Direktlänk till inlägg 2 december 2023

En sorgens dag i Vagnhärad

Av Niclas Bernhardsson - 2 december 2023 23:00

Lördag morgon och jag vaknar av att Ullis skriker något om att pizzerian brinner och jag kommer fort upp på fötter och vi tittar bortåt mot ICA-huset och man ser att det blinkar blått och ryker kraftigt. Jag står och tittar och snart ser jag att det snart inte bara kommer från ett håll utan nu bolmar det upp från bred front och hela byggnaden står i lågor. Helt galet!

Brand är så läskigt och jag har fortfarande väldigt svårt för det efter att det brann i min egen butik en gång. Då hade det troligtvis blivit kortslutning i kaffemaskinen men nu då jag fick en kortslutning i taket hemma så kan det förstås varit kortslutning i väggen också. Hursomhelst så är det bra med fräscha grejer. I det här fallet så pratades det om en hög smäll och att någon sett någon springa därifrån och en mörk bil nämndes. Så jävla irriterande om det är någon uppgörelse som ligger bakom. 

Vi väcker Felix och berättar och sedan tar vi frukost och kollar på morgon-teve men vi måste ändå gå dit för att verkligen förstå. 

Folket är ledsna och chockade och det blir lite kramar. När jag och Ullis står och tittar så kommer det fram en reporter och pratar. Hon undrar sedan om vi vill ställa upp men Ullis vill inte och jag tyckte det var synd. Man vill ju ändå förmedla en känsla och fastän Ullis backade så sade jag att "vi kör!".

Precis när vi skall börja så dyker några bekanta upp och mannen hoppar också med och vi intervjuas. 

Jag hör hur min egen röst brister då jag berättar att det är chockerande och att man bott här länge. Troligtvis så var det verkligen så att det var chockerande men jag var liksom tvungen att säga det för att det skulle komma ut ur kroppen. Bra, teve! sade jag till Ullis sen.

Vi är kvar ett tag och går sedan en promenad men fastnar på Utsikten för att hälsa på svägerskan. Jag går in och värmer mig och snart så kommer även Oscar och Pia in med deras bebis och jag får bebisgosa lite! :-) 

Vi passar på att fika lite och säger sedan adjö och tar en titt igen på eländet. 

Hem och käkade lite och sedan försökte vi få till lite träning och idag stod det stavgång i backe, på schemat. Vi tänkte att vi kunde ju skjutsa Felix och samtidigt hitta en backe i Trosa. 

Efter att ha lämnat Felix så testade vi skidbacken i Trosa. 

Vi tänkte att det var lite svårt att köra själva spåret så vi gick ned mot botten av skidbacken och det fick bli den lilla grusvägen upp -och ned. 

Vi började med att värma upp och nu testade jag de nya skorna. Det blev knappa tio minuters uppvärmning och sedan körde vi igång. 

Det kändes helt okej men det var också kortare sträcka så man hann aldrig bli riktigt trött men å andra sidan blev det ju kortare återhämtning. 

Vi joggade ned och sedan hoppade vi in och köpte lite gott till kvällen på ICA-Trossen.

Väl hemma blev det dusch och jag körde the Snake en gång och nu persade jag men det är så sjukt jobbigt så man orkar typ bara en gång. Att liksom vara på helspänn så länge. 124 äpplen tog jag och det är normalfart och max ett äpple i taget. 

Sedan kunde vi inte hålla oss från att kolla på ett avsnitt av the Squid Games, fastän Felix inte var med. Han får ta ikapp det en annan gång. 

Sjukt sedan med min intervju för den bekante mannen var bortklippt och det kändes ju konstigt. Sen är det också konstigt att se sig själv och det påminner mig om när jag var med som expert i ett teve-program. Det tog mig ett halvår att klara se sig själv. Nu hörde jag mig själv då Ullis spelade upp klippet men jag såg mig inte och det var bra så. 

 

Inte mycket kvar

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Bernhardsson - Onsdag 24 april 23:00

Idag var det en speciell dag. Dels så skulle en nära mig göra en rätt stor sak och dels så är det idag tre år sedan lillebror gick bort. Det kom så plötsligt och som vanligt gjorde jag en låt om det. Tror den kan bli bra men än så länge känns den int...

Av Niclas Bernhardsson - Tisdag 23 april 23:00

Tisdag och det började som en vanlig dag men rätt snart får jag ett sms som ger mig lite kalla kårar. Det stod att hen skulle höra av sig på kvällen och det utan att vi kommunicerat så mycket sista veckorna. Usch! tänkte jag. Jag berättade förstås fö...

Av Niclas Bernhardsson - Måndag 22 april 23:00

Måndag och det var nog som en vanlig dag förutom att jag började ta tag i alla viktiga delar inför loppet. Det var mailande och förstås lite reklam inför loppet. Ringde Björn som försökte få tag på några avspärrningar som vi kan använda för att göra ...

Av Niclas Bernhardsson - Söndag 21 april 23:00

Söndag morgon och jag hade sovit riktigt dåligt. Vet inte om jag tog för mycket kaffe igår kväll men jag låt och tänkte för mycket på hur bra koll jag hade på loppet och allt det runtomkring. Så var det möte idag men det är ju nästan två veckor kvar ...

Av Niclas Bernhardsson - Lördag 20 april 23:00

Lördag och Ullis var upptagen med annat och jag kämpade på med mina examinationer. På något tråkigt sätt så hade jag tre av fem examinationer, i nuvarande kurs, som jag blivit underkänd på. På en av kurserna råkade jag ut för ett rejält slarvfel som ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards