Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 9 aug 23:00

Måndag och egentligen skulle jag börjat jobba idag, trodde jag. När jag kollat mer noggrant på papperna om introduktionsdagarna så ser jag att måndagen enbart gäller nyanställda och vi andra skulle komma först imorgon. Trevligt, tänkte jag. 

Ullis och jag började med en sväng till Kungens kurva och där blev det lite olika affärer och rätt som det var så hade vi köpt en riktigt bra kaffebryggare. Våran lilla bryggare förpassades till husvagnen och nu blev det en Moccamaster med några specialfunktioner som jag inte har koll på ännu. Den verkade bra i alla fall. Sen kollade vi nya kylskåp då vår verkar sjunga på sista versen. Vi hann även kolla in lite golfprylar och det verkar bli en dyr historia då Ullis är helt ny på det här och det lär bli en hel del nya inköp. Men det är det värt för hon verkar biten och det borde alla bli. Bara ni inte bokar upp alla tider. :-) Det blev dock inget inköp idag mer än en greenlagare. Efter det så blev det ett besök på Zetas trädgård och där var en gullig katt som påkallade mångas uppmärksamhet. Återigen blev det svårt att hitta något men vi fick lite idéer i alla fall. 

Väl hemma så började vi med arbetet att få till nya altanmattan och vi behövde ett break och åkte till Stensund för ett dopp. Där var det faktiskt jag som hade lättare att komma i men kanske påverkade en kopparorm Ullis. :-) Den slingrade så fint precis innan vi kom till bryggan. Typ precis bredvid. Jag hoppade i som Gud skapade mig och det var riktigt skönt. Dock kändes det att det hade varit lite svalare några dagar. 

Tillbaka hemma så gjorde vi klart mattan på altanen och med så många mattor så kändes det rätt skönt. 

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 8 aug 23:30

Söndag och idag var det lägenhetsvisningar för hela slanten. Ullis och jag var uppe rätt tidigt men när vi skulle åka iväg så höll jag på att glömma ett par skates, som jag skulle leverera till en kund. Det blev ett riktigt häftigt paket med Superjuice-hjul och värsta icon-ramen. Det borde egentligen ligga på runt 5000-6000 kronor men grejerna hade legat ett tag så han fick ett riktigt bra pris och borde bli riktigt nöjd. 

Vi hann gå på första visningen innan jag bokade en tid med kunden och när det var en kvart kvar till nästa visning dök han upp. Trevlig kille som hade kört skridskor på vintern så det blir kanon för honom. 

Efter den tredje visningen hann vi med att äta på Bastard burgers och där hade vi ätit förut. Det smakade kanon men jag fick lite ont i magen av en räkning som Tiim aviserade om. Den var rätt saftig och det är ofta man tycker man är the King of the World för att i nästa sekund tas ned på jorden. Nåja! Vi gick på den sista visningen och vilken balkong för att vara en etta! Den var typ fem, sex meter lång och läskig utsikt.

Felix verkade bli riktigt sugen på två av dem men jag tyckte nog att alla var rätt bra men det skall ju kännas rätt i magen. 

Väl hemma så spelade vi en film till kafferepet för jag tänkte även ha en utmaning som skall heta: "Vem kan slå Nicke?" Där balanserade jag två gånger varav den första blev lite introduktion och den andra försökte jag stå så länge jag kunde. Nu klantade jag mig men med tanke på att jag tränat rätt mycket så fick det vara bra nog. Det är ju kul om någon kan slå mig i något! ;-)

   

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 7 aug 23:15

Lördag och Ullis och jag tog oss en tur till Bauhaus för att köpa ny matta till altanen. Den var fyra meter bred och fick förstås vikas på mitten. Vi fick bra hjälp och snart rullade vi hemåt. Mattan fick ligga kvar i bilen för snart skulle vi få besök av småkidsen då Lina skulle ut idag. De kom och var riktigt tjuriga för det kan vara svårt att vara ifrån datorn. Men snart satt vi och spelade kort och jag lärde dem både poker och plump. Till slut tyckte de att det var så roligt så de ville knappt sluta spela. På kvällen skjutsade vi hem dem och på hemvägen stannade vi vid rangen och slog ut en hink. Tänk så det kan bli. För inte så länge sedan så var det så att det vred sig i magen på Ullis bara hon hörde ordet golf. Nu står hon och slår ut en hink på en lördagskväll! :-) 

En bra och kul dag!

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 6 aug 23:00

Fredag morgon och efter en god frukost var vi igång igen. Idag var det visst varmt och efter ett tag så åkte vi ut till golfbanan. Ullis skulle slå lite slag på rangen med Anette och Peter hade redan dragit iväg för att vara med på någon tävling. Själv skulle jag gå en runda med Emil. Han var visst inställd på kortbanan men jag ville gå den vanliga 9-hålsbanan. Tyvärr glömde jag kepsen och var nog lite i obalans från början. Efter en lite konstig start så var vi igång men idag fungerade inte slagen alls utan det var mos i huvudet och värre skulle det bli av hettan. På slutet så kändes det som hjärnan kokade och jag fick hålla handen över huvudet. Jag sköjde med vatten men sen fick jag springa in i skuggan. Dum som man är så ville man gå klart rundan. Samtidigt så var fotbollsfinalen i full gång och man var superintresserad av hur det gick. Väl hemma så blev det en iskall dusch och det var sjukt skönt. Sen full fokus på finalen och vad nesligt. Defensiven, som föranledde straffen, var under all kritik men också väldigt oturlig. Och sen straffdramat. Ingen skall ju straffas för den. Vi borde dock ha stängt matchen tidigare. 

Efter ett tag så tackade vi för en underbar vistelse och satte oss i bilen. 

Vi stannade och åt på vägen och det blev på Brödernas, strax norr om Stockholm. Helt okej. 

Väl hemma så var det skönt att träffa barnen och det blev en mysig hemmakväll - me like!

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 5 aug 23:00

Torsdag morgon och jag och Ullis startade med en lång morgonpromenad. På vägen hem så ser vi en hitta ut-kontroll och då startade vi den appen och letade lite efter en kontroll men den fanns banne mig inte. Eller så letade vi lite väl dåligt för det var väldigt bevuxet just där och jag hade inte den minsta lust att gå i det det höga gräset och till råga på allt så hade det regnat under natten. 

Väl tillbaka så hoppade vi in i duschen och eventuella fästingar sköljdes ned i avloppet.

Sen hade vi ett spännade besök och det blev lite djupa och lite annorlunda samtal. Intressant och man fick lite att fundera på.

Nu ville vi träna också också och varför inte vid det fina spåret vid Trebo. Sagt och gjort. Men vi packade även ned några klubbor och svingade lite vid rangen. Där kom några bekanta och det var trevligt att träffa dem. Sen bytte vi om och drog iväg på en runda. Lite segt i början men det brukar det ju vara för mig. Sen släppte det efterhand och när Ullis sade att vi sprungt typ sex kilometer blev jag förvånad. Det var överaskande men kul. Vi avslutade med lite god mat och sen blev det mycket skratt på kvällen. Typ som en fest och givetvis blev det plump igen men denna gången var det jag som gick vinnande ur striden men det var jämnt så det förslog. 

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 4 aug 23:00

Ondag och idag startade vi dagen med att åka till strandet då Peter ville prova att stå på SUP-brädan och Ullis skulle förstås passa på att simma. Peter hade ju själv köpt en våtdräkt så den packades också ned. 

Väl på stranden så blåste jag upp brädan och efter lite instruktioner så var Peter upp på brädan och det fanns ingen tillstymmelse till att han skulle ramla. Jag tipsade om hur han kunde stå för att få mer kraft. Efter någon kvart var han tillbaka och visst kände han av att man spände sig lite och konstigt vore det väl annars. Men riktigt grymt och snart var jag ute och åkte. Men vad sjutton, tänkte jag. Har det blivit mer vågor nu eller var han så bra? Det var nog det sistnämnda och han imponerade. Sen var det dags för Peter och Ullis att simma och Peter drog iväg med en jäkla fart och sen var det nästan stopp. Det var som han sprängde sig och jag gav lite tips om andningen men det finns helt klart potential och när han får till det så kommer det att gå riktigt fort och länge. För att bli bra så måste man göra det misslyckade försöken och det kan snarast ses som på-vägen-försök. Ullis och jag fortsatte ett tag till och vände vid en ö en bit ut. Tror det var Hedåsbadet, eller något liknande. Tyvärr var det en del alger just idag så man ville inte gå i från stranden utan det blev från bryggan. 

Sen var det golf och det blev jag, Peter och Ullis. Ullis ville testa att slå lite och idag blev det från vänster. Själv började jag riktigt bra och jag var nästan uppe på green på andra slaget och jag fick en bra start. Även andra hålet gick bra och på tredje hålet så klarade jag två poäng trots att jag var i vattnet. Precis när vi skulle slå ut på fjärde hålet så säger Peter att jag sjukt bra och då rasar jag och får stryka det hålet efter två utslag out of bounce. Så typiskt och jag tål visst inte beröm! :-) Men jag reser mig och får 20 poäng på nio hål och jag är riktigt nöjd. Så kul att köra med Ullis också!

Vi avslutade med roligt kortspel och Peter vann återigen Plumpen och blev kaxigare än vanligt. Nästan så mycket så jag var nästan på gång att påminna honom om golfen men jag hejdade mig i sista stund. Återigen en trevlig dag och vi hade bra och djupa samtal och imorgon skulle vi få lite besök. 

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 3 aug 19:30

Tisdag morgon och det var tur att jag fick en påminnelse att jag hade en tid till sjukgymnasten för det hade jag nog annars glömt bort. Så först var det en tur dit och det gjorde ondare än någonsin men jag tvingade mig att stå ut. Men nog sjutton ger det effekt! 

Sen drog vi en stund till Lina och jag hann med en biljardmatch mot Viktor men först fick jag väcka honom. :-) Tyvärr slutade matchen med att någon slog i åttan och jag kommer ärligt talat inte ihåg vem det var men det går ju att fråga.

Efter det var det lite kaffe innan jag kände att jag var tvungen att bege mig hemåt så jag kunde packa det sista innan avfärd då vi skulle åka till Sandviken. Ullis skulle springa hem från Trosa så det blev lite träning för henne. 

Snart var vi då iväg och Ullis passade på att gå en online-kurs inom golf då hon blivit lite sugen och det vore ju underbart att gå rundor med henne. Jag har sagt hur jäkla kul det är och kanske tycker hon också att golfbanor kan vara väldigt vackra. Vad vet jag. Det liksom bara suger i magen då man ser en snygg och välplanerad bana. Det var kul att höra kursen för de har ju gjort om en del teori de sista åren och gjort det lite smartare. Själva handikappsystemet är också annorlunda och jag hade väldigt dålig koll på var jag själv låg. Var det runt 26 till 30 kanske? Jag spelar ju knappt. För att vara fadder så skulle man i alla fall vara under 36 och det hade jag för mig att jag var. 

Till slut var vi uppe och det är alltid så trevligt att träffa Peter och Anette! Det blev lite provsvingar och jag tyckte Ullis kändes mer vänster än höger och det blev lite diskussion om det men Ullis fick förstås själv känna efter men det var visst 50-50. Sen blev det kortspel och det var en bra första kväll. 

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 2 aug 23:00

Måndag och på natten var det final för Kaddi Sagnia men jag orkade inte vara uppe och Stensils skulle visst vara vass i sprintkanot, eller hur man säger. Fast kroppen sade sov så det gjorde jag. På morgonen så kändes det som om kroppen gjort rätt val. 

Idag kom Rosie och Thomas på fika och sen åkte jag och Ullis till trädgårdshandeln och där kom tipset om att planera sina trädgård som man planerar sitt kök. Fast vi vill ju å andra sidan inte lägga all vår tid på trädgården. Men vi kom hem med en rosbuske, en rysk kornell och någon snabbväxande sak som skulle ersätta vår klena klematis. Rosbusken hette Mary Rose men det var nära att vi kom hem med en Astrid Lindgren bara för namnet. Hur har man hjärta att döpa en rosbuske till Astrid Lindgren? Det är ju värsta säljknepet. :-) Fast laxrosa och utblommade blommor drog ned köpimpulsen. 


Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se