Direktlänk till inlägg 28 juni 2022

Allt utom träning

Av Niclas Bernhardsson - 28 juni 2022 23:00

Tisdag morgon och eftersom jag närde en svag förhoppning om att lyckas hämta ut min beställda reservdel, lämna den och sen åka och lämna bilen och efter det hinna hem igen på cykel eller skates så skjutsade jag åter Ullis på morgonen. Det tog emot lite mer den här morgonen och kanske berodde det på att solbrännan blivit värre.

Jag kom i alla fall hem, efter morgonens skjutsning och den här gången lade jag mig inte i sängen alls utan satte mig med boken jag läser. Den heter Konsulten som inte ville bada. Trots att rubriken kunde antyda att det är Backman eller Jonasson som skrivit boken så är det Mikael Bergstrand. Det var lite av en chansning men verkade ändå lovande. Hur är den då? kanske vän av ordning undrar och jag verkligen älskar hans sätt att skriva. Det är inte konstlat och krystat utan det skrivs med precis rätt ord och det flyter på bra. Det handlar om en man som verkar ha allt men har han det och det dyker upp hemligheter från det förflutna. Saker man kanske inte skall rota i men går det att låta bli?

Runt 10-snåret så tycker jag att det räcker och jag tar på mig och skall gå min ”Ove-runda”. Jag får dock vända hela tiden då jag glömt någonting. Det är kepsen och sen kommer jag på att jag glömt smörja mig och det är tur att jag har typ hela dagen på mig.

Jag börjar tvärsemot vad reglerna säger och spolar slangarna närmast brunnen först. Det är ju egendomligt att man skall börja längst bort. Då kan det ju hela tiden dyka upp smuts längre bort i systemet.

Efter första biten så går jag bort mot dansbanan och aj aj! Det är något som händer där borta men rätt som det är så ser jag typ 20 rumpor i vädret och jag ser snabbt att det är yoga. Det är i alla fall inget tält uppsatt så jag känner att jag kan vända direkt och inte störa. Jag kommer på att han, dansare, Karlsson. Han i Let´s dance säkert är där för jag har nog sett en affisch på honom. Han får dock inte igång mig på samma sätt som Stefan Holm. Ha ha!

Jag genar upp mot nästa område och det ser ut som vanligt och jag spolar lite i kranarna men frågan är om det är så nödvändigt när det är så få på campingen. Själv har vi alltid tagit med mig vatten hemifrån, det känns bättre då man skall dricka kaffe.  Första gången hämtade vi dock från campingen men det kändes lite grumligt så vi fortsätter så här ett tag. Snart är det nog bara riktigt rent vatten i systemet. Det andra går ju bra att tvätta sig i.

Väl tillbaka, utan några konstigheter, så tar jag igen mig i vagnen och har AC´n på med full fräs och snart är jag nedkyld. Jag får ett sms att Tim önskar skjuts och jag skriver att jag tror väl det går att lösa men kommer jag verkligen att hinna, tänker jag. Jag tar mig lite kaffe och hinner läsa lite till och boken är bra men efter ett tag börjar det smyga sig in direkta felaktigheter där namn blandas ihop och det känns som det är lite stressat. Dock inget som stör så mycket. Nu har jag dock tagit igen mig och går och fortsätter röja.

Nu har jag röjt upp en väg in till ett dumpningsställe för gräs och grenar. Tyvärr verkar jag fått in saker i trimmern för den går riktigt dålig. Kanske är det bra att inte bara köra på för länge för rätt som det är så går den väl sönder.

Tillbaka till vagnen och jag läste lite till. Jag inser att jag inte kommer att lösa besiktningen utan bokar om och det är alltså sjätte (!) ombokningen för samma fordon. De måste ju hata mig på Besikta. Nu körde jag sju dagar framåt så nu finns ju all tid i världen att lösa eventuella saker som kan gå fel. Eller?

Jag hinner dock inte läsa så mycket utan det ringer flera gånger i campingvärdstelefonen och det är diverse saker som skall lösa. Någon har ställt sig på fel ställe och någon undrar om ens bekanta kan komma och jag får en hel del att stå i.

Nu börjar det bli bråttom och jag stressar iväg för att diska och då kommer en och pratar och jag börjar bli riktigt stressad och trots att det är riktigt trevligt får jag be om ursäkt.

Iväg och hämtar Ullis, idag syntes ingen räv så förhoppningsvis har den sprungit iväg. Jag höll på att skriva skutta men räven är ju nära besläktad med hunden så skuttat hade varit synnerligt fel ord.

Ullis och jag åker direkt till vagnen för det var simdags. Jag själv hade funderingar på att paddla SUP men även på att prova att simma lite. Samtidigt var jag också rejält sliten så jag velade lite.

Vi möter Gisela och PF och snart ser vi Peter som sitter på en bänk och vinkar.

De byter om rätt snabbt men jag tvekar, det tar verkligen emot. Även PF byter om till badbyxor och tänker simma lite. Ajdå! Nu måste jag nog också i, tänker jag.

Sagt och gjort. PF simmar lite fram och tillbaka, utan våtdräkt faktiskt. De har sagt att det är 23 grader och det låter ju grymt. Så grymt så jag kanske ställde in mig på att det skulle bli mycket lättare att gå i vattnet. Jag hade ju inte haft några problem alls de tidigare dagarna.

Jag hittade en simmössa och ett par glasögon i Ullis simväska. Sen går jag då i men det går bara inte. Det är ju iskallt! Efter tio sekunder med bara underbenen i så går jag upp och tittar på termometern. Jodå, 23 grader kan jag läsa av. Hm, det var konstigt. Jag gör ett nytt försök men då PF är på väg in så låter jag honom gå upp, tänkte jag. Han var dock inte klar så jag går ned igen och lyckas simma några meter men glasögonen fungerade inte alls på mig så jag får avbryta och skickar upp dem och lägger mig och plaskar lite istället. Kanske var jag så inställd på att det skulle vara varmt så jag stängde av mitt fokus och då blev det tvärstopp istället. Efter ett tag var det dock helt okej.

Sen direkt mot träningen och tyvärr har vi glömt att skriva att nybörjarträningen slagits ihop med huvudgruppen så det gör att vi nog måste kolla så det inte står någon där redan 18.30

Väl på plats så märker vi att det inte kommer någon och passar på att åka en snabbis till Tim för att kolla in Tims och Cillas nya gulliga katt. Den verkar inte ha något namn ännu men har å andra sidan inte varit hos dem i mer än några dagar. Sjukt söt!

Tillbaka träningsanläggningen och det är folk där men absolut inte så mycket som det brukar. Laura kan hålla i träningen och vi åker och handlar lite mat. Sen tillbaka till husvagnen där vi försöker lösa lite problem med några husvagnsgäster. Campingen är ju stäng men det pågår samtidigt ett litet läger som skolan verkar vara inblandad i och kommunikationen verkar inte vara den bästa.

Det tar lite tid och rätt som det är så kommer asfaltsläggare ned och vill börja asfaltera! Men det skulle ju vara imorgon så nu blir det full fart på oss och vi letar reda på de som har bilar parkerade vid båtparkeringen. Vi löser det fort och Ullis passar på att köra upp vår bil. Själv så dirigerade jag bort en campinggäst till en passande plats. Hon blev inte helt nöjd så jag tog en närmare och så sade jag att jag skulle lösa det imorgon bitti. Jag behövde själv få lite koll på vilka som var lediga så ingen ordinarie campare får sin plats tagen.

Någon träning blev det inte för mig idag utan Ullis och jag gick och duschade och tog sedan lite te och lyssnade på en ljudbok. Funkade det också men blev lite sent.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 17 april 23:00

På jobbet blev det lite kaos och av sekretesskäl så kan jag förstås inte gå in på vad det var men jag tyckte det sköttes proffsigt. Tänk på att bloggen egentligen är till för att jag skall kunna gå tillbaka och se vad som hänt. Så ni får tyvärr nöja ...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 16 april 23:00

Tisdag och jag satt på bussen och försökte komma ikapp med en massa. Jag såg att jag fått in en massa dokument som jag behövde få koll på och tog en skärmdump på Kivra. Sedan svarade jag några som hade funderingar på sin medverkan i ultraloppet. Seda...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 15 april 23:00

Måndag och idag var det en ny vecka och nya krafter. Tänkte jag. Det började dock rätt dråligt och jag fick avvika på morgonen och fräscha upp mig efter att ha fått något i ansiktet.  På dagen så fick jag en återkoppling på kursen i fonetik och det...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 14 april 23:00

Söndag och vi vaknade rätt sent, ja i alla fall jag. Ullis hade tagit kaffe i biblioteket så jag satte på några koppar i den vanliga bryggaren. Lite morgonteve och sedan pluggade jag en stund. I övrigt så bestämde vi oss för att skjuta upp starten i ...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 13 april 23:00

Lördag och man hade inte sovit som en prins direkt då Felix säng inte var gjord för en tungviktare som mig och Ullis åkte väl in i mig då det blev som en grop.  Men lite speciellt att vakna upp mitt i Stockholm.  Efter lite frukost så försökte ma...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards