Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - 21 december 2021 23:00

Tisdag och jag var lite stressad över själva dagen för jag hade inte fått klart med filmen, jag skulle visa. Inloggningarna strulade så till slut gick jag in på ena sonens Viaplay-konto och köpte filmen för 100 kronor. Han undrade förstås varför han fick en swisch men det förklarade jag senare. när jag skulle ta på mig kostymen så inser jag att det inte går och jag är nog större än någonsin och det suger. Samtidigt har jag ändå tränat och hållt igen men hjärtmedicinen dämpar hela omsättningen. 
Tyvärr trycker jag fel på datorn så det låser sig och det tar ett tag men sedan fungerar allt och dagen rullar på bra. Eleverna vill dock mest hem och vem kan klandra dem.

Efter jobbet så började jag bli nervös för morgondagens operation och på vägen hem så kommer jag på att jag glömt att köpa descutan men Ullis påninner om att vi ändå skall ned till löparträninge.

Sagt och gjort. Vi äter lite först och sen åker vi med och passar på att lämna två par skidor. Ingen nybörjare där och det var faktiskt skönt för det var alldeles för kallt.

Hem igen och nu började jag må dåligt av sockret under dagen och jag tvingade upp mig på cykeln och det blev en halvtimme, skönt!

Lite dusch på det eller mycket kanske man skall säga då det var descutandusch. 
Sen fastnade vi framför teven och jag passade på att äta då jag inte får göra det imorgon innan operationen. Det är min vänstra axel som jag fått frozen shoulder i.

Av Niclas Bernhardsson - 20 december 2021 23:15

Måndag och det var lite lättare på idrotten. Jag körde först en "min-bana" där man som lag skulle hålla i ett långt snöre och försöka ta sig fram utan att ha ned en massa hinder. Sen fick de köra fritt. På min teorilektion så körde vi "Pling-Plong" och väl hemma så blev det återigen lite cykling. Nu blev det lite lugnare då jag nog fortfarande var lite sliten från gårdagen. 

Lite jobb med Enklaresport också då jag tömmer lagret. Sen förberedde jag mig inför morgondagen då vi skall titta på film. Bara hoppas de gillar den. 

Av Niclas Bernhardsson - 19 december 2021 23:00

Söndag och nu började kroppen skrika efter träning och snart satt jag och Ullis på cyklarna och vi valde en bana som Ullis inte hade cyklat men var den inte lite väl tuff? Hmm, det var väl bara att börja men Ullis drog iväg som ett skott och jag hade visst råkat trycka in något pass på klockan som gjorde att watten låg på runt 140 och hur jag än gjorde så ändrades inte det. Nåja, det var väl bara att ligga och ta det lite lugnare men var det så mycket lugnare egentligen. Det känns som om medicinen bromsar mig och det är speciellt jobbigt initialt. Efter ett tag så har jag lättare att ta ut mig. När det gått en halvtimme så släpper själva "watt-bromsen" och jag kan ligga och pumpa som jag ville men hur jag än tar i så kommer jag inte närmare Ullis. Hon är som en maskin och det är imponerande att se. Det är två riktigt stigningar och på den andra stigningen så verkar Ullis ta i ännu mer och när jag kommer, efter ett tag, så har jag ingen chans. 

Sen gick vi till Tomas och Rosie, då Tomas fyllde år. Vi hade som vanligt köpt lite olika öl då han gärna provar olika sorter. Efter cyklingen så var jag dock superhungrig och jag tror att jag rensade fatet. Men är man smart så lägger man bullpapprena på Ullis fat men det knepet funkade bara de första gångerna... 

Efter så hann vi besöka svärmor också och nu hade jag fått nog av fika så det blev nog bara en kaffe. 

På kvällen så hann jag vinna på Primetime och fastän det endast var 3,50 kronor i vinst så livar det upp. Att jag förlorade 120 kronor på Zlatan behöver vi inte nämna. Jag spelar ju å andra sidan inte så ofta så det kan man ta. :-)

Av Niclas Bernhardsson - 18 december 2021 23:00

Lördag och rätt tidigt så såg jag något om att förlänga golfmedlemskapet och jag slog till direkt. Kul! Ullis ville dock vänta och hon är ju inte lika sugen på att golfa som jag är. Sen drog vi till Nyköping och då vi ändå var där så kollade vi om Ullis lillesyrror ville träffas och snart hade vi bestämt träff och det blev på Nyköpings bro. Först hann vi dock besöka lite affärer och vi köpte lite julklappar. 

På Nyköpings bro var det full fart och vi hann både äta mat och ta kaffe efteråt på Espresso House. Trevligt!

Vi skjutsade hem Millan och Kornet då Carro skulle iväg på julbord och hemma blev det "Så mycket bättre" på teve med familjen. 

Av Niclas Bernhardsson - 18 december 2021 09:30

Det har varit rätt lugnt från bokfronten men för någon vecka sedan läste jag ut boken Lycka, skriven av doktorn Nisse Simonsson. Han skriver avslappnat men även självkritiskt om hur läkarna själva kväver hoppet för många patienterna genom att berätta hur långt man har kvar att leva och lite andra saker. Han tar även upp hur viktigt det är att äta rätt, få sömn och ha ett bra och socialt umgänge samt förstås att röra sig. Enligt honom så är det tre huvudingredienseR som krävs för ett bra och friskt liv och det är alltså sömn, aktivitet och socialt liv med vänskap och kärlek. 
Mer rörelse på recept menar han och jag kan inget annat än hålla med. Kroppen mår bättre av rörelse än medicin.

Av Niclas Bernhardsson - 17 december 2021 23:00

Fredag och jag cyklade återigen till skolan men vi planerade att Ullis skulle hämta mig. På skolan så avslutade  jag lite avslappnat och det blev både Tomtesmyg och lite Pling-Plong. 

Sen så lät jag sista klassen vara kvar och spela lite volleyboll och jag hann vara med lite grann innan Ullis hämtade mig. Som vanligt tar det mer tid att stänga ned än man tror. Idag var jag nog lite inställd på en fika men en arbetskollega till Ullis skulle lämna skidor så vi köpte hem lite fika ifall han skulle ta med sig hela familjen. Det blev dock bara han själv och lite prat och läser han det här så blir han säkert lite sur över utebliven fika och med facit i hand så borde han varit med och fördelat på kalorierna och det överjävliga sockret som tär på min kropp! :-) 

Sen blev det lite hämtmat och teve, det funkar alltid. 

Av Niclas Bernhardsson - 16 december 2021 23:00

Torsdag och fullt upp på idrotten och jag var själv med ibland vilket gjorde mig både trött och uppmärksam på mitt kroppsliga förfall. Jisses vad fort det gått utför men jag tvingar mig ändå att röra på mig. 
På en teoriuppgift så körde vi istället en rolig tävling då klassen låg så långt framme på en uppgift och det var verkligen ett härligt engagemang och jag hade fullt sjå att hålla ordning på själva spelet. 
Jag cyklade för övrigt till jobbet och det gick bättre än väntat.

Ullis och jag möttes upp och käkade lite mat på La Piazza och hem så slängde vi in cykeln i bilen och åkte hem. 
Sen slappade vi och tittade på teve, skönt!

Av Niclas Bernhardsson - 15 december 2021 23:00

Onsdag och lite mer lekfullt på lektionerna. När kollegan skulle avsluta sin lektion så kände jag och kollegan L att vi kunde gå ut och hjälpa till att städa då hon fått både plocka fram och plocka bort en hel del. När vi kommer ut så ser vi att allt är borta och att klassen där spelade volleyboll. Så L och jag hoppade in och snart var det fullt, och allvarligt, spel! :-) Sjukt bra spel och man var orolig att man skulle förstöra för laget. Hade jag varit det minsta ödmjuk så hade jag inte nämnt att jag vann över L:s lag... :-D Men han chockade med sina fina servar. 

Jag avslutade med att planera med kollegan inför nästa termin och snart var det övertid och jag skyndade mig ut men givetvis glömmer jag både jackan och bilnyckeln i gympasalen och jag fick gå tillbaka. 

Väl hemma så är jag trött så när Ullis drog iväg och sprang så passade jag på att skriva träningsprogram och blogga lite. 

När Ullis kom hem så tittade vi på teve och bara myste. 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se