Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 16 mars 23:00

Tisdag och nu fick jag komma lite tidigare till skolan då jag skulle hålla i ett möte. Det gick bra och sen var det dags att ställa om för två lektioner där jag kände mig lite loj på den ena och sen hade jag prov på den andra. Det var lite läskigt att sjösätta provet för jag visste verkligen inte om allting fungerade och eleverna hade dessutom andra typer av datorer. När tiden var inne så var det tänkt att det automatiskt skulle gå igång men ingenting hände och samtidigt kommer en kollega in och vill ha hjälp. Precis helt fel tid och jag ber att få återkomma. Snabbt in i systemet och försöker få det live istället för finesserna med att det skall gå ut en viss tid. Nu går det bättre och klassen jobbar i tystnad. Jag upptäcker att jag gjort fel på några inlagda svar så det får jag gå in och rätta för det är oerhört skönt att få det mesta autorättat. Efter provet så är det full fart hem men ute vid bilen så hittar jag inte bilnyckeln och jag får gå och leta lite överallt. Samtidigt har duschkabinen äntligen kommit och Felix och Tim hade tagit hand om den. Jag var riktigt nöjd över köpet då det var bra pris och fraktfritt men väldigt lång leveranstid. Det sistnämnda gjorde mig orolig och jag väntade därför med att beställa hem bubbelbadkaret. Till slut så hittar jag nyckeln och nu är det lite bråttom. Väl hemma så är jag max en minut sen men de väntade visst in fler personer då alla inte riktigt hade hunnit avsluta vad de höll på med. När mötet var slut så kollade jag på leveransen och började packa upp själva karet. Det ser ut som en repa på ena sidan och det gör mig lite irriterad. Det är dock akryl så det går väl att lösa men någon kompensation borde man ju få. Jag upptäcker dock sen att det sitter en tunn plastfilm över och repan var visst ingen repa... Lite snopet men förstås skönt! Dock sitter filmen liksom ihopklämd mellan två delar och jag har ingen som helst lust att montera isär dem så det är svårt att få plasten att försvinna helt. Lite konstigt och jag har svårt att tro att man skall montera isär över- och underdelen för att få loss plasten helt. Sen kommer Ullis hem och vi har bestämt att massera varandra lite och tar upp massagebänken. Det är underbart men sen skall man på något konstigt sätt upp och man är ju som i dvala. 

Jag kom dock upp, förstås, och sen började jag undra var själva blandaren till duschen var. Den kan väl inte sitta monterad på kabinen innan? Nja, det var tveksamt och paketet, med den väggen, borde ju varit tjockare då. Till slut så hittar jag paketet bakom de stora väggpaketen och öppnar det. Men vad f-n! Där är det en liten keramikhäll! :-0 Typ en portabel modell så någon campare i Sverige öppnar säkert snart mitt paket med en blandare...  Jag får försöka få tag på kundtjänst och hittar snart en sida där jag drar iväg någonting. Jag har för mig att jag sett ett telefonnummer bland mina leveransmail så får jag inte svar på mailet så försöker jag ringa imorgon. 

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 15 mars 23:00

Måndag morgon och det var lite segt på morgonen och det blev många koppar kaffe innan jag orkade kliva upp. Jag försökte blogga ikapp veckan som varit men kom inte så långt. Väntar man för länge så kommer man inte riktigt ihåg detaljerna. Sen hör jag klockan ringa inne hos Felix och fastän han jobbar kväll så gillar han att ligga och dra sig. Själv så får jag lite fart i kroppen efter ett tag och jag är snart nere i källaren och jobbar. Jag är lite nyfiken på hur det kommer att bli med färgen och målar lite på väggarna. Tyvärr glömmer jag bort vilken färg jag målar med och målar takfärgen på väggen. Fördelen med den är dock att det inte skvätter så mycket. Nåja, man ser hur det kommer att bli. Jag spacklar lite till och nu har vi täckt in hela golvet i badrummet med papper men jag råkar visst kliva i färg och när jag går ut i tvättstugen så blir det lite färg på golvet. Och jag ser att det stänkt lite där jag inte har täckt i tvättstugen. Hmm, jag får lugna mig lite med målningen i det rummet. Jag fokuserar nu på badrummet och speciellt där duschkabinen skall vara men var är den förresten? Det har gått flera veckor och efter lite sökningar så ser vi att den nu i alla fall är i Norrköping och den borde väl komma idag, tänker jag. Sen har jag utvecklingssamtal och jag ber om ursäkt om jag måste ta ett samtal för jag väntar både samtal från läkaren och från DHL. Sen kommer Ullis hem och hon ropar glatt att solen skiner och vi måste ut! Jag är inte lika entusiastisk men känner att hon har rätt. Så snart tar jag på mig och vi går ut. Hon vill promenera en timme men det säger hela jag nej till. Mitt ena knä värker och det känns som om jag har något som bromsar mig och att jag har en 30-kilos väst på mig. Vi pratar lite om den kommande operationen och vi funderar på om de går in annorlunda med katetrarna om hjärtfelet sitter på vänstra sidan för då skall de in via aortan och det innebär mer risk. Som det ser ut så sitter felet i mitten eller mer mot vänstra sidan så det verkar tyvärr som det kan bli så. Efter googling på kvällen så ser jag att man i alla fall går in via ljumsken men att man sedan går via aortan och det innebär visst smärta. Men det finns det ju mediciner till. Hursomhelst så verklingen längtar jag men jag är samtidigt orolig och det är ingen fördel att vara spruträdd. Jag har ju lämnat blod över 30 gånger och spruträdslan har inte blivit mindre. Det var en skön promenad och det blev väl fem kilometer, skulle jag gissa. Tyvärr glömde jag stänga av mobilen så det ser ut som ett virrvarr då jag sprang upp och ned i huset sen. 

Ullis och jag tittade sedan på Mästarnas mästare och vad kul att se Bengan Gustavsson igen! Det blev en bra mix av idrottarna och vad roligt att se vad de har gjort. Jag avslutade kvällen med att måla lite och nu börjar man se hur det kommer att bli. 

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 14 mars 23:00

Söndag och jag var tidigt uppe och fixade. Tror jag hade en riktigt bra dag och det blev spackling och målning och jag vet inte vad. Sen var det sport på teve så jag for upp och ned. Sen skulle Tim jobba extra och undrade om vi kunde skjutsa och absolut. Då kunde jag köpa lite färg samtidigt. Men vad säger man om våra vinteridrottare? Det var helt galet. Först så åker Ebba till sig en andraplats på 3-milen och säkrar därmed tredjeplatsen i världscupen 20/21. Första pallplatsen sedan "Billan" Westin för typ 30 år sedan! :-0 Men det var visst nära till förstaplatsen också så klar dramatik. 

Sedan var det skidskytte och ledarna var satta i karantän och mixedlaget skräller och kommer trea! Sedan är det singlemixedstafett med Linn Persson och Sebastian Samuelsson och de går och vinner! :-0 Mot riktigt bra motstånd. Helt galet. Sen, om inte det ovan vore nog, så kommer Jens Burman med den största bragden och nöter ned både Bolsjunov och Kläbo på slutet av fem-milen och blir trea! :-0 Första pallplatsen och vad skönt att ryggproblemen verkar vara borta. Så jäkla grymt och familjen undrade varför jag skrek så mycket! Men det är verkligen på tiden att vi får något att glädjas åt på herrsidan också. Efter det så skjutsade vi Tim och hann in och köpa färg också. Sen hem och jag fortsatte att renovera och målade lite där jag hade spacklat så det skulle bli ordentligt täckt. Ullis kallade mig för Byggare Bob och undrade om jag inte var stolt och när jag kom in utifrån och såg vad jag gjort så kände jag nog lite stolthet. Det tar ibland lite tid men sen kan det blir en jäkla fart. 

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 13 mars 23:00

Lördag och jag var relativt tidigt uppe och renoverade. Ullis skulle springa och eventuellt bada efter så Tanjis skulle hämta en väska. Men jag var upptagen i källaren och hörde inte riktigt. Hmm, var det någon vid dörren? Tänk om hon ringt på och jag inte hört. Jag springer ut och samtidigt ser jag att Tanjis backar ut bilen och hon skall precis åka iväg då jag slänger mig fram på sidorutan. Jag tror jag halvt skrämde ihjäl henne och nu har jag sett hennes ansikte simulera bokstaven ö! 😮 Men dörren var visst öppen så hon tog väskan så allt var frid och fröjd. Dock lite läskigt att jag inte riktigt hörde. Jag lade klinkers på det som var kvar och det gick jäkligt bra. Därefter hann jag se lite på all sport innan jag fortsatte med att spackla hela väggen där oljetanken stått och det gick över förväntan. Sen gick jag på ytan med en torr, lite spretig, roller så det skulle likna en putsad källarvägg. Det blev nästan för bra så efter några timmar rollade jag igen för att ta ned topparna lite. -Du måste vara stolt, sade Ullis då hon kom hem. Jag tänkt inte så mycket på det då men när jag kom in utifrån, sas, så fick jag en helt annan känsla och var riktigt nöjd. 

Sen var det dags för Melodifestivalen och jag hann ta en dusch, resten av familjen hade fixat maten. Jag måste tillstå att startfältet nog var tidernas bästa och med tanke på Tusses överlägsenhet så ser det lovande ut. Personligen gillade jag Clara Klingenström bäst men ville inte att den skulle vinna. 

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 12 mars 23:00

Fredag och den är efterlängtad. På jobbet så berättar jag om min kommande operation och jag känner mig lite, vad skall man säga?, lätt upprörd eller tagen. Jag har blivit uppringd av läkareb som skall operera mig och han vill erbjuda mig att vara med i en studie. Med lite distans till det hela så inser jag förstå att det inte är något att bli upprörd över men det handlade om att om stället, i hjärtat, som skickar ut extraslagen, skulle vara beläget på vänster sida så innebär det mer risker då man måste gå in via aortan och man kunde då ingå i en studie där man randomiseras för antingen operation eller medicinering. Jag blev då lite upprörd över att man skall "lottas". Det är för i helsicke mitt liv det handlar om. Hursomhelst så är det inget alternativ då jag ändå talat om att jag inte vill medicineras. 
Sen är det lekfullt och jag provar att flippa koner och efter jubel från eleverna så provar jag någr gånger och sätter alla fem jag testade. 
Sen slänger jag i mig mat och hoppar in i bilen för avslutande lektion på meet. 
Om jag inte missminner mig så tog jag och Ullis en promenad och sen blev det familjemys framför teven och jag spacklade igen det sista på ena sidan och målade sen. Det blev riktigt bra!

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 11 mars 23:00

Torsdag och jag vaknade och var lite orolig över om vi hade internet då vi skulle byta leverantör idag. Och mycket riktigt så lös uppkopplingen med sin frånvar. Jag bestämmer mig för att snabbt åka till skolan för att koppla upp mig där. Det är rätt lugnt i personalrummet så jag tänker koppla upp mig där men precis innan jag skall börja så fylls det på med folk och jag rusar ut till gympasalen och hinner precis. Det går bra och efter den lektionen så jobbar jag på med Kahooten jag skall ha med min mentorsklass och går och äter. Sen har jag en lektion på plats innan jag har en lucka och kan finslipa det sista innan mentorstiden. Där går jag igenom lite med klassen och de får göra en enkät innan det är dags för min Kahoot och vinnaren får mitt eftertraktade (?) armband som jag lurade på några löpande Innebandyungdomar att man fick en stöt om man sprang med dålig teknik. 😂 Det var nog mitt mest lyckade skämt ever och jag glömmer aldrig suset då jag sade det. 
Sen hem och på vägen hem så smiter jag in på Woodys och köper tio kilo grovspackel samt tar med mig några spillbitar för att fylla igen hålet. Några av bitarna går in bra och jag borde kunna spackla igen det sista. Så jag skrider till verket och det verkar bli bra men det måste förstås spacklas igen då det alltid sjunker in. Resten av spacklet skall jag ha till en stor vägg som saknar puts, det är där oljetanken stod. 

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 10 mars 23:00

Onsdag och idag var hela dagen på distans. Själv var jag riktigt trött och kanske var det bra att det var distans när jag hade en sådan dag. Det går liksom upp och ned men jag märker också att jag piggna på mig då jag är på plats med eleverna. 
Efter avslutande meet, med kollegorna, så känner jag att allting rinner av mig och jag sitter och gäspar. Men dagen för hjärtoperationen närmar sig och den är efterlängta. Det slår mig då och då hur himla fort det har gått på slutet. Hösten 2019 körde jag Ironman och dessutom rätt bra. Jag pressade i tid men dock inte i placering. Sen har jag fullkomligt tappat formen och det har eskalerat sista halvåret. En kille, som jag chattat med, mena att hjärtat kompenserar rätt hårt då man tränar och frågan är hur farligt det har varit. Min läkare tycker inte ens att jag skall springa nu utan bara cykla lite lätt när jag mår bra. Hursomhelst så verkligen längtar jag efter att pressa kroppen igen men framförallt att vara pigg. När Ullis kom hem så bestämde vi oss för att åka och köpa en elsökare och den vettigaste verkar vara en kombinerad regel -och elsökare. Vi bestämde oss för en från Claes Ohlson och styrde bilen upp mot Skärholmen. Eller styrde och styrde. Bilarna kör ju i princip själva nu och man behöver bara ha några fingrar på ratten, riktigt nice! Det låter läskigt men är faktiskt rätt bekvämt. Och den adaptiva farthållaren känner av vilken hastighet bilen framför har och anpassar farten efter den. Jag hittade iaf vad jag var ute efter och vi åkte direkt hemåt men tog en burgare på vägen.

Väl hemma så kunde jag inte hålla mig utan använder elsökaren och efter att ha stängt av strömmen så börjar jag försiktigt knacka ur ett rektangulärt hål från baksidan. Tanken är att jag skall klara av att nå vp-röret från andra hållet men risken är stor att det sitter för nära väggen. Mycket riktigt! Efter att kommit typ till andra sidan så hör jag hur väggdelar slår ned på golvet. Skit! Det blir ett stort hål så hade jag knackat ur försiktigt från bägge hållen så hade det nog blivit bra. Nu blir det mycket att spackla igen. Till slut så har jag iaf så rent och mycket plats att jag kan kapa röret och göra en snygg sväng som skall ut mot tvättstugan till. Jag hittar gammalt foglim som blir bra att få vp-rören på plats. Sen är det bara att börja fundera hur jag på smartaste sätt skall fylla igen hålet....

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 9 mars 23:00

Tisdag och det var en ovanligt trött morgon men snart hade jag kämpat mig upp och jag hade två lektioner på meet och sedan arbetslagsmöte. Efter det så kände jag att all ork rann ur mig men jag hade samtidigt sett att det fanns elsökare och ville ha en sådan. På jobbet så hade en kollega skämtat lite om att jag gillar el och så är det nog. Jag kan länge gå runt i elbutiker och kika så något är det som fascinerar och nu skulle jag dessutom ha en elsökare så jag kunde vara säker på var elen går då jag håller på och renoverar. Jag tänkte underlätta lite för elektrikern. När Ullis kom hem så åt vi lite snabbt och snart var vi iväg och det blev Claes Ohlson, där verkade det finnas bra och prisvärda modeller. När vi kommer fram så är det rätt bråttom och som vanligt så är det superlugnt, vi är på Kungens kurva. Jag väljer en modell och sedan går vi och betalar. Det är absolut ingen i kö så det går fort och sedan känner vi att det blev lite för lite mat och vi tar en liten burgare på vägen hem. Både Ullis och jag har läst om "Balkongfallet" och det kände båda att vi ville se. Det är ju helt sjukt och jag hade redan läst på rätt mycket. Men vi ville träna lite också så vi hoppar snabbt upp på cyklarna och jag väljer att köra väldigt lugnt och Ullis kör nog också rätt lugnt för hon är bara någon minut före mig då vi är klara. Det blir 17 km och jag tror jag höll på i 35 minuter. Dock med lite klungkörning. 

Sen duschar vi och gör oss iordning för teve och vi såg bägge programmen på en gång. Att hon överhuvudtaget överlevde är ju ett mirakel men det är ju tragiskt att förövaren är på fri fot. Där måste ju regeringen kunna sätta lite press på det andra landet, där han sitter och trycker. Eller trycker och trycker. Han levde som om inget hade hänt. Det är ju för jäkligt. 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se