Direktlänk till inlägg 10 augusti 2023

Cykelkladdande och ny dräkt samt "Den farliga leken", av Mari Jungstedt

Av Niclas Bernhardsson - 10 augusti 2023 23:00

Torsdag och jag var lite seg på morgonen och dessutom hade jag fått rejäla problem med foten igen. Så mycket så jag kanske väntar lite med nästa löpning. Tror det blir värre när jag går hemma hela tiden utan skor. 

Jag var seg och jag lade mig och läste lite igen. Det börjar hända grejer i boken som jag läser och det är Den farliga leken, av Mari Jungstedt. Jag läste på och fastnade visst. Det handlar om fotomodeller och den sjuka cirkusen och vikthetsen. Några mord på viktiga positioner och polisen samt en kille från en nyhetsredaktion börjar nysta. 

Mycket handlar om fotomodellen Jenny Levin och det blir riktigt spännande på slutet. Den vara lite trevande i början men bra uppbyggd och Mari knöt ihop säcken riktigt snyggt på slutet och mer än så kommer jag inte avslöja än att den får 4/5. 

Nu gick jag dock händelserna i förväg för jag låg och läste då det ringde på dörren och tiden hade visst rullat på. Jag hade stämt träff med Rajje som skulle komma på lite kaffe och vara lite bollplank inför sista justeringen med cyklarna. 

Jag blev lite paff då jag hade försvunnit i boken och bad om ursäkt att jag var så oförberedd. 

Det gamla kaffet slängde jag ut och satte på nytt och snart pratade vi lite om bland annat simningen och det var skönt att prata av sig. Rätt som det var så ringer det på dörren och min nya tävlingsdräkt hade kommit. Jag tyckte att min Orca var lite trång så jag beställde en från Trimtext och det är faktiskt en dräkt som de hade liggandes där och det är en klubbdräkt. Så jag kommer göra reklam för Huskvarna i år. Klubben är förstås IKHP Huskvarna. Hoppas de inte blir sura att jag springer med deras kläder samtidigt som jag kör för Ironmaniacs Triathlon Club. 

Sedan gick vi ned och kollade lite på cyklarna och det visade sig att man kunde använt snabbfästen till kedjan jag bytte till Ullis men han lugnade mig med att det lite intryckta, då man kopplade ihop kedjan, kommer försvinna. Det blir alltid så sade han och tyckte inte jag skulle gå in och göra om. Det var bara att det var enklare med snabbfästet. 

Sen, när han hade gått, så gick jag på och började smörja kedjorna. 

Jag började smörja min eller försökte i alla fall. Det kom inte ut någonting och jag pillade med nålar och smala skruvmejslar i i pipen. Sen försökte jag igen men det kom bara några enstaka droppar så jag fick hela tiden blåsa in i pipen och det kändes inte så nyttigt att få vätskan på läpparna. Det hände nog runt 6-7 gånger.

Jag kanske skulle läst på burken lite mer noggrant men jag skakade i alla fall burken för att få vätskan att komma runt i burken lite. 

Sen på med Ullis cykel och jäklars vad det rann fort och jag skakade lite grand. Det stänkte väldigt mycket så efter ett tag så måste jag göra rent cykeln. När jag typ var klar så läste jag att man skall skaka den lite flaskan ordentligt innan så jag skakade på och lade på lite till men det rann nog lite mycket så det blev ytterligare en stor rengöring. 

Vätskan på Ullis kedja var rätt flyktig så jag kommer göra om det då hon har provcyklat med den och sen är den race klar. 

Sen ville jag förstås prova dräkten och den satt fortfarande lite tight över bröstet men klart bättre än Orcan. 

Nu hade tiden runnit iväg och jag kom att tänka på att Felix kanske ville köra lite motorcykel då han har lite sug på att ta kort. Jag frågade och det kunde han tänka sig. 

Vi gjorde oss iordning och jag passade på att ta med en bok under jackan för att kanske kunna läsa lite då han snurrade runt lite där det oftast är lugnt vid Woodys. 

Vi fick igång hojen och snart var vi borta vid Woodys och Felix körde runt lite och jag kollade till honom då och då. Det såg riktigt bra ut och jag behövde inte ens komma med några tips. 

När vi skulle åka hem så kommer en bekant och vi pratar lite och jag skämdes lite grand då jag svarade på lite frågor om motionerande då han sade att jag ju blev lite sponsrad förut och jag nämnde förstås att jag blev sponsrad med en hel spegelvägg i träningskällaren och glömde bort att det var han som sponsrade mig med den. Pinsamt! 

Vi åkte hem och jag gick direkt och handlade lite mat och nu satsade jag på glutenfri mat helt. Det var i alla fall förhoppningen då jag valde falukorv och ris. 

Ullis kom hem och vi åt och sedan blev vi lite trötta och timmarna gick. Ullis lade sig på IR-madrassen och jag lade mig efter ett tag bakom och läste lite. 

Nu hade tiden rullat på ordentligt och det var nästan så det var Felix som låg på mest om att vi skulle åka och simma. Han ville testa våtdräkten som han fått ärva av mig. 

Till slut åkte vi iväg och det blev Sillen igen. 

När vi kommer fram och parkerat så märket vi att det är två tält och några killar som står och fiskar på bryggan. Det duggar lite lätt och vi ser en bekant som sitter i sin bil vid vägen och verkar vänta. Vi vinkar och går ned och byter om. 

Ned i vattnet och när vi skall börja simma så kommer den bekanta och nämner skrattandes något om en huggorm som verkar bo vid en toalett där vid stranden. 

-Tack, så hemskt mycket, skrattade jag. Verkligen snällt att han berättade det men jag tror inte han tänkte på att det kan påverka vår simning. 

Nåja! En huggorm är inte så förtjust i att simma så det är nog ingen fara för oss. 

Det går rätt dåligt för mig och jag får in mycket vatten i näsan och så brukar det inte vara. Dräkten verkar sitta bra och det var ju det viktigaste testet men näsproblemet var lite konstigt. Jag har ju inte haft problem med det på länge. Kanske var det att man skulle ge tips till Felix och själv kommer i orytm. Det blev endast 500 meter med en jäkla massa stopp men på slutet fick jag till en bättre andning då jag inte forcerade den. Skönt att avsluta rätt bra. 

Vi byter om och jag går bort och kollar vid toaletten. Det står en skylt som varnar för huggormen och vår bekanta hade trott att det var ett skämt då han blivit rädd då den svarta "gummiormen" helt plötsligt hade ringlat iväg...

Hem och jag spolade av våra våtdräkter och fick även på en tvättmaskin med blöta grejer såsom badkläder och handdukar. 

Vi tittade sedan på en lite halvrolig film om rymden med Björn Gustafsson. När det var 20 minuter kvar så hade det börjat bli sent så Ullis lade sig och jag lade mig en stund på IR-madrassen och läste klart boken som jag redan berättat om tidigare. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 25 april 23:00

Torsdag och jag började dagen med att fotografera tubklämman vi hade hemma för att göra något roligt av bilden. Mora Korgmakeri sponsrar ju vårat Trosa Ultra Backyard, aka TUBen! Så skulle jag senare försöka lösa något bra och roligt.  Till jobbet ...

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 24 april 23:00

Idag var det en speciell dag. Dels så skulle en nära mig göra en rätt stor sak och dels så är det idag tre år sedan lillebror gick bort. Det kom så plötsligt och som vanligt gjorde jag en låt om det. Tror den kan bli bra men än så länge känns den int...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 23 april 23:00

Tisdag och det började som en vanlig dag men rätt snart får jag ett sms som ger mig lite kalla kårar. Det stod att hen skulle höra av sig på kvällen och det utan att vi kommunicerat så mycket sista veckorna. Usch! tänkte jag. Jag berättade förstås fö...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 22 april 23:00

Måndag och det var nog som en vanlig dag förutom att jag började ta tag i alla viktiga delar inför loppet. Det var mailande och förstås lite reklam inför loppet. Ringde Björn som försökte få tag på några avspärrningar som vi kan använda för att göra ...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 21 april 23:00

Söndag morgon och jag hade sovit riktigt dåligt. Vet inte om jag tog för mycket kaffe igår kväll men jag låt och tänkte för mycket på hur bra koll jag hade på loppet och allt det runtomkring. Så var det möte idag men det är ju nästan två veckor kvar ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards