Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 25 juni 23:00

Midsommarmorgon och Ullis och Gisslan skulle träna lite inför ett swimrun-event. Vi kommer ut till Stensund och där möter vi upp Gisslan och hennes man PF. Den sistnämnde skulle passa på att simma lite samtidigt och jag skulle gå en liten promenad först. Det strulade lite med klockan men snart var jag igång och med lite skön musik i öronen så var det en ljuvlig morgon. Jag nöjer mig med lite drygt två kilometer för jag kunde inte tänka mig att de skulle köra så långt idag om de skulle "tävla" imorgon. Men när jag kommer fram så ser jag bara PF som simmar och vi pratar lite och undrar var fruarna är. Sen ser jag de dyka upp (!) vid en kolme och ned igen och jag passar på att filma lite. De håller väl på i ca. 20 minuter till. 

Sen hem och vi fixar lite inför kvällen. Jag hämtar Sivan och sen äter vi gott och grillen går för fullt. Men när vi öppnar laxen så känner jag direkt att den inte är bra. Det luktar inte alls fräscht utan den åker i soporna och det är ju lite surt.En dryg hundring i soporna och det borde man ju säga till om. 

Efter maten blir det både kortspel och Yatzy och inget går direkt vidare för mig men det är kul. En bra dag helt enkelt och inte en droppe alkolhol som vanligt. 

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 24 juni 23:15

Torsdag och Ullis och jag hade en hemlig utflykt på gång. Vi skulle åka och kolla på ett projekt och vad det är kanske ni får veta senare. Det verkar lovande i alla fall. Då det också låg nära Ullis lillesyrra Millan så ringde vi på där men ingen var hemma så det var bara att åka vidare. Sen var det dags att äta och den här gången så skippade vi ChopChop utan åkte istället till Tovastugan och åt vegetariskt och det smakade riktigt gott! 

Sen åkte vi hemåt och gjorde oss iordning för lite löpning men då hade vi slumrat till i soffan och nu var det segt att komma igång. Men vi kom ned till Trosa och där mötte vi upp Legofan och Putte. Den förstnämnde hade vi träffat på under dagen då vi köpte lite jordgubbar och då tipsade vi om kvällens löpning. Den enda som skulle köra hårt idag var Putte så Legofan skulle pacea honom medan Ullis skulle jogga med mig. Så var det då dags och vi började. De två andra drog iväg som spjut och jag och Ullis tog det lite lugnt. Nu var det lite lugnare där framme men de drog hela tiden ifrån och efter någon kilometer så började det krypa i benen på mig. Fasicken också! Det funkar aldrig och snart var det omöjligt att springa och jag fick stanna hela tiden och sen var det stretching som gällde. Emellanåt gick det bra men det slutade alltid med att jag fick gå. Så höll det på och till slut så väntade vi in de andra och satsade hårt på att springa med dem den sista kilometern men då hade jag stretchat ordentligt och det var dessutom flackt vilket möjliggjorde löpning för mig. 

På kvällen, efter duschen, så spelade vi kort med Timjan. 

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 23 juni 23:00

Onsdag morgon och vi började med en kort men skön promenad. Efter en god frukost så började vi att röra oss hemåt. Det fanns massor av ställen med kontroller men vi hade dålig koll på vart man kunde stå och även hur man på bästa sätt kunde komma dit. Efter att ha virrat runt i ett fritidshusområde så struntade vi i orienteringen och åkte vidare. Ullis pratade om Vilsta Kulle och jag åkte dit. Snart nog så ser jag att det ligger kontroller i närheten och det var vid Kaxholmen. Ullis var givetvis på och det började dåligt med att det var rejält med brännässlor i slutet på en stig och vi orkade inte gå tillbaka. Snart så mosade vi igen dem och med kortbyxor så skrek jag som sjutton! Och nu gällde det att inte klia! Men det gjorde inte så ont och snart hade vi plockat några stycken men de som låg inne i skogen struntade vi i då det var snårigt. En kontroll var nog borta för vi var på rätt ställe. Det tog runt två timmar och vi avslutade med lite god lunch på ett fint ställe. 

Sen vidare hemåt igen och nu var det raka vägen hem. 

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 22 juni 23:00

Tisdag och vi tänkte ta en tur nedåt landet. Egentligen inget bokat men Ullis var lite sugen på Huskvarna och varför inte. Det fanns dessutom en massa kontroller däromkring, speciellt i Jönköping. 

Vi åker in via Motala men det blir ju sådan omväg så snart är vi på väg ut på E4:an igen och vi rullar på. Det verkar vara svårt att få hotellrum så det blev en vidare färd mot Jönköping och betygen pekade mot Familjen Erikssons familjehotell. Det lät inte så lockande men betygen brukar inte ljuga så vi åkte dit och rekade lite. Snart nog hade vi bokat ett rum för natten och varför inte plocka lite kontroller då vi ändå var här. Vi parkerade bilen och började springa lite men det var återigen riktigt tungt. Kontroll 1 var lätt men sedan var kontroll 2 borta och den låg enkelt till så någon har dragit bort den. Vi joggade vidare och tog en tredje kontroll innan vi joggade tillbaka längs stranden. Nu var det lite bråttom att hinna äta för hotellet bjöd visst på kvällsmat, det var lite udda. Det smakade enkelt men riktigt gott.

Efter det så behövde vi båda landa i allt som hade hänt och jag var rejält låg över att det kändes som allt gick utför och det fort. Inget svar från någon läkare och kroppen fungerar allt sämre. Så det blev lite gråt innan man kom till sängs. Det var en sådan dag helt enkelt. 

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 21 juni 23:00

Måndag och Ullis och jag hade packat väskorna och åkte lite på vinst och förlust men vart? Vi började att åka uppåt och vi hade inget riktigt bestämt. Men snart började vi att prata om Lidingö och varför inte! Vi åker med Lidingö centrum och började med en fika. Som vanligt så hittar jag inte laktostabletterna och orkar inte gå till bilen så det blir väl min fjärde ask... Men bra start och det var gott och vi tar och försöker åka till Kottlasjön, som Ullis hört bra om. 

Vi hittar direkt en plats och jag är lite inne på att det skall vara en bättre badplats på andra sidan då det ser ut som det på google. Men vi börjar där vi först hamnar och lägger oss och solar och det är verkligen en bra plats men vi orkar inte bada och jag har heller inga bra badbyxor. Sen går vi en bit och vi släpar på rätt mycket och det tar förstås ned tempot rejält. Efter några kilometer så hittar vi ett bra ställe och pausar lite. Här kan vi nog bada säger Ullis och i nästa sekund så ser jag en snok simma förbi... Hmm... Eftersom vi vill springa så bestämmer vi oss för att gå tillbaka och efter lite mer solning så måste vi ta oss i kragen och byta om för nu börjar man bli trött. Sagt och gjort. Vi börjar och det känns lite segt men nog funkar det. Men det dröjer inte länge förrän det är en smärre katastrof och det känns som om högra foten är bortdomnad och jag har klara besvär av mina extraslag. Det känns nästan outhärdligt och jag får börja gå och det är nästan så att det är för tufft. Rejält varmt och det påverkar också. Jag släpper upp rejält på skosnörena och efter typ tio minuter så provar jag igen och rätt som det var så tuffar vi på runt 5,5 min/km och det i tuff terräng. Härligt! Dock lite jobbigt men det är inte så konstigt i värmen och med öka vikt. Vi får fråga om vägen vid något ställe och en duva skrämmer nästan slag på oss då den lyfter precis över våra huvuden och jag skämtar att det kanske är Pernilla Wahlgrens vaktduva för jag tror att hon bor där. Tillbaka vid stranden, där vi började, och vi är båda rätt trötta. Jag är faktiskt skitslut och längtar efter att få svalka av mig. Då jag inte har några bra badbyxor och vi är svettiga så går vi iväg en bit och jag går ned i kalsongerna och jisses vad svalt det var initialt. Men sen är det sjukt skönt och lite pinsamt då en familj kom sen och prompt skulle gå ned vid samma brygga men jag tassade upp och skor och byxor kom väl till hands för att skyla mig lite. 

Vi torkar oss och byter om och sen beger vi oss mot Djurgården istället för att köpa lite glass på Kellys Gelato. Men först tog vi oss en promenad och det blev 3,5 kilometer och lagom tempo på ett snitt på 10:39/km. Sen blev det alltså glass och jag ångrar mig fortfarande då jag slog till på en large.... Jisses vad glass och jag vet inte om jag trodde på mig själv då jag sade att "man kan ju slänga om det blir för mycket"...  Men gott var det och jag lyckades med konststycket att få den röda glassen att hamna mitt i skrevet... Det blev en trist promenade och jag fick återigen skyla mig då jag gick mot bilen. Nu försökte jag hålla mobilen lite framför mig. Väl vid bilen så bytte jag lite snabbt byxor och tröja. 

Sen åkte vi hemåt igen och det blev en liten trevlig dagstur till stan. 

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 20 juni 23:00

Söndag morgon och bryggan vid Stensund väntade. Men jag skulle inte simma utan jag ville gå en liten runda först och Ullis hängde på. Det blev den vanliga rundan och den är på knappt två kilometer och vi höll på i knappa 19 minuter. Skön start och sedan blev det lite frukost på bryggan innan de andra kom. Rävdamen ville ha lite tips så jag coachade henne och filmade. Det var mycket uppskattat och ett annat par undrade om jag inte höll kurser och det sade jag nej till utan det här var bara ett kompisgäng, svarade jag. Men det var kul att se hur bra det gick. Sen var alla nöjda och efter ett härligt hopp av samtliga så åkte vi hemåt. 

Nu skulle vi besöka Ullis småsyrror och deras barn. Bägge syrrorna hade fyllt år så vi försökte att hitta något på någon affär men det slutade med ett smarrigt hopkok av diverse saker, det kändes uppskattat och det är ju det viktigaste. Vi passade på att köpa med oss mat på ChopChop först och tog med oss till Råbystranden och där var det svåraste att hitta en plats men till slut gick det. Jag propsar på en plats i skuggan och vi hittar en ganska omgående som dessutom är lite lugnare. De andra badar men jag blöter bara ned fötterna. Sen kommer även den andra syrran, Carro, men hon hinner inte ens komma förrän Kornet har hoppat på en sten och gjort sig illa. Faktiskt så illa så de får åka in med henne. Kvar är Carro och hennes Melissis och jag passar deras saker då de badar. Sen är hela gänget samlat igen och det är full fart igen. Så pass så jag nämner att "nu är Kornet som vanlig igen" och hon skrattar och håller med. 

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 19 juni 23:00

Lördag morgon och Ullis skulle simma vid Stensund med vårat simgäng. Jag hade dock fortfarande problem med min axel så jag tänkte gå en liten promenad istället och sedan skulle vi ta kaffe efteråt tillsammans. Sagt och gjort. Jag hade förresten plockat med mig några prylar från butiken då jag misstänkte att det behövde fyllas på men kartongen fick stå kvar i bilen. Ullis gick mot bryggan och jag började gå. Det blev samma runda som vanligt och den är på drygt två kilometer. En riktigt skön morgon och jag låg på ganska precis tio minuter per kilometer. 

Lite seg dock så det fick räcka med två kilometer och jag går till bryggan där en del redan är klara. Jag samtalar med några och det visar sig snart att jag får hämta kartongen och det blir lite försäljning på bryggan. Ullis är som en fisk i vattnet och vill knappt komma upp. Det är lite kul att se gamla inlägg och jämföra. 

Men till slut är även hon uppe och vi dricker vårat kaffe och beger sig sedan hemåt. Sen klipper vi gräset och Ullis fixar lite mat. Under natten hade jag masserat axeln rätt ordentligt och det var som om jag halvsov ibland och bara masserade den. Det kändes i alla fall bättre på morgonen. Jag fixade iordning Ullis cykel då hon verkade vilja cykla då jag skulle spela golf

Sen är det då dags och jag åker ned i god tid och chippar lite och det känns helt okej. Faktiskt överjävligt bra och de flesta bollarna kommer precis där jag vill ha dem. Lasse Trä messar och undrar var jag är och efter lite kontakt så möts vi och jag morsar på medspelarna. Den ena är Lasses son och den andre är en kompis till Lasse. Så är det dags att skjuta ut och det här blir ju ett helt annat slag än att chippa och det hugger till i axeln och Lasse utbrister något att sådär kan du ju inte ha det! Jag blev lite förvånad att det tog emot då det känts bra på de andra slagen. De innefattade dock inga utslag. Sen fortsatte det i samma spår och typ alla utslag blev dåliga och sen blandade och gav jag. Men det var så kul att äntligen spela igen så att det inte blev några poäng sket jag i. Även puttningen var  usel och det har jag lite svårt att förstå men kanske var jag lite tagen av den onda axeln överlag. Det lustiga var dock att de kortare inspelen var kanon och jag får ta med mig det positiva. På måndag så väntar en ny session hos sjukgymnasten. 

Värmen tar dock hårt så alla verkar ge upp efter halva och det möttes av förvåning att jag ville spela vidare. Men det är ju trots allt så kul. Jag bestämmer mig för att försöka men efter två usla utslag i vattnet på tian så bröt även jag! :-D Sjukt många bortslagna bollar blev facit. 

Jag ringer Ullis och hon är ute och springer!? Det visar sig att hon är i Trosa och jag åker till Åda Handelshus och väntar med lite vatten. Hon vill fortsätta springa och det blev visst ett triathlon idag. Först simning och sedan cykel och löpning. Galet bra. Hur långt hon simmade vet jag inte men säkert 1,5 kilometer och sedan blev det 51,5 km cykling och sen avslutande 14 km löpning. En bra träningsdag i värmen. Själv blev jag helt slut av 2 km golf... :-0

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 18 juni 23:00

Fredag och Ullis hade ju kortdag och sedan en veckas semester. Själv passade jag på att gratulera Mange som fyller50 år idag. Dock endast med en sång på Fb men det var han värd. Lika fin personlighet som skägg. Sen fixade jag lite med ett paket och sen åkte jag ned och mötte upp Ullis. Vi skulle hämta lite papper på begravningsbyrån för man har verkligen fått sig en tankeställare. Det var dock lunchstängt så vi passade på att gå Tre små rum och fikade lite. Det var som vanligt supergott och sedan gick vi tillbaka till begravningsbyrån och vi hade ett fint samtal.

Sen fixade vi lite Tacos till kvällen och tittade på lite fotboll. Jag passade på att stretcha lite för imorgon väntade golf men jag var osäker på om det skulle gå att spela med min axel. 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se