Direktlänk till inlägg 31 december 2023

Nyårsjoggen 2023

Av Niclas Bernhardsson - 31 december 2023 23:00

Söndag morgon och förutom att det är Nyårsafton så är det förstås dagen för vår Nyårsjogg. Utöver det så var det precis 32 år sedan Ullis och jag förlovade oss. Så grattis till oss!

Jag hade vaknat några gånger och varit lite nervös då det ändå är lite påfrestande att arrangera. Dock mest kul men man vill ju att det skall bli bra. På natten, då jag gått upp någon gång, så kände jag mig helt fräsch men så har det ju varit förut. 

När alarmet gick, klockan 07.30, så gick jag upp för både Ullis och Felix hade sagt att de skulle upp då. Jag var snart uppe och började ta på mig men de andra snoozade som aldrig förr. Herregud! tänkte jag. Nä, kanske inte så men de hade sagt att de behövde lite tid på morgonen och nu låg de bara och sov. Efter någon kvart så var alla uppe och vi åt frukost och fixade på vår egen kammare. Jag packade in i bilen och sedan var det bara att hoppas att jag inte glömt någonting. 

När vi rullat iväg så kom Felix på att han glömt någonting och vi vände tillbaka men snart var vi iväg igen och när vi kom fram så ser vi att Flaken kommer springandes med sin son. Vi vinkar och han säger att han fick med sig sonen och vi kontrade med att säga att det fick vi också. Vi går och morsar på dem och det visade sig att Flaken hade blandat ihop tiderna och hade varit där för en timme sedan. 

Vi packade in priser och snart hade vi även hjälp av Tanjas kille Ola och en fru till en löpare i klubben. 

Jenni och Linda, från ICA Trossen, mötte upp och snart hade vi koll på allting. De flesta samlades dock inne i bistron och sen kommer jag på att jag glömt att sätta upp en lapp vid löparbanorna. Jag hade förberett en lapp där det stod att samlingen nu är vid ICA. Om någon missat det. 

Fort tillbaka och nu var det hög tid att börja prata lite. Snart fylldes det på och i år hade vår snabblöpare fått i uppdrag att hålla farten.

Jag räknade till 36 stycken som joggade iväg och initialt var det en liten besvikelse men Ola sade att det var många sjuka och så även jag förstås. Det sög att jag själv inte kunde springa längst fram men det fanns ju annat för mig att syssla med. 

Ola och Maria fixade iordning det som var kvar att fixas och snart åkte jag ned mot Stadshotellet. Ullis och Felix bestämde sig för att ta första delen istället. 

När jag kommer fram till Stadshotellet så hann jag precis fram dit där de skall vidare mot kommunhuset och förbi varvet. Lite utspritt är det men det är också väldigt isigt. 

Nu är det samling vid Stadshotellet och jag ser att några ungdomar joinar. Jag fotar och sen är de iväg igen. Felix är nöjd men Ullis springer vidare med Tanja. 

Totalt så blev det 39 som sprang i år och det var lite sämre än beräknat men å andra sidan helt okej. 

Felix och jag åker tillbaka till ICA och nu är det bara att vänta in gänget. 

När alla kommer så springer Ola och delar ut lotter och Maria ser till så att alla får ett glas att skåla i. 

Jag pratar lite om året och om prestationer och så skålar vi in löparåret som varit och ser fram emot nästa. Jag märker då att jag saknar glas och springer och hämtar ett. 

Sedan sköter jag och Flaken pristutdelningen och den gick smidigt. Jäkligt skönt att slippa skrika då jag använde mikrofon. 

Allt gick bra och alla var nöjda! Nu kan jag och Ullis släppa det här ett tag och vilket team vi är! Eller hela klubben faktiskt men just Nyårsjoggen är det jag och Ullis som vurmar lite extra för och jag tycker vi gör det bra. :-)

Det kommer bli en fortsättning med ICA Trossen för det funkade jäkligt bra och ett extra stort tack till dem och förstås som vanligt till Micke Flak! 

Sedan lade Laura ut en hög med bilder och ett stort tack till henne som fixar med både filmning och utläggning av media på nätet. 

Tanja bjöd in oss till kvällen och vi tackade ja förstås. Det lät trevligt. 

Hem och göra sig iordning men först behövde vi sträcka ut i sängen. Lite anspänning hade det varit trots allt. 

Sedan traskade vi bort med ett familjespel. 

Tanja och Ola bjöd på fin mat och det var supermysigt. Lite spel men jag var inte riktigt på topp och Ola fick briljera.

Sedan blev det lite kortspel också och det var det gamla "Golf" som Ullis och jag blev så besatta av för ett tag sedan. Nu var det ett tag sedan vi spelade så vi fick reglerna upplästa igen. 

Det gick återigen riktigt dålig och familjen Bernhardsson huserade i botten på tabellen men det var kul! 

Vi fick chans till revansch och nu gick det lite bättre men nu vann Tanja istället för Ola.

Tyvärr kände jag mig lite hängig och kanske kom det fram när själva joggen var klar. 

Tiden gick och sedan var det dags att kolla in fyrverkerierna och det smälldes på bra. 

Ullis och jag tackade för oss och gick hemåt. Nytt år och nya förutsättningar. Bara så trist att inleda det med en förkylning. 

Hemma så väntade vi lite hemma och sedan hämtade vi Felix i Trosa. 

Tim kom ut tillsammans med Felix och vi fick önska varandra ett gott nytt år. Trevligt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 24 april 23:00

Idag var det en speciell dag. Dels så skulle en nära mig göra en rätt stor sak och dels så är det idag tre år sedan lillebror gick bort. Det kom så plötsligt och som vanligt gjorde jag en låt om det. Tror den kan bli bra men än så länge känns den int...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 23 april 23:00

Tisdag och det började som en vanlig dag men rätt snart får jag ett sms som ger mig lite kalla kårar. Det stod att hen skulle höra av sig på kvällen och det utan att vi kommunicerat så mycket sista veckorna. Usch! tänkte jag. Jag berättade förstås fö...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 22 april 23:00

Måndag och det var nog som en vanlig dag förutom att jag började ta tag i alla viktiga delar inför loppet. Det var mailande och förstås lite reklam inför loppet. Ringde Björn som försökte få tag på några avspärrningar som vi kan använda för att göra ...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 21 april 23:00

Söndag morgon och jag hade sovit riktigt dåligt. Vet inte om jag tog för mycket kaffe igår kväll men jag låt och tänkte för mycket på hur bra koll jag hade på loppet och allt det runtomkring. Så var det möte idag men det är ju nästan två veckor kvar ...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 20 april 23:00

Lördag och Ullis var upptagen med annat och jag kämpade på med mina examinationer. På något tråkigt sätt så hade jag tre av fem examinationer, i nuvarande kurs, som jag blivit underkänd på. På en av kurserna råkade jag ut för ett rejält slarvfel som ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards