Senaste inläggen

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 1 aug 23:00

Söndag och Ullis och jag började med en frukost i paviljongen och sedan plockade vi lite ogräs. Under morgonen så hade en duktig tjej vunnit OS-silver och fastän man visste resultatet var det ändå spännande att titta på och Ullis och jag tittade även på det tillsammans sen. Grymt gjort! Sen drog Ullis iväg och sprang med Tanja och jag fortsatte med ogräset ett tag och pausade lite mitt i. Sen gick jag ut igen och fortsatte och när Ullis kom tillbaka så höll jag fortfarande på. 

Jag bloggade lite om gårdagen och nu, när Ullis börjat bloggat igen, så är det mycket enklare att hålla koll.

Ullis och jag började fundera på hur vi skulle få till det i trädgården och vi åkte ned till den lokala trädgårdshandeln och det är ju inte svårt att bränna pengar. Men kul! Det blev en fin ros och sen även ytterligare en rysk kornell och ett nytt försök att få en klätterväxt att trivas på vår spalje. Vi fick höra att vi borde haft mer tålamod med den förra fast den hade nog verkligen dött. 

Efter det så drog vi till Emils Café, i Trosa. Det var rätt mycket folk och jag ser att det är fullt på parkeringen och står därför och väntar. Jag inväntar att en bil lämnar och efter den åker jag in men samtidigt så kommer den en bil bakifrån som givetvis skall åka in. Den är en mamma som kommer med sin dotter och hon hade en väldigt tur för samtidigt åker en till bil iväg. Vi ställer oss i kön och snart så inser jag att man skall hämta kölapp och säger till de bakom mig. Vi hinner knappt andas förrän mamman har paxat ett bord och jag blir lite lätt irriterad och tänker "minsann" inte göra detsamma. Men hon är inte ensam om att göra det så hälften av borden är upptagna av de som köar. Så de som inte har paxat bord kommer sedan att bli utan. Sådant kan få mig att bli irriterad och jag känner att pulsen ökar... :-) Snart är det vår tur och jag har lyckats lugna ned mig men när jag vänder om för att hitta bord så är ju alla upptagna men vi hittar snart en lösning, tillsammans med några andra som vill hjälpa. 

Fikat är dock underbart gott och vi pratar lite med Camilla innan som är den som har bakat. Hon är en gammal klasskamrat från både grund- och gymnasieskolan. Efter fikat så åker vi hemåt och på kvällen så bakar både jag och Ullis. 

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 31 juli 23:00

Lördag morgon och Gisslan och Ankan skulle simma men Ullis var inte supersugen. Jag var dock SUP-sugen och drev på lite och Ullis gav med sig. Vi blev lite sena men väl på plats så hoppade Ullis i vattnet och mötte simmandes upp de andra och jag gjorde mig iordning med brädan. Vattnet verkade supernajs och jag ställde mig direkt upp och det var rejält vingligt. Lite ovan då men nu tänkte jag mig på att försöka att stå hela tiden. Vädret var bra och trots att vinden inte låg helt rätt så var det rätt snälla vågor. 

Efter en lite stapplande inledning så gick det bättre men när vågorna kom på sidan så var det lite läskigt. Jag försökte jobba på och jag kom runt ett varv och väljer direkt att fortsätta och kör ett varv till. Efter andra varvet så följer jag Ankan lite, som kör själv, och pratar lite med henne då hon är klar. När Gisslan och Ullis kommer så säger jag att jag kan agera första bojen, som sedan något år är bortplockad, och jag knäpaddlar bort och väntar in dem. Efter det så kör jag på själv men då ståendes och i princip så blir det alltså knappa två kilometer varav 1,9 km ståendes. Bra träning och jag paddlar in mot bryggan och är lite ofokuserad och håller på att ramla då jag stöter in i bryggan för fort. Upp med brädan och sen badar jag lite. 

Väl hemma så börjar vi med att titta på Ståhls och Petterssons första diskuskast och sedan sätter vi oss i bilen och lyssnar på radion. Det är klart spännande och Ståhl är snart i vinnarläge men det känns inte supersäkert och snart så är även Pettersson på bronsplats. Hela spännande upplösningen blir inne på Blomsterlandet och jag lyssnade på mobilen. Sjukt spännande faktiskt och jag gråter lite och det är så att man önskar att man skulle sett allt på teve. 

Vi skulle förresten på grillfest för att fira svärfar och det var trevligt med god mat och mycket samtal. Men det började med ett rejält regn. 

Väl hemma så tittade vi förstås på teven och såg alla repriserna. Vilken härlig glädje och vad säger man. Dubbelt svenskt på pallen och det är ju helt galet! :-)

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 30 juli 23:00

Fredag och under natten så hade flera svenskar varit med och det hade gått bra. På morgonen så tittade jag lite och sen städade vi lite i huset. Inger och Sara kom på fika men jag var helt upptagen av en fotbollsmatch och märkte det knappt först. Men jag hälsade förstås och passade på att ta en kopp kaffe jag med. 

Efter det blev det mer sport och jag fick sen slita mig och göra lite nytta. Jag klippte ned lite buskage på tomten och sen ropade Ullis och sade att maten var klar. Det blev tacos med hela familjen och vi satt på altanen och njöt - mysigt! :-)

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 29 juli 22:45

Torsdag morgon och idag var både jag och Ullis pigga på en morgonpromenad. Det kändes bättre än igår men det var ändå segt och jag fick kämpa på ett bra tag. Sen, rätt som det var, så släppte det och jag kunde hålla mycket högre tempo på slutet. Det var verkligen påtagligt och Ullis märkte det väldigt tydligt. 

Sen fortsatte vi med tomtarbetet och det blev även en del planeringen inför "Kalaset". Vi fick även besök av ett par jobbarkompisar till Ullis och deras lilla dotter. Så det blev lite "bus" med både slackline och dart. Det tar emot att erkänna det men jag fick stryk i dart. Men jag kände å andra sidan att jag inte orkade hålla uppe koncentrationen och den är ju viktig vid just dart. 

Efter det fortsatte vi lite till på tomten och sen planerade vi fortsatt semester med husvagnen. Mysigt! 

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 28 juli 20:30

Onsdag och jag var typ helt slut efter gårdagen. Kroppen svarar definitivt inte som den borde vid ansträngning. Men visst tog jag i igår. Men vi kämpade på med tomten och körde till soptippen med mestadels kompost och sen, då vi ändå hade släp, tog vi hem ett lass gårdsgrus. Vi hann även med lite snack med "Mellan-Björn". Sen lade vi förstås ut gruset och jämnade till det och Lina kom på en kaffe. 

Efteråt så åkte vi till Nyköping och gick en runda på Mio och det blev förstås lite mat på ChopChop. Vi hann även med en sväng till Ikea och där kunde vi förstås inte stå emot en liten fika på Espresso House.

Underbart att se hur min insamling bara drar iväg! :-0

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 27 juli 23:00

Tisdag morgon och Ullis och jag började med att gå vår promenadsling som jag glömt bort hur lång den var men jag gissade på runt 7-8 km. Vi hade väl kommit lite drygt 2 kilometer när det ringer och det är en trogen kund som vill komma och hämta sina fina kullager. Han hade nu lämnat Stockholm och jag förklarade att han kanske var tvungen att vänta i några minuter men att han även kunde ringa då han passerade Södertälje. Jag har dåligt med kräm i batteriet så jag stänger av Runkeeper och han ringer som han lovat då han passerade Södertälje och då är jag än mer säker på att han skulle få vänta i runt tio minuter men det var inga problem, svarade han. Jag känner mig dock lite stressad så när vi närmar oss slutet så börjar vi att springa och vi springer minst en kilometer och det går riktigt bra. Det verkar vara en bra dag. 

Kunden är så himla inspirerande och han är sjukt vältränad och om en vecka går han i pension. 

Sen klippte jag lite buskar och rätt som det var kom Millan och Kornet förbi. Så det blev lite kaffe med dem och jag avslutade klippningen och det var bra teamarbete mellan mig och Ullis. 

Efter det var bara att göra sig klar för klubbträningen. Tyvärr kom det inga nybörjare idag heller men jag och Ullis körde och snart var Twin-Tommy och Tellan där. Det blev lite snack och jag fick kämpa med joggfarten så helt klart började orken ta slut. Det blev 1,6 kilometer uppjogg och sedan blev det tre intervaller med 300 meter joggvila och 100 meter sprint. Efter det avslutade vi med 1,6 kilometer nedjogg. Jag blev helslut. Vi gratulerade Laura och Flaken, som kom till huvudträningen. 

Väl hemma så betalade jag in rätt mycket till skatteverket och det är en nackdel med att ha eget, det är alltid lite osäkert, om man inte är proffs, på hur mycket det blir. Pust!

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 26 juli 22:45

Måndag morgon och Ullis sade att jag ju kunde sova ut då hon skulle käka bryggfrukost med Tanja. Jag var absolut lite trött men en frukost på bryggan är ju aldrig fel och efter att ha försäkrat mig att jag inte störde så hängde jag på. Det var gott och trevligt men snart värkte det i knäna då jag är så stel. Det fick bli ett svalkande dopp och jag har nog gått från att vara en riktig badkruka till att sällan tacka nej till ett dopp. Riktigt skönt och sen torkade jag lite i solen men den gick snart i moln. På vägen till bilen så dök den förstås upp igen...

Väl hemma så var det tvunget att bli lite jobb med Enklaresport och nu hade det kommit produkter som faktiskt skulle till Panama av alla ställen. Det var en kille som blivit helfrälst på att köra Powerslide i Panamas djungel, cool! Jag hade fullt upp med att beräkna fraktpris för det här var något helt annat än att skicka inrikes. Till slut hade jag ett pris och jag skickade betalningsuppgifterna och snart kom det en skärmdump att han hade betalat. Jag ville förstås försäkra mig om att pengarna verkligen var på väg så jag väntade förstås tills det damp ned på mitt konto. 

Sen var det födelsdagsfika hos Johanna och det var trevligt och gott. Vi kikade in i deras Hobby och sen tackade vi för oss och på kvällen så hann jag precis spela Primetime och drog in hela 102 öre... 

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 25 juli 23:00

Söndag och idag hade vi både kalas och ett möte om en eventuell plats på Stensund med husvagnen.

Jag hade nog teven på under natten och såg lite emellanåt. Klart trött och det smakade underbart med lite kaffe. Sen var det dags att bege sig till Nyköping för kalas och vi gratulerade både Kornet, som fyllt lite tidigare, och Mellisa. Vi hade hittat några coola dockor på vår semester och presenterna var klart uppskattad. 

Efter kalaset var det full fart hem och snart var det möte ute på Stensund. Ullis passade på att springa dit och jag tog omvägen förbi Trosa för att tvätta av bilen. Vi var förresten på namnsdagsfika igår och det var en väldigt dammig grusväg så nu var det hög tid att få bilen ren. 
Ullis blir några minuter sen då hon träffade på en kollega på vägen men jag började mötet. Vi hade nog tänkt oss en annan summa så vi endast skulle vara i slutet på säsongen så vi tvekade. Det kan också bli så att vi drar iväg något mer med vagnen.


Presentation

Omröstning

Finner du inspiration på min blogg?
 Nej inte alls!
 Jo, kanske liiite då
 Jodå, får sådär lagom sug på att träna
 En hel del faktiskt
 Jag får massor av energi och blir sugen att testa att köra lopp!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se