Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 17 juni 23:00

Torsdag och jag fixade lite saker först och en av dem var att jag lämnade in om frisvårdsbidrag. Om man har det så är det väl smart att utnyttja det och gör jag det inte nu så blir det nog aldrig av. Väl på plats så passade jag på att äta och pratade lite med kollegor. Sen hem igen. 

Nu fastnade jag i några avsnitt av the Legends of tomorrow och det blir ju bara sämre och sämre. Kanske löser jag det med att kolla av hur många avsnitt det är kvar... 

När Ullis kom hem så åt vi lite och gjorde oss iordning för kvällens löpning som var tidigarelagd och den skulle utgå från oss. Jag bestämmer mig tyvärr för ett par gamla skor som jag hade glömt kvar på skolan, det var samma par som jag hade problem med på Kalmar Ironman 2019 då snörena ströp åt fötterna sådant så det knappt gick att springa. Hursomhelst så började vi och jag var orolig att jag återigen skulle få hjärtrusning men efter ca. 1 kilometer och en tuff backe så inser jag att det här nog fungerar idag. Sen ringer mobilen och det är ett viktigt samtal och jag försöker ta det samtidigt som jag springer. Jag tappar förstås lite grand men kan springa ikapp men det är fortfarande kuperat och jag känner att det händer något med fötterna, de blir alltmer bortdomnade och snart kan jag inte springa. Nu har jag väl kommit ca. 2 kilometer och Ullis säger att hon kan springa med mig men det här är ju inget som kommer att gå över så jag säger att jag bryter och tar mig hemåt istället. Jag tar in på en skogsväg och får gå i varje uppförsbacke men inte heller det löser problemen utan det stasar så in i bomben. Till råga på allt så har jag gått upp i vikt också och det frestar förstås också på. Väl hemma så ser jag att jag har snittat lite under sju minuter per kilometer och det blev fem kilometer totalt. Så lite träning i alla fall och det var skönt men skorna åker i soporna och vän av ordning kanske tycker att jag borde byta skosnörena men faktum är att de även gått sönder av den hårda ihopsnörningen. 

Jag tog mig lite att dricka och väntade in gänget. De hade joggat rätt fort och snart kom de med en jäkla fart. Ullis hade ropat något i stil med "sisten hem är en rutten sill" och det blev en jäkla fart! :-D Dock var det förstås precis i slutet. :-)

Dusch och sen Primetime där alla vi vann. Rätt lätta frågor överlag idag men Tim räddade oss på säkert tre utav dem. Sen var det lite gemensamma beslut på någon. 

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 16 juni 23:00

Sista dagen innan sommarlovet och det var högt tempo hela tiden. Inte en lugn stund men så var då timmen slagen för att samlas en sista gång och tacka av de som lämnar. Det var trevligt och man kommer givetvis att sakna dem. Men alla lämnade av egen vilja och flera av dem skulle börja njuta av pensionärslivet och det är dem väl förunnat. Det var tal om barnbarn och annat. Kul! Sen var det bara att önska varandra trevligt sommarlov till samtliga. 

Väl hemma så bestämde jag och Ullis oss för att gå en promenad vid Stensund och kollade in några campingplatser, det är ju väldans fint där. Det blev några kilometers gång och vi hann prata med ett par som bodde där. Eller om det var far och dotter, det kom vi aldrig fram till... Sen hem och vi hann både spela lite Primetime och titta på fotboll. 

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 15 juni 21:45

Tisdag och idag var det återigen jobb men denna gång på skolan. Det blev nu också en del röj bland papper samt hemtagande av ett par skates och lite kläder. 

Väl hemma så blev det lite mat och sen snabbt iordningsställande för kvällens löpträning. Ullis och Tanjis åkte lite innan då de skulle köra lite distans först. Jag kom iväg hyfsat snabbt och väl framme så väntade jag in de andra och de som var där var Twin-Tommy, Pysselsara, Lallala, Jullan och sen en ny kille som Ullis hade aviserat om - Starke Arvid. Precis när vi skall börja så kommer Ullis och Tanjis och de är förstås redan uppvärmda men hänger på. Idag blir det bara ett varv innan vi drar igång löpskolningen för själva huvudpasset var lite längre. 

Det känns riktigt tungt för mig men jag hoppas det skall släppa och kämpar på. Rejält flåsig så förklarar jag övningarna och sedan drar vi igång och kombinationen att det är tungt samt att många kör riktigt bra gör att jag håller mig längst bak. Det gör dock ingenting och det är heller ingen tävling. 

Tyvärr släpper inte segheten så när huvudgruppen kommer så kör jag lite mindre uppjogg med dem och väntar istället in dem. Det blir lite löpskolning igen och sen lämnar jag över helt då jag har rejält tunga ben. 

Hem och där var det skönt att duscha av sig och sen var jag tvungen att kolla till motorcykeln då jag bokat in en ombesiktning imorgon bitti. 

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 14 juni 21:30

Så var det måndag och dags att börja summera skolåret. Det brukar alltid vara ganska massivt men det blev lite lugnare idag och det var behövligt. Samtidigt så hör de av sig från sjukhuset och vill ha lite uppgifter om min far så att de kan gå vidare om hjärtat och förstås även om han hade bikuspid aortaklaff. Jag behöver få fram pappas fyra sista siffror och jag kommer på att jag kan ringa till begravningsbyrån och de hittar direkt i sina journaler och ringer upp omgående. Så var det löst och jag får vänta och se vad de kommer fram till. Sen är det fortsatta möten med kollegor och man kommer på att några skall ju sluta och några nya skall komma in. Det är dock fortsatta meet. På kvällen så är jag helt slut men nu väntar möte med revisorn och sånt är alltid lite småjobbigt men hon är både grym och trevlig. Vi får sitta i rätt många timmar och på slutet så går ögonen i kors och när det skall räknas fram hur mycket jag är skyldig staten så är man alltid orolig men det slutar på en siffra som är hanterbar och det var skönt. 

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 13 juni 22:00

Söndag och idag var det Stockholm som gällde igen då vi skulle kolla på lägenheter till Felix. Tim hängde med och hoppade av hos en kompis, i Liljeholmen. Det är tre lägenheter och vi hann även äta lite mat. Sen hem och Felix budade lite men sen var det över 2,6 miljoner igen. Det blev rätt sent och Ullis och jag tittade på dokumentären om Pistorius igen. 

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 12 juni 22:00

Lördag och för Ullis är det fortsatt övertid. Jag hade själv tänkt att komma igång och fixa en massa men orken fanns inte där så det hanns inte med så värst mycket. Vännerna R och T skall komma över så tanken är att vi skall köpa lite fika men rätt som det är så kommer Tim och säger att det är padel inbokat och att Ullis också är med. Besöket blev visst uppskjutet några timmar och först var det alltså en timmes padel. Det var ju roligt och jag var absolut med på det. 

Återigen fastnade jag lite i "the Legends of tomorrow" men sen blev det bråttom och jag packade lite snabbt och sen var vi iväg. 

Ullis slutade prick 14 så hon skulle komma några minuter sent men jag och grabbarna körde förstås två mot en, i början. Det var mycket yta att täcka och ibland var det omöjligt att vara en men det var absolut möjligt och man fick jobba hårt. 

Sen kommer Ullis och vi hann spela tre set så alla fick spela med alla. Precis när sista matchen är avgjord så kommer nästa gäng och då är det typ två minuter kvar så vi börjar packa ihop. Gänget efter var för övrigt en elev samt hennes pappa som också kört en Ironman. 

Vi åker hem och fixar lite mat och Tim köper fika. Sen, efter maten, så fikar vi med R och T och mitt i samtalet så får jag en notis från Aftonbladet och jag vet inte varför jag måste kolla men jag bara måste och då möts man av det chockartade beskedet att Christian Erikssen fallit ihop på planen och dessutom drabbats av hjärtstillestånd. Jag kommer i det närmaste i chock och går in till Tim som tittar på matchen. 

Efter fikat så handlar mycket om händelsen och jag kan inte hjälpa det men det är så sorgligt och jag gråter lite då och då. Sen kommer besked om att han enligt uppgift mår bra men varför i helvete skall matchen återupptas? Det är väl självklart att några av spelarna kan klara av att fokusera men i det stora så måste man ju förstå att det är för känslomässigt för många. Det var ju mycket känslor även för oss som tittade och man kan bara tänka sig hur det var för dem på planen. 

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 11 juni 22:15

Fredag morgon och nu var det dags att skicka iväg eleverna på sommarlov. Jag kom iväg i bra tid och förberedde lite i klassrummet med lite sommarhälsningar och försökte piffa med lite små medel. Vi skulle ju heller inte vara så länge i klassrummet utan jag och min mentorskollega hade en liten utflykt till ett berg i åtanke. 

Det blir ganska lagom med tid och jag behövde inte stressa. Dock kom kollegan lite sent så det var bra att jag var i tid. Efter att ha samlats i klassrummet och lyssnat på tal från rektorn så var det då dags att bege sig iväg. Det gick smidigt och ingen snubblade på några rötter och snart var vi uppe på toppen. Vi fikade, tävlade på Kahoot och sedan fick eleverna betygen. 

Väl tillbaka på skolan så blev det lite kaffe med kollegorna och sedan önskade vi varandra trevlig helg för vi skulle ses lite i nästa vecka också. 

När Ullis kom hem så åkte vi in till Nyköping, käkade och kollade på några husvagnar. 


Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 10 juni 23:00

Näst sista dagen, innan skolavslutningen, och jag gav verkligen allt på jobbet men när jag kom hem så bröt jag bara ihop. Jag vet inte vad det var men alltför mycket hade hänt på slutet. Det var förstås Jockes bortgång men även mina egna väntade besked om senaste hjärtundersökningen. Förra fredagen så fick jag besked om att jag inte bar på någon ärftlig åderförfettningsgen och läkaren var positiv och menade att de problem jag har går ju att fixa. En ny klaff och sådär. Och extraslagen skall man ju få bukt med. Jag hade en känslomässig storm och både grät och var arg. Som om jag inte kunde kontrollera vad jag kände och jag ville komma igång med träningen igen. Under dagen hade jag laddat upp för att springa ikväll men det var helt omöjligt och kroppen värkte och jag var bara tvungen att landa. Så en tung dag och jag visste knappt om jag skulle orka gå till jobbet imorgon. Men fick jag bara lite sömn så skulle det väl ordna sig. 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se