Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 8 mars 23:00

Det var en riktig seg morgon och jag låg och drog mig till lunch i sängen. Så irriterande när man vill gå upp men det händer liksom ingenting. Jag tror att klockan blev runt 13 när det blev fart på mig men när det väl blev fart så hände det mycket. Nu tog jag tag i Enklaresport, jag fixade med renoveringen och åkte ned och letade stora hålborrar men de var svindyra. Och det skiljde även en hel del i pris vilket irriterade mig. Sen behöver jag ingen värstingborr bara för ett enstaka hål. Hem igen och jag hann springa på affären och köpte lite mer potatis och snart var Ullis hemma. Hon hade blivit glad över min hyllning av henne, det är ju internationella kvinnodagen. :-) Vi fixade lite att äta och sedan fortsatte jag lite i källaren. Ullis tog en promenad och jag tvingade upp mig på cykeln för nu började min ork att ta slut. Jag hade väl tänkt att ta det lite lugnt och det gjorde jag. Initialt iaf... Snart låg jag med i relativt snabba klungor och jobbade först hårt för att hänga med men snart var det jag som var uppe och tog dragjobbet och det blev 17,6 km på 30 minuter blankt. Dvs över 35 km/h och det får ju anses vara lite snabbt. Det vet jag att det är för mig på Zwift. Utomhus har jag det lite lättare med min snabbare cykel men då brukar jag å andra sidan inte ligga i klungor. Här fick jag bra hjälp. 

Kvällen avslutades med att hela familjen såg på SOG. 

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 7 mars 23:00

Söndag och Vasaloppet på teve. Bara elitfältet men skall man bara se på det så funkar det också. Det blir förstås inte samma folkfest men skall man se på teve så är det framförallt eliten man vill se. Och det blev lite konstig åkning med så snabba förhållanden. Med värsta vinden i ryggen så var det upplagt för banrekord men kan det räknas då man kör en kortare bana? Och varför inte starta där man brukar? Nåja, det fanns säkert bra skäl till det. Tyvärr blev det lite små skate-skär här och där då det gick så fort. Sen ringer det på dörren och det är en elektriker som jag ville skulle komma och kolla på ett jobb. Två andra ställen verkade glömt bort mig så jag kontaktade en elektriker i klubben istället och vi kom överens om att hans jobb skulle ta det. Det gick smidigt och efter några minuter så drog han vidare på sitt långpass. Riktigt schysst och jag gav honom några tips samtidigt. Vi tittar klart på Vasaloppet och det var riktigt spännande men med facit i hand så skulle förstås huvudklungan jagat ikapp utbrytarna men det är så mycket med teamkörning och taktik. På damsidan så stod Björgen för en spännande insats men Korsgren imponerade stort och drog det längsta strået. 

Sen var det 5-milen och viss förhoppning fanns på Bjurman och han låg länge kvar och hade chansen men lite för dåliga skidor gjorde att han brände sitt krut lite för tidigt och vad säger man om guldstriden? Hmm, blev värsta antiklimaxen! Det blev många fel på ett och samma ställe. Bolsjunov ville förstås stänga men med Kläbos högre fart så blev det ju inte Fair play och varför i hela friden gå ut i ett ytterspår då man ligger först? Det är ju enbart för att stänga och visst har Bolsjunov fördel att välja spår men ändå... Kläbo borde haft lite mer is i magen men det är lätt att vara efterklok. Nä, det var surt och jag tycker att man borde stävja det här med lite sunt förnuft och Fair play. Kommer man först in på ett upplopp och har en tätt i ryggen så borde man inte få välja ett ytterspår och speciellt inte för att stänga. Bolsjunov borde givetvis ha gått tillbaka mot mitten då han känner Kläbos närvaro. Race incidient säger jag. 

Kvällen avslutades med en skön promenad och familjemys igen. 

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 6 mars 23:00

Lördag och det var som vanligt mycket sport på teve men Ullis och jag cyklade även lite. 

Det blev prick 30 minuter och jag kom 17 km på Tick-tock-banan. Hyfsat bra kört och jag är fortsatt inne på bra dagar. Men orken håller fortfarande bara för en halvtimme men visst kan jag pressa mig lite men jag varken vill eller vågar det. 

På kvällen blev det Mello för hela slanten och det var Andra chansen. Jag missade en duell men prickade alltså in de tre andra.

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 5 mars 23:00

Styrka och dans stod på schemat i skolan och det var kul att snacka med eleverna. Jag var ärlig och berättade för eleverna att jag skall göra ett ingrepp i hjärtat och att de skall få vikarie i några dagar. Men jag tonade ned risken och utvecklade att det är ett mindre ingrepp så att de inte skall bli oroliga. Mycket av mina tankar går till operationen för nu verkligen längtar jag och hoppas få tillbaka en massa energi. Det känns som om jag har kvar lite tider att slå och lopp att köra. Jag får mycket bra energi av både Ullis och folk från klubben. Att återigen igen få träna ordentligt med Ullis triggar mig verkligen. Nu känner jag att jag istället drar ned henne. :-0 

Hursomhelst så var det skönt att komma hem och ta helg. Vi har alltid bra helger med mycket familjehäng och så även idag. Nice!

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 4 mars 23:00

Torsdag och det var en lektion på plats och en på meet. På plats så ville jag säkerhetsställa att eleverna börjar jobba hårt igen så det blev coronasäker men hård träning i stationer. Nu roterade man efter en viss tid men jag skall framöver även kolla så man kan vara kvar på sin station för att det skall bli ännu säkrare. Hursomhelst så var det bra prestationer och jag kände mig nöjd. Efter det fick de börja att träna på en dans igen. Se hemåt och jag hämtade Ullis och vi drog direkt till Nyköping då vi skulle lämna in bilen. Men innan det så kopplade jag upp mig på meet och hade en lektion. Som tur var så var det lugnt i tv-hörnan. Tjejerna skall köra stafett och det är ju världens chans på guld. Men jag får förstås fokusera på eleverna men hinner kika lite emellanåt. Det verkar som Sundling är hyfsat med men hon rycker inte som jag hade trott. Sen är jag fullt inne på meet men jag förstår ändå att det är något som strular för Kalla. Hmm, det här går ju inte riktigt som någon hade trott. När jag är klar med lektionen så tittar jag vidare på teven och det är ju en katastrof. Jisses! Och vallateamet som verkade ha sådan koll. Efter skidorna så går jag och Ullis en liten promenad och väntar sedan in att bilen skall bli klar. Efter att ha betalat så kollar vi om det är lugnt på några affärer och det är så stressande att vara på tårna hela tiden men det känns som om folk ser att man är Coronarädd och anpassar sig. Vi kollar i alla fall in lite mattor till nya badrummet i källaren men hittar inte riktigt någon. Ullis hittar dock lite attiraljer som gör så att det skall bli mysigt. 

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 3 mars 22:19

Onsdag och i två dagar har vi varit lite rädda för Corona då det börjat öka i kommunen. Själv åkte Tim på lite förkylning och det gjorde att både han och Felix var tvungna att göra Corona-test. Samtidigt var det ett utbrott på Ullis jobb så hon var också hemma och gjorde test. Det gjorde att jag själv var tvungen att jobba på distans och fastän vi var rätt säkra på att Tim åkt på en vanlig förkylning så blev man ju lite rädd. Men idag kom svaren på barnens tester och Ullis fick även åka och göra ett test och samtliga var negativa, skönt! Lite orolig var man men man kan ju aldrig veta. Så imorgon åker jag till skolan igen för åtminstone en lektion på plats. 

Hemmavid så har vi gått promenader och det har varit skönt. Jag har haft två bra dagar i följd och snart väntar hjärtingreppet. Jag riktigt längtar och nu får jag banne mig inte bli sjuk och speciellt inte i Corona. Idag så fogade jag även en del i källaren och det blir riktigt snyggt. Tyvärr så kommer det alltid lite fog på väggarna så det blir till att eftermåla en del. Men det gör inte så mycket då jag även fick besked att duschkabinen är försenad och det dröjer en vecka till. Så golvet lär härda bra. Sportmässigt så har det varit ett suveränt längd-VM och vad säger man om tjejerna? Asgrymma och även killarna vaknade till liv idag! Riktigt kul! Men lite oroväckande att intresset bland de yngre är så dåligt. Endast 10% av tittarna är under 40 år... 

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 1 mars 23:00

Söndagen var inte mycket att skriva hem om, jag mådde riktigt dålig och blev nog lite orolig. Så det var en glad överaskning att jag mådde så mycket bättre då jag äntligen kom upp idag. När jag väl kom upp så drog jag iväg och köpte lite prylar på Woodys och sen satte jag igång och lade golv i källaren. Det gick superbra och när Ullis frågar om jag kan köpa lite på affären så svarar jag att det inte går då jag är mitt uppe i renoveringen. Jag hann även fixa lite med elen och drog lite nya rör. Jag slarvade lite med ikopplingen och fattade inte varför propparna gick hela tiden. Hmm, sen såg jag att jorden var felkopplad. Men det var lätt åtgärdat. Lite synd bara att jag mätte fel och fick slänga typ 10 meter elkabel. 

Efter maten så ville Ullis ut och gå och jag hängde på. Jag tänkte skriva förstås men det var så det kändes. Först gick vi till återvinningen och sen blev det ett promenad på några kilometer och jag blev förvånad att det kändes så lätt. Riktigt skönt och idag funkade kroppen igen och funderingarna kom igen om jag skall ringa och nu har jag bestämt mig. Klart jag skall ringa och ta upp vad jag funderar på.

Väl hemma så tittade vi lite på teve och det blev Superstars. Lite jobbigt att jag ännu inte gjort klart planeringen för skolan men det får jag ta imorgon bitti. Jag gjorde iaf klart träningsprogrammet för klubben och fixade även Månadens profil. 

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 27 feb 23:00

Lördag och Ullis ville göra något och vi kom överens om att gå en promenad och vi missuppfattade visst varandra. Så när jag styrde bilen mot Lidingö så undrade Ullis vart jag var på väg. Sade vi inte, Lidingö, svarade jag. Det gick förstås bra det med men Ullis hade visst sagt Djurgården. Men innan så hade vi stannat vid några ställen för att kolla duschkabiner och det var klent utbud så vi åkte vidare. Samtidigt ville vi in på Ikea men skulle vi våga? Jag är ju livrädd för att få något nu då jag har tid till hjärtoperation. Jag satte på mig masken och sen gällde det att kryssa runt på bra sätt. Det var rätt lugnt där vi var men det känns inte så bra. Vi köpte i alla fall det vi skulle och som tur var så var produkten längst ned där det är helt lugnt. Men vad jobbigt att andas i munskyddet! Man får ju nästan panik! Sen var det alltså vidare mot Lidingö och vi åker till själva målområdet för Lidingöloppet och precis när jag går ur bilen så ser jag i ögonvrån att en kille faller handlöst. Det är en kille och en tjej som sprudlar av lycka som skall ut och springa och han joggar iväg och skall slänga något i soptunnan och när han vänder om så springer han rakt in i den låga ställningen bredvid. En hård kant slår in rakt i pannan och det blir ett öppet sår. Jag tror Ullis såg smällen. Vi frågar hur det gick men vi förstår att löpturen var över och hon ledde honom tillbaka till bilen. Det tog hårt på mig och jag gick hela tiden och tänkte hur det gick med honom. Själv var jag superseg och första tjugo minuterna gick i ultrarapid, det kände ingenting och jag var tvungen att stanna i varje backe. Men det var häftigt att gå på stigarna som jag bara for fram igenom då jag var som bäst löptränad. Nu var det nästan surrealistiskt. Sen bara händer det någonting och det är sjukt läskigt. Under en sekund, kanske 1,5 sekunder, så bara ändras allt i kroppen och det läskiga är att jag känner det så tydligt. Det är som en brom som släpper och jag bara går på! Nästan fortare än vanligt men det kanske är för att jag hela tiden får kämpa. Ullis märker det förstås också och kanske ännu mer på farten. Det är nästan så farten fördubblas. Det känns underbart och man tänker att det är ju så här det skall kännas. Det är så jag blir orolig att det skall vara bra när de väl gör operationen. Funderingarna jag har är att jag kanske skall kontakta sjukhuset med mina funderingar. Ibland kan jag ju forcera fram så det börjar bli lättare men det är ju å andra sidan bara kortare stunder. Tänk om det är bra just då och de inte kan se själva punkten som orsakar problemet? Hmm... 

Det blir drygt 45 minuter och det känns lagom. Sen hem och nu är jag taggad för lite cykel också. Lika bra att passa på och nu blir det hårdare körning än sist och jag snittar 175 watt och det känns bra. Jag nöjer mig dock med en halvtimme, det blir lagom och mycket mer hade jag nog inte orkat. 

Sen blir det Melodifestivalen och det var verkligen ett ojämnt startfält och lite överaskande resultat. Jag blev chockad att den unge killen gick vidare för hos oss lät det riktigt dåligt. Det är som mixningen sög. Sen var det några riktigt sköna låtar som jag garanterat kommer lyssna mer på. Klingenström bland annat. 

Kvällen avslutades med att vi äntligen köpte en duschkabin. Helt utan lull-lull och det kanske är bra. 

Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se