Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 23 jan 23:00

Lördag och det var en hel del renovering men först mös vi lite med frukost-teve i sängen. Som vanligt lite seg i kroppen men sen var det alltså dags och jag var riktigt sugen på att komma igång. Jag mätte nogrant och det blev helt perfekt. Som vanligt faktiskt och det är bara att hoppas att det fortsätter så. Sen tog jag en paus för vännerna R och T kom förib på en fika. Mot kvällen så skulle Ullis gå en promenad och jag passade på att cykla. Jag lockades att hänga med i snabbklungor och man känner ju att man själv måste bidraga men det var tufft. Det blev ett varv på Tick-Tock och jag snittade 193 watt och kom hela 17,8 km på 29.46 På kvällen hade vi tänkt att se på Fångarna på fortet men det försvann nog med träningen och vi tittade på annat istället, tror det var Lyckoviken och Din hjärna. 

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 22 jan 23:00

Fredag och jag var ovanligt seg på morgonen. Men det var snart lektion och jag kämpade mig upp och drog i mig ett par koppar kaffe och tog mig lite att äta. Sen var det full fart och jag peppade och blev även peppad! Riktigt kul och jag kunde även se på en löparapplikation hur det hade fått för många elever som var ute. Riktigt sporrande och jag hoppas de tycker det själva. Sen kom Ullis hem och jag avslutade snart sista lektionen och sen åkte jag och Ullis till Trosa för en gofika på Tre små rum. Det blev två semlor som vi delade på då det var olika smak på dem. Tyvärr tog vi inte de små så på slutet blir man nästan äcklad. Dock gott men nästa gång får det bli små. Sen iväg och hämtade en släpkärra som vi har fått låna för vi skulle köpa lite skivor till bygget i källaren. Det gick smidigt och snart var vi på väg hem och jag kunde förstås inte hålla mig utan ville börja direkt. På med pannlampa och ut med förlängningssladdar och maskiner och börja arbeta. Jag hade mätt ordentligt och nu var det bara att hålla tummarna att jag inte slarvat. Nya sticksågen fungerade kanon men det var bökigt att inte ha ett bra bord att använda. Men jag sågade på och snart var det dags att bära in hela åbäket. Det passade perfekt och bara att skruva fast. Sen tittade vi lite på Talang och vad grymma många var.

  


Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 21 jan 23:00

Torsdag och efter jobbet så kom Ullis hem och vi fixade lite käk. Sen kollade vi upp om Putte skulle springa men idag skulle visst även Flaken komma och det var Vagnis som gällde. Kul! Ullis var taggad på att springa med mig och Putte men sen hörde Tanjis av sig och det blev så att de sprang först och så skulle eventuellt Ullis hänga med oss sen. Men jag var lite slut i kroppen och kände mig inte alls på topp. Det kan ju bli så med mig och min bikuspida aortaklaff. Hursomhelst så håller vi på att kolla upp hur läget är men jag bestämde mig i alla fall för att jogga med en bit. Ullis drog iväg och jag tyckte att jag hade massor av tid men rätt som det var så blev det bråttom. Jag kommer iväg och har både pannlampa och lysgrej runt foten men ingen reflexväst. Nåväl, jag lös upp rätt bra ändå. Väl på plats så ser jag att Putte och Flaken är där men även Zedflanders. Jag berättare att jag skippar backarna idag men joggar med en bit och att Ullis kanske hänger på efter en stund. Jag hann knappt prata klart förrän det ringer och det är Ullis som undrar var vi är. Hon joinar direkt och så joggar vi på. Det börjar kännas bättre och bättre och jag har inga problem att hålla en bra joggfart som brukar vara problem initialt. Vi är nästan framme vid backen då det bara tar stopp. Vi stannar där och säger adjö och Ullis och jag joggar hemåt. Det är helt okej för henne och hon har ju redan sprungit en bra bit. Själv får jag då knappa fyra kilometer och det är ju inte mycket att skriva hem om. Men bättre än inget och jag är övertygad om att kontinuitet är bättre än superpass då och då. Sen blev det lite teve innan det blev tidigt i säng då jag skulle upp på natten och iväg och hämta Tim då han inte hade skjuts hem från jobbet. 

Sen ringde klockan och samtidigt stod Felix och kollade om jag var vaken. Sen somnade jag som en stock när vi väl var hemma. Och jag sov som vanligt till min nya grej och det är att sova till regn- och stormljud. Riktigt nice!

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 20 jan 23:00

Ja, först och främst. Vilken rubrik skall jag ha? Det hände en hel del så jag börjar från början. Jag vaknade och var rätt seg men det gäller ju att vara peppande mot eleverna så det var bara att liksom hoppa igång och trycka i sig ett par koppar kaffe. Efter första lektionen så hade jag en lite längre lucka men jag läste uppsatser och ville få igång bilen då oljelampan lyste sist. Som tur var så upptäckte jag det precis då jag backade ut. Men efter att ha varit och köpt olja så kollar jag förstås oljestickan och allt ser bra ut... Hmm, vad är det här, tänker jag. Jag provar att starta bilen och allt verkar precis som det skall. Jag blir lite brydd men sen ser jag att klockan har gått och nu börjar det bli lite bråttom. Den lokala bygghandeln får vänta och jag går istället och köper lite mat. Jag hinner trycka i mig ett kycklingben innan jag slår på meet och kör igång igen. Nu är det två lektioner i följd och sen möte med kollegor. Tyvärr kommer jag på att jag glömt att skicka produkter och det kom samtidigt ett lass med broddar då jag kollade bilen. När mötet är slut så har jag typ tio minuter på mig så jag stressar och paketerar tre paket och springer till posten. Det gick bra och sen kom Ullis och min tänkta uppgift, som kom på mötet, får jag ta imorgon bitti istället. När Ullis kommer så bestämmer jag mig för att åka till bygghandeln och lämna tillbaka lite prylar och samtidigt köpa mig en ny sticksåg då jag hade sönder den gamla sist. Jag tryckte på lite väl hårt och hela bottenplattan sprack. På bygghandeln så hade de en fin Bosch som var prissänkt typ 600 kronor och kostade nu 1295, tror jag. Det kändes bra och det var garanterat ett steg upp mot sist. Dock köpte jag inget extra blad men bygghandeln ligger ju nära om de jag har är för dåliga eller inte passar. Men i alla fall. Vi käkade lite mat och tittade på "Landskampen", som vi missade igår. Det var kul och de är klart imponerande. Jag förstår ju att de satte in utvilade Emil på sista tävlingen men Frida skulle ju ha krossat t.ex Maarit i den statiska tävlingen. Men i det här fallet så kanske det inte bara handlar om att vinna... eller?

Efter maten och teven så ville vi förstås tävla och jag hittade ingen bra bana så vi körde en bana som Ullis inte hade kört. Efter en kilometer så undrar Ullis varför jag inte slagit på teven och när jag gör det så låser det sig igen. Det är nog andra gången det har hänt. Jag säger att hon kan köra vidare så startar jag om. Det tar förstås någon minut och jag hade redan väntat lite så nu ligger jag runt fyra minuter bakom och kanske kan jag komma ikapp. Jag försöker att köra smart men Ullis trycker på rätt bra så är fortsatt långt fram. Vid sprintarna så trycker jag järnet och nu kan jag ju se på Ullis skärm hur det ser ut innan sprintarna. Det blir lite lättare att lägga upp det då men likväl så är det stumma ben men jag kommer på plats 73 av 1912 stycken på första och på den andra sprinten så var jag runt 40:e plats. Jag glömde visst att spara den bilden. Totalt fyra pb på rundan och i mål så är jag typ 30 sekunder bakom. Lite surt att inte hinna komma ikapp men det var ändå som att köra ihop då man ser banorna och sedan kommer efteråt. 

Efter träningen så ville vi mysa och kollade efter en lämplig serie. Vi ville inte ha någon långkörare och de flesta korta serier verkade lysa med sin frånvaro. Till slut så valde vi en som innehåll en del skräck och den var inte superbra och Ullis är inte så förtjust i skräck. Så det kanske bara blir ett avsnitt. Vi får se. Jag jobbade också i tio minuter på projektet och bytte ut en del skruvar så det blev lite mer stabilt. Nu är handdukstorken uppe i alla fall. Men än så länge så är det inte så varmt så kanske måste det luftas på något mer ställe. 

Och idag så försvann äntligen Donald Trump från presidentsposten. Biden verkar bra men framförallt var Trump en totalt katastrof och det spelar ingen roll om någon hävdar motsatsen. Alltför mycket pekade mot att han var en otäck och otrevlig person och sådana skall inte ha maktpositioner. Nu känns världen lite tryggare igen men i Trumps svallvågor kan det förstås komma en del kallsupar.

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 19 jan 23:00

Tisdag morgon och jag är riktigt seg. Har svårt att komma upp och kanske körde jag hårdare än jag trott på cykeln. Hursomhelst så har jag lite sovmorgon så det är inte hela världen och när det väl är dags för lektioner så känner jag att jag är på tårna. Och de två lektionerna jag hade gick riktigt bra. Mellan lektionerna har jag dock en lucka och tänker smita till den lokala bygghandeln och jag startar bilen och sopar ren bilen från snö. Sen backar jag ut bilen och ser att oljelampan lyser och åker förstås in igen. Men vad f-n, tänker jag. Men det är ju en gammal bil och jag har säkert inte tänkt på att kolla olja på ett längre tag. Men det hinner jag inte göra nu så jag får helt enkelt avvakta med mitt ärende. Sen var det möte och när jag loggar ut så ringer jag direkt till Ullis och kollar var hon är för jag är sugen på att fixa klart de sista rören i källaren. Hon säger att hon är hemma om tre minuter och jag gör mig iordning så åker vi direkt. Vi morsar på Svennis och sen skall jag plocka på mig lite kopplingar men då det står två män vid hyllan så väntar jag förstås men de blir aldrig klara. Men på riktigt! Det går nog en kvart! Borde man inte veta innan vad man skall ha? Nu börjar Ullis också att tröttna. Till slut så blir det ledigt och jag smiter in och plockar på mig. Normalt så brukar jag köpa av en kompis men han har inte haft tid och jag kunde knappt bärga mig. Det blev ett kort rör och några kopplingar. När jag hör en summa på över 700 kronor så rycker hela jag till. Men oj! Det var lite oväntat men jag betalar förstås men kan inte riktigt släppa det. Jag köpte ju knappt någonting och jag måste kolla kvittot sen. Vi fixar mat och den äter vi när vi börjar se på "Unbelievable". Helt okej serie men nu ringer det på dörren och det är kompisen som kommer med rördelar. Han verkar imponerad över det jag gjort och det är ju kul. Det var ju dock lite surt att jag stod på bygghandeln så länge i onödan. Jag tackar så mycket och sen ser jag och Ullis klart på avsnitten och nu började det bli spännande. Jag känner att jag är lite för sliten för att träna och vill samtidigt få upp en handdukstork. Jag får hjälp av Ullis att måtta ut hålen och börjar borra. Sen vill vi se slutet av serien och jag gör några mackor. Vi tittar och sen känner jag att jag bet till i något hårt och blir orolig och lite äcklad. Vad sjutton var det för något som låg i brödet. Det är något hårt och jag får ut det och det är en sådan där plastbit som håller ihop påsen men den är typ liksom ihopsatt men då med lite bröd emellan. Så det var ändå skönt att det inte var något värre och det har förstås blivit något fel vid produktionen men jag kunde gjort mig riktigt illa men nu gick det bra. Efter serien så fortsatte jag att montera ihop rören och timmen blev sen. 

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 18 jan 23:00

Måndag och det betydde inget jobb såvida inte Welis skulle ringa men då jag hade så mycket att göra hemma så talade jag inte om att jag numera är tillgänglig igen. Så ganska omgående så började jag försöka få loss kopplingen igen till diskmaskinen. I värsta fall så skulle jag ju få åka och köpa en ny slang men de med Aquastopp var visst väldigt dyra och jag ville heller inte börja böka bakom diskmaskinen. Och här hade jag ju en schysst slang som "bara" satt lite fast. Så fast så jag började fundera på om det var någon enkel spärr någonstans. Men jag googlade och ingenstans stod det om att det kunde vara några problem. Tyvärr fanns det snart inte så mycket att sätta ringnyckeln runt då det börjat ge med sig. Jag körde på en massa 5-56 och fortsatte dra och banka med mothåll men ingenting hjälpte. Snart hade det gått en timme till och jag slet mitt hår. Och nu var vi inne på sista möjligheten och det var polygrip men det skulle innebära att det snart var mos av det sista som satt fast i kopplingen. Bra tag och sen dra till och .... Ja, vad hände! Antingen gick allt sönder eller så lossade det! JA! Det lossade och jag skrek så ungarna undrade vad som hänt! :-) Sen gick allt smidigt och jag körde igång en diskmaskin direkt och allting fungerarde perfekt. Bara montera tillbaka lådinsatserna under köksbänken och fortsätta röja bort allting som jag tagit fram. Sen började jag med att montera nytt rör till tvättmaskinen och det tillhöra förstås projektet i källaren. Där har det tagit ordentligt med fart och nu börjar jag se ljuset i alla fall. 

Sen blev det en del jobb med Enklaresport för beställningarna fortsätter komma in och just nu är det halkbroddar som står i fokus och jag var tvungen att beställa hem mer. Sen sprang jag iväg och postade en sickelbeställning och passade på att köpa hem lite mat för nu var älsklingen på ingång. Sen fixade vi lite mat samtidigt som vi röjde undan lite prylar. Grabbarna hade åkt och jobbat så vi blev ensamma och till maten så skulle vi kolla på ett avsnitt av Unbelievable och det gick förstås inte att bara se ett. Det blev två men sen var vi tvungna att sluta om vi skulle hinna träna något också. Men det började att ta emot men det är bra att vara två med samma intresse så Ullis drev på och snart var vi på plats och vi valde en bana som Ullis inte hade kört. Vi började rätt lugnt och så är det ju alltid med mig. Jag måste ju bli varm innan jag kan ta i men bägge verkade vilja köra lugnt. Men sedan kom det några snabbgäng och jag hoppade med och Ullis sade att jag fick köra. Hon verkade börja köra hårt själv för efter några minuter så ser jag att hon liksom ligger med, strax bakom, fastän hon inte haft samma draghjälp. Ojdå! Sen glider hon med i gruppen och vi trycker på när det kommer bra gäng och ibland får man ju ta i ordentligt och nu ligger vi ständigt runt 2,5 watt/kg och jag försöker maxa vid sprintarna och kommer relativt högt, Ullis likaså. En timme och 30 km vilket förstås innebär 30 km/h men då med 263 höjdmeter. Ett mellanmjölkspass totalt men det låter sämre än vad det var. Det var relativt lugnt för det mesta och sen ordentligt tryck i sprintarna. Så jag är nöjd och framförallt var det riktigt kul. Bra teamwork! Sen dusch och vi kunde inte hålla oss från två avsnitt till! :-0

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 17 jan 23:45

Ja, var det kaos igår så är det ingenting mot den här morgonen. Först så mös vi dock i sängen med lite kaffe och så men sen... Jag larmar av felaktigt och när jag är nere i källaren så går larmet och låter det högt därnere så är det ingenting mot där uppe! Jag har ju även en dosa i källaren men får panik och vet inte vilken knapp jag trycker på i mörkret och det tar några sekunder innan jag trycker in på rätt ställe och det tystanar. Pust! Sen går jag upp och är lite tagen och när jag öppnar luckan under kökshon så puttar jag visst till blandaren så att vredet öppnas och jag får panik! Det sprutar ut vatten och jag ser bara diskmaskinskopplingen men får för mig att det är en koppling till vattnet som har öppnats och blir helt ställd. Jag försöker vara lugn men får inte ihop det i min hjärna så jag låter Ullis ta över och springer ned i källaren för att slå av vattnet. Jag hittar inte polygripen som jag behöver för att vrida av vattnet och det tar säkert 20 sekunder och hur har det gått där uppe? Som tur är så har Ullis haft sinnesnärvaro och snabbt styrt om vattnet i hinkar. Pust! Men det har nog runnit ut några liter och vi får lägga handdukar över golvet. Jäklars vilken morgon och jag är helt slut! Jag borde ha tejpat fast vredet om inte annat eller druckit några koppar kaffe till... Sen fortsätter hela dagen med att vi försöker få bort blandaren och killen som skulle komma med bra verktyg dyker inte upp. Vi får sen börja diska upp lite disk i badrummet för vi har inte någon bra propp till diskhon så vi kör så istället. Ullis och jag pausar och kör lite lätt träning på cykeln och det blir drygt 40 minuter för mig, bättre än ingenting. Till slut så börjar jag att borra i en bricka som är tjock men det är det enda jag kan komma på. Borrar jag runt hålet så borde det bli stort nog så jag kan få igenom gängstången som på någon sätt sitter som berg. Det var också för dåligt med plats för andra alternativ. Det går mycket bättre och snart så har vi fått loss blandaren och jag går ned och stänger av vattnet och monterar på den blandaren. Tyvärr har jag ännu inte fått loss kopplingen till diskmaskinen så den kan jag ännu inte använda. I värsta fall får jag åka och köpa en ny slang. Men vattnet fungerar iaf och vad skönt med en ny blandare! Kvällen avslutades med att se på en ny serie och vi var klart inne på the Crown men jag såg en annan serie som verkade intressant och den hette Unbelievable och handlar om en våldtäktsman som agerar klart utstuderat. Ullis var också klart på och vi såg på två avsnitt på en gång då vi hade svårt att släppa slutet på avsnitt ett. 

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 16 jan 23:30

Lördag morgon och eftersom köksblandaren är trasig så är det nog smart att snabbt byta den. Den har börjat läcka i själva kranen men bara då man öppnar den så det sprutar ut vatten. Så det har inte känts superbrådis men jag gissar att vattnet från läckaget letar sig ned utefter kranen också och orsaker problem under. Så idag funderade vi på hur vi skulle göra med inköpet. Det fanns en likadan på Ikea och den tidigare borde vara runt 17 år. Så kanske lite sämre kvalitet men håller den i närmare 20 år kan man väl inte klaga. Och jag tyckte den såg bra ut. Men skulle man våga gå in? Sist var det ju så mycket folk så jag blev helt slut av att hela tiden vara på helspänn och hålla undan. Fast först skulle jag fixa ett par skidor för en kund kom redan igår kväll men då hade jag inte fixat dem och de skulle vara klara på lördagen. Så det började jag med och jisses vad ruggade de var i fästzonen. Jag fick lägga över en halvtimme på bara det och en hel del på rengöring. Jag höll på i ganska precis en timme och var helslut. Sen iväg och och väl på plats på Ikea så är det helt klart en massa folk.  Men vi ville även kika på ett nytt soffbord så vi bestämde oss för att återigen gå in. Det var hyfsat med folk men det gick att hålla undan men givetvis kommer det alltid någon som skall förbi fastän de ser att man går bakom andra med ordentligt med avstånd. Sen är det många som skall stanna mitt i gången för att prata och till och med personalen stannar mitt i. Det är lite irriterande men vi tog oss igenom butiken och hittade det vi skulle. Smidigt ut genom kassan och sen lånade vi en handikapp-plats i en minut för att packa in då jag hämtade bilen. Nåväl, det gick bra och alternativet hade varit klart sämre. Sen hem och jag började direkt med att stänga av vattnet och försökte demontera blandaren men det var ett svårare projekt än väntat. Det hade rosta söndar där under och jag försökte till och med att såga av blandare upptill och demonterade hela den och timmarna gick. Till slut blev jag så less så jag jobbade lite med projektet i källaren för att tänka på annat. Sen igång igen och hela kvällen gick och vi ville ju få på vatten igen och hade ingenting att plugga igen rören med som nu var förstörda på gamla blandaren. Jag bestämde mig för att, under diskbänken, montera ihop den nya blandaren så kunde man iaf få på vattnet. Sagt och gjort och det var skönt att få igång vattnet igen. Sen fortsatte jag försöka få loss blandaren men ingenting fungerade. Tyvärr fick jag inte loss en gänginsats från gamla blandaren som satt fast i diskmaskinstilloppet så jag kunde inte koppla på diskmaskinen och det var lite läskigt att ha en slang öppen. Dock var den stängd med hjälp av vredet men det kunde ju lätt vridas upp. Frågan var om jag skulle tejpa fast dörren så ingen öppnade och på så vis puttade till blandaren så att vredet öppnades... Nja, det slutade med att vi gick och lade oss men först tittade vi klart på the Queen´s Gambit. En riktigt bra serie och man blev helt klart lite sugen på schack igen. 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se