vill ni veta om sorgen någonsin kommer att försvinna så vet jag inte riktigt det ännu. Men den är klart lindrigare. I år skulle han fyllt 75 år och det är ju en klart rimligare ålder att lämna jordelivet på. Vi känner att det inte var någon höjdare på fiket och bestämmer oss för att åka hemåt. Jag vill dock in på typ Bauhaus för att köpa lite rördelar och då kunde jag ju mickla med det imorgon då Ullis skulle jobba över. Men en del verkade det bara finnas en av så jag blir faktiskt tipsad av en anställd att åka till Hornback och det var ju snällt. Det är ju bara två minuter i bil så vi åkte uppåt igen och det var det enda jobbiga. Att åka åt fel håll alltså. Jag köper de två delarna som fattas och sedan blir det också en tur in på Rusta. Vi bestämmer oss för att beställa mat idag för ingen orkar göra något. Så det blir hämtpizza och efter det så åker jag och Ullis och hämtar min bil på skolan. Sen blir det ett stopp vid kyrkan för att ägna tankarna och minnet åt pappa. Vi hinner hem lagom till Idol och Primetime. Men jag åkte ut på typ fråga 8 och Idol lockade inte så jättemycket. Sedan blir det lite slötittande innan vi stupade i sängen. 

Av Niclas Bernhardsson - 3 december 2020 23:00

Efter att ha lämnat den underbara skolan så var det då dags att bege sig hemåt igen. Jag skjutsade Hennis och det var så kul att höra henne prata gott om alla lärare. Jag släppte av henne och vi bestämde att jag skulle hämta henne igen imorgon bitti. Sen röjde jag lite i köket för det blir alltid lite stök då Felan jobbar natt. Han är väl inte sitt piggaste jag då. Sen så kommer Ullis hem och Tim har fixat värsta maten! Så gott och man åt nog lite mer än vanligt och givetvis bara måste man "sträcka ut sig" på sängen. Det går som vanligt helt åt skogen och tänkta tjugo minuter blev det dubbla men sen flög fan i mig! Nä! Nu skall vi cykla och jag började förbereda mig och snart nog hade också Ullis gjort sig iordning och hon tackade mig så mycket sen. Iaf när vi väl var igång med cyklande. Nu bestämde Ullis bana och vi började ihop men sedan tappade hon fokus lite då jag låg med i en bra klunga så hon tappade den och jag åkte vidare. Vi bestämde att jag kunde köra på och återigen hade jag blivit utslängd från spelet då jag slog på teve-bilden. Den måste helt klart vara igång innan jag slår på zwift. Jag försöker maxa i sista sprinten men missbedömer helt var den börjar och börjar alldeles för tidigt. Jag känner mjölksyran börjar bygga på och får ge upp. Sen när den väl börjar så är jag för sen på bollen och måste både accelerera och försöka få igång benen igen. Det går rätt bra men tappar nog lite tid att jag inte kom in med hög fart. Snart kommer Ullis och hon trycker visst också på och jag får tjejpisk igen! Kul! Men har inte Ullis kört ett varv? Något har hänt så hon återigen inte får tillgodoräkna sig sin bana, skumt! Hon blir förstås lite sur då hon ju också tänkt att plocka lite banor. Men ett pass är alltid ett pass. 

Av Niclas Bernhardsson - 2 december 2020 23:00

Onsdag och vad skönt att blogga och kunna trycka i fliken "Träning" igen. Ullis och jag bestämde oss för att zwifta igen och jag försöker ju ta så många banor jag kan och Ullis blev intresserad och tyckte det var en bra idé. Så hon gick med på att vi skulle köra en bana som varken jag eller hon hade kört. Nu hade jag ju plockat mycket mer banor då jag ju haft det som mål en längre tid. Tyvärr så strular det för mig och jag blir utkastad från spelat och jag får då börja om. Ullis är snäll och vänder och det ser inte jag så jag blir lite fundersam då hon plötsligt är bakom mig. Tyvärr så gjorde vändningen att banan inte räknades för henne och det var ju lite surt då hon hade bestämt sig för att också plocka banor. 

Av Niclas Bernhardsson - 1 december 2020 23:00

Tisdag och ny månad. Det dröjde inte länge förrän jag fick en fråga om vad som stod på schemat idag och inser att jag glömt att fixa nytt träningsschema. Så jag gör lite snabbt ett pass för idag och så lovar jag att återkomma. Efter skolan så är det snabbt hem och jag känner att jag ligger lite efter med några saker och jag är både lite trött och lite stressad. Och när även Ullis är lite trött så får träningen utebli även idag. Asch! Men det är ingen katastrof för jag är faktiskt fortfarande trött efter söndagens tvåtimmarspass. Vi tittar förstås på Biggest och ser vilka som går vidare till final. Och vad säger man om Sebbes fantastiska siffra på 5,1% viktnedgång på en vecka! :-0 Helt galet. Sen kan man ju inte säkert veta att det verkligen bara är en vecka. Men det vore ju konstigt att fiffla med det. Nåja! Det är hursomhelst imponerande att de kan lägga så mycket träning då de egentligen inte borde vara mentalt förberedda på det. Jag orkade inte ens en halvtimme idag...  

Av Niclas Bernhardsson - 30 november 2020 23:00

Måndag och första dagen på en ny rutin på måndagar. Jag skall "hänga" med klassen som typ en vuxen vän. Det kan säkert tyckas lite konstigt för en del men det är en trygghet för klassen att jag är med hela dagen och jag är superglad för den här chansen. Klassen hade dock sovmorgon så jag hann fixa lite andra saker innan de kom. Sen var det då dags och det gick rätt fort innan jag smält in och med facit i hand var det perfekt. Det kändes också bra att alltid veta vad man skall göra på måndagar. Jag messade och tackade Welis så mycket så kunde vi höras efter nyåret om det såg annorlunda ut då. På kvällen var det tänkt att Ullis och jag skulle träna men monsterpasset igår kändes i benen så träningen fick bero. Det blev lite teve istället och förstås Biggest Looser. Nu börjar det närma sig vilka som skall med till finalen. 

Av Niclas Bernhardsson - 29 november 2020 23:00

Helgen var rätt lugn och jag lade ett par timmar att planera hur jag skulle gå vidare i mitt badrumsprojekt. Det som stannade av rejält i många år. Men nu har det hänt lite iaf. Nästan all klinkers är på plats och nu skall det ske lite rördragning. Det har förresten tagit så lång tid så att på den här tiden så har det helt plötsligt blivit förbjudet att dra vattenrör i golvet men eftersom jag påbörjade jobbet innan så torde jag vara på säkra sidan. Ha ha! Hursomhelst så har jag inga skarvar i golvet och det känns iaf bra för mig. Nu håller jag iaf på att fixa lite nya rör och förbättra lite dragningar som inte kommer att fungerar framåt i tiden. Sedan kollade jag in lite tatueringsidéer då den lokala studion har någon drive. Jag måste bara kolla upp hur de tänker säkerhetsmässigt i och med Corona. Jag tror vi kollade ett avsnitt på Lyckoviken också och sedan på söndagen så tänkte jag köra ett längre och lite tuffare pass på Zwift. Ullis hängde på men var kanske inte inställd på att köra så hårt. Men vi började och vi skulle visst klättra över 1000 höjdmeter på slutet då det var en avslutande klättring uppför Alp de Zwift. Pust! Vi började medelhårt men sedan tänkte jag på att det ändå var något visst med att klara backen under en timme så när klättringen börjar så drar jag på lite och Ullis hänger förstås på. Tyvärr så väntade hon in mig lite då jag tog det lite lugnare dit. Det innebar att hon var typ 30 sekunder före mig när räkningen började. Sedan låg vi och malde på, sväng efter sväng. Det kändes som det aldrig skulle ta slut och jag ökade nog hela tiden och när halva backen var gjord så kände jag att det inte kommer att hålla. Ullis tappade lite medan jag fortsatte att öka lite. Men hon bet ifrån och var snart ikapp och jag blev lite chockad. Jag låg på max och hon kom relativt lätt ikapp mig. Det kändes som hon inte förstod att jag var precis på gränsen. Men vi tuffade på och ju närmre vi kom så var jag mer på henne att hon fick köra på om hon ville. Och när det var typ tio minuter kvar så började hon glida ifrån meter för meter. Och jag pumpade på och snart nog inser jag att den där drömgränsen på en timme inte går att nå. På slutet så drar Ullis på och hon hade helt klart ännu mer att ge och jag får en bröstsmärta som oroar men jag misstänker starkt att det är refluxbesvär och vill heller inte ge upp precis på slutet. Ullis glider ifrån och är utom synhåll och den sista biten är fruktansvärd. Väl i mål så är hon cirka 25 sekunder före men eftersom hon väntade in mig i början så fick jag fem sekunder snabbare tid men det fattar ju alla att det beror på starten. Ullis höjer sin ftp med närmare 20 watt och jag är chockad! Jisses! På ett "vanligt" pass. Jag är helt slut och visst var det refluxbesvär jag hade. Sen rullar vi ned i snitt 70 km/h och det blir till slut 40 km på precis 2 timmar. Och jag är knäsvag och Ullis tycker nästan jag är jobbig som tjatar om hennes ftp hela tiden...

Av Niclas Bernhardsson - 27 november 2020 23:00

Fredag och vi hade infört "Fancy Friday" på skolan. Det innebar att vi skulle klä upp oss lite finare än vanligt som en liten motåtgärd mot det tråkiga Corona som hela tiden ligger över oss. Sagt och gjort. Jag hittar en kostym och hoppar in in den. Och mycket riktigt så kändes det klart ovant att vara finklädd så det var en bra tanke. Och på skolan så ser alla eleverna ut som fågelholkar och bara gapar. Sååå stor förändring var det väl inte? Eller jo kanske... Jag byter förstås om till själva lektionerna men en del elever tyckte det var var tråkigt. Jag sitter och äter med Jogforsen som också är uppklädd och vi tycker det är lite kul. Jag hinner hem lagom till att det är Primetime och lyckas på något sätt vinna men trots att jag bara gick på känslan på säkert fyra frågor så blir det inte mer än en knapp krona i vinst men det är ju inte pengarna som är grejen här. Det är att det är frågesport, gratis och man kan dessutom vinna. Sen att det inte blir någon storkova är en annan sak. Visserligen så skulle man hinna slå upp en fråga lite fort på nätet och hinna svara för jag provade det en gång och det gick. Men det känns fuskigt och jag är tveksam om man hinner det på alla typer av frågor. 

På kvällen så cyklade jag och Ullis men jag kände mig lite tom på energi så jag slutade lite innan henne och det blev 40 minuter för mig och ca. 20 kilometer. Men alltid något. 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se