Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - 21 december 2020 20:00

Måndag och jag försökte komma igång att jobba lite hemma men det var segt värre på morgonen. Men lite fick jag gjort iaf. När Ullis kom hem blev det förstås Julkalendern igen och sedan fick jag upp henne på cykeln igen. Och nu blev det samma bana som igår men istället åt andra hållet - Knickerbocker Reverse, hette den. Nu var det dock öppet i New York och massor av folk. Jag körde dock på en tempocykel så jag fick förstås ingen draghjälp men ibland är det bra att klyva luften själv förstås. Det blev lite drygt 20 km och knappa 400 höjdmeter. Det verkar för övrigt alltid vara en del backar men det är det ju utomhus också. 

Av Niclas Bernhardsson - 20 december 2020 23:00

Skön sovmorgon och Ullis jobbade inte över. Det har blivit en del jobb i och med det nya projektet på hennes jobb. Men nu var det slapparmorgon och givetvis var det Julkalendern som gällde. Det har blivit vår nya favorit och så fort vi kan så tittar vi på ett avsnitt och nu börjar det närma sig slutet. Undrar vad man skall titta på när det här är över? Efter att man hämtat sig över chocken att Ernst blev en hund så tog sig kalendern igen och han spelade ju hund med den äran. Sen kommer jag inte riktigt ihåg vad vi gjorde men mot kvällen blev det förstås lite cykling igen. Jag har ju varit rätt het på det så att Ullis istället börjar längta till att springa. Men mer och mer socker har gjort att löpningen blivit tuffare. Hursomhelst så tyckte vi att "Knickerbocker" verkade vettigt och av någon anledning så fick jag för mig att det hette Knickerboxer men det ser jag ju att det inte gör. Vi betade iaf av banan och det var inget mer med det. Folktomt som vanligt då det var en Meet-up och banan var inte öppen för "allmänheteten" idag. 

Av Niclas Bernhardsson - 19 december 2020 23:00

Lördag morgon och jag sov så in i bängen... ja, ordagrannt alltså. Det var verkligen en sovmorgon eller rättare sagt en slapp morgon. Jag tror jag vaknade tidigt som vanligt men det hände inte så mycket. En del plugg förstås för jag skulle ju opponera på en person och jag förstod inte riktigt syftet med att göra det muntligt. Det är väl bara att läsa innantill, tänkte jag. Det visade sig kanske inte vara det bästa... Hursomhelst så gick nästan hela dagen och inget blev gjort. Jo, lite på Enklaresport iofs. En kund ringde och undrade om hans skidor var klara och jag svarade strax och rusade ned och började jobba. Sen efter tjugo minuter skrev jag att de var klara och började dessutom med en annan kunds skidor. Lika bra att köra på, tänkte jag. Och de var sicklade förut så de gick snabbare. Sen kom kunden och han är övertrevlig och Ullis och jag skulle ju dessutom iväg till stan. Hmm, det slutade med att jag återigen fick säga att jag hade lite bråttom för kunden var verkligen pratglad. Det är förstås trevligt men nu hade tiden börjat runnit iväg. Hoppas han inte tyckte jag var otrevlig bara! :-0 Sen blev det en snabb sväng till stan och och jag försökte hitta lite till julklappsspelet men gick back på ett paket. Men Ullis blev klar och var nöjd. Sen hemma så bokade jag in en bana som var i London och eftersom London inte låg ute på Zwift idag så lär det bli väldigt tomt på folk. Och mycket riktigt! Det var väl kanske runt 100 stycken totalt och vi körde Greater London Loop. Medeltuff och Ullis drog på några gånger och fick visst värsta tröjan för det. Och jag tror hon var snabbast på en sprint också men det är förstås mindre folk. Jag försökte också ta i men gick bet. Ullis, the Greater one! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 18 december 2020 20:00

Fredag och således även skolavslutning. Det är alltid lite speciellt och nu var det första gången med lite större elever. Små barn är alltid gulliga men jag har lättare och blir mindre stressad av större barn så jag kände verkligen att det här terminsavslutet var bland de skönaste jag haft. Sen behöver man ju inte gradera men det är lite av att ha hittat hem-känslan. Vi avslutade med att ha lite stationer och jag ansvarade för en film-station som handlade om julens historia. Kanske inte den bästa filmen man sett och några hade sett den förut. Men den var absolut lite intressant men jag tror den var 20 år gammal så den var inte helt up to date... Men det var kul att ha alla sjuor och jag bjöd till och med på lite sång för två av klasserna. Tyvärr hade jag inte sjungit upp mig innan men det funkade bra ändå. 

Sen var det lunch och vi avslutade med fika och betygsutdelning i våra mentorsklasser. Där kom förresten den ena av sångerna då det blev en liten lucka då kollegan hämtade betygen. Eleverna var gulliga och klappade ordentligt i händerna och kanske, kanske lät det lite bra! :-) Sen fick de betygen och vi tackade för oss. Väldigt fina blommor fick vi också och lite god choklad. Tack för det! Efter det så var det väl bara lite mingel bland kollegorna och Ullis skulle springa lite utanför. Men det drog ut på tiden och Ullis jogg blev lite längre än tänkt men det gick bra det med. Dock lite trist när det regnade och var kallt. Sen plockade jag upp Ullis och vi åkte hem. Efter en dusch så blev det en snabbsväng till stan för att hämta ett paket vid ett utlämningsställe. Vi vågade inte chansa på att det skulle komma fram eller rättare sagt få det levererat OM någon annan var hemma. Dessutom hade vi beställt en fantastisk fotmassage och den ville man testa per omgående! :-) Jag hann dessutom plugga lite för nu var det ytterligare en uppgift som snart skulle vara inne. På något sätt så har jag liksom hankat mig fram trots medelmåttig ansträngning och det känns ju heller inte så bra. Men många järn i elden har jag och det är ju kul i sig. Sedan slogs vi om massagemaskinen! :-)

Av Niclas Bernhardsson - 17 december 2020 23:00

Torsdag och efter skolan så var det återigen dags att bege mig till Västerljung för den sista massagen. Jag valde ju att plocka ut friskvårdsbidraget i massage och det är välbehövligt för min kropp. Ullis hade ju tipsat om just Monica i Västerljung och fått för sig att hon var riktigt bra och jag var ju supernöjd efter min första gång. Jag fick dock inte ihop vad som hände med en hel timma, jag flöt bara bort och jag var visst mottaglig sade hon. Och jag kan nog bara hålla med, något skumt är det med mig iaf. Lite fundersam på hur det skulle bli nu. Jag kom dit ganska precis och som vanligt så kan jag inte flyta bort då jag ligger på mage och armarna hänger nedåt. Det gör för ont i axeln och det gjorde om möjligt ännu ondare den här gången fast jag försökte verkligen få till det nu. Så axeln störde hela tiden och det var först när jag lade mig på rygg som jag kunde sväva bort. Och det gjorde jag nog. När hon sade att hon hade tryckt hårt med armbågarna så förstod jag ingenting. Det måste jag ju ha känt men nädå. Jag bara försvinner och när det sedan är klart tog det några minuter innan jag kunde komma upp och sen åker jag på värsta nysattacken. Jag kan ju få nysattacker och brukar få det med jämna mellanrum på sommaren men inte på vintern. Jag nös i flera minuter och det var inte alldeles ovanligt i samband med massage, sade Monica. Och jag som dessutom brukar få det. Det kändes ju inte helt perfekt och jag använde nog upp hela hennes arsenal med papper... Men nu hade jag förbrukat hela friskvårdspengen och det på lyxig massage men det kan jag rekommendera och Monica är sjukt duktig och hon har full kropp på hur och var hon skall trycka. Och problemen i ryggen hade börjat försvinna helt och i skrivande stund är det nog helt borta. På vägen hem så får jag ett sms från Karolinska där de tröttnat på att "jag" inte svarat om en tjänst och jag ringer upp växeln då jag inte vet om det är ett fusk-sms från bedragare, så här i Corona-tider. Jag förklarar att jag fått ett sms och att de försökt ringa mig och jag har ju några samtal som jag inte kunnat ta. Det var till en Max och han hade blivit erbjuden jobb men att de nu skulle gå vidare eftersom han inte svarat och allting verkade ju stämma men jag tyckte det var synd om den här Max om de inte lyckats få tag på honom. Personen som skickat verkade jobba på just Karolinska och jag blir kopplad till henne men hennes telefonsvarare går på och jag förklarar läget och lämnar mitt nummer om hon vill få det förklarat mer. Väl hemma så blir det en lugn hemmakväll och träning är det inte tal om idag. 

Av Niclas Bernhardsson - 16 december 2020 23:00

Onsdag och kul men lite lugnare dag på skolan. Det är ju önskevecka och eleverna fick själva välja lite och det blev fortsatt mycket badminton men även lite lekar mellan några klasser. Väl hemma så hade jag skapat ett meetup med Ullis och efter maten så var det lite bråttom att göra sig klar. Som jag skrev igår så var det färre och färre lätta banor och det här blev visst i New York och det var ju egentligen inte öppet idag. Banorna i New York alltså. Men skapar man event så är det öppet för de som går med i det och så blev det idag. Jag fick till och med en stor gul markör som visade att jag var ledare för eventet. Ojdå! Så drog vi igång och Ullis flaggade för att hon var sliten men det är ju bara att ta det lugnt och vilka backar! Med 16% lutning gick det inte fort uppåt. Tur att det inte var på riktigt! :-) Efter knappa 90 minuter var vi i mål och det blev lite drygt 35 kilometer och dyngsura men nöjda! Frågan är om alla backar fått oss att gillar kuperade banor mer? Njae, tror inte det var. Men kul att klara av nya banor och det blir bara värre och värre banor kvar på vår "bucket-list"! :-0

Av Niclas Bernhardsson - 15 december 2020 23:00

Tisdag och det är förståeligt lite hektiskt på skolan så här inför jullovet. Men kul och det märks att det börjar närma sig ledigt på både elever och personal. Själv hade jag önskevecka och det innebar lite olika saker för olika klasser, förstås. Det var många roliga och bra lektioner och givetvis blev det lite badminton i några klasser, det är ofta en favoritsport och jag tackar inte nej till lite spel. Konstigt nog gick det riktigt fort till jag blev bra på det, efter långt uppehåll, och det känns som jag emellanåt håller en mycket högre klass än jag gjorde som ung. 

Efter lektionerna så bestämde arbetslaget vad vi skulle göra på avslutningsdagen och det gick förvånansvärt fort att bestämma sig och jag blev lite orolig då jag kom med de flesta idéerna. :-0 Det blev stationer med lite pyssel, rimstuga, dans och film. Själv snodde jag åt mig filmstationen då jag kände mig lite otillräcklig på de andra stationerna. Sen visade det sig att filmen jag skulle visa var rätt tung och det i sig kan ju bli jobbigt. Och många hade säkert sett den också. Julens hemligheter, del 2. Nåja, det fick visa sig. Sedan fort hem och jag skrev lite kort vad som skulle ske på löpträningen och sedan förberedde jag och Ullis oss på lite cykling istället. Ullis bör fortfarande inte maxa och jag ville göra henne sällskap. Det blev återigen en tuff bana för jag hade visst tagit alla lätta banor först... "Bara" 30 kilometer men med en jäkla massa höjdmeter. Som vanligt! 

Redigerat! Meetupen var imorgon, det här var Mountain route i Watopia. Men det var iaf som jag skrev. 30 kilometer och mycket backar. Runt 700 höjdmeter och mycket folk. Tufft och roligt pass!

Av Niclas Bernhardsson - 14 december 2020 23:00

Måndag och Ullis skulle ta en promenad men väninnor och jag tänkte passa på att träna lite. Men jag var lite sliten så det tog emot. Fast upp på cykeln kom jag och jag hittade även en bana jag inte kört förut. Den var dock kort men då brukar det innebära hårdare körning. Richmond och det var länge sedan för mig. Efter att klarat av rundan fortsatte jag lite till men sedan gick luften ur mig och jag slutade. Så kort men intensivt, det fick duga. 

Och som vanligt tittade vi på Julkalendern och den är ju bara bäst!

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se