Direktlänk till inlägg 19 juni 2022

Kalasdags igen

Av Niclas Bernhardsson - 19 juni 2022 23:00

Söndag och det var ytterligare ett kalas på gång, denna gång för Ullis yngsta syster, Camilla. Det skulle vara runt 12 så det gällde att komma upp för tanken var att vi skulle hinna kolla lite affärer först. 

Vi kommer upp rätt bra men jag har lite svårt att få i mig så mycket frukoste men det kanske är brödet som var rätt mastigt. Jag har heller inte ätit bröd på ett tag, det har bara blivit så. 

Efter ett tag är vi klara och åker iväg. Vi för ett sms att det är brand runt Sille så det är frågan vilken väg man skall åka men sedan förstår jag att det inte är vid Sille krog så vi tar gamla vägen som jag tänkt innan. Ingen rök någonstans men rätt som det är så ser vi en brandbil på en liten väg in mot ett bostadsområde men inget mer. Det borde ju ryka, kan man tycka, för det skulle vara en fullt utvecklad brand och hela sex enheter skulle vara på plats. 

Nåja, det är ju bra att det inte verkar blivit något värre. Vi åker upp på motorvägen och det rullar på bra. 

Framme i Nyköping så blir det först en tur på Mio och vi hittar ganska snabbt något till Camilla och köper lite till oss själva också. Vi ser att Marita springer ut från Mio men hon hann inte se oss och vid Blomsterlandet så kommer Anita och rätt som det var så ser vi Robin och med tanke på att alla skall till festen så var det ju lite... festligt. 

In på Blomsterlandet och snart får vi en kram av både Melissa och Carro. 

Vi hinner kolla in några äppelträd och sen hittar vi en liten blomma till Josefine. Melissa undrar varför inte hon skulle få en men vi sade att du fick ju en förra helgen och det kom hon ju ihåg då. :-) Sedan tidigare hade vi hittat en fin bok till Josefine så nu var vi klara och skulle vi ha ett träd fick vi köpa det på hemvägen. 

Framme i Stigtomta så passar vi på att panta lite, då vi hade en del pant i bilen, och köpte några bananer och flap jacks. 

Väl framme så är det bilar överallt och vi får ställa oss vid nästa hus och hoppas att det är okej. Tyvärr är det ingen hemma så vi får chansa. 

Trevligt kalas och man fick chansen att prata med en hel del. Det blev golfprat och skolprat och så fick jag gulla massor med lilla Elton. Ett riktigt charmtroll som växer så det knakar. 

När vi sjöng för Camilla så hade jag lyckats få tag på en bulle som jag, helt ogentänkt, tryckte in i munnen istället för att lägga den ifrån mig. Så när det var dags för Hipp hipp hurra, så var jag redo att stämma in. Det var så dags då men bättre sent än aldrig. 

Vi tackades för oss och sedan blev det en tur förbi Blomsterlandet och vi köpte oss ett träd. Som tur är så är bilen lång och trädet fick plats i bilen och nu började man att bli riktigt trött. 

Väl hemma så var Ullis tvungen att sträcka ut sig men jag var mer sugen på att få upp trädet än att sova och då var jag ändå riktigt trött jag med. Dock får jag för mig att byta plats för jag har, rätt som det var, kommit på en bättre plats men jag ville förstås inte göra det utan att rådfråga Ullis. 

Vi kommer överens om att det är en bra plats men vi skjuter på den några meter då Ullis fått för sig att få upp en pergola, där i närheten. 

Det gick fort att gräva och jag passade på att lägga lite gräs i några gamla hål, som jag glömt bort. I med en massa gräs och även trädet fick stå i vatten innan det var dags att plantera ut det också. Först var vi dock tvungen att köpa mera jord och vi morsade på några på OKQ8 och det var världens kö. En kille verkade känna oss väl men jag kunde inte riktigt placera honom men Ullis verkade ha mera koll. 

Hem igen och nu gick det fort. Det blev riktigt fint och äppelsorten är förresten James Grieve, den kallas för Englands stolthet och det bådar ju gott. 

Nu hade timmarna gått och både Ullis och jag var svinhungriga. Tim ville ha hjälp med borrning och ville samtidigt träffas så det blev återigen La Piazza. Så fick det bli. 

En sväng till pizzerian och jag "skällde" lite på dem för jag misstänkte att oxfilén hade vitlök i sig för jag blev sjuk efter den. Jag blir alltid förkyld av vitlök och eftersom jag kände av halsen och åt oxfilésallad igår så frågade jag om de hade i någon vitlök och mycket riktigt. Hela oxfilén var marinerad i vitlök och det förklarade ju saken. 

Hem och vi tittade lite på teve och somnade rätt tidigt. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 17 april 23:00

På jobbet blev det lite kaos och av sekretesskäl så kan jag förstås inte gå in på vad det var men jag tyckte det sköttes proffsigt. Tänk på att bloggen egentligen är till för att jag skall kunna gå tillbaka och se vad som hänt. Så ni får tyvärr nöja ...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 16 april 23:00

Tisdag och jag satt på bussen och försökte komma ikapp med en massa. Jag såg att jag fått in en massa dokument som jag behövde få koll på och tog en skärmdump på Kivra. Sedan svarade jag några som hade funderingar på sin medverkan i ultraloppet. Seda...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 15 april 23:00

Måndag och idag var det en ny vecka och nya krafter. Tänkte jag. Det började dock rätt dråligt och jag fick avvika på morgonen och fräscha upp mig efter att ha fått något i ansiktet.  På dagen så fick jag en återkoppling på kursen i fonetik och det...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 14 april 23:00

Söndag och vi vaknade rätt sent, ja i alla fall jag. Ullis hade tagit kaffe i biblioteket så jag satte på några koppar i den vanliga bryggaren. Lite morgonteve och sedan pluggade jag en stund. I övrigt så bestämde vi oss för att skjuta upp starten i ...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 13 april 23:00

Lördag och man hade inte sovit som en prins direkt då Felix säng inte var gjord för en tungviktare som mig och Ullis åkte väl in i mig då det blev som en grop.  Men lite speciellt att vakna upp mitt i Stockholm.  Efter lite frukost så försökte ma...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards