Direktlänk till inlägg 25 juni 2022

Vilken chock

Av Niclas Bernhardsson - 25 juni 2022 23:15

Lördag och dessutom Midsommardagen. Många vaknade nog upp med baksmälla men här hos familjen B var det som vanligt alkoholfritt. Det går faktiskt att ha kul utan alkohol men framförallt slipper man den halvt ångestladdade baksmällan.

Själva hade vi ju dragit iväg från vårat hus igår och lämnat det till grabbarna, med vänner. Det kanske var det som var ångesten för oss förresten, ha ha.

Vi sov alltså på Stensund och tänkte börja med en promenad men i simgruppen, på fb, bestämdes det att det skulle simmas och jag tog min nyinköpta SUP på en liten kärra och drog med bort till bryggan.

Det var mycket folk där och vi snackade med några på vägen bort. Helt klart så tog det emot att ställa sig på en SUP för första gången i år.

Därför drog det ut på tiden för mig och jag var heller inte bekväm i mina extra kilon så jag funderade till och med på en våtdräkt men i första hand skulle jag ju stå på en SUP.

Sen kommer vännerna Tomas och Rosie och då tog det emot ännu mera. Snart bestämde jag mig dock att jag skiter i att jag har några extra kilon på mig. Det viktigaste är ju att jag trots allt mår rätt bra. Det kunde ju ha varit värre.

Jag byter om och börjar pumpa upp brädan. Det tar tid för det är mycket luft att fylla, den här är helt klart lite bredare än den andra vi har.

Så var det då dags och jag börjar med att känna på den lite och försöker hitta balansen men det tar tid. Jag vågar inte riktigt skjuta ut mig och sen slänger jag mig ned på rumpan och börjar åka ut. Sen kommer jag på att man ju brukar stå på knäna och då går det lättare. Tanken är att jag skall padda ut mot ön och försöka ställa mig upp i läsidan om ön. Det verkade dock häcka några fåglar där och när jag ställer mig upp så blir de som galna och börjar flyga nära mig. Jag paddlar mot från ön, mot en båt, och då blir det etter värre. Jisses! Vad händer? Det känns som om de nästan är på huvudet och jag paddlar mot bryggan igen och då lugnar de ned sig.

Nu står jag nästan hela tiden och det går rätt bra. Det är dock svårt att hålla en rak kurs utan det blir två, max tre, tag på varje sida innan jag får byta men kanske står jag lite dåligt i kombination med min paddelrörelse. Givetvis blir det alltid en rotation men jag tyckte den var kraftigare än vanligt. Efter ett tag känner jag mig nöjd och tar upp brädan och badar lite.

Tomas var dock lite besviken att jag inte ramlade i men jag har faktiskt aldrig ramlat i trots att det varit nära några gånger. Nu var det dock lite svårare då det var första gången för säsongen.

Det verkar gått bra för simmarna och det var, förutom Ullis, Gisela och Peter. Peter är dock i en egen klass och jag måste börja studera vad han gör för att få sådan fart. Helt galet. Skulle jag gissa så ligger han på runt 50 minuter på en IM. Det är dock lite längre men ändå.

Efter så åkte vi hem och kollade läget. Felix skulle iväg till en kompis och vi passade på att vattna och hämta några prylar.

Sen tillbaka igen och det där med den uteblivna träningen hade börjat gått mig på nerverna och idag skulle jag banne mig ut och Ullis bangade förstås inte. Hon hade dock redan varit ute en sväng men en liten minisväng med mig hindrade inte henne – härligt!

Så var vi då igång och det var en obekväm känsla, i alla fall initialt. Det skakade och hoppade lite överallt och snart skulle jag busa och drog på ordentligt. Bara för att strax kippa efter luft och det kändes som om jag förstört allt.

Jag kämpade på och det var jobbigt men jag lade mig bakom Ullis och försökte att hela tiden lyfta fötterna tillräckligt för alla rötter. Det var inte så hemskt många men de som fanns var sjukt jobbiga. En kilometer, ungefär, och det var extremt tufft och efter en lång och tuff backe går det nedför och rätt som det är så slår jag i en rot och jag hinner tänka tusen tankar. Tiden stannar liksom upp och först så är det förstås en smärre chock då jag inser att jag bara faller men sen hinner jag även planera hur jag skall falla. Sen kommer smällen och det gör ont men det är mest mentalt och jag tvingar upp mig direkt och försöker komma igång. Ullis blev orolig och vill veta hur det är men jag vill försöka komma igång direkt. Det är sjukt jobbigt att vi inte ens sprungit två kilometer och jag är helt död. Väl framme så känns det både skönt och som om man är helt klubbad. Jag har sågspån över hela mig men i övrigt så märks det ingenting. Fy bubban!

Jag får ändå ta med mig att det var första riktiga löppasset efter coviden men det gick ändå.

Efter så gick vi ned till bryggan och för en gångs skull så var det jag som bara gick i. Jag var ju å andra sidan heelt slut och jag hade typ nästan redan sett ljuset...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 21 april 23:00

Söndag morgon och jag hade sovit riktigt dåligt. Vet inte om jag tog för mycket kaffe igår kväll men jag låt och tänkte för mycket på hur bra koll jag hade på loppet och allt det runtomkring. Så var det möte idag men det är ju nästan två veckor kvar ...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 20 april 23:00

Lördag och Ullis var upptagen med annat och jag kämpade på med mina examinationer. På något tråkigt sätt så hade jag tre av fem examinationer, i nuvarande kurs, som jag blivit underkänd på. På en av kurserna råkade jag ut för ett rejält slarvfel som ...

Av Niclas Bernhardsson - Fredag 19 april 23:00

Fredag och det är mycket att hålla koll på nu då loppet närmar sig och i helgen behövde jag väl få in en drös omexaminationer. Det kanske var förlängd inlämning men jag behövde ändå bli av med det. Hursomhelst så var det som vanligt på jobbet och d...

Av Niclas Bernhardsson - Torsdag 18 april 23:00

Torsdag och det blev återigen en annorlunda dag på jobbet men det finns alltid att göra och jag hann även plugga ikapp lite. Tror det var okej då det ändå gynnar min framtida skolgärning.  På kvällen så lade jag ut en ny sponsor och nu var det Tros...

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 17 april 23:00

På jobbet blev det lite kaos och av sekretesskäl så kan jag förstås inte gå in på vad det var men jag tyckte det sköttes proffsigt. Tänk på att bloggen egentligen är till för att jag skall kunna gå tillbaka och se vad som hänt. Så ni får tyvärr nöja ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards