Alla inlägg under augusti 2022

Av Niclas Bernhardsson - 15 augusti 2022 23:00

Måndag och nu började det närma sig, imorgon skall eleverna komma. Uppstartsdagarna är nog de allra värsta, typ innan eleverna kommer och det skall bli så skönt att äntligen vara igång. 

Nu handlade dock mycket om de två första dagarna så inga lektionerna utan mera information och lite lekar. 

Väl hemma så var jag helt slut och jag kände mig både tom och full på samma gång, lite svårt att förklara. Eller hemma och hemma. Vi åkte ut till Stensund för att springa och efter ett tag så gjorde vi faktiskt det. Det var riktigt skönt och jag har nog behövt komma ut och röra mig. Vi sprang och sprang och det var sjukt stökig terräng och man fick jobba för varje meter. Värmen gjorde sitt och när vi var klara hade vi endast kommit sex kilometer men det kändes nästan som det dubbla. 

Vi hämtar handdukar och badkläder och försöker hitta en ledig brygga. Efter lite stök, då vi inte först såg att bastubryggan var upptagen, så var vi på vår vanliga brygga och kylde ned oss. En coca cola zero på det så var man människa igen. 

Vi åkte sedan hemåt och passade på att köpa en fin tavla av Anne, den blir perfekt i gästrummet. 

Sedan blev det lite Manifest och rätt som det var så var vi klara med serien och den får 3,5 i betyg. Klart sevärd men inte det bästa man har sett. 

 

Av Niclas Bernhardsson - 14 augusti 2022 23:00

Söndag morgon och jag måste sovit lite dåligt och nytt jobb spelar förstås in men jag brukar också känna av saker som månen och liknande. Kanske var det det för jag kände mig lite i obalans. Igår kväll tog vi ett kvällsdopp i månljuset och imorse blev det frukost på bryggan. 

Vi lade oss och bara slappade på luftbädden och givetvis slocknade jag. Där kan jag inte ligga länge förrän jag snusar. Idag var det en podd om manlighet men jag kände inte igen mig så det kanske var lite väl starka generaliseringar men i dagens samhälle finns det fortfarande gamla konstiga strukturer som är värda att luftas.

Sen kollade jag på en ny hjälm till Ullis och sen blev hon lite rastlös och vi åkte hemåt. 
Väl hemma så kollade jag av så att jag inte missat någon räkning och betalade några stycken.

Efter det blev det lite slappande i hammocken och dagen bestod mest av återhämtning och vi avslutade med några avsnitt av Manifest.

 

Av Niclas Bernhardsson - 13 augusti 2022 23:30

Lördag och vi vaknade lite senare då vi var uppe och tittade på lite stjärnfall. Så vi inte riktigt visste var på himlen man skulle titta så kan vi förstås ha missat några men snart såg jag ett och vi ändrade lite fokus och såg till att vi inte stördes av månen. Snart såg vi ett riktigt kraftigt jag blev så häpen så jag glömde till och med att önska mig något - haha!

Sen satt vi säkert i tio minuter till innan jag såg ett till och precis innan vi skall krypa till kojs så kommer ett väldigt konstigt ljusfenomen och jag skämtar om att det där nog snarare var ett UFO. Dagen efter skall vi läsa att det var en raketuppskjutning och det stämmer överens med tidpunkten. 
Vi tog en mysig frukost på bryggan och sen paddlade vi lite SUP men nu hade det friskat på med vågorna och man fick kämpa. Rejält våt så hänger jag upp lite kläder på ett träd då vi stannade till vid en ö några kilometer ut. 
Hemåt hade vi vågorna i ryggen men känslan är snarare att det bromsar men det gör det såklart inte. Jag känner dock att jag omöjligt kan hänga på Ullis, på sin smalare SUP.

Helt färdig och vi tar igen oss på den uppblåsbara sängen och man somnar förstås som vanligt. Nu lyssnade vi på Robert Aschberg som alltid är kul att lyssna på men som dock blivit lite bitter på ålderns höst.,

Nu började det att bli sent men vi skulle Janne mig springa lite så vi bytte om och snart joggade vi. Det började skymma rätt snabbt så det blev endast några kilometer men det fick duga. Rejäla refluxbesvär så jag fick till och med stanna men löpningen kändes bra. På slutet så hälsade vi på några bekanta och jag fick gulla med en superfin tax.

Efter det gick vi och tvättade av oss och kvällen avslutades med några avsnitt av Manifest. 
 

Av Niclas Bernhardsson - 12 augusti 2022 10:00

Fredag morgon och Ullis hade dragit iväg till jobbet och trots att vi låg i husvagnen så lyckades jag sova ostört. 
Snart var jag iväg och jag kanske borde tanka men två pluppar kändes lugnt och jag åkte direkt ut på motorvägen.

Vid Sille krog är jag dock nere på en blinkande plupp så jag åkte in och fyllde upp tanken.

På skolan är det väldigt lugnt och det är bara några minuter kvar. Jag frågar en ensam kollega om vi kanske skall vara någon annanstans men hon hade inte hört något. Rätt som det är så kommer en annan ny kollega som säger att vi skall vara i den andra byggnaden och vi hoppar in i hennes bil.

Vi smyger in och det är lite skämmigt. 
Efter en stund förstår vi att det faktiskt inte gällde mig eller den första kollegan så vid paus traskar vi tillbaka till vårt hus och jobbar med lite eget.

Som vanligt lunch på en pizzeria och jag valde återigen kebabtallrik med ris trots att jag hela tiden känt av något i halsen. Jag tål ju inte vitlök och jag har fastnat vid att det är något med såsen och jag har inte tänkt att det faktiskt kan vara något med kebabköttet.

Jag åkte hem via kustvägen och jag är supernöjd med min nya hjälm. Det sliter och drar inte alls och grymma funktioner.

När jag kommer fram till Stensund så väntar Ullis på mig och vi åker sen in till Trosa och beställer både pizza på Kölsvinet och handlar mat.

Vi hann hälsa på Tim och Cilla också.

Vid Stensund så åt vi gott och gick sedan ned och badade i en skyddad vik. Life is good!

Av Niclas Bernhardsson - 11 augusti 2022 23:00

Torsdag och som vanligt åt jag gott till lunch och hemma så landade vi lite innan vi drog ut till Stensund. Först handlade vi dock lite innan vi drog ut så kanske vi kunde stanna kvar där fastän vi jobbade. 

Jag tog dock motorcykeln men hämtade ut min nya hjälm som jag dock tänkte packa upp ute vid Stensund.

På jobbet så hade min chef ropat om jag åkte fort men då jag svarade så verkade han lite förvånad. Sen visade det sig om han frågade om jag åkte i shorts och jag skrattade och sade att jag skulle byta om. Nu tänkte jag däremot göra det enkelt för mig och faktiskt köra i shorts ut till Stensund. Det var ju så kort bit men det är faktiskt längre än man tror och det blev, trots fartvinden, rätt klibbigt med direktkontakt mellan hud och tanklock. Klart varmare än jag trott så jag fick ställa mig upp emellanåt. På slutet kom jag ikapp Ullis och vi åkte strax efter varandra. Riktigt irriterande att en del bara kör på utan att kolla om det kommer någon mötande. Hade man haft husvagn hade det blivit problem. 

Väl framme så plockar vi upp och äter rätt omgående då bägge är superhungriga. Sen gick vi ned till havet och vi tog oss ett dopp. Så jäkla skönt och vi bara njöt!

På vägen tillbaka så blev jag på riktigt mycket fascinerad av gässen som man verkligen såg tränade i olika formationer och ibland var det rotering och en gång så typ hovrade dem, en efter en. Det gick inte att undgå att dra paralleller mellan roteringar i sportens värld. Jag tror dock att djuren redan hittat det optimala så vi skall nog inte försöka uppfinna hjulet om och om igen utan mer kika hur andra gör. Djuren alltså. 

Tillbaka till husvagnen och fokus låg på att bara må bra men givetvis blev det ett avsnitt av Manisfest så timmen blev rätt sent. 

Vi bäddade ned oss i husvagnen och motorcykeln hade jag fixat så det låg en betongsten under stödet och bakhjulet hade jag lagt en bräda under så det kändes säkert. På dagen var det lite krisigt då jag skulle åka hem då asfalten hade gett vika för stödet och det blivit ett litet hål. 

Av Niclas Bernhardsson - 10 augusti 2022 23:00

Onsdag och jag var helt klart lite seg på morgonen men kom upp och på vägen till jobbet kom jag på att jag nog borde ta gamla E4:an, då den är skönare än motorvägen. När jag närmar mig Tystberga kom jag på att det är nylagt oljegrus en bra bit efter strax därefter och får ta en liten omväg och kör upp på motorvägen iaf. 
Jag kom dock i tid och nu åkte jag till Alpha för möte med idrottslärarkollegorna.

Gemensam lunch i hamnen och sen en kort återsamling innan jag drog till mitt. 
Efter jobbet så kom jag hem och inser att jag nog borde få hjälp med lilla motorcykeln då både Tim, Cilla och Felix är där.

Jag hyr ett släp och Tim och Cilla passar på att hänga med och hjälper mig med hojen så får de även skjuts hem då de hade fått skjuts av Felix då de fått punktering på sin bil och varit iväg och fixar reservdelar.

Vi flyttar hojen från verkstaden till en privatperson, som lovat att titta på hojen.

Efter att lämnat av hojen och Tim och Cilla så blir det lite kaffe med Ullis och Felix innan jag och Ullis drog uppåt för att kolla campingprylar. Vi behövde både stolar och bord men det visade sig var väldigt utplockat.

Vi hittade iaf fyra stolar och dynor.

Efter lite middag på Sibylla så var vi och lämnade stolarna, och lite annat, på campingen och åkte hem igen.

På vägen hem så får man krupa då vi först får smyga förbi en liten söt räv och sedan flyger en fågel upp bredvid bilen. Strax därefter så rör det sig fram och tillbaka på vägen och det är vildsvin. När ledaren sett att jag stannat så springer 6-7 stycken över vägen framför oss.

Snart är det en annan räv och bilar stod stilla från alla håll men han sprang upp i skogen bredvid mig så jag smög förbi och snart rullade de andra bilarna, från motsatt håll också. 
Några rådjur också samt kronhjortar. :-)

Lite sent hemma men vi kollade på ett avsnitt igen och stupade i säng. 

Av Niclas Bernhardsson - 9 augusti 2022 23:00

Tisdag och det var återigen mycket information på jobbet och det var bara att kämpa på. Det är ju viktigt så det gör det ju lättare men jag kan inte förneka att jag alltid tycker att uppstartsdagarna är värst.

Jag åt en fantastisk god lunch med två kollegor på Umgås och den ligger nog i Bryngelstorp, klart värt ett besök.

Det var rätt varmt idag så när jag skulle åka hem så kändes det tufft att dra på sig skinnstället. 
Väl hemma så var tanken att dra hem den lilla motorcykeln från verkstaden men Ullis sprang visst hem så jag slappade lite i skuggan.

Lite lätt att äta och sen drog vi till träningen och jag hade återigen en känning i knäna och nu hade värken förflyttat sig till höger utsida knä. Riktigt skumt men på något sätt också skönt att det inte verkar vara något bestående. 
Jag sprang endast fem varv och sedan lämnade vi gänget och åkte mot Stensund för ett litet dopp. 
Så himla skönt att kyla ned sig efter en varm dag.

Jag avslutade med att vara nära full pott på två quiz på Primetime. Den ena var riktigt sur då det var över 30 kronor i vinst. Men men... Nu var det första spelet på flera dagar.

Jag skickade förresten tillbaka en hjälm jag köpt. Large var tydligen för litet och samma sak var det ju även då jag provade I butik men jag fick för mig att det bara var just den hjälmen men tydligen skall jag ha XL. Annars får jag må pyton hur länge som helst. Det kändes som huvudet skulle sprängas och öronen falla av.  Jag hittade dock en ny hjälm rätt omgående men det får bli imorgon då det blev rätt sent.

Av Niclas Bernhardsson - 8 augusti 2022 23:00

Måndag morgon och idag skulle jag iväg till nya jobbet. Jag hade faktiskt lite dålig koll på vart jag egentligen skulle för högstadiumet består faktiskt av två hus men vilket var det? Det var så mycket information vid själva anställningstillfället och sommaren hade lyckats få bort alla tankar på hösten.

Jag åkte bort dit jag trodde men snart nog förstod jag att jag var på fel ställe och efter några instruktioner så satt jag på motorcykeln igen och jag var inte ens sen då själva uppropet började. 
Det var ett väldigt hejande och snart så flöt alla namnen ihop men jag lyckades ganska snabbt memorera alla killarnas namn. 
Det verkar vara ett riktigt bra gäng och jag ser fram emot den här tiden.

Väl hemma så kommer jag några minuter innan Ullis men när jag slappnar av så känner jag mig helt slut. Det var information i ett och efter att jag varvat ned så höll jag på att somna.

Mot kvällen så åkte vi dock ut till husvagnen och vi tog lite mer kaffe och gick sedan och paddlade lite SUP. Jag hade glömt badbyxor och tanken var först att köra i kalsongerna men det var det alldeles för mycket folk för och dessutom var några av dem gamla elever till mig. Jag körde med kläderna på och sen fick jag en elev att prova. Även han med kläderna på och jag trodde faktiskt att han skulle falla i men han stod upp hela tiden.

Väl hemma blev det ett avsnitt av Manifest.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards