Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - 3 november 2021 23:00

Onsdag och jag skulle säkert kunnat kompa ut men jag behövde ändå sitta med lite saker på skolan så jag åkte ned. Klart färre folk idag och jag hann både kolla på en uppgift till plugget och sätta ut kontroller. Givetvis skulle det börja regna också. Dessutom hann jag plocka upp alla marschaller från dagen innan. Sen började det bli dags för hemgång och jag märker att jag är absolut sist kvar. Så nu är det helg på riktigt. 

Sen körde vi en riktig teve-kväll och vi matade på ordentligt med Jocke och Jonna. 

Av Niclas Bernhardsson - 2 november 2021 23:00

Tuffa dagar på skolan och jag har helt klart hellre elever än att själv sitta och matas med fakta. Men det är förstås nyttigt och bra. Hemma var jag rejält trött och man kände att orken rann ur en. Fast vi kämpade oss till gymmet och där blev det lite kondition men inte så värst hårt då jag fortfarande känner av lungorna. 

På tisdagen så låg det mesta av fokuset på Spökjoggen och det var lite nervöst då vi återigen bytte upplägg. Nu skulle vi köra på löparbanorna och hade köpt 44 stycken marschaller, som vi skulle tända upp runt banan och bara det var ett projekt i sig. Johanna ville vara spöke och det verkade som hon inte fick med sig familjen men det visade sig senare vara fel. Som tur var. 

Ullis och jag hann fixa iordning allt men det var lite nervöst hur jag skulle få till Pricka tiden-tävlingen. Man skulle springa ett varv, utan att kolla på klockan, och sen gissa vad man fick för tid. Samtidigt skulle jag filma alla målgångar och klockan samtidigt. Jag var riktigt orolig att skärmen skulle slockna men jag hade tur och allt gick supersmidigt. Note to my self, ställ in ständig skärm nästa gång. 

Kul tävling och flera klädde ut sig riktigt bra och kvällens stjärna var nog lilla Linnea som både sprang fort och prickade tiden bäst. Som om det inte vore nog var hon utklädd till en liten djävul! :-)

Väl hemma så fortsatte vi på spökspåret och tittade på spökjakt. 

Av Niclas Bernhardsson - 1 november 2021 07:15

Sista dagarna innan höstlovet så tänkte jag att det skulle märkas på eleverna att det var ett höstlov som vankades men icke. Det var nästan mest på mig det märktes. Det var lite lekfullt och alla var grymma på sina danser. Så sjukt kul att se. Halva niorna hade ju prao så det blev väldigt mycket annat än dans och vi körde typ allt som freesbee, badminton, crossbar-tävling och annat. När jag skulle sätta ut kontrollerna så spöregnade det och jag fick skjuta på omproven för de som missade orienteringsdagen. Min rethosta hade ju ännu inte försvunnit helt och det kalla regnet lockade inte. 

Hemma har det blivit mycket Jocke och Jonna. Jag hade noll koll  på dem förut men de är ju riktigt roliga så vi såg först lite av Spökjakt och sedan blev det Hide and Seek som var ännu roligare. Nu fortsätter vi och ser de tidigare säsongerna av både Spökjakt och Hide and Seek. 

Apropå Hide and Seek så förbereder vi oss för vår Spökjogg igen men nu gör vi en enklare version än sist men det blir nog bra ändå. Hoppas på det iaf. Nu på tisdag, klockan 19.00, så kör vi på löparbanorna i Trosa. 

Av Niclas Bernhardsson - 27 oktober 2021 23:00

Nu är det nog den tyngsta och mörkaste tiden. Rejält trött i morse och när jag skulle sätta ut kontroller, till orienteringen, så nästan spöregnade det. Flera andra verkade också trötta och det smittade av sig. Så det var kul att röra sig lite med eleverna och de längtar efter kommande höstlov. Jag också faktiskt.

Sen hem och efter maten så drog vi till svärmor för att hjälpa henne med en sak och efter det tog jag och Ullis en liten skön promenad innan vi fastnade framför teven och utmanade varandra i "Vem bor var".

Av Niclas Bernhardsson - 26 oktober 2021 23:00

Tisdag och idag ville en elev prova klockan och rätt som det var så ville hon se vad som hände med pulsen och började hoppa och springa. Det höll väl på i fem minuter så min klocla registrerade det som bra träning men tyvärr tror jag inte att jag kan tillgodoräkna mig den träningen... :-)

Sen har ju niorna prao och det blev lite roliga spel med de som saknade sina danspartners och jag fick bita i gräset på en crossbar-tävling men gick vinnande ur striden i två andra tävlingar. Än är det krut i gubben. :-)

Efter skolan drog jag och mötte upp Ullis på gymmet och det blev 20 minuters Crosstrainer och sen en promenad på det innan vi drog och coachade lite på löpträningen.

Hem och vi orkade inte göra mat så det blev lite mackor framför teven. Gott ändå!

Av Niclas Bernhardsson - 25 oktober 2021 23:00

Hur är det? frågar många och det är väl inte så konstigt med tanke på som händer kring hjärtat och extraslag hit och bikuspid aortaklaff dit. Sen är det kurser om vartannat så varför inte stapla upp lite.


Hjärtat

Jag tar just nu en medicin för att få bort extraslagen och initialt så tog jag halv dos och tyckte väl mig känna en klar förbättring men absolut inte helt bra. Extraslagen var också kvar och dosen höjdes till vanlig dos och först fick jag samma problem som i början med att jag fick stora problem med magen. Så blev det även då jag började med medicinen och det var en vanligt biverkning. Lägg därtill på lite dåsighet. Nu, när det gått någon vecka, så börjar det att kännas riktigt bra men jag har ännu inte återfått det riktiga suget på att träna och jag funderar på om det hänger ihop med den segdragna förkylningen. Det känns som det liksom sitter kvar något i halsen som irriterar. 

Idag skulle dock Ullis provjogga lite och jag tänkte möta henne men kände mig lite tröttare än vanligt och den nya coola klockan indikerade på att jag hade två nätter i rad med lite kortare sömn och det ger förstås utslag. Imponerande att få det svart på vitt och den visade på body battery på låga 37, då jag kom hem från jobbet. Tur att jag kände mig låg innan jag kollade på klockan då. :-) Så det inte blir automatiskt då man kikar på den. 


Studier

Jag pluggar just nu en rätt så viktig kurs för att kunna bli lärare men det är lite stolpe ut, då jag har så bråttom. Men jag fick å andra sidan inte böckerna i tid. Jag kom in i kursen sent och sen var det svårt att navigera och hitta i själva plattformen. Men jag kommer att fixa allt med ett omprov nu. Det är så det känns i alla fall. Sen siktar jag på att komma in i VAL och jag har precis skickat in ansökan för våren. 


Tävlingar

Då jag ännu inte är igång i ordentlig träning så finns det inga lopp jag ställt in mig på men jag hoppas kunna stegra träningen och förhoppningsvis så blir det tillräckligt bra med hjärtat för att kunna kötta på igen. Det är då jag mått som bäst. 


Enklaresport

Vi fortsätter stänga ned Enklaresport och det känns mestadels bra. Visst har tanken slagit mig lite att det kanske är dumt men det tar mer tid än ger glädje så det känns som rätt beslut. Ganska precis nyss fick jag en beställning av en som jag kände igen namnet på och efter lite googling så får jag ta in det på min häftiga lista med coola beställningar. Det har varit en del genom åren och den här går absolut in på den listan och mer än så får ni inte. Ha ha! :-)


Träning

Idag var det som sagt var segt och det var jobbigt att bara gå och möta Ullis men överlag så känns det bättre och jag har kommit igång med lite träning igen. Nu är jag väl uppe i 1,5-2 timmar per vecka. 


Av Niclas Bernhardsson - 24 oktober 2021 23:00

Fredag och idag blev det lite av allt möjligt. 
Det blev tevemys och vi fixade lite med butiken samtidigt som vi planerade kommande semester. Jag försökte plugga lite också men hade svårt att fokusera.

Kvällen avslutades med en film som det känns, i alla fall i efterhand, som man sett förut. Kvinnan i fönstret tror jag den heter. 

Av Niclas Bernhardsson - 23 oktober 2021 23:00

Lördag morgon och jag verkligen brann för att studera och jag bäddade upp i sängen och jag har tyvärr, vilket nog är dåligt för ryggen, hittat min studieplats i sängen. Det är där jag brukar studera och göra mina uppsatser. Nu jobbade jag på och Ullis gjorde mig sällskap i sängen. Jag läste och jag skrev. Snart nog kände jag mig nöjd och i vanlig ordning så kollade jag inte igenom så mycket utan jag kände mig rätt nöjd. Rätt som det var så hade jag lämnat in två uppgifter, varav den ena var ett omprov då jag brett uta mig för mycket på en första uppgift så det blev för lite kvar att skriva på del två och den andra var en uppgift som skall vara inne nästa helg. 

Klick och de var inlämnade. Nu har jag endast ett omprov kvar, det som jag missade en poäng kvar och det finns lite böcker att läsa först. Det var riktigt skönt att bli klar med dem och snart kan jag ta mig an en uppgift som jag missade att göra från förra kursen. Har jag tur så kommer jag med i en kurs som börjar v. 44 också och i de bästa av världar så blir jag antagen till VAL redan nu. Jag är ju i alla fall på god väg att plugga in en massa. 

Tim drog iväg till en kompis och jag och Ullis samt Felix kollade lite på teve. Nu har vi fastnat på Spökjakt och de är ju så roliga. Danjal och Jocke, som han väl heter, är ju sjukt kul tillsammans. 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se