Direktlänk till inlägg 28 november 2023

Irriterat och lite stressigt tal

Av Niclas Bernhardsson - 28 november 2023 23:00

Tisdag och idag var det mycket som skulle klaffa. Banken hade dessutom varit på vår löparklubb då vi slarvat med att skicka in uppgifter och nu var det typ sista chansen att komplettera. Rätt hård ton faktiskt och det var så man kände sig som en brottsling. Det är inte helt utan risker att engagera sig ideellt. Problmet nu var att det krävdes både id-handlingar och underskrifter och det skulle typ vara inne imorgon och hur man skulle få in det var en gåta. Ullis verkade dock ha hittat en ingång via nätet så det fanns som en reservplan. 
På skolan var det full fart men det strulade lite då jag skulle plocka undan och jag blev riktigt irriterad men jag tänker inte hänga ut någon. Sedan började det närma sig avslut av jobbdagen och det strular igen och jag känner att jag inte riktigt är i känslan. 
Nu skall jag alltså koppla upp mig för att lyssna på tal och vara med och bedöma samt förstås hålla ett eget tal och det skulle vara ett högtidstal. Det kunde faktiskt vara ett helt påhittat tal men jag gjorde det lätt för mig och hade dragit ihop ett tal jag troligen kommer använda rätt av i samband med Nyårsjoggen. Det kändes lättast då jag återigen låg lite efter.

Så var det då dags och jag fick förklara varför min kamera var så suddig. Troligen har den tidigare brukaren av den inte förstått att det fanns en flik att stänga för kameran utan klistrat över. Verkar svårt att få rent. 
Hursomhelst så hade jag övat in mitt tal rätt bra men kanske inte tillräckligt. 
Helst ville jag vara rätt tidig för att slippa bli nervös men heller inte först då jag ville se hur det gick till. Rätt som det var så hade alla visst viftat till så det fylldes på fort så jag hojtade till och skulle "gå ut" som femte talare.

Shit! vad alla var duktiga men jag är ju van vid att hålla tal men visst började jag bli mer nervös ju längre tiden gick och tankarna gick till min traumatiska skolgång då man var på led och sen skulle säga sitt namn... Usch! 
Först fick jag dock bedöma en annans tal och mitt i så börjar någon att banka på dörren mot gymnastiksalen och det bara fortsätter och vad det stressar.  Jag tyckte dock att jag fick med relevanta saker men använde absolut inte lika fina ord som den duktige kursledaren. När jag får läge så springer jag mot dörren och det är en elev som glömt någonting men jag ber en vuxen, som också är inne i lokalen, att försöka hjälpa och ropar att jag sitter i ett viktigt möte.

Så var det då min tur men innan jag började så tyckte ledare att jag skulle rikta om kameran och då sprack hela mitt inövade scenario. 
Jag börjar och när jag berättar om kontexten så pratar jag på rätt fort och tyvärr tycker jag att jag behåller lite av snabbheten i själva talet och det flyter inte riktigt så bra som jag hade tänkt.

Så blir jag då bedömd och både min bedömande kurskamrat och kursledaren öste över beröm men misstänker att det var för att vara snäll. Så bra var det inte men man vill väl inte kritisera så mycket.

Kursledaren avslutar med att prata länge och väl och jag ser hur alla mina planer för kvällen går upp i rök. 
Jag tar mig till stan men nu är det länge till bussen och jag kommer komma hem svinsent och jag meddelar både älsklingen och klubben. 

I värsta fall så fick jag och Ullis åka runt sent på kvällen för att få ned några signaturer. 
Jag tar en focaccia på Espresso house och inväntar bussen. 
Väl hemma så orkar jag inte åka runt så vi provat skicka in id-handlingar och protokoll digitalt och håller tummarna.

Ullis och jag avslutar med att titta på ett avsnitt av Robinson.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 24 april 23:00

Idag var det en speciell dag. Dels så skulle en nära mig göra en rätt stor sak och dels så är det idag tre år sedan lillebror gick bort. Det kom så plötsligt och som vanligt gjorde jag en låt om det. Tror den kan bli bra men än så länge känns den int...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 23 april 23:00

Tisdag och det började som en vanlig dag men rätt snart får jag ett sms som ger mig lite kalla kårar. Det stod att hen skulle höra av sig på kvällen och det utan att vi kommunicerat så mycket sista veckorna. Usch! tänkte jag. Jag berättade förstås fö...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 22 april 23:00

Måndag och det var nog som en vanlig dag förutom att jag började ta tag i alla viktiga delar inför loppet. Det var mailande och förstås lite reklam inför loppet. Ringde Björn som försökte få tag på några avspärrningar som vi kan använda för att göra ...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 21 april 23:00

Söndag morgon och jag hade sovit riktigt dåligt. Vet inte om jag tog för mycket kaffe igår kväll men jag låt och tänkte för mycket på hur bra koll jag hade på loppet och allt det runtomkring. Så var det möte idag men det är ju nästan två veckor kvar ...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 20 april 23:00

Lördag och Ullis var upptagen med annat och jag kämpade på med mina examinationer. På något tråkigt sätt så hade jag tre av fem examinationer, i nuvarande kurs, som jag blivit underkänd på. På en av kurserna råkade jag ut för ett rejält slarvfel som ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< November 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards