Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 16 aug 22:45

Så var det dags att träffa eleverna men med lite lugnare start och med fokus på hälsa. 

Det var trevligt och snart var vi igång med lite uppgifter för dem och det blev en kortare dag då de slutade strax efter lunch. 

Efter lite möten så var det då dags att bege sig hemåt och nu drog Ullis och jag till Nyköping då hon skulle ta sin andra spruta. Vi passade på att äta lite på Chopchop och kollade om det fanns något litet partytält för vårt kafferep.

På kvällen så bröt jag faktiskt ihop, det kändes som jag bara rasade och all energi bara försvann. Det blev som det blev innan den första ablationen och jag gick i snigelfart och hela kroppen värkte. Riktigt avtrubbad. Det var läskigt och jag behöver verkligen en uppföljning och den är planerad till den 21:a september. Sjukt jobbigt var det i alla fall. Det blev klart bättre mot natten men absolut inte helt bra. 

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 15 aug 23:00

Söndag och sista dagen innan det var dags att möta eleverna. Jag kände en viss oro att jag inte kände att jag hade superkoll på allting. Men med stöd av kollegor och en hel del erfarenhet så brukar det gå bra. Det är ju faktiskt min styrka. Att jag kan improvisera och hålla igång folk utan några direkta förberedelser. Jag kommer aldrig glömma mitt första jobb som klasslärare. Jag hade visst missat när någon visade mig var de olika böckerna fanns så jag freebasade de första dagarna och på den andra eller tredje dagen kommer det fram en elev som säger att det är så kul att ha mig för att jag lär dem så mycket. Ja, men inte så mycket längre, tänkte jag. Sen gick jag till rektorn och undrade var böckerna fanns. Efter en mycket kort stund kom det ett par irriterade kollegor och kanske hade de redan visat mig böckerna... :-) 

Hursomhelst så var det fullt fokus på lägenhetsvisning idag och det var som vanligt Felix som ville kolla på en lägenhet på Söder. Det var en mysig lägenhet som var bra planerad och även Felix gillade den. Så nu håller vi tummarna att det kan gå vägen den här gången. Vi passade på att stanna vid Ikea och det blev även en tur i shoppingcentret. Lite jobbigt att gå runt på Ikea för det kändes som pandemin var över. Jag är visserligen fullvaccinerad men för den skull så vill man gärna ha lite avstånd. Sen behövde vi äta och hittade Bastard burgers inne på Skärholmen centrum. Samma sak där med mycket folk som inte tog riktig hänsyns. Men där vi åt var det lugnare. Det blev veggoburgare för oss alla tre. 

Väl hemma så blev det en sittning med revisorn och det drog ut på tiden så Ullis och jag fick skippa kvällsbadet. Lite trist men när revisorn har tid så får man försöka omprioritera. 

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 14 aug 23:30

Som vanligt skriver jag alltför många dagar efter och det är något jag måste skärpa till mig om. 

Vi började dagen med att åka till Stensund för Ullis och Annelie skulle simma lite och jag tänkte köra lite SUP. Jag har för övrigt funderat över verbet då man gör något med en SUP, vad heter det i de olika formerna? Eller rättare sagt, hur skriver man det? Jag skall suppa? jag suppar? jag har suppat? Vad tycker ni? Att skriva med versaler känns helt fel. 

Hursomhelst så var de snart i vattnet och jag var lite seg och trött och tog tid på mig. Rätt som det var så inser jag att min SUP inte ens är uppblåst och jag börjar kämpa med den. Jag kör runt ön och på bortre sidan är det riktigt tufft med vågorna men jag skall banne mig stå upp hela tiden. Det blir endast ett varv men det är för att det var så jobbigt att hålla balansen så lite drygt 800 meter blev det. 

Mer kaffe och jag åt min frukost och bara njöt. Sen, när de kommit och är klara, så inser jag att jag inte ens har badat och tar mig ett dopp. Klart kyligare än tidigare men det funkar helt okej. 

Väl hemma så säljer vi Ullis rosa cykel och det verkar vara många som var intresserade så när det kom ett lite prutförsök var det inget problem att säga nej. Dock så var det en ung kille som älskade rosa så det kändes bra att sälja till dem. 

Vi fixade lite på tomten och det blir både kul och lite läskigt att ha öppet hus kommande helg. Tänken har slagit mig att det kanske inte kommer någon, typ. Eller kanske åt andra hållet. Kakorna tar slut och det är nog älsklingen största mardröm. Nä, nu tar jag i men jag vet att det inte skulle kännas bra men man kan ju inte baka hur mycket som helst. 

Efter det så åkte vi till Björnlunda för lite glass och det smakade som vanligt himmelskt. Lång kö men vi fick en bra plats ändå. Efter glassen blev det faktiskt kaffe i Björnlunda kyrka. Vi tände två ljus också. Mysigt!

På vägen hem så stannade vi till vid Sund Nergården och det var riktigt fint. Hotell och lite annat som glamping i annorlunda gemytlig lantmiljö. 

Väl hemma så ville Tim slå några bollar och så fick det bli. Jag instruerade lite kort och sen slog jag, Tim och Ullis ut en stor hink. På oss alla tre så gick det rätt fort. Tim blev lite biten och tog grönt kort på nätet, på kvällen sen. Av Niclas Bernhardsson - Fredag 13 aug 23:15

Fredag och efter inledande möten så tänkte jag bygga klart en bollvagn men det fanns helt enkelt inte tid till det. Sen var arbetsdagen slut och en tuff vecka var över. Nu tänkte jag ta helg! Ullis kom och hämtade upp mig men vi hade även lunchat på Åda igen. Mycket trevligt. 

Sen, till middagen, ville Ullis ge mig en tidig present och anledningen var att jag gått och tittat på just den prylen och hon ville inte att jag skulle gå och köpa den innan. Men det här var väldigt genomtänkt och så fint! :-) En egen golfhandduk!

På kvällen ville hon plocka lite blommor på Hillsta och det var trevligt. Vi hade lite kul åt en katt som verkade busa med några insekter. Jag hann kika lite på golfen från Wyndow också. Helt galet bra spel! Kanske stavar jag Wyndow fel men det är i alla fall en riktig topptävling och jag tror det är i Miami. Tyvärr verkar det vara dåligt väder från och till och rätt som det var kom ett ljud som förkunnade att man så snabbt som möjligt skulle markera sin boll och söka skydd. 

   Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 12 aug 23:00

Torsdag och nu var det verkligen slutspurt inför helgens kafferep. På skolan hade jag både teori och praktiska lektioner. Det var kul och jag känner mig riktigt taggad. 

Väl hemma så klippte jag gräset och helt plötsligt smäller det till och jag skrapar upp hela huvudet, då jag går in i några tjocka trädgrenar. Jag blir yrslig och får stanna upp ett tag. Lite blodvite men det verkar inte rinna så snart är jag igång igen. Ullis undrar vad som hänt för hon såg att det hände något. Men det kunde varit värre. Sen fixade jag ut en ny utmning och det var golfchippar. På fjärde försöket så blev jag nöjd och jag får hela sju golfbollar att vara kvar i hinken och det borde bli svårslaget. 

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 12 aug 23:00

Mycket möten i skolan och jag och min idrottskollega avslutade med att bygga ihop några bollvagnar. Det blev lite knepigt då vi hade fel verktyg men det löste sig till slut. Och en vagn var riktigt klurig för det saknades beskrivning och qr-koden fungerade inte alls. Men efter lite sökning på försäljarens sida så började vi att få ett hum om hur det skulle se ut. Men den vagnen fick vänta och snart var Ullis där och hämtade upp mig. 

På kvällen så blev det ett dopp vid Stensund och jag slängde åter alla kläderna, det är lite extra skönt och det bästa är kanske att slippa blöta kläder. 

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 11 aug 23:00

Ondag och som vanligt skjutsade Ullis mig till jobbet och det var lyxigt med en egen chaufför. 

Vi bestämde oss för att vi skulle äta lunch på Åda och igår käkade jag pizza med en ny kollega. 

Ullis hämtade mig och vi åt riktigt gott och hann slå några slag på övningsbanan, trevligt. Sen tillbaka till jobbet och köra de sista timmarna. 

På kvällen så fick jag äntligen klart med Safiren-kortet för jag hade på något konstigt sätt försvunnit i systmet och ni kan ju tänka er mig som är av typen "Rätt skall vara rätt!" :-) Men det löste sig bra och snart satt vi i lokalen och vi var igång. Min vänstra axel strulade förstås men jag kunde nästan göra alla övningar men sidoplankan och att föra armen framåt var omöjligt. Det gick dock att modifiera så det blev görbart ändå. Bra pass och nu får man se om man får någon träningsvärk. 


Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 10 aug 23:00

Tisdag och det var dags att bege sig till jobbet igen efter en härlig semester! 

Jag kollar mobilen på morgonen och ser att jag har ett årsminne. Det var visst på pricken ett år sedan jag började på Tomtaklintskolan och kalendermässigt så ligger man alltså rätt i tiden men alla säger att det är så tidigt. Kanske föll det sig så med veckorna bara. 

Hursomhelst så blev det en mastig start och man blir ju så trött av all information. Den är förstås viktig men helt klart är det jobbigt att själv vara den som skall ta in information och man får förståelse för eleverna. Jag hade fått klart för mig att det skulle vara en hel del nya kollegor men om jag inte minns helt fel så var det hela nio nya kollegor och Ullis sade för någon dag sedan att jag verkar fått väldigt bra nya kollegor då jag öst positiva saker om dem. Det verkar för övrigt vara ytterligare en ny på ingång då en gammal kollega tyvärr byter skola. Men grattis förstås om det var något hon ville. 

Väl hemma så försöker jag komma igång för nu väntade löpträning och Ullis och jag gör oss klara och vi tänker köra med nybörjargruppen. Nu försöker jag hålla mig mer lugn och det var smart för jag kommer igång allt bättre och det blir ett bra och uppskattat pass. Till huvudpasset kommer det ganska många och jag är med på uppjoggen och kör lite löpskolning med innebandygänget. Sen lämnar vi dem efter lite snack med innebandycoachen. 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se