Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 3 sept 23:00

Fredag och det känns skönt då jag stressat en hel del, den här veckan. Jag får ett mail som visar att tiotusen kronor måste in på skattekontot och det känns lite surt då jag dragit ned på Enklaresport och det ordentligt. Men jag planerar för det och det känns rätt bra. Jag måste dra ned på saker då jag jobbar heltid och att kränga saker tillhöra inte prio ett, numera. Jag drar ut på tiden på sista lektionen och jag får ett lite motsägelsefullt svar, om kursen. Jag visar ledningen men de kan inte heller tyda det. Tanken var att visa om det fanns möjlighet att missa någon lektion men svaret var som sagt var svårt att tyda. Det verkar som jag ändå kan vara med om jag gör det så bra jag kan.

Väl hemma så känner jag hur all stress skall brytas ned och det är fortsatt så att jag inte närmelsevis klarar motstånd på samma sätt som förut. Jag känner mig låg och jag går och lägger mig några timmar. 

Efteråt mår jag mycket bättre och det känns som livet kommer åter. Ullis tycker dock också att det är jobbigt att jag kan bli så låg och det är förstås tråkigt. För mig så är jag rätt avtrubbad, då jag mår dåligt, och kommer liksom inte ihåg allt. Det är som jag är en annan person och när jag mår bra igen så kommer jag knappt ihåg när jag mådde dåligt. Men Ullis kommer förstås ihåg det och det blir lite konstigt då vi har olika bilder av det. Eller olika starka bilder. 

Det var hursomhelst välbehövligt med vila och det var en skön kväll och vi tittade sen på över Atlanten. 

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 2 sept 23:00

Felix hade fått fel på sin bil och behövde låna våran så jag gick upp tidigt och plockade fram min cykel. Jag var lite orolig för att den skulle ha slut på luft, i framgaffeln. Ja, ni läste rätt. Framgaffeln behöver luft och det är väl det sämsta med cykeln. Så snart är jag ute och jag slås av att det är lite kallt men orkar inte gå in och leta efter några handskar. Jag går bort mot OKQ8 för jag tror inte jag får på något annat munstycke än det de har. Lite krångligt är det och hur mycket luft skall i? Det slutar med att jag får trycka på den knapp som visar att man har punktering och det bara smäller till så är det knallhårt. Oops! Jag får göra samma sak med andra och förstås släppa ut lite efteråt. Det är ju inte så mycket luft som skall i. 

Iväg och vad kallt det är. jag får gnugga händerna lite. 

Väl framme så märker jag att jag har mycket tid på mig och jag hinner återigen kolla in schemabrytande aktiviteter och det är foto på morgonen och dessutom med min klass. Men då! Det borde jag kommit ihåg men de kläder jag har på mig får funka. För första gången så känner jag mig liten då jag får en lång kille precis bredvid mig. Jäklars! ;-)

Jag skämtar förstås för det är inget som jag bekymrar mig över och jag är också precis medellång. 

Sen är det lektioner och under sista lektionen så kommer det ett brandlarm och eftersom min klass är ute så ställer vi förstås upp. Hade vi varit i idrottssalen så hade vi nog inte ens hört larmet. Jag visste att det skulle komma en brandövning. Vi är snabbt på plats och jag rapporterar. Dock så kom vi från andra hållet och jag ställde därför upp min klass på andra sidan och det var en bra övning och vi fick se hur det fungerade om det hade varit på riktigt. På slutet så inser jag att vi inte kommer att hinna köra alla övningar och jag får styra om lite. 

Jag instruerar att de skall ta in allt men väl på plats så märker jag att det fattas ett klot och jag får ta det senare för nu måste jag rusa till en annan klass. De skall fotas under min lektion och jag är bara med och håller ordning. 

Efter det så går jag bort mot idrottsplanen, för att hämta klotet. Jag ser att några mindre barn är där borta och leker med det men de stöter kulan, som den ju heter, och jag tycker bara det är roligt och vill inte skrämma dem. Vi pratar lite och jag får visa hur man gör. De blir så imponerade och jag skrattar för mig själv att jag får passa på mig att suga åt mig av det då jag förut istället blivit nedslagen över att börjat få stryk av eleverna. Jag förklarar hur de skall göra men efter fem minuter måste jag röra mig. Nu kommer nog deras lärare få höra att kulan minsann skall ligga en bit ut över fingrarna. ;-) Det sade "den idrottsläraren!" :-D Till kollegans försvar så kanske hen ville vara försiktig med de yngra eleverna. 

Sen kommer ett sms och det står att jag är antagen som reserv till en viktig kurs. Jag har hela tiden sagt att det heter VKU men det är UVK-kurs och står för Utbildningens villkor och samhälleliga funktion. Det är riktigt roligt och måste tacka ja direkt då kursen redan är igång. Det gör jag förstås och nu är det dags att hoppa upp på cykeln. 

Det tar emot och jag tror först att jag kommer att få medvind men icke sa Nicke. Det var en synvilla och jag fick istället kraftig sidvind och inte det minsta i ryggen. Så ingen extra skjuts.

Rätt trött och mör är jag framme men jag är glad för kursen och kopplar direkt upp mig. Där verkar det istället vara så att man måste vara med på föreläsningar och det på tider som jag jobbar på. Hmm, det verkar skita sig direkt... 

Jag mailar och frågar om det verkligen är så. Nu är det bara att hoppas på bra svar.

Ullis och jag avslutar med att se på kändisarna som seglar över Atlanten, riktigt kul. Eller... ganska kul, skall man nog skriva. Det är ju lite amerikaniserat med många cliff hangers. Sådant är jag lite allergiskt mot eller vill vara i alla fall. Människan är ju som den är och man dras lätt med. 

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 1 sept 23:00

På onsdag är det simning och jag hoppas ni dyker upp, sade jag till eleverna. Kanske får jag balansera upp min humor lite grand.... Även den är under ytan.

Det var dock stressigt värre på morgonen för att hinna med allting. Jag ville få klart allting till min vikarie och sprang som en furie med koner och måttband samt låste upp grinden. Sen fick jag springa mot bussen för att pricka av eleverna och sen mot bilen för att åka ikapp bussen. Pust! Väl på plats så var det kul att se hur duktiga alla var! Wow! 

Väl tillbaka på skolan så var det först personalfoto och jag kände mig varm och svettig efter att ha stått i den fuktiga och varma simhallen och sen möte på det. 

Väl hemma så var det god mat och sen iväg till core-träning, med Carina. Jag var trött och seg och den här gången var det verkligen så. Nu var det segt på riktigt och det släppte in. Många övningar kunde jag inte göra, pga min axel, så jag fick improvisera lite. Men kul att vara igång och nu fick jag svart på vitt att jag måste få ordning på axeln. 

Kvällen avslutades med att jag gjorde iordning september månads träningsprogram, för löparklubben. 

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 31 aug 23:00

Tisdag och Ullis och jag fick ställa in träningen då vi hittat ett kombinerat kyl-och frysskåp, i Länna. Var ligger det, tänkte man. Men gatan lurade mig och jag fick ändå för mig att det var någonstans i Kungens kurva. Ullis bokade släp i alla fall. 

På mailen fick jag en påminnelse om en faktura och det sög. Den trodde jag var betald men uppenbarligen inte. Tim var dock hemma och han verkade ha tid att kolla över Enklaresport lite. 

På skolan så var det fortsatt mycket jobb med att springa med kulor och måttband men det är roligt att visa och se hur eleverna idrottar. 

Efter jobbet så var det direkt mot Ullis jobb för att hämta släpet och vad ser man. Ett däck som är i princip tomt på luft. Bara att hoppas att det inte är pyspunktering. Det går att åka med och jag fyller i luft direkt och hoppas att det fungerar. Jag hämtar Ullis och snart är vi på väg och Siri får jobba lite med instruktionerna. Fortfarande så har jag inte direkt kollat vart vi skall åka och jag tror fortsatt på Kungens kurva men ju närmare vi kommer ju mer förstår jag att det inte riktigt är där. Vilket tiden visar också. 

Väl på plats, och det var en bra bit mot Huddinge, så ser vi skåpet och det var ju inte i det skick vi hoppats, och trott på. En buckla på sidan, stod det, och enligt instruktionerna skulle det inte vara på fronten och då vi ändå skulle ha det i ett skåp så gjorde det ingenting. Sen hittade vi flera fel och det är ju för jäkligt då det var på Elgiganten och det skulle bara vara ett återskick på grund av att kunden sett en buckla. Nu var det någon felaktig färgnyans, på ett ställe och skrapad färg. Trots bra rabatt från säljaren så ville vi inte ha skåpet och vi fick åka den långa vägen hem och det var surt. Däremot så lyckades jag peppa Ullis att anmäla sig till Kalmar Ironman så nu blir det Ironman som support för mig och det blir spännande! :-) Så vi får se resan som något bra ändå och vi försökte även peppa Ullis kompis att också anmäla sig och när vi kom hem så visade det sig att även hon anmält sig så det blir roligt. Så nu blir det männen som får supporta! :-)

På kvällen så spelade Tim och jag Primetime och på sista frågan, som vi inte kunde så fick Tim rätt och jag fel. Kul spel men lite vanebildande och pengarna, man vinner, är ju inte av det stora slaget. Tim kunde dock "håva in" hela sju kronor. 

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 30 aug 23:00

Måndag morgon och jag var tidigt på jobbet då jag var lite osäker på vad som skulle hända i veckan. Det var många schemabrytande aktiviteter och jag ville vara säker på att jag inte gjorde något fel. Det stressade mig lite och jag försökte planera in allting. Så mycket var det dock inte men eftersom jag har mina VES så påverkar det mig extra mycket. 

Hursomhelst så var det roligt på idrotten och man fick prova på friidrottsgrenar och det tar emot en del men jag börjar få stryk av eleverna. Det borde förstås vara så, då man blir äldre, men det har gått lite för fort. Det är dessutom både i fart och styrka. Så nu har jag gett mig den då att försöka ändra på det igen, jag älskar ju att tävla och i princip i allt. Sen är det ju bra om man själv kan visa hur man skall göra och dessutom väldigt bra. Det suger dock att man börjar bli slagen... Ha ha!

Efter jobbet åkte vi ned till Trosa järnaffär och kollade in koll och tyvärr verkade extrapriset, på ett golv vi kollat på, vara borta. Det stod dock att det fortfarande var superpris men tio kronor billigare per kvadratmeter tycker inte jag är super. Det visade sig dock att det nog är för tjockt så vi kan inte lägga golvet i alla fall...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 29 aug 23:00

En månad kvar tills du fyller, sade Ullis. Och det har hon ju rätt i. Tiden går fort och nu är det verkligen nära och 50 är väl något extra, eller vad tycker ni? Själv så vet jag inte riktigt. Tiden är bara som den är. Relativt sett så går ju tiden olika fort beroende på vad man gör och hur intensivt. Och även olika fort på olika platser men det är ju så liten skillnad så det är försumbart. Ingenting kan dock ändra på det faktum att det snart är dags men fokus ligger nu endast på att få ordning på kroppen. Aldrig har det varit viktigare och igår kände jag att det liksom kröp i hela kroppen. Jag behöver träna och det nu. Vi bestämde oss för att Ullis skulle peppa mig ikväll men först skulle hon själv springa och efter frukosten gjorde hon sig iordning. Hon sprang mot Trosa och jag passade på att jobba lite. 

När jag kom till Trosa så joggade hon lite på stället och jag var visst lite sen. Golvet, som vi tittat på, hade visst ökat i pris och jag såg att tjockleken var tveksam också. Det fick vi titta på senare. Vi tackade för oss och åkte hem. 

Ullis fixade en god lunch och sen gjort Tim middagen. Det var riktigt gott. På kvällen så var det dags för min träning och Ullis peppade men när jag skulle igång så märkte jag att iPaden var helt urladdad och konstigt vore det väl annars. Jag slängde på den och sen gick jag upp och tittade på Bajen ett tag. När jag kom ned så stod den fortfarande på en procent men jag chansade och det blev Tick-Tock-banan, den jag brukar ta och jag reserverar mig lite för stavningen på den. Det började rätt lugnt men sedan blev det högre och högre fart. Det slutade med att jag snittade runt 32 km/h och det var lite gele i benen på slutet. Skönt att få röra på sig. 

Ullis och jag avslutade med en film och den var superseg i början men den tog sig. Den heter Easy A och handlar om hur rykten kan ta fart och sprida sig. 

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 28 aug 23:00

Lördags och jag försökte tvinga mig upp och jag kände en krypande oro i kroppen, jag hade inte tränat på länge! Det gnager i hela kroppen och idag skulle man väl få till lite träning, tänkte jag. Men det var full fokus på huset nu för nu hade vi plockat ut både diskmaskinen, som för några dagar sedan gav upp, och kylskåpet står i källaren. Snacka om kaos i huset! :-) Snart var vi i Kungens kurva och vi kollade in olika kombinationer av kyl/frys men det var visst lättare på nätet. Sen kikade vi vad vi hade klickat hem för diskmaskin och den såg helt okej ut. Men visst hajade man till när säljaren tipsade en familj om en ännu värre maskin... Hmm... Fast den här hade wifi och gjejer och kostade närmare tio tusen så den borde räcka till. 

Jag gick in och köpte nya läsglasögon och sen blev det en plugg till avloppet, då vi plockat bort diskmaskinen för det gick nu inte att diska då skummet letade sig upp i röret. Alltså det gamla hålet för diskmaskinsavloppet, eller vad det heter. 

Ingen träning idag heller men Tim tipsade återigen om en film och den här var ännu konstigare och handlade om insekter som blivit gigantiska efter att människorna skjutit kärnvapen på en asteroid och sen föll det ned en massa radioktivt som muterade insekterna men inte däggdjuren. Den var helt okej men inte lika bra som igår. Ullis tyckte ungefär exakt tvärtom och det får anses som jämlikt. :-)

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 27 aug 23:00

Fredag och jag kände att jag tränat fastän jag inte gjort det. Det har varit en del tuffa övningar för eleverna och jag har förstås visat dem och det verkar tagit även på mig. Så det är inte så konstigt att några av dem kommit och klagat på träningsvärk. Själv så är jag extra känslig just nu och det känns allmänt lite jobbigt att kroppen inte fungerar. 

Efter jobbet, och jag avslutade med roliga "flaggan", så var det bara att stänga ned och larma. 

Väl hemma så hjälptes vi åt att göra plats för en ny kyl/frys och bar ned den gamla till källaren. Den får stå där tills vi fått in en ny men det är helt klart mer besvärligt än väntat. Speciellt då den måste vara extra smal och egentligen skall den också vara integrerad men vi satsar på extra ventilation istället. Det har ju fungerat hittills. 

Vi avslutade kvällen med att se en film som Tim tipsat om. Viggo Mortensen var med och det lockade. Den var helt okej men Ullis gillade den inte lika mycket som jag gjorde. 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se