Direktlänk till inlägg 25 februari 2022

Mängdträning

Av Niclas Bernhardsson - 25 februari 2022 23:00

Fredag morgon och jag signade upp mig för ett event med en grupp som skulle hålla mellan 1,3-1,6 watt per kilo och det var ju inget märkvärdigt. Tyvärr hade jag nog inte tänkt till ordentligt för det var ju lite väl lågt och jag testade snart att lägga mig bakom gruppen men då kom förstås en sweeper och skulle hjälpa mig. Asch, tänkte jag. Jag trycker på och kör en hård sprint och åkte rakt igenom fältet men det var lite tunga ben. Sen är det tillbaka i gruppen men snart åker jag bara längre och längre fram och snart tuffar jag på med några andra och det blir hela tiden hårdare och hårdare. 

Till slut så är jag långt framme med ett mindre gäng och vi turas om att dra ibland. 

Vi är snart uppe i 2,5 watt per kilo och snart är det jag och en annan kille som kör tillsammans och till slut är det jag som är loket för jämnan. Det blir trots allt lite hårdare än jag tänkt och jag kör prick en timme och kommer 32,5 kilometer och jag snittar 175 watt med en snittpuls på 124 så det blev ju bra ändå. 

Sen gick tiden rätt snabbt och det började bli tid att ta på sig kläder för att möta Ullis som skulle gå hem från jobbet. 

Jag inser att jag inte hinner dusch så jag bara byter om till lite torra kläder och beger mig snart iväg. 

Det är skönt att gå men det är blött och lerigt på vägen jag tänkt att ta så jag viker snart av och tar stora vägen istället. Grym vind i ryggen så det går rätt fort. 

Jag möter Ullis med en härlig puss och hon har visst sprungit en del också men nu blev det promenad resten av vägen tillbaka.

På vägen tillbaka så var det motvind och farten sjönk förstås men vi fick ändå ett tempo strax under 10 minuter per kilometer och det var lite jobbigt. In på affären och vi köpte oss lite mat.

På kvällen så lärde jag mig att göra egna pass i zwift och sedan var det dags för lite mer träning och nu ville jag förstås testa passet. Det var lite lätt stegrande uppvärmning och sedan en timme i zon 2 med avslutande nedvarvning.

Så var det dags och jag var inställd på att jag bara skulle kunna trampa på så skulle mjukvaran anpassa sig så att jag skulle slippa tänka på motståndet. Tyvärr stämde inte det utan jag fick avbryta passet efter några minuter då det strulade. Sedan startade jag om och nu förstod jag att jag själv fick börja mjukt och nu gick det bättre och Ullis var förstås igång sedan ett tag.

Jag tycker det känns lätt och jag får några stycken och vi bildar en grupp fastän jag kör precis i 185 watt och det var ett värde jag egentligen bara chansade på. Men det kändes bra och det kändes helt okej men ju längre passet var ju mer trött blev jag. Nu hade Ullis lagt av och sista minuterna blev sega och jag började dessutom få lite skav och fick försöka hitta ny sittställning då och då.

När jag tänkte efter så var det ju ändå över två timmars cykling och totalt tre timmar och tjugo minuters aktivitet idag. Det är klart att det känns och det är också en rejäl ökning och det hela hänger ihop med att jag har blivit så himla inspirerad av Nils van der Poel och det blev återigen en titt på hans 10 000 meterslopp på OS. Jag avslutade till och med med att lyssna på ett referat då vi skulle somna. Stackars Ullis! :-0 Dock så skickade jag igår ett mail till honom och tipsade om att köra Ironman, det borde passa honom som kanske så småningom letar nya utmaningar.

Bra och spännande dag men mycket av tankarna gick även åt till det hemska som sker i Ukraina. Det är ju fruktansvärt att en ensam galning kan få hålla på som han gör utan att omvärlden vågar eller kan reagera. Skall jag vara ärlig så är jag rädd för vad nästa steg kan bli. Vi får hoppas att Ukraina kan stå emot så att det stannar där och att Putin till slut får stå åt sidan. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 24 april 23:00

Idag var det en speciell dag. Dels så skulle en nära mig göra en rätt stor sak och dels så är det idag tre år sedan lillebror gick bort. Det kom så plötsligt och som vanligt gjorde jag en låt om det. Tror den kan bli bra men än så länge känns den int...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 23 april 23:00

Tisdag och det började som en vanlig dag men rätt snart får jag ett sms som ger mig lite kalla kårar. Det stod att hen skulle höra av sig på kvällen och det utan att vi kommunicerat så mycket sista veckorna. Usch! tänkte jag. Jag berättade förstås fö...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 22 april 23:00

Måndag och det var nog som en vanlig dag förutom att jag började ta tag i alla viktiga delar inför loppet. Det var mailande och förstås lite reklam inför loppet. Ringde Björn som försökte få tag på några avspärrningar som vi kan använda för att göra ...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 21 april 23:00

Söndag morgon och jag hade sovit riktigt dåligt. Vet inte om jag tog för mycket kaffe igår kväll men jag låt och tänkte för mycket på hur bra koll jag hade på loppet och allt det runtomkring. Så var det möte idag men det är ju nästan två veckor kvar ...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 20 april 23:00

Lördag och Ullis var upptagen med annat och jag kämpade på med mina examinationer. På något tråkigt sätt så hade jag tre av fem examinationer, i nuvarande kurs, som jag blivit underkänd på. På en av kurserna råkade jag ut för ett rejält slarvfel som ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards