Alla inlägg den 7 augusti 2023

Av Niclas Bernhardsson - 7 augusti 2023 23:00

Måndag morgon och jag hade absolut sovit lite dåligt. Alla blixtar gjorde att det blivit en orolig sömn. Det lugnade sig lite mot slutet dock. 

Upp på morgonen och jag förstod att kaffet var slut och det var lite surt. Jag tar lite att äta och skippar nu mjölken i muslin då jag måste få ordning på magen. Det är allt oftare lite i uppror och inte blir det bättre av att mana börjar stressa upp sig inför Kalmar Ironman. Jag är också lite irriterad att jag inte kommit i bättre form. Jag har ju haft rätt lång tid att förbereda mig. Idag skulle jag upp och köpa en ny våtdräkt också men jag behövde även kika på själva triathlondräkten då den sitter åt för mycket. Det gjorde den även förra gången. 

Jag började dock med att försöka leta reda på alla servicegrejer och oljor till cyklarna men jag hittade inte själva burken där kedjan skall löpa i. Den som man fyller med rengöringsvätska och jag lade nog ner över en timme på letandet. Jag fick också leta efter en insexnyckel då jag skulle ändra växlingshandtagen fram på min cykel. Det positiva i allt är att det ändå är en bit kvara men det var klart stressande att lägga en massa tid på onödiga saker. Sen ser jag att Ullis drev nog också kanske behöver bytas och det var nog mest stressande. Kedjan borde dock bytas en gång innan, det är lite svårt att se hur slitna dreven var. Jag skulle kunna beställa hem för säkerhets skull förstås för bytas måste det ändå göras i framtiden, hursomhelt. 

Nu såg jag att Ullis lagt fram två små kaffekapslar så lite kaffe kunde man få. Felix tyckte det luktade kalaspuffar om kaffet och han hade rätt. 

Sen lite lunch och jag passade på att fortsätta mecka och hann få ordning på mina växlar, då jag hittade en insexnyckel, och bytte lite lindor och monterade på ett flaskställ till på Ullis cykel. 

Nu kom Ullis hem och vi åkte direkt mot stan. Först skulle vi kolla några lägenheter med Felix och några var riktigt intressanta. 

Sen mot killen som sålde våtdräkten och det är ju en gammal bekant som lägger ned lite av sitt sortiment så det var inte jättemycket kvar. Dräkten som jag siktat in mig på var dock borta men det blev en annan dräkt istället. Den satt mycket bättre så nu kan jag släppa ångesten kring att dräkten skall sitta åt för mycket. Vi köpte på oss ett gäng glasögon och så lite annat. Det fanns ingen riktigt bra triathlondräkt men jag köpte faktiskt ett billigt två-delat set som reserv och så hade han en dräkt som skulle slängas. Det var ett tillbakaskick där en söm gått upp. Den satt inte helt perfekt heller men den sitter bättre än den jag har. Oavsett så har jag nu kläder att träna i och kanske blir jag smal någon gång igen. 

Vi åkte hemåt och stannade till på Max och åt lite. Det hade visst varit en skjutning i södra Stockholm och på vägen hem så mötte vi två polisbilar i hög fart. En från varsitt håll och vi åkte förbi stället där det hänt. 

Väl hemma så landade vi i soffan och min tänkte stretch försvann då hela dagen gick. 


Av Niclas Bernhardsson - 7 augusti 2023 10:30

Så har jag då läst ut en ny bok och det var alltså Evighetsfällan, skriven av Eeva Park. Det tog lite tid, i början, då den var seg och rätt hoppig. Sen börjades säcken knytas ihop men den var ändå inte så himla bra. 

Boken handlar om en tjej som luras in i sexhandeln, i Tyskland, och man får inte alls någon bra bekrivning av någonting. Kanske mot slutet då men då den är så hoppig så känns den lite jobbig och slutet hade lite övrigt att önska. 

Nu kanske vän av ordning reagerar på att den ändå får 2/5 men den hade ändå sina poänger. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards