Alla inlägg den 14 augusti 2023

Av Niclas Bernhardsson - 14 augusti 2023 23:00

Måndag och idag var det dags att börja jobba. Normalt så har jag alltid lite ångest inför första arbetsdagen och så brukar det alltid vara efter lite längre lov också. Nu vara det mindre då mycket av mitt fokus låg på Kalmar Ironman som är på lördag. Det gav mer ångest. 

Jag hoppade upp på motorcykeln och den tuggade lite innan den hoppade igång. Sedan var det bara att köra in till jobbet och parkera. 

Jag gick in väl framme så inser jag att jag glömt nyckeln och får invänta någon. 

Jag lånar en nyckel och en ny tjej på admin åkte visst också hoj och frågade lite om man tordes parkera här på skolan. Jodå, jag har gjort det, svarade jag men tillade att det kanske berodde på vad man hade för relation till eleverna. Jag skämtade förstås. 

Sedan var det bara att köra igång och vi började med en tyst minut för en kollega som hade gått bort i somras efter ett snabbt sjukdomsförlopp. Väldigt tråkigt. Jag kände henne inte alls men det var ju ändå en kollega i samma byggnad. 

Efter det försökte man skaka igång sig och vi körde en presentationsrunda och sedan var man inne i det. Jag förklade att jag endast jobbar idag och imorgon innan jag åker ned till Kalmar och förbereder mig. 

Efter det blev det lite arbete i gruppen och jag tog visst på mig en uppgift. 

Vid lunch så ringde jag runt och försökte hitta ett ställe som hade glutenfritt och vitlöksfritt och det slutade med att jag beställde på Chopchop och åkte dit. 

Där träffade jag en gammal bekant och vi pratade lite om hans duktige son, som spelar i SHL och som jag dessutom haft som elev då han gick i mellanstadiet. 

Väl tillbaka så träffade jag Jocke och Hampus och det blev lite prat om Ironman och jag fick lite härliga tips och inspiration. Hampus berättade om en tokig kille som istället såg fram emot utmaningar och tokigheter och det är ju självklart! Varför har jag inte tänkt så. Jag ställde om fokus och det blev lättare. Jag vill ha det tufft! Bring it on!

När jobbet var klart så var det bara att åka hemåt och jag väntade in Ullis och vi gick och handlade lite mat och åt sedan. 

Resten av kvällen blev det packning men jag läste först klart boken som heter En bur av Guld och är skriven av Camilla Läckberg. Den var riktigt bra och lite skrämmande. Den handlar om en tjej som varit med om så otäcka saker så hon skapade sig en ny och tuffare identitet och där fortsatte hon att bli utsatt på tråkiga sätt och hade sina egna sätt att hantera motgångar. Henne skulle jag inte vilja träffa. Boken får 4/5. 

Packningen gick riktigt bra och nu är det bara småsaker kvar. Vi löste dock några saker direkt och vi köpte näsklämma till mig då jag kom in i en dålig rymt sist då jag fick in vatten i näsan. Skumt!

Sedan blev det en tur till husvagnen då Ullis behövde lite kläder hon saknade. 

Vi avslutade sedan framför teven där vi kollade lite nyheter. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards