Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - 11 november 2021 23:00

Torsdag och nu var det många nya klasser som skulle instrueras i pickleball och ofta blev det riktigt bra matcher.

Eftersom det behövdes en hel del hjälp så hade jag inte så mycket koll på en hel del men då var det desto mer glädjande när de hade tränat hur bra som helst.

Helt slut men riktigt nöjd så var det dags för hemfärd och vad säger man när man ser hur återplanteringingen av häcken blev efter ett arbete på gatan utanför... De behövde ta bort häcken för att komma åt och ringde upp mig i början på veckan. - Ja, se bara till så det ser likadant ut efter sade jag och ta kort. 
Nu ser det inte alls så bra ut och grävmaskinisten sade att det var jättesvårt imorse. Men det får bli deras huvudvärk och de får väl ta in en trädgårdsmästare om de inte få till det.

Sen tog Ullis och jag en liten promenad innan fotbollen och fotbollen var ingen höjdare. Vi måste ju göra mål på våra chanser och hatten av för Georgien som höll sin matchplan till punkt och pricka.

Av Niclas Bernhardsson - 10 november 2021 23:00

Onsdag och återigen mycket bra fart och kul på lektionerna. Efter sista lektionen så skulle jag dock upp och sammanstråla med Ullis på Bosön så jag hoppade in i bilen och kopplade upp mig på Teams och var med på möte.

Väl framme så var det då dags att möta upp Ullis då hon skulle träffa sin sjukgymnas. Egentligen så skulle jag också träffat samma men eftersom jag väntar på svar från axelläkaren så avbokade vi min tid.

Ullis fick prova ett coolt löpband och det såg riktigt bra ut. Lätt och fin i steget. Men man får förstås ta det försiktig.

Efter det så började vi bli hungriga och det slutade med att vi åt på Brödernas, på Lidingö. Helt okej men kanske inte riktigt värt det så nästa gång kanske det bli något annat.

Vi avslutade kvällen med en liten skön promenad och sen lite teve-mys. Tyvärr har det ofta inneburit något gott till så måste jag ändra på...

Av Niclas Bernhardsson - 9 november 2021 22:30

Tisdag morgon och jag ringde snabbt till vårdcentralen och de skulle ringa upp 08.30 Hmm, precis när jag startar första lektionen och jag som hade teori i vanligt klassrum. Men eftersom vårdcentralen brukar ringa precis på avtalad tid så bestämde jag för att låta klassen vänta i kanske två minuter men de ringde nog strax innan klockan var slagen så de behövde inte vänta så länge.

De hade visst inga tider så jag sade att jag inte kunde låta min klass vänta så jag fick lov att återkomma. 
Efter att ha gått igenom vad eleverna skulle göra så ringer de upp och någon elev var gullig och sade att de hade förstått och att jag kunde ta samtalet.

Nu fick jag en akuttid på fredag morgon och det fick gå, sade jag. Hälsan går ju först. Eventuellt så kan det som känns ta emot i lungorna ligga kvar sedan en gammal förkylning men det kan också vara medicinen som har en dämpande effekt.

På lektionerna är jag dock allt annat en dämpad och spelar och leker med eleverna.

På kvällen så regnade det så nybörjarna stannade hemma men jag och Ullis var inte säkra på om allt var rätt inställt, med belysningen, så vi åkte ned för säkerhets skull.

Sen hem och bara njöt framför teven. Det kändes skönt.

Av Niclas Bernhardsson - 8 november 2021 23:00

Måndag och det var dags för en återkontroll på hjärtat eller kanske snarare en uppföljning på hur medicinen har fungerat. 
Jag hämtar upp Ullis och hon är ett skönt stöd och det känns att vi gör den här redan tillsammans.

Vi är nu, vis av erfarenhet, rätt tidiga fast, som det skulle visa sig, helt i onödan. Det fanns parkeringsplats men det kan man ju aldrig vara säker på. Så det blir en liten fika på Vete-katten och det är väl helt okej men lite sämre än vad ryktet säger. Det kan förstås variera på vilken man är.

Sen är det dags och jag frågar om frun får följa med in för det kämns som jag vill att hon också hör och kanske kan komma med bättre frågor.

Ullis frågade på och det var verkligen en aha-upplevelse då informationen kom på ett annat sätt och blev mer greppbar. Jag har liksom inte fått något grepp om omfattningen och det var lite jobbigt att höra. Och hur själva extraslagen kom också, det hade jag heller inte vetat. De kom liksom i stim och inte då och då, som jag hela tiden trott.

Väl hemma så smälte jag allting och tankarna flöt iväg ibland medan vi tittade lite på teve.

En fråga vi hade var om det var medicinen som gjorde att det kändes som jag fortfarande hade något kvar i lungorna efter min förkylning och det kunde det mycket väl vara och jag skall ni försöka få tid så någon läkare kan lyssna på dem.

   

Av Niclas Bernhardsson - 7 november 2021 23:00

Söndag och nu var det hårdsatsning på att få ordning i källaren och vi lade ut lite erbjudanden på Facebook.

Det blev en tur till soptippen och efter det var vi hembjudna till T och R. Ett missförstånd gjorde att Ullis bakade en kaka men det var inget problem att äta upp den själva sen.

Det var trevligt som vanligt och sen softade vi lite men det blev lite fortsatt jobb med Enklarespor.

Kvällen avslutades med  en liten promenad och sen kikade vi på lite teve och sen var det Zlatan på teve.

Av Niclas Bernhardsson - 6 november 2021 22:30

Lördag och efter lite frukost och röj i källaren så satsade jag och Ullis på en promenad. Det blev det men jag hade återigen problem med en stram höft så det tog emot. Trots det blev det nästan elva kilometer och rätt bra tempo.

På kvällen tog vi en tur till kyrkan och tände lite ljus och tänkte på de som inte längre finns med oss. 

Efter det blev det "Så mycket bättre" med familjen.
 

Av Niclas Bernhardsson - 5 november 2021 23:00

Så var det dags att få domen. Jag föll ju rakt in i en vägg, i vintras, och trots mycket behandling så blev det aldrig bra.

Med bra hjälp och rätt hjälp så gick det dock fort och nu satt jag på Telge rehab, hos duktige Anton och efter någon minut så stod det klart att jag har frozen shoulder.

Det var det som axelläkaren trodde och han är inne på operation. 
Skönt att det finns en plan och jag behöv inte ställa in mig på att avsluta min triathlonsatsning. Inte på grund av axeln i alla fall.

Efter det åkte vi ut på Djurgården och nu började vi bli hungriga och vi stannade vid Villa Källhagen och det var nog första gången jag var där. Riktigt fint ställe och jag ångrade lite att jag inte klätt upp mig lite mer.

Först var det lite strul med parkeringen och det slutade med att jag betalade för dubbla parkeringar men bättre safe than sorry.

Både jag och Ullis valde minutbiffen men ingen var supernöjd. Den var god men var inte värd de pengarna.

Sen tog vi en lång skön promenad runt Djurgården. Förutom en irriterande höftsmärta så var det underbart.

Sen hemåt och vi tog en fika i Kungens kurva. 
Vi avslutade med att hela familjen tittade på härligt sköna Bergs superlag.

Av Niclas Bernhardsson - 4 november 2021 23:00

Torsdag morgon och jag hade bokat tid för däckbyte och det i arla morgonstund. Ullis sade att jag skulle boka en tidig tid och jag tog henne på orden. Klockan 07.30 skulle vi vara på plats i Nyköping och när jag förstod att det inte behövde vara så tidigt så var det svårt att boka om. Ullis hade tid för att lämna blod 10.30 så vi fick väl fördriva tiden med en promead och kanske en frukost på Ohlssons brödbod. 

Väl framme så lämnar vi nyckeln och jag kommer på att ingen frågat om vi skall fortsätta ha däcken hos dem så jag ropar in att vi kör vidare på samma koncept. Det blir en kortare promenad runt hamnen och sen in och hämta bilen. 

Nu funderar vi på om vi skall tvätta bilen och tvätten verkar öppna klockan åtta. Men ingen var där och jag ringer. Nja, det verkar inte finnas tid men han skall snart vara där. Hmm, snart så verkar det finnas en tid och vi bestämmer oss för både en in- och utvändig tvätt. Jag påtalar att sist så hade jag fått beställa nya clips då de spolat bort en list. Jag utgår ifrån att han förstått att de skall ta det lite lugnare. Vi går till Ohlssons brödbod och äter lite. Sen går vi tillbaka och bilen ser ren och fin ut. 

Men när vi öppnar bakdörren så är det en annan list som är lös... Men vad f-n! Jag försöker få ihop den men den sitter ihop med en ventilationskåpa och jag får lägga ned det projektet. Jag kommer inte åka tillbaka i alla fall. 

Nu kör vi mot Norrköping och tänker att vi går runt i Ingelsta köpcentrum. Men först så stannar vi till på Gumsbacken, i Nyköping, och jag passar på att ringa E-M som fyllt år för några dagar sedan men jag kommer aldrig på att ringa förrän det är för sent. Så nu ringde jag och sjöng som aldrig förr! Det blev tyvärr hellre än bra men det uppskattades ändå! :-) 

Efter samtalet så åkte vi vidare mot Norrköping och det blev först lite mat inne på köpcentret och det var väl sådär, om vi skall vara ärliga. Sen gick vi runt på några affärer innan jag kom på att vi kan väl kolla hur elljusspåret ser ut. Det lär väl finnas flera men jag ser ett längre som verkar höra till Norrköping. Det var där Tjalve-gänget håller till. 

Vi bestämmer oss för att köra runt 5 kilometer och spåret är underbart skönt. 

Det smäller till några gånger och vi är rädda att det är jägare men en familj upplyser oss om att det är några ungdomar som kör av några smällare och vi ser hur det ryker en bit bort. 

Efter promenaden så blir det en till sväng mot köpcentret och nu tittar vi in på Elgiganten då jag är sugen på en ny teve och jag vill kolla av lite. De var inte så dyra som jag trott, i alla fall inte om man inte skall ha det nyaste.

Väl hemma så blir det hämtmat och återigen så blir det lite Jocke och Jonna.

   

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se