Alla inlägg den 6 april 2023

Av Niclas Bernhardsson - 6 april 2023 23:00

Torsdag och i natt började årets Hitta-ut. Man skall väl inte kalla det för tävling men jag och Ullis gillar ju att tävla och kanske framförallt jag. Vi hade ju varit väldigt taggade på det här men nu när det var dags så var väl Ullis kanske inte lika taggad och vi tränar ju ganska mycket och den måste ju komma först. På jobbet så såg jag att några verkade varit ute en del och skulle man så att säga vinna i år gällde det nog att komma igång. 

Väl hemma så vill Ullis ta det lugnt då det är Sillen Runt imorgon och eventuellt skulle jag också springa en del men det var osäkert hur det skulle gå till. Felix skulle låna bilen men Flaken kunde låna ut sin. 

På skolan gick många på sparlåga och det märktes att lovet hägrade. 

Sista lektionen och jag kör lite extra med talangen men idag känner jag mig seg i huvudet och fastän jag vinner första så vet jag inte om jag klarar en match till men är snäll och ställer upp. Nu börjar jag tappa set och det blir ett avgörande och det är matchbollar hit och dit men på något konstigt sätt så reder jag upp det och inkasserar återigen en vinst. Säkert frustrerande för talangen som borde vinna mera då spelet antyder det. Jag å andra sidan skärper mig alltid och värderar slagen på ett annat sätt. Då jag skall köpa en present så stressar jag inte med matchen och går sedan bort till stadsbussen och tänker hoppa av vid Stockholmsvägen. På bussen så träffar jag en trevlig elev och glömmer förstås bort hållplatsen och får ta nästa istället. Jag går bort till bokhandeln och köper en fin bok men det sjuka är att jag köper massvis med fina böcker till det kommande biblioteket och det kostade typ hälften. 

Sen är det bara att gå bort till bussterminalen och jag tänker att det inte är någon idé att gå bort och kolla då jag vet att bussen går 16.16 Jag går ändå bort och rätt som det är så rullar det in en buss på den plattform som Trosa-bussen alltid åker in på och jag blir förvånad då Trosa dyker upp på displayen. Jag tar lugn och stilla min väska och kliver på och säger att jag sätter mig väl och väntar. Han svarar något kryptiskt med att han fått ersätta den andra bussen och jag fattar ingenting. Precis när jag satt mig så rullar bussen ut och då är klockan 16.00 What! tänker jag och messar till Ullis att jag antingen kommer hem tidigare eller så är det något fel. Jag sitter helt själv på bussen som brukar vara proppfull och känner mig som en kung! :-)

Ett ungt par stoppar bussen och den åker in på en annan plattform och plockar upp dem. 

Det stod ju klart och tydligt Trosa så jag känner mig väl ändå rätt säker på att det är rätt och har hög musik i öronen. Rätt som det var så verkar något hända och jag får av mig musiken och vi måste gå av. Han verkar åkt för tidigt och den bussen han skulle ersätta skulle visst åka 16.40 Men vad f-n! Vi går av och en snabb sökning på busslinjerna visade att "våran" buss inte skulle passera Nyköpings lasarett så det var bara att vänta in just 16.40-bussen Suck!

Solen sken dock och jag spelade lite schack på mobilen. Sen kommer då samme busschaufför och jag säger att jag väl inte behöver dra kortet igen och han ler lite skyldigt.

Väl hemma så går jag och Ullis en promenad och plockar lite kontroller. Vi inser att det nog är kört att komma först på orienteringen och träningen måste ju går först. De i skogen får vi ta en annan gång

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards