Alla inlägg den 23 januari 2024

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 23 jan 23:00

Tisdag och rätt omgående får jag ett meddelande från Linnéuniversitetet att jag blivit godkänd på retorikkursen. Den som jag jag hade lite ambivalenta känslor för. En åsikt kan väl inte vara mer värd för att man framställer den på ett bättre sätt men jag har faktiskt ändrat min åsikt och det handlar väl mest om att samhället faktiskt fungerar så. Verkar man mer trovärdig så har man lättare att få fram sin åsikt men jag står ändå kvar med att ren och skär dumhet måste kunna genomskådas mycket bättre. 

På jobbet så fixade jag lite med min nyckel som jag kan ta mig in lite överallt men konstigt nog inte på toaletterna där jag jobbar. Först försökte jag med vaktmästaren men han hänvisade mig till expeditionen och när vi kom där så så höll de på att tappa hakan för att vi båda var så lika. Skall jag vara ärlig så är vi rätt lika och jag har aldrig varit på ett jobb där man får höra det så mycket. 

Det blev förresten en lite speciell dag då många elever var i Stockholm. 

Jag fick också besked att jag fick ersättning från a-kassan och det blev några tusen för de dagar jag var utan jobb. Sista gången jag stämplade var väl runt ´93, tror jag. Apropå ambivalenta känslor så var det också lite tudelat hur jag skulle göra kring det. Det blev ju ett litet glapp och det gjorde ju att det skulle bli lite ett litet tapp på pengar så varför inte? tänkte jag. Har man rätt till ersättning skall man väl ta det. Sedan var det en jäkla procedur med att fylla i alla papper och jag fick lägga några timmar på det. Det blev ändå en bra timpenning då jag kvitterade ut nästan 3400 kronor. 

På kvällen var det klubbträning men jag hade fortfarande något segdraget kvar i kroppen men tänkte ändå vara där och kanske leda lite uppvärmning. Jag hade några böcker att hämta ut också och skulle passa på att handla till svärmor. 

Väl framme, på banan, så ser vi att det är för isigt så efter lite snack så styr löparna om och springer på Åda-rakan istället och jag känner väl att min insats känns lite omständig. Apropå omständig så är det ett ord som gäckat mig lite. Jag gillar ju ord och språket rent generellt men just ordet omständigt rekommenderas att man skriver omständligt. Med l alltså. Jag tycker det känns... lite omständigt. Vad tycker ni?

Efter att ha hälsat på löparna så drog jag till Coop och handlade till svärmor och hämtade ut boken. 

Sedan hem och fixade lite med bokhyllorna. Det kommer nog att bli bra det här men jag kom på att jag har ju en nätverkssladd som på något sätt skall förbi hyllorna. Hur jag löser det får jag fundera på men jag gillar ju att borra...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards