Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 3 juli 23:00

Lördag morgon och tanken var att vi redan klockan 9 skulle äta frukost på bryggan och sedan var det simningen och åkande på SUP som gällde. Vi kom dock iväg lite sent och nu hade jag packat ned en pirra för att få med oss allting. Vi kommer samtidigt som Lena och Marica och de gjorde oss sällskap ned till bryggan där Ullis och jag åt lite frukost först. Katten Jansson kom också och Ullis och han pratade ihop sig om att de skulle simma ihop. De andra körde lite kortare. 

Sen kom vi iväg och jag hängde med när de simmade. Lite mer vågor idag och jag försökte stå några gånger men det var rätt ryckigt med vågorna så jag hoppade ned men jag gav mig inte. Så då och då testade jag och det blev hela tiden bättre och bättre men jag spänner mig fortfarande. En hel del folk men alla visade hänsyn och spred ut sig bra. Men varje klippa verkade full med folk och man fick själv bra tips på var man kunde sola och bada. 

Efter första varvet så visade det sig att Lena och Marica simmat på en snok och blev förstås lite lätt uppjagade. Det blir lätt så. Jag ville inte vidarebefordra den information till Ullis och Jansson då de tänkte ta ett varv till. 

Jag körde lite extra men var inte så långt ifrån dem ifall det skulle behövas.

Efter simningen så bestämde sig Ullis för att springa hem men hon önskade att jag skulle hämta lurar och absolut. 

Jag hoppade in i bilen och hemma så letade jag upp lurar, flipbelt och fyllde på lite vatten. Sen var jag tvungen att tanka för det vore ju mindre bra att få soppatorsk på en disel. Jag möter upp Ullis vid Åda Handelshus och det är sjukt varmt och luften hade typ stått still från Stensund till Åda. Efter lite vätska och hörlurar så var hon då på väg igen och jag åkte hemåt och tog en dusch. 

Efter att Ullis kommit hem och vi landat lite så var vi bortbjudna på en kaffe och få lite tips om min kommande uppkörning för utökat B-kort. Det var trevligt men tipsen kunde jag nog redan men det är alltid bra att få höra lite från andra. 

Vi avslutade kvällen med att sitta i paviljongen och vi hann även titta lite på kvällens fotbollsmatcher. 


Av Niclas Bernhardsson - Lördag 3 juli 21:30

Fredag och det var golf rätt så tidigt så jag kom upp och gjorde lite sysslor och hann även med att jobba lite med Enklaresport. Sen packade jag in golfsakerna och åkte iväg. Jag hann med att chippa lite innan det var dags att börja och idag var det som vanligt Lasse men även två andra bekantskaper och det var ett trevligt gäng. Med i golfbilen kom även D och P. 

Idag gick det lite bättre men det var fortfarande ovanligt många skitslag. Dock fanns det några riktigt bra hål och jag fick igång puttningen på slutet. Så det blev mersmak och kanske kan det lossna snart. 

Sen försökte jag få tag på Ullis men jag fick inget svar då jag ringde. Precis då jag skall åka iväg från parkeringen så kommer hon dock och jag får vända och vi ställer av min bil och åker vidare i hennes. Hon var på väg till Stensund för att simma lite. Jag svalkade av mig och det var oerhört skönt och jag hade fått ett otrevligt skav av värmen. Men riktigt skönt i vattnet. 

Sen for vi hem och gjorde oss iordning för att heja på de som skulle springa Trosa Stadslopp. Idag är det ju den egentliga dagen fastän chansen fanns att man kunde springa tidigare. 

På plats så var det ett litet mindre gäng och vi hejade och det var riktigt bra insatser av Lalla la och Zedflanders. 

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 1 juli 23:00

Drar upp rullgardinen och ser nya husvagnen och det första jag ser är taket och att det är en spricka i kåpan till AC´n. Ajdå! tänker jag. Inget större omak egentligen men det borde väl ha tagits upp och jag tycker väl att det borde föranleda någon minskning av summan. Speciellt när det även dök upp en liten skada på en bänk helt plötsligt. Nåja, det fick jag ta hand om senare. Jag började med att röja upp lite på tomten och sedan drog jag in till Nyköping för att fotografera mig. Det gjordes för övrigt där man verkar köra upp. Så jag kikade lite på det och undrade vad för något de ville testa mig på. Tjejen i receptionen önskade mig lycka till och jag betalade ingenting där. Sen åkte jag till Volvo och frågade lite saker då jag antog att jag måste besikta det kommande draget för att få använda det och jag beställde även en ny backspegel till gamla bilen då den visst behagade att ge upp på vägen in. Hade jag haft sinnesnärvaro så hade jag förstått vad det plötsliga vobblandet betytte och kunde förhindra tusen bitar glas på vägen...

Ullis hör av sig och undrar om vi kan äta lunch tillsammans och det vill jag men jag är lite sen. Då är klockan nära lunch och jag letar efter något glasfiberaktigt på Jula för att laga det lilla märket. Hon tycker att jag inte skall stressa men när jag inser att jag bör ha full koll på vad det är för underlag så avbryter jag just det uppdraget och beger mig hemåt. På vägen hem så inser jag att jag nog kan hinna och kanske även ta med mig lunch från Åda Golf. Men hon kan inte svara och jag hinner passera Åda då hon ringer upp. Vi bestämmer att vi äter på La Piazza istället. Jag beställer och väntar in henne och det blir en trevlig lunch, dock med mycket besök av fåglar då de hade ställt ett brickställ utomhus. Det blev rena festen för fåglarna då en person lämnat en större bit. 

Sen pussades vi adjö och jag åkte hemåt och nu hann jag både se några avsnitt av the Legends och jag hann även klippa lite runt husvagnen så inte en buske står och nöter på den. Jag letade även efter lite kåpor och skickade en bild på kåpan till säljaren. 

När Ullis kom hem så var jag redo för nu skulle vi till Trosa och lämna igen nycklarna till bankfacket för de skulle de stänga igen och man har ju inte så mycket i dem. Eller vad hade man förresten? Det låg väl något om huset kanske... Det var lite spännande på något sätt. Men först skulle vi stanna till hos Lina och ungarna. Det blev lite kaffe och lite biljard mot Vicke. Jag var extremt duktig i första matchen och vann den lätt men i andra började jag att missa alltmer men kände ändå att jag var på väg mot en säker seger då jag skjuter i den svarta.... skiten i fel hål! :-0 Men då! Oavgjort och bägge glada! Det ingår ju i spelet att göra rätt och det gjorde inte jag. 

Sen fick jag läsa obduktionspapperna om Jocke och fastän det är fackspråk, typ fikonspråk, så verkade ju allt som vi hade hört stämma men nu fick man det på papper. Ett tips till alla är ju att kolla upp sig lite då och då. Jag tänker förstås inte gå in på detaljer utan mer ge ett allmänt råd att ta hand om er och alltså kolla upp er då och då. 

Sen tack och kram och in till banken. Där var det kö och jag tänkte minsann inte stå i kö om det inte behövdes och vi hade ju bokat tid. Kanske bestod kön inte av sådana som skulle lämna in bankfacksnycklarna. Jag ringer och det hinner knappt gå fram en signal innan V står i dörren. Hon hade dock inte mobilen på sig utan hade bara fått för sig att vi kanske skulle stå och vänta. Så det var skönt att kunna gå förbi kön som värsta VIP! Ha ha! :-)

Så skulle vi då gå in och hämta våra papper och det var som i da Vinci-koden. Men inga roliga överraskningar dök upp utan det var bara några tråkiga huspapper och man kan ju fråga sig varför man betalat flera tusen för det. Jag menar. OM det skulle varit en brand, skulle det varit nödvändigt att skydda just de papperna? Nja, tveksamt. Men nu slipper man fundera. 

Efter banken så mötter vi upp Millan och hennes barn och vi kom ungefär samtidigt till oss. Efter lite tid på tomten så bestämmer vi oss för att åka och äta och det blir La Piazza igen. Men Millan var inte så övertygad då hon visst var missnöjd sist och kom även ihåg att Ullis var det. Ja, jag var nog det också då man på slutet har det alltid varit bra och så även på lunchen. Idag blev det en 150-gramsmeny och den var helt okej och även Ullis var nöjd med sin Halloumiburgare. MIllan däremot... Nä, inte heller denna gång blev hon nöjd och hon måste ha haft otur. Eller så kanske hon är en riktig gourmand! :-)

Vi tackar för oss och åker till Spindelparken och både mamma och barn fick leka, kul! Jag hejar på några elever och de verkar tycka att det var lite pinsamt att träffa läraren och så fortsätter det då vi går på stan. Vi träffar flera elever och alla verkar tycka att det är pinsamt, konstigt. :-) Det blir en glass på stan och nu har klockan tickat på så vi får bege oss hemåt och vinkar adjö till Millan och barnen. En riktigt hektisk men kul dag! 

Nu såg jag att säljaren svarat och hon tyckte inte att de skulle stå för någonting då de inte sett felet. Det är väl själva definitionen av dolda fel och jag svarade att jag inte tänkte bråka men att det kanske skulle kännas bättre för dem med en symbolisk summa. På det kom inget svar och då får det vara. Jag är supernöjd med köpet och det här går ju att fixa. Det blev ett bra pris också så det finns utrymme att fixa de små felen. 

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 30 juni 23:00

Onsdag och jag fixade lite hemmavid och gjorde iordning papper och annat för ett spännande inköp. När Ullis kom hem så åt vi lite grand och gjorde oss iordning för att åka iväg. Vi skulle iväg och skriva papper på en husvagn, det var verkligen hög tid igen då vi varit utan en i många år. Det blev en Kabe Royal 560 med all möjlig skön utrustning och vi fick hjälp med att få hem den och nästa torsdag så är det både uppkörning för utökat B-kort samt montering av dragkrok på nya bilen som gäller. Snabba ryck alltså och det var bara tur att Ullis fick syn på en ledig tid som någon säkert hade avbokat precis innan. Nu gäller det bara att lära sig alla finesser och förstås få plats för all utrustning. Längtar så efter semester nu! :-)

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 29 juni 23:00

Tisdag och efter lite fix hemmavid så var det då träning. Ullis blev hämtad av Tanjis och de skulle först springa och sedan var det SUP som gällde. Själv kom jag iväg i bra tid och skulle coacha nybörjargruppen men när jag kommer fram så är det ingen där. Jag börjar att gå på banan och sen testar jag att springa men det nyper till i knäet. Hmm, mindre bra. Innebandytjejerna är där och sen frågar en mamma hur det är och hon har förut sprungit med oss. Jag tycker inte om att säga att det är okej av slentrian så jag frågar om hon kan hänga på ett varv och jag berättar hur det är. Att det varit mycket på slutet helt enkelt. Det blir två varv och samtidigt har Twin-Tommy och Gisslan dykt upp. Den förstnämnda rehab-löpte lite grand och Gisslan hade visst telefonmöte och gick och pratade. Jag provade att springa lite grand men det funkade inte riktigt så det blev istället en promenad och när huvudgruppen kom så pratade jag lite med dem. Då TSL är på fredag så ville många få en formtopp och vi gjorde om Olgorna till 400-ingarna istället. Jag tackade för mig mig och åkte ut till Stensund. Jag går direkt till bryggan och där är Ullis och Tanjis i full färd med att komma igång med sina brädor och lite vågor är det allt. Jag bestämmer mig för att gå en runda och börjar. Nu känns det rätt bra och jag småspringer uppför de små backarna och efter kanske 700 meter så börjar jag att springa och det känns bra. Lite tungt men förutom det så är det inget som hindrar och jag fortsätter så. Det känns jobbigare och jobbigare men jag bestämmer mig för att försöka hålla i och när jag är tillbaka vid bryggan så har jag sprungit hela tiden och höll 5.41 på sista kilometern och det blev prick två kilometer, skönt! Jag filmar tjejerna och de är duktiga. Sen får jag prova och det blir runt 5-6 minuter och det går riktigt bra och jag klarar av de små vågorna rätt bra och jag vågar trycka på. Riktigt kul och det känns att det är bra träning. 

Väl hemma så handlar vi och nu är det full fart hem för att se Sverige mot Ukraina. Jag har en dålig magkänsla men den försvinner rätt fort då man ser hur Sverige spelar. Det här kommer att gå vägen, tänker man men så kommer kallduschen med dålig defensiv och jag skriker direkt till då högeryttern får alldeles för mycket tid på sig och vi kommer efter i positioner och verkar helt ha missat en kille. 0-1 men det känns fortsatt bra. Vi har många chanser och efter 1-1 så är det en riktigt bra känsla men så kommer den olyckliga utvisningen och jag är kluven. Ja, man är ansvarig för sin fot men han är så klart först in och jag är förvisso partisk men skulle det inte räckt med ett gult kort?

Nåja, domarkåren verkar klara på att det var rätt och riktigt men så surt och förlora så nära straffarna. Nä, surt men samtidigt är det lite av charmen med fotobll och detta EM går väl till historien som ett av de märkligaste. 

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 28 juni 23:00

Måndag morgon och idag skulle jag till sjukgymnaste med min onda axel. Jag även resten av kroppen följde med men axeln var anledningen. På kort tid så hade jag fått problem med axeln och det slutade med att jag inte ens fick upp axeln över 90 grader. Men med besök hos både kiropraktor och nu sjukgymnast så börjar det hända grejer. 

Tyvärr hade jag slarvat med övningarna men i gengäld så hade det blivit en del paddlande på SUP och för all del så blev det en del gymnastik som liknade övningen jag skulle göra. Men nu var det stötvågar som gällde. Sjukgymnasten, vi kan kalla honom för Märta, visste inte vad en SUP var för något. 

Behandlingen idag var helt okej och det mesta som gjorde ont var ställningen som armen skulle vara i. Men visst gör det ont då det knackas rätt in i benet. Jag tog upp att det känns som om det är något konstigt med nyckelbenet och jag frågade om det kunde hänga ihop med att jag bröt det som barn och absolut, svarade han. 

Väl hemma så blev det en hel del timmar med Enklaresport och sen gick jag upp på altantaket och drabbades av en mindre panikattack! :-0 Jag ville inte förstöra taket så jag satte stegen så den kom lite under själva plasten och det var lite svårt att komma upp men att sen komme ned! :-0 Jisses! Det gick ju inte och jag som redan hade darriga ben av att försöka träffa de smala och lite rangliga träbitarna. Jag ställde mig och funderade på vad jag skulle göra och jag nästan drabbades av en känsla att hoppa ned. Skumt! Sen försöker jag igen och jag tog mig samman och var nu lite mer rationell och det gick bättre. Pust! Lite gele i benen och jag lugnade ned mig framför teven och lite att äta. 

Ullis träffade Puff och när hon kom hem så tog vi en tur till Stensund och körde lite SUP. Ullis simmade runt ön och jag paddlade lite. Det var helt omöjligt at stå upp i vågorna, åtminstone kändes det som det. På slutet så körde vi runt till andra bryggan och provade där det var lite lättare. Än så länge så har ingen ramlat av oss men det har däremot flera andra som lånat och provat. Tyvärr är jag lite för tung nu så det känns som jag trycker ned den lite för mycket och det borde bli lättare ju lättare jag blir. Men det är kul och jag får bra träning. 

Hemma så kollade jag lite på fotbolls-EM och vad händer? Ett dråpligt självmål av Spanien och vad spännade match och sen åkte Frankrike ut och det avgjordes i sista straffomgången då Mbappé missade. Så typiskt!

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 27 juni 23:00

Söndag och vi hade aviserat att vi skulle till Stensund och vår lilla simgrupp har på ganska kort tid ökat och det har blivit ett härligt gäng. Min axel och för övrigt dåliga form omöjliggjorde simning men jag skulle prova att köra lite SUP. 

Vi kommer fram och får först för oss att vi är först men efter lite noggrannare koll så känner vi igen alltfler bilar och många har redan kommit. Jag tar det lite lugnt men börjar snart nog att pumpa. Vi hälsar på Frasse, som är Steinis och Biggis hund, och på plats är även Gisslan och PF, Sara och Twin-Tommy samt lilla Kornet, Katten Jansson och snart kommer även Tanjis. Simmarna får dra iväg och snart ligger min SUP i vattnet och jag måste försöka komma ned i vattnet för att acklimatisera mig. Det är ruggigt kallt i början men snart nog sitter jag på brädan och drar iväg. Eller inte förresten. Det känns konstigt och jag inser att jag glömt att montera på  själva fenan under. Jag får vända tillbaka och snart är jag ikapp simmarna och det gick rätt fort. I alla fall när jag fick upp fötterna från vattnet. Det blir en tur runt ön och jag är extra mycket i närheten av PF som envisas med att köra utan safety buoy. Man vet ju aldrig. 

Nu tillbaka vid bryggan och nu vill jag testa att stå på brädan också och det är klart vingligt i början men det går. Sen vill Tanjis och Kornet prova och det får de förstås. Tanjis blev helt såld och skulle nog köpa en direkt och känner jag Twin-Tommy rätt så blir det nog ett inköp även där. Vän av ordning kanske undrar vilken man skall välja och det beror förstås på ändamålet. I vårat fall så blev det just nu en uppblåsbar och just denna billiga från Rusta fungerar väldigt bra men det är klart att det finns värre. Jag och Ullis chansade mest och det blev helt okej. Annars ser jag att det finns lite tips på nätet som på denna sida: https://standuppaddleboard.se/valj-ratt-sup-standuppaddleboard

Dock reklam för en sida men texten borde funka generellt. 

Väl hemma så fixade vi lite mat och sen ville Ullis springa och jag tänkte köra lite inlines. Vi bestämmer oss för att mötas upp vid Åda-rakan och jag tar bilen dit. Jag ser att det är lite blött på vägen och det var ju lite surt men jag tänkte köra ändå. Sist fick jag ju så ont i benhinnorna och funderade på om jag var tvungen att byta hjul. Och jag kom inte så långt förrän det krampar lite överallt och jag får nästan panik. Det blir några kilometer bara innan jag är tillbaka vid bilen och bara måste få av mig mina skates. Ullis kom joggandes förbi och vi bestämde att jag skulle möta upp henne i Trosa. 

Hon var riktigt pigg och det märktes inte ens att hon sprungit någonting. Vi beställer pizza till Tim och vi andra skulle baka vår egen och tänkte köpa deg på pizzerian. 

Jag släppte av Ullis och åker till pizzerian och får se lite av matchen mellan Nederländerna och Tjeckien. De förstnämnda har fått en utvisade och några fotbollskillar är engagerade vi ser att Tjeckien har fått ett mål. Jag säger att man inte kan räkna bort Holland och att det blir förlängning och straffar. En kille verkar tro på mig och ser bekymrad ut. Han vill verkligen ha bort Holland och jag har ju inte ens sett matchen utan bara hört på radion.

Tyvärr hade de ingen deg kvar utan jag fick åka hem utan och går sedan istället till en annan pizzeria och köper degen. Nu kollar jag in matchen och de Bruyne får gå ut skadad och nu är det nog kört. Mertens ersätter och gör det i och för sig rätt bra men de får inte till det utan Tjeckien får istället in ett till mål och Holland är utslaget. 

Ullis och jag spelar lite kort och sen blir det en till match och nu är det Belgien mot Portugal. Det är en konstig match där det känns som om det fanns outnyttjade resurser kvar i bägge lagen. Emellanåt så var det rätt kul att se och frågan är om Belgien blir en utmanare om titeln? Spelare för det har dem men jag undrar om man inte kan coacha bort dem. 

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 26 juni 22:45

Lördag morgon och Ullis och Gisslan hade bestämt att de skulle simma lite och jag ville ta en promenad för att kanske avsluta med ett dopp. Jag laddade på lite musik i öronen och drog iväg. Det mulnade visst på men jag märkte inte så mycket av det utan lyssnade till Def (!) Leppard och njöt! Under en lång tid hade jag haft en larvig önskan om att de skulle spela på min 50-årsfest och nu börjar det ju närma sig dagen men önskan var ju mer larvig än realistisk och frågan är om det ens var något mer än en larvig tanke. Hursomhelst så har jag lyssnat extremt mycket på dem. 

Jag hade väl gått lite drygt två kilometer när det ringer och samtidgt så märker jag att det börjar droppa lite. Det är Ullis och hon säger att det börjar regna och att vi kunde mötas vid bilen. Jag ar ju nästan där och nu märker jag att det börjar regna alltmer och snart öser det ner och jag börjar spriinga. Jag hinner precis in i bilen och börjar åka och möta Ullis. Gisslan hade nämnt något om att jag kom som en ädel riddare och skulle rädda min fru! :-) Fast någon ståtlig häst kom jag inte på.

De kom gåendes i sina våtdräkter och det hade visat sig att de inte ens kommit ned i vattnet då det mullrat från start och det hade ju inte jag hört då jag lyssnat på musik.

Ullis var i akut behov av en ny våtdräkt och Gisslan hade visst nämnt något om att "bagarens barn blir utan bröd" och det var ju lite roligt. En snabb titt i lagerlistan visade att det skulle finnas några 3,8:or inne för damer i det svenska lagret så jag skickade ett meddelande för att se om man kunde komma och hämta och det var inga problem så samtidigt skickade vi ut en förfrågan i vår simgrupp om det var någon annan som ville ha något. Vi sätter oss i bilen och åker upp och det tar ganska precis en timme och det blir som vanligt en hel del snack om våtdräkter och det runtomkring. Det känns alltid coolt att kika på alla sportgrejer och både jag och Ullis passar på att skaffa nya kepsar och Ullis "köper" förstås en ny våtdräkt också. 

På vägen hem så funderar vi på att åka förbi Djurgården för en glass och varför inte. Men det är sjukt mycket folk och vi får snurra ett bra tag innan vi får en parkering. Givetvis så dör min mobil efter att jag har dragit igång parkeringen så får jag inte igång den i bilen, då vi är tillbaka, så blir det dyrt. Glassen är gudomlig och den här gången så lyckades jag hålla den ifrån kläderna. Jag nöjer mig med en medium idag. 

Vi åker hemåt och stannar till för lite mat på vägen. 

På kvällen blir det lite fotboll på teve och jag och barnen tittade på Italien mot Österrike och jag tyckte lite synd om de sistnämnda. Men riktigt kul match och man njöt av många delar i matchen. 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se