Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 10 april 23:00

Lördag morgon och hur var det med min allergiska reaktion? Eller vad det nu var för någonting. Det var fortfarande lite småömt men helt klart bättre. Lite skumt men det känns som det var någon konstig effekt efter tandläkarbesöket. Ullis jobbade extra och jag drog direkt ned till källaren och började med att skära klinkersplattor. Jag hinner knappt starta förrän jag skär mig riktigt illa. När jag slår av en platta, med handen, så går den inte helt av utan biten som är kvar drar igenom lillfingret. Jag blir lite chockad och förstår att det blev djupt och håller ihop fingrarna och kollar om något barn är uppe. Bägge är visst uppe och jag springer på Tim först som försöker hitta något att hålla ihop det med. Vi har visst slarvat med att fylla på med plåster så snart springer han iväg till affären och kommer tillbaka med lite olika modeller och hjälper mig att få på ett. Det känns som det blev ett fint snitt och jag lyckas få det riktigt rent så jag bryr mig inte om att åka in med det utan hoppas att det skall läka fint ändå. 

Sen provar jag att jobba på lite ändå och det går hyfsat bra men jag letar fram en tjock överdragshandske som har lite skinnliknande framtill. Den är perfekt och ni som åker längdskidor har säkert koll på Lillsports variant. Nu känner jag mig lite säkrare för nu är det för smalt för att använda kakelskärarens press. 

Sen kommer Ullis hem och vi gör oss iordning för att skjutsa svärmor som skall till Gnesta för att få vaccin. Munskydd med och när vi skjutsar henne har vi förstås skydden på. Det känns lite konstigt att ha dem på då man man åker bil men så måste det förstås bli. Jag har full koll på vart vårdcentralen ligger och när vi släppt av henne så går jag och Ullis en kortare promenad. Jag börjar gå mot elljusspåret men inser att det blir för långt och vänder hemåt vid Björnstigen. Det känns lite nostalgiskt då jag arrangerade flera skoljoggar där. Sen tillbaka mot vårdcentralen och vi hinner gå förbi den och sen ringer hon och vi vänder tillbaka. Det blir knappt tre kilometer. Sen beställer vi en pizza till henne och tar det lite lugnt innan vi hämtar den. Efter att ha lämnat av både pizza och svärmor så bestämmer vi oss för att åka till Ikea och köpa lite saker. Fort iväg och när vi kommer fram så är vi hungriga och tänker att vi tar oss en bit på Ikea först. Det känns bättre med riktig mat. Men det ser ju igenstängt ut och det visar sig att de bara har Take away. Hmm, vi tar oss lite att äta och sätter oss utanför men det är ju inte så mycket till mat. Det var ju lite surt men klart förståeligt. Sen börjar det visst bli bråttom och vart finns allting? Vi har kollat ut lite saker men tiden börjar bli knapp. När vi kommer fram till tag själv-lagret så finns det ingen hylla kvar... Men då! Vi lämnar en liten krok och springer istället ned till lagret på nedervångingen där ett väggskåp skall finnas. Men det stämmer inte alls överens med vad vi tänkt och nu stänger de. Det blir lite av ett fiasko och vi åker hemåt tomhämta. 

Jag avslutar kvällen med att boka besiktningstid för motorcykeln. 

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 9 april 23:00

Så var det fredag och jag började med att sitta och fila på några låtar. Just nu håller jag på att uppdatera mitt låtbibliotek och tänker väl att jag gör ett nytt försök att få ut lite fler låtar. Sen är tanken att hitta någon bra samarbetspartner. Hursomhelst så gick det rätt bra och sen var det dags att börja röja lite i köket innan jag började att skära klinkersplattor. Jag hann med hela första raden och lite till. Så bara typ fyra meter kvar att skära... Det går fort att lägga golv när man inte behöver bry sig om kanterna. Nu, på slutet, så tar det lite mer tid. Men det gick rätt smidigt och jag behövde bara göra om två plattor då de sprack. 

När Ullis kom hem så behövde mitt manliga ego en boost och jag visade vad jag hade gjort och sen bestämde vi oss för att åka och köpa en lampa till badrummet i källaren. Själva badrummet är nu så gott som klart men vi saknar ju en lampa. Vi fastnade för en lampa på Bauhaus. Eller Ullis hittade egentligen en annan men det var tveksamt om den var för badrum men det borde ju i alla fall finnas en då. Dock blev man lite fundersam på recensionerna på lampan som jag hittade. De tyckte den var superfin men att lamporna gick hela tiden. Det skall vara tre stycken med G9-fattning och de kostar mellan 100-110 kronor styck. Och en recension menade att alla hade gått på tre veckor. Det fick ju en att fundera. Samtidigt så tyckte jag mig läsa att det följde med tre lampor och det brukar det inte göra. Nåja. När vi kommer fram så går vi och tittar på lamporna och det är egentligen bara en som det handlar om. Som är godkänd och som vi både gillar. Men det var ju det där med recensionerna. Vi tar en lapp och väntar men fungerar kösystemet? Det är frågan för vi hade typ åtta stycken före i kön men det var max en person som vi såg. Det tar en jäkla tid och jag kommer på att vi kan gå till kundtjänst istället. Där verkar det vara samma sak. När man klickar på maskinen så fick man att man också hade typ åtta före men var är dem då? Rätt som det var så blir vi framropade och deras system verkar inte fungera. Vi frågar helt sonika om hur man gör om man blir väldigt missnöjd över att lamporna går och de förklarar att de kommer att skicka ut en helt ny lampa då. Alltså själva modulen. Vi nöjer oss med svaret och går tillbaka och då ser vi att damen som har hand om lampor verkar tagit hand om den andra personen som kanske var före oss. Vi bestämmer oss för att prata om hon har hört något om missnöjda kunder på den modellen. Men sedan tänker vi att vi nog redan bestämt oss för att chansa. När vi börjar gå så stoppar hon oss och frågar vad vi ville. Vi säger som det är och hon säger att det är inget hon har hört men att vi nog borde köpa lampor också. Hmm, det trodde jag ingick men ingenting står om det så vi köper tre stycken och lampan blev helt plötsligt 20 % dyrare. Nåja, vi ville ha lampan och går och betalar. Vi passar på att kolla om vi hittar någon duschhylla men går bet. På vägen hem så stannar vi till och kollar på Rusta och köper en där. En modell som man hänger över kanten. Själv älskar jag att montera saker och hade hellre velat ha en modell där jag får jobba lite. Men det kanske kommer. :-)

In i bilen och det är så himla skönt att få ta av sig munskydden, det blir så jäkla varmt! :-0 Och har inte folk i allmänhet blivit sämre på att ta avstånd och bära munskydd? Det känns som det faktiskt. Nu när jag äntligen börjat fatta! Ha ha!

Väl hemma så tar det inte lång tid innan jag börjar att montera men att montera lampa själv är bökigt och den minsta vikt blir ju astung då man står ett tag. Så snart ropar jag i panik att Ullis skall komma ned. Skönt att få hjälp men även Ullis ropar snart och givetvis strular det lite då vi skall få i själva lampan i hållaren. Men snart är den uppe och vi tänder lampan och... vilket jäkla ljus! :-0 Det är supersnyggt men nog lite väl starkt. Det blir till att skaffa en dimmer, helt klart. Riktigt coolt ljus. Just ja! Det var förresten tre lampor med i paketet så det får ses som en bonus. 

Efter det så skall jag och Ullis bort till Tanjis, som fyller år, men vi passar på att gå en promenad först och hon och dottern skall även äta innan. Så vi börjar gå och vilken jäkla storm! Det blåser ju som sjutton och när vi passerar vattentornet så ser vi att skyddsplasten där uppe, de håller visst på att att renovera, nästan har blåst bort helt. Bara hoppas det inte åkt med någon byggställning och att något blåst ned. På andra sidan finns dessutom hus men vinden verkar ligga på åt rätt håll, sas. 

Jag känner mig lite småseg och det är skönt att vara framme. Givetvis glömde jag att ta med mig laktostabletterna men känner att jag nog borde kunna chansa på en bulle i alla fall. Ullis och jag tar kaffe och det är... starkt! :-) Jag tar någon oreo-kaka och sen en bulle. Hennis ligger i soffan och håller på med körkortsteorifrågor och frågar oss ibland men det är inte alltid man är säker. Det är ju ändå mellan 33-35 år sedan jag själv pluggade och frågorna har definitivt ändrat sig. Hon fick i alla fall godkänt. Sen så tycker jag att det blir lite jobbigt och jag går och sätter mig i soffan och spelar lite spel. Jag messar Tim och kollar om han börjar med maten och då skulle de gå och handla. Det är ju the Masked Singer, ikväll. Jag känner att det börjar sticka och klia i ansiktet och jag blir lite rädd. När jag är ute i hallen så frågar Ullis och Tanjis oroligt hur det är. Det är visst så illa så det syns. Ullis känner på min kind och jag är visst brännhet. Vi blir oroliga att det är laktosen och Ullis frågar om hon skall springa före men det behövs inte, säger jag. Då är laktosen det enda jag tänker på men det kan också vara en allergisk reaktion. Det borde inte vara mot katt för det har jag ju själv haft i så många år. Jag funderar också på om det är kaffet för det var jäkligt starkt och jag tog två koppar. Väl hemma så slänger jag i mig en tablett och sjunker ned i stolen. Värmen har visst försvunnit i alla fall men det kliar och det känns som det är bedövat. Jag blev ju bedövad i kinden i början på veckan men det borde väl inte komma någon reaktion så här långt efter. Det känns som det är under kontroll och vi äter gott och tittar på the Masked Singer. Det känns alltmer som det är Anders Bagge som är "sjöbjörnen" men vem är "jokern"? När det börjar komma upp mycket om Äss och kortlek så tycker Felix att det nog kan vara Ace Wilder och ju mer som kom fram ju mer tydde på det. Men vilken chock! :-0 Lotta Schelin var klart otippat och ledtrådarna var, så här i efterhand, fortfarande svåra. 

Sen var Ullis trött och jag tyckte också det var en bra idé att knyta sig. På natten så vaknade jag och kom på att det kanske var dumt att inte ringa om min konstiga reaktion. De har för sjutton varit inne i hjärtat på mig och det finns alltid en risk för komplikationer. Jag masserar runt kinden och tycker mig känna en förbättring men är ändå lite orolig och har svårt att somna. Sen somnar jag visst till slut och sover länge... 

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 8 april 23:30

Torsdag och det var relativt segt idag och det tog rätt lång tid innan jag var igång. Sen började jag att prima golvet, där jag skall lägga de sista klinkersbitarna. Efter det så blev det en hel del jobb på Enklaresport och jag fick dessutom en betalningspåminnelse och den betalade jag så klart direkt. När jag försökte kolla upp den så hittade jag ingen faktura men jag vet att jag beställt därifrån och hittade heller ingen inbetalning. Så lite betalningar och bokföring. När det började närma sig middag så var jag nog klar för att börja lägga golvet men det skulle säkert innebära att jag inte kom igång med maten i tid. Så det fick vara och det var nog bra det för det ringde en man som behövde hjälp och till slut så hade potatisen blivit överkokt. Men det blev gott ändå. Ullis och jag äter och sen vill hon gå en promenad med Tanjis och jag skall passa på att lägga golvet. Hon hjälper mig att blanda och assisterar den första stunden. Jag lyckas direkt att pressa ned plattorna för hårt så det pressas upp fix mellan några plattor och Ullis får hämta bomullspinnar och peta bort. Jag fortsätter att lägga och det går relativt bra. Tyvärr har jag tagit lite för lite fix så jag kan inte lägga ut allt som jag hade tänkt. Men det är inte  hela världen då jag ändå har kanterna kvar. Då det tar lite tid att kapa så kan jag då ta det samtidigt. Jag gör lite rent och går sedan upp och sätter mig och tittar på teve, det blir en film om haven med David Attenborough. Det är fantastiskt bara det att han fortsätter göra film. Och vilka filmer! Men också skrämmande att se hur livet förändras fort. Och det produceras ju väldigt mycket syre i havet, vad händer när de processerna slås ut i tillräckligt stor mängd... 

När Ullis kommer hem så blir det lite mys framför teven och vi tittar på Efterlyst, det var iofs inte så mysigt. Vi fastnar sedan i på "I huvudet på en gärningsman" och det är ju tragiskt när det blir som det blev för den killen. Det var faktiskt ett nyttigt program och det är mycket vi inte vet av det som händer bakom kulisserna. Jag hann även spela Primetime men det gick inte superbra idag och jag rök runt fråga sju eller åtta. Sen visade det sig att det var golfquiz vid 20.45 och jag passade på även då. Jag gillar ju golf men det är å andra sidan inte samma sak som att kunna allt om golf. I alla fall inte vem som vann vilken tävling och så. 

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 7 april 23:00

Onsdag och Ullis skulle komma hem tidigare då hon skulle kolla ögonen. Hon opererade ju dem för ett tag sedan och nu ville man göra en efterkontroll. Samtidigt hade vi planerat att överraska Ullis storasyster, Lossan, som fyller 50 år. Med tanke på Corona så ville vi förstås endast överräcka en present men samtidigt är det ju kul med själva överraskningsmomentet. När Ullis är på väg hem så ringer hon och är alldeles skakig. Hon satt i bilen och var på väg hem då hon ser en man som ligger ned på trottoaren och en kvinna och en man är bredvid. Hon bestämmer sig för att stanna, förstås, och kollar till dem. Snart nog så kommer en bekant som jobbar inom ambulansen och Ullis ser det som säkert att åka. Men hon blir klart tagen. Hoppas det gick bra! Själv har jag jobbat lite i källaren och försökt att bestämma hur jag skall lägga det sista på golvet. Jag råkade ju få det lite snett och över en upphöjning skulle man kunna "fuska" tillbaka det lite men frågan är om det kommer att synas. Jag bestämmer mig för att fortsätta köra på samma sätt. Det är ju inte supersnett och tittar man inte efter det så ser man det inte. Men det fick bli senare. Vi kommer i alla fall iväg och själv har jag pysslat med lite frakter och sitter i bilen med både fraktlappar och produkter men det saknas en kartong. Så jag fick chansla lite med måtten och hoppas att jag kan lösa emballaget senare. Vi stannar till på Rusta och hittar kartonger och sen åker vi vidare till Västberga. Där kommer jag i fel fil och får ta en jäkla omväg. Jag tror att det bara skall bli en liten bit men snart har vi irrat runt i tio minuter. Ut ur bilen och öppnar skuffen. Då blåser två papper ut från bilen och upp i luften. Jag lyckas få tag på det ena men det andra får en jäkla fart och drar tio meter rakt upp i luften och sedan vidare iväg ut över en hög byggnad. Jag springer runt men pappret är spårlöst borta. :-0 Det var som i en film. Som tur är så har jag det andra papret och man kan alltid skriva ut nya dokument. 

Sen vidare upp till själva stan och vi parkerar på det vanliga stället och tar på oss munskydden och går ut. Vi är lite hungriga och väljer att äta på Thelins. De hade visst även dagens lunch och det blir rödspätta för oss båda. Gott! När Ullis går till ögonläkaren så går jag in på ÖoB och det är samma visa som förra gången då jag skall betala i den automatiska utcheckningen, det ringer! Jag väljer att klicka bort det och att jag skall ringa upp senare. Tummen upp, kom som svar och jag går ut. Rejält blåsigt och jag väntar med att ringa upp. Precis när jag är tillbaka vid bilen så ringer Ullis. Hon var redan klar och på väg tillbaka till bilen. Jag säger att jag möter upp henne och passar på att ringa upp personen som var ute efter skates. Det är dock inte så roligt att sälja just nu då det inte finns något att få tag på. Han bestämmer sig för ett par och jag tror att det är hyfsat kort lev.tid på dem. 

Efter att ha plockat upp Ullis så åker vi då till Lossans jobb och får efter ett tag fatt på Lossan sambo G. 

Snart är vi på plats och Ullis knackar på fönstret och Lossan verkar bli överraskad och det blir lyckat! :-) Snart är Göris också framme och vi går och fikar. Kanske inte det bästa fiket men det var trevligt att träffas och vi åker sedan hemåt. Nu vill mormor Sivan ha något på Rusta och vi passar på att köpa det i Kungens kurva. 

Väl hemma så tar vi en promenad och passar på att lämna sakerna och går sedan vidare. Klockan åtta så är det Primetime och när det är tio sekunder kvar så dör min mobil.... Suck! Och Astrid Lindgren-tema. Jag hade iofs inte glasögonen med mig så jag kunde knappt se vad det var för alternativ. Men Ullis spelade men vi åkte på en fråga om Emil och vilket djur han hade köpt på en auktion. Lite tråkigt när det var så roligt tema och jag har lärt mig att uppskatta Astrid då jag studerat svenska för undervisning i åk. 4-6. 

Vi avslutade kvällen med lite te och mackor framför 16 weeks of Hell. 

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 6 april 23:00

Tisdag och jag skulle upp tidigt då jag hade en tandläkartid. 06.30 Fy bubban! Jag låg och drog mig ett tag på morgonen och hann få i mig en kopp kaffe. Sen var det dags och nu började det bli bråttom. Så typiskt mig men nu fick jag ju inte springa så jag fick väl komma någon minut försent. Men det verkar som de ändå var tvungna att förbereda lite för jag fick sitta och vänta i några minuter. Sen kom jag då in och snart var de igång och det blev mycket bedövning och för en som är spruträdd så är det helt klart lite ångest. Jag känner att jag ligger och spänner mig och det rejält! Det är knappt så ryggen ligger i... Sen hem och jag väntar någon timme innan jag tar lite mer kaffe och det verkar gå bra. Det är en hel del jobb på Enklaresport och jag försöker ta hand om det. Sen äter jag och jag känner att bedövningen så sakta går ur. Efter det så spacklar jag lite mer i källaren och fortsätter att röja lite. Nu börjar det likna något. Efter det så tar jag det lite lugnt och tittar klart på en film som jag haft igång ganska länge men liksom aldrig blir klar. Det är Pokémon och kanske vill jag se klart filmen på grund av att Pokémon var en rätt stor del av ungarnas liv, då de var små. När Ullis kommer hem så tar vi en kaffe och sen gör hon iordning sig för att springa och jag fortsätter i källaren men betalar även några räkningar. När Ullis kommer hem så är det först mat och sen går vi en promenad. Jag kände väl att jag hade peakat lite och nu börjat bli lite seg. Men vi kom ut och det går rätt fort innan jag känner att suget kommer tillbaka. Kanske vill jag för mycket för jag känner att jag trycker på och jag letar väl efter bevis på positiva signaler. Ullis reagerar att det går rätt fort och någon gång busar jag och ökar farten rejält. Jag ser hur hon sneglar på mig, liksom  undrar vad som händer. På slutet så känner jag att jag börjar bli lite flåsig och det känns som om jag är lite tröttare än igår. Dock har vi även gått lite längre och även lite fortare. Så det kanske inte är så konstigt. Det blir 5,8 km idag och vi snittar 9.46 minuter per kilometer. Vi hann även spela Primetime, på vägen. Det är så kul att Ullis också, återigen, har fastnat för det. 

Sen fick Ullis prova nya duschen och jag kollade om det läckte någonstans men nu verkar det tätt. Hon verkade nöjd också. Nu saknas det bara lite hängare. 

På kvällen så tittade vi på lite teve och vi tittade på dokumentären om Soran Ismail. Jag hade redan sett första avsnittet men eftersom Ullis inte hade sett det så såg vi på det första och sedan det andra, som också är det sista, avsnittet. Man häpnas ju! Någonstans så har allting varit lite märkligt. Han har ju aldrig varit top of the line men han har verkat så sympatisk så man har velat höja honom på piedestal. Så kommer det här.... Man känner sig lurad och oavsett frågan om brott eller inte så är han ju allt annat än sympatisk. Hur kunde man bli så lurad? Nä, en riktig gris och frågorna blev bara fler och tyvärr nästintill obesvarade. Han får förstås leva sitt liv som han vill men jag gissar att supporterskaran kommer att bli annorlunda framöver. Sen avslutade jag kvällen med att titta på lite Champions league och det var lite blandat spel. 

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 5 april 23:00

Måndag och Ullis jobbade men jag kunde ligga och dra mig men inte sjutton låg jag kvar länge. Jag vaknade halv sju och sen låg jag och smågrät till Americas got talent. Det är alltid så kul när grymma personer hyllas av juryn och ibland är det ju så vackert så det är inte klokt. Sen blev det lite fart på mig i alla fall. Jag gick ned i källaren och började förbereda mig inför sista golvläggningen. Dock så var det två springor som jag tvekade på om jag skulle fylla igen och med vad? Jag hade ju lite billig betong hemma men det var lite omständigt för så lite och skulle jag spackla så skulle jag säkert behöva fylla på då det lär sjunka in. När Tim kom upp så ville jag ha en second opinion men han gick på det som kändes lättast för mig och jag höll med. Så snart låg jag på golvet och spacklade. Dock lite trixigare än jag hade trott men snart var jag klar. I övrigt så röjde jag för fullt i källaren för jag är en mästare på att stöka till. 

När Ullis kom hem så ville hon gå en promenad och nu började jag bli lite trött. Jag hade ju ändå varit uppe länge och donat. Men absolut! Det skulle nog bli skönt. Det hade ju varit värsta vädret, under dagen, men nu var det lugnare. Jag reagerade på att det gick ovanligt lätt och jag tryckte på lite i backen och kroppen svarade bra. Hmm... Är det någon förbättring? Jag kände av mitt vänstra knä igen och min vänstra axel och arm strular som vanligt men i övrigt så var det iaf en bra start på promenaden. Först vill jag bara gå kortaste vägen för jag tror inte att jag skall orka gå någon längre bit men det går hela tiden bättre och bättre. På slutet så pratar vi om att det kanske hänt något och farten ökas hela tiden och i backen upp mot OKQ8 så går jag på hårt och reagerar på att jag inte alls blir så flåsig. :-0 Vi snittar 9.53 per kilometer och det blev drygt 5 km. Det finns absolut en chans att operationen ändå har fungerat. Ibland så är det ju så och gudarna skall veta att jag läst på om ventrikulära extraslag och ablation. Nu håller vi tummarna och nu kanske jag även orkar hålla en bättre kost. Tyvärr så går ju trötthet och sämre kosthållning hand i hand. När det egentligen borde vara tvärtom. Vi avslutade promenaden genom att gå till Hemköp och köpte lite mat. Sen hem och fixade den och vi avslutade kvällen med att titta på Udda veckor. Kanske inte det bästa man sett men nu har vi köpt en månad på Discovery + så vi kör väl på. Sen gick vi emellan med Primetime men jag rök på typ åttonde frågan. Efter att ha sett klart på två avsnitt av Udda veckor så började jag att se på Flash och där fastnade jag två avsnitt också innan det var dags att knyta sig. Bra dag! Hoppet lever! :-)

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 4 april 21:00

Söndag och Ullis och jag röjde lite på tomten och närde en förhoppning om att det skulle vara öppet på soptippen. Men chansen var liten så vi packade inte in så mycket utan mest sådant man även kunde slänga på återvinningen i byn. Det var mycket riktigt stängt så vi åkte in på en vanlig återvinning istället och det gick bra det med. 

Sedan röjde jag lite till och Ullis skulle gå en prommis med Puff. Jag började sedan med duschkabinen igen och först blåste jag torrt med en varmluftspistol och sedan började jag att foga. Förhoppningsvis blir det tätt nu. Rätt som det var så messar Ullis och undrar om jag kan sätta på kaffet och absolut. Vi fikar lite och det blir några bullar för mycket. Det är svårt att bryta dåliga vanor och apropå dåliga vanor så blev det hämtmat igen. Sist blev jag lite magsjuk av räkorna men jag gav det en ny chans och nu gick det bättre. Men både Ullis och Felix tyckte att maten inte var lika god längre så det kanske blir ett uppehåll nu. Men så var det då Hammarby mot Djurgården. Jag som egentligen inte gillar att hålla på lag gör ett litet undantag för just Bajen. Hela släkten är ju förtjust i Hammarby och eftersom man alltid spelar "Just idag är jag stark" innan start på Kalmar Ironman så betyder det en del. Och vilken match! Bajen började helt okej men Djurgården är som en maskin och tar över och när då Bajen gör ett mål så känns det lite turligt men sen. Djurgården tar över rejält och de är som maskiner och Hammarby är tröttkörda men på något konstigt vis så håller de undan och är nu i final i Svenska Cupen. Kanske inte helt välförtjänt men det handlar om att vinna matcher. 

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 3 april 23:00

Lördag morgon och på natten så hade jag försökt att googla fram hur många gånger jag sprungit runt Sillen. Flaken trodde visst inte att jag sprungit så många gånger men fyra gånger fick jag iaf fram. Ullis och jag kom upp rätt tidigt men idag var det återhämtningsdag för Ullis, då hon sprang långt igår, och vi skulle passa på att besöka glassbaren i Björnlunda. Fastän jag jobbade på skolan där i ett år så springer man aldrig på någon elev. Inte heller idag. Dock såg jag en elev som jag haft på fritids men han låg och solade på ett tak. Ullis såg honom direkt och tyckte det såg lite festligt ut. Huruvida man fick sola just där är en annan fråga och kanske fick jag svaret då han tittade upp och såg mig. Då gick han rätt snabbt ned. Kanske kände han igen mig från skolan. Hursomhelst så var det inget högt hustak utan ett tak på en mindre byggnad intill glassbaren. Glassen smakade som vanligt super och idag blev det jordgubb, stracciatella och kardemumma och det gjorde mig inte bessviken. Stracciatellan är nog min favorit och jag har t.o.m googlat hur man uttalar det. Vi satt först i solen men sen började vi att frysa och åt resten i bilen. Därefter så åkte vi hemåt men på vägen så hoppade vi in på Hemköp för att köpa någon påskpresent till barnen. Det är sjukt mycket folk så man får verkligen planera. Jag ser flera elever och sen ser jag en större elev som nu säkert måste gå i åttan. Vi hälsar på varandra och det är först hemma jag kommer på vad hon heter. Hon är supertrevlig och lillesyrran retade alltid henne för att hon inte fick ha kvar mig. Sen ser jag tre mindre tjejer som jag också haft och den ena verkar känna igen mig men kanske inte helt och blir lite blyg. Samma sak där med namnen. De elever man inte längre har tappar man namnen på lätt och det är lite surt. Så jag går och funderar på namnen i flera timmar och sedan kom jag på det. Apropå att komma ihåg namn så såg jag något med Henrik Fexeus och knep för att komma ihåg namn. När man hörde ett namn så skulle man förknippa namnet med något som var lätt att komma ihåg för dig själv. Så det är smart att stanna upp i några sekunder och låta det gå några sekunder och komma på något i samband med namnet. Till slut går det visst så fort så det märks inte. Det du kan förknippa med kan vara precis vad som helst men förslagsvis bör det vara något som hänger ihop med namnet. Jag skall försöka tänka på det för det skulle underlätta mycket då man har många samt nya elever. 

Vi hittar iaf lite och beger oss sedan hemåt. Ullis fixar lite med sin löparryggsäck och jag och Tim tittar på Zlatan. Det är typ en måste-match för att inte tappa chansen till ligasegern. Men vad händer! Milan ligger under och Theo Hernandez har visst gjort en usel hemåtpass. Men sedan får Adrien sitt andra gula och Milan får en bra stund på sig att jaga ikapp och gå förbi. Men bättre defensiv än Samdoria är svår att hitta och det är så att Milan ser dåliga ut. Riktigt irriterande att Milan inte kan vinna men de får med sig ett poäng iaf och det är väl egentligen inte helt kört men i princip. Sedan går jag ned i källaren och fixar lite. Jag är lite småsur att jag inte får duschkbabinen att bli helt tät. De är sjukt grymma på att göra bra fina kabiner men lite dåliga på att göra bra instruktioner. Fast i ärlighetens namn så var en list även dåligt monterad så det läcker säkert bara på grund av den. Men det går nog att foga men jag vill absolut inte foga i fönstret utåt, det kommer garanterat att syna för mycket. Hursomhelst så gick mycket av tiden åt att fundera på hur jag skulle gå vidare och jag hade även lite andra projekt som inte var klara. Och så måste jag röja lite för jag är en mästare på att stöka till det. Mot kvällen var det Primetime och Let´s Dance och jag slöttittar lite på något skämtprogram och fastnar sedan framför Godzilla, av alla filmer. Ullis går och lägger sig och jag känner att jag bara måste se slutet. Det är ju lite too-much men ändå. 


https://sv.howtopronounce.com/italian/stracciatella

https://henrikfexeus.se/

https://www.svt.se/sport/fotboll/zlatan-25

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se