Alla inlägg den 1 juni 2022

Av Niclas Bernhardsson - 1 juni 2022 23:00

Onsdag och Ullis hade ju i flera dagar varit rejält rastlös medan jag bara accepterat faktum men det är klart att det är skillnad då man börjat bli frisk. Ullis började med att gå en promenad med Tanja men de fick hålla avstånd och jag tog emot mat från ICA, som ställde allt på trappan.

När Ullis kom tillbaka så fortsatte hon med lite allt möjligt. Nu började dock jag piggna på mig lite. Ullis hade orkat klippa halva gräsmattan medan jag, i sakta mak, orkat mig ut till garaget och försökte starta motorcykeln. Jag har ju redan fått skjuta upp besiktningen av den två gånger och snart skall jag ju försöka få bort den till verkstaden men då gäller det ju att den startar. 

Tyvärr så startar den inte och trots starthjälp så går den inte igång. Jag plockar bort batteriet och sätter det på laddning och sen funder jag lite på om jag inte skall klippa gräset en gång till. Jag kände att jag börjat gå lite snabbare på slutet så kanske kunde jag orka hänga på gräsklipparens fart. Det fanns till och med ett sug att jobba lite. 

Jag testar och det går bra till en början. Rätt som det är så har jag gjort klart biten som Ullis klippte och det var nog bra att gå en gång till. Sen fortsätter jag lite till och rätt som det är så har jag gjort nästa plätt och nästa. 

Klart! Vad hände? Fast nu är jag helt slut och det rinner på ryggen av att bara ha gått. 

Jag ringer till verkstaden och får höra att mina reservdelar har kommit och säger att jag kan försöka få bort motorcykeln och sen ringa honom så får han gå och hämta nyckeln. Det lät bra, sade han. 

Jag gör ett nytt test att starta men det fungerar inte heller denna gången och inte ens med starthjälp. Jag börjar misstänka att det blivit något fel på startkablarna för jag märker inte ens någon skillnad och får ingen gnista ens. 

Jag gör ett sista försök att ladda och orkar väl stå ut en timme innan jag provar igen. Nu startar den och jag säger till Ullis att göra sig iordning. 

Vi vet inte riktigt vart RPA ligger så vi åker runt och kollar. Det första som händer är att jag håller på att ramla då backspegeln sitter lite löst och då jag skjuter bak den så kommer den istället och gör så att handen fastnar då jag svänger. Oops! Bra start!

Till slut så hittar vi och jag parkerar och försöker ringa men ingen svarar. Den stora porten är dock öppen och jag går in och får ögongkontakt med en kille och undrar om det är han som är den jag söker. Det var det och han går ut och efter ett kort samtal så hämtar han nyckeln och jag skall gå iväg. En tant kommer fort och trots att jag står så långt ifrån så vill hon gå rätt nära och jag får gå snabbt åt sidan. Sen går jag bort till bilen, där Ullis väntar, och vi åker hem. 

Väl hemma så är jag helt slut och jag slappar lite i soffan. Ullis pratar lite i telefon då hon plötsligt blir rejält irriterad. På jobbet så har visst någon snackat om att Ullis sökt ett jobb men att det gått till någon annan. Hon tyckte att jobbet lät intressant och jag peppade henne att söka det men då det visst bara skulle vara över sommaren så var det inte intressant längre och hon sökte det inte och mer var det inte. Nu hade alltå en person gått runt och snackat om att hon sökt men inte fått jobbet. Jag förstår att hon var irriterad och oavsett om hon sökt eller inte så får man ju inte snacka runt sådär. Konstigt att ryktet ens uppkommit. Det skulle väl vara att hon blev kontaktad av någon om att jobbet fanns. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards