Direktlänk till inlägg 4 juli 2023

Rörmokaren

Av Niclas Bernhardsson - 4 juli 2023 23:00

Tisdag och efter lite frukost så ser jag att larmdosan tyvärr är svart. Hm, har strömmen i batteriet verkligen tagit slut så snabbt, tänker jag. Tyvärr verkar det inte bättre så jag får kolla om det finns några kräm kvar i det fasta nätet. Oavsett om jag inte har något abonnemang så kanske det ändå finns någon form av spänning kvar. Om jag inte missminner mig så fungerade larmet ändå fram tills jag flyttade det. Trots avsaknad av abonnemang på slutet. 

Nåja, det får jag ta tag i senare. Nu ville jag får ordning på rören i källaren som skall ut till utkastaren. Jag började med att böja till ett rör som skulle passera en elcentral och egentligen behövde jag väl inte ens böja till det men det skulle gå lite väl nära och så skulle det nog bli snyggare. Rätt svårt bara och visst blir det inte helt perfekt - skit! Jag lyckas dock korrigera det helt okej och det blir nästintill helt perfekt. Jag tänker i alla inte köpa ett nytt rör för flera hundra. 

Äter lite lunch och kollar en stund på Manifest. Kollar även posten och det är lite försäkringsbolag som erbjuder sina tjänster men även post från Mensa. Aha! Första medlemstidningen och jag hälsades välkommen med både medlemskort och en liten pin. 

Sen fortsätter jag med rörmokeriet. 

Nu är det bara sista biten och jag är lite osäker och ringer rörmokargrannen som hux flux dyker upp efter någon timme och han ger mig några tips och jag sätter igång sen och drar ihop allting. 

Det verkar som det till slut blir rätt men lite svårt att få gängan att ta på sista delen men det kom väl lite snett först kanske. 

Tiden har runnit iväg och jag kör lite lätt på cykeln en timme. Nu provar jag ett lättare grupp men det är för lätt så det känns nästan lite menlöst. Jag snittade 115 i puls. 

När Ullis kommer hem så äter vi lite gott men jag vill ha hennes hjälp för att öppna och stänga en kran och nu fungerar utkastaren igen och jag är riktigt nöjd. 

Sen drar Ullis iväg till Safiren för träning och jag plockar ihop lite av allt jag tagit fram och åker sedan ned till träningen. Jag testade mina nya tights från Decathlon och de var skitsköna! Riktigt nice och de känns som ett bra alternativ till de dyrare jag brukar köra med. 

Väl på plats så är de redan ett stort gäng och då är jag ändå 10 minuter tidig då jag skall lämna av ett corne hole-spel hos ett par. Jag kollar in var studsmattan är och går in och skall lämna men när jag kommer in på baksidan av tomten så ser jag ingen studsmatta och det är så pinsamt! Hoppas ingen såg mig för jag är på fel tomt och jag smyger ut igen och går in på nästa och där ser man studsmattan klart och tydligt. Jag lämnar spelet och åker till banan och morsar på gänget. 

Idag är det tusingar som står på schemat men någon har sett fel och jag blir själv osäker och säger inte så mycket. Själv kör jag maraprogrammet eller i alla fall en del av det. 

När Flaken kommer så konfirmerar han att det är tusingar och det känns skönt att jag inte var helt ute och cyklade. 

Vi drar igång och rätt omgående så känns det som sirap i benen. Jag får stanna upp efter någon kilometer och kippa efter luft och dricka lite. Sen igång igen och troligtvis är jag inte så mycket bättre än så här men jag gick samtidigt ut lite för hårt för jag märker att gänget som kör tusingar inte springer så jättemycket fortare. Jag tycker dock att jag borde vara bättre men jag cyklar å andra sidan rätt mycket nu så jag skall inte kasta in handduken för tidigt. 

Efter ett tag får jag dock stanna och stretcha lite och sen joggar jag lite på slutet. Det blir lite kortare än tänkt men bättre än inget. 

Jag kör lite Primetime och åker ut på sista frågan och det är surt. Sista frågan brukar vara så svår så det bästa är kanske att ha bestämt innan vad man skall chansa på. 

Väl hemma så blir det lite Allsång på Skansen och jag tyckte hundsketchen var helt okej. Bara så ni vet. Ha ha!

Jag avslutade med att sortera lite böcker och nu börjar det bli riktigt svårt då det är sjukt häftiga böcker men ibland väldigt stora och väldigt gamla. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 24 april 23:00

Idag var det en speciell dag. Dels så skulle en nära mig göra en rätt stor sak och dels så är det idag tre år sedan lillebror gick bort. Det kom så plötsligt och som vanligt gjorde jag en låt om det. Tror den kan bli bra men än så länge känns den int...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 23 april 23:00

Tisdag och det började som en vanlig dag men rätt snart får jag ett sms som ger mig lite kalla kårar. Det stod att hen skulle höra av sig på kvällen och det utan att vi kommunicerat så mycket sista veckorna. Usch! tänkte jag. Jag berättade förstås fö...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 22 april 23:00

Måndag och det var nog som en vanlig dag förutom att jag började ta tag i alla viktiga delar inför loppet. Det var mailande och förstås lite reklam inför loppet. Ringde Björn som försökte få tag på några avspärrningar som vi kan använda för att göra ...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 21 april 23:00

Söndag morgon och jag hade sovit riktigt dåligt. Vet inte om jag tog för mycket kaffe igår kväll men jag låt och tänkte för mycket på hur bra koll jag hade på loppet och allt det runtomkring. Så var det möte idag men det är ju nästan två veckor kvar ...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 20 april 23:00

Lördag och Ullis var upptagen med annat och jag kämpade på med mina examinationer. På något tråkigt sätt så hade jag tre av fem examinationer, i nuvarande kurs, som jag blivit underkänd på. På en av kurserna råkade jag ut för ett rejält slarvfel som ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards