Direktlänk till inlägg 24 februari 2022

Dagen som inte borde kommit

Av Niclas Bernhardsson - 24 februari 2022 23:00

Torsdag den 24 februari, dagen då en liten kränkt man gjorde verklighet av sina idiotiska ideér. 

Jag vaknade upp och såg en massa notiser om att Ryssland nu invaderat Ukraina och dessutom på bred front. Man tror ju liksom inte att det är sant. 

När man sedan såg något inspelat tal från Putin så slås man ju av att han inte ens ser frisk ut. Det är ju något som slagit slint och det är ju helt sjukt att vi nu, 2022, fortfarande inte har något säkerhetsnät när något sådant här händer. Fortfarande kan sådana här idioter härja fritt. 

Nåja, jag skall faktiskt inte gå djupare in på det här mer än att säga att jag ägnade stor del åt dagen att titta på nyheterna men hann även med lite annat. 

Jag gick och tränade en timme och hann även måla lite i köket men det går trögt och det är jobbet att ligga spänd på golvet och måla listerna längst ned. Sen kom jag på att jag bara måste försöka få ut däcken för något har hänt med låset på boden och vi har inte ens haft det larmat då det varit omöjligt att komma in men det var förstås dumt att tänka så för vill en tjuv in så brukar den lösa det. Jag misstänkte att dörren svällt lite och att låset inte gick in ordentligt så jag puttade och drog och höll på. Sen tog jag i som bara f-n och rätt som det var for dörren upp. 

Nu tog jag ut alla däcken och började leta fram grejer för att byta däcken och då jag ändå hittade allt som jag behövde så började jag att byta. 

Jag fick pausa lite då och då eftersom jag blev yrslig. Jag stod ju på huk och ibland hade jag huvudet nedåt och när jag sedan ställer mig upp så är det nästan så att jag höll på att svimma. Men jag hade nog ätit lite dåligt efter cyklingen, tänkte jag. 

Förresten så ringde min läkare upp mig igår kväll också och vi är nu inne på ett försök till att gå in i hjärtat men först blir det ett till EKG och några blodprover. Han verkar lite försiktigt med att göra ett till farligare försök men det är väl bra det förstås. 

Jag fick till slut klart med däcken och rätt som det var så var barnen hemma och jag hann precis flytta tillbaka bilen och jag åkte även och pumpade däcken. Lite halvt olagligt då jag inte besiktat den men luft i däcken måste jag ju ha. 

Sen äter jag och Ullis lite mat och snart drar vi till gymmet för lite träning. Det verkar inte som det kommer några löpare så vi startar lite tidigare och tyvärr verkar en crosstrainer upptagen så vi tar det lite lugnt. Rätt som det var så blir den ledig och jag springer fram och ställer upp lite flaskor och när Ullis kom tillbaka efter varit iväg ett tag så så kör vi igång. Det blir återigen rätt lugnt och jag håller mig på nivå 12 och det är runt 123-125 slag i minuten och när jag kommit en mil på 36:23 så fick det räcka och jag tänkte gå och staka lite. Tanken var först fem kilometer men när jag såg att Ullis reagerade så kom jag själv på att det kanske blev lite mycket. Jag har ju faktiskt redan tränat en timme tidigare också så jag körde två kilometer och jag kände mig nöjd. 

Jag går och skall duscha och kollar vad jag har för duschprylar med mig. Jag har ju fått ett fint paket i julklapp och tar med mig en flaska. 

Några killar morsar på mig och jag ser att det är ett par av mina elever och det blir lite snack. I duschen skall jag spruta ut duschkräm men det är ju vanlig deodorant-spray... 

Asch, jag går bort till handfatet och tar lite tvål istället. Sen, efter att ha snackat lite mer med killarna, går Ullis och jag till affären och vi avslutar med att se lite mer av nyheterna och tar lite gott te och ägg. 

Skall jag vara ärlig så hann jag se Nils van der Poels 10 000-meterslopp också. Jag har blivit helt blowned away av den killen och jag är nu supertaggad igen på att träna. Det kommer såklart bli lite bakslag så jag får ta det lite lugnt snart men jag tänker att jag tränar lite lugnare nästan vecka då det ändå är Stafettvasan på fredagen. Jag tänkte ta sista sträckan men det är ju osäkert hur mycket jag kommer att kunna trycka på med axeln. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 24 april 23:00

Idag var det en speciell dag. Dels så skulle en nära mig göra en rätt stor sak och dels så är det idag tre år sedan lillebror gick bort. Det kom så plötsligt och som vanligt gjorde jag en låt om det. Tror den kan bli bra men än så länge känns den int...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 23 april 23:00

Tisdag och det började som en vanlig dag men rätt snart får jag ett sms som ger mig lite kalla kårar. Det stod att hen skulle höra av sig på kvällen och det utan att vi kommunicerat så mycket sista veckorna. Usch! tänkte jag. Jag berättade förstås fö...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 22 april 23:00

Måndag och det var nog som en vanlig dag förutom att jag började ta tag i alla viktiga delar inför loppet. Det var mailande och förstås lite reklam inför loppet. Ringde Björn som försökte få tag på några avspärrningar som vi kan använda för att göra ...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 21 april 23:00

Söndag morgon och jag hade sovit riktigt dåligt. Vet inte om jag tog för mycket kaffe igår kväll men jag låt och tänkte för mycket på hur bra koll jag hade på loppet och allt det runtomkring. Så var det möte idag men det är ju nästan två veckor kvar ...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 20 april 23:00

Lördag och Ullis var upptagen med annat och jag kämpade på med mina examinationer. På något tråkigt sätt så hade jag tre av fem examinationer, i nuvarande kurs, som jag blivit underkänd på. På en av kurserna råkade jag ut för ett rejält slarvfel som ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards