Alla inlägg den 3 september 2023

Av Niclas Bernhardsson - 3 september 2023 23:00

Söndag och det var bara att stiga upp men vi steg upp från gästsängen då vi inte hade orkat bädda. Det låter förstås lite som lathet men det blev lite sent och när man har ett gästrumt precis bredvid... Nåja! 

Felix var däremot riktigt trött och han hade säkert varit uppe ett tag i natt. 

När han var klar så åkte vi och första visningen var klockan 11.00 Jag tror vi kom några minuter efter men den är ju öppen ett tag så efter att Ullis och Felix kollat så bytte jag och Ullis plats eftersom jag inte hittat en bra parkering. 

Lägenheten var riktigt fin och vi får se om det kan bli den. 

Vi tog sedan bilen mot Nytorget och hittade en bra plats. Nu var det läge för lite lunch och vi hittade ett nytt ställe som vi ville testa men bara en liten hamburgermeny kostade 245 kronor. Jag tyckte dock att vi kunde testa där för i stan kostar ju allt mera. Vi fick väl inte det bästa bordet men det var mysigt och maten rätt okej. Kanske inte det godaste men alltså helt okej. Nu tappade jag bort namnet på restaurangen men något med Urban i alla fall. En snabb koll på banken visade att det heter Urban Deli. 

Vi tog det lite lugnt efter det och väntade in nästa visning som var runt hörnet. Tror det var på närkegatan. 

Den var lite speciell men Felix gillade den och det är det viktigaste. Vi pratade lite med mäklaren och kom väl in på att det kunde bli cykelköp idag, efter visningen och han sade att det kanske blir stora inköp idag och menade förstås även att det kunde bli både lägenhet och cykel. Vi får väl hoppas på det. 

Efter visningen behövde vi en kopp kaffe och nu blev det kaffe på ytterligare ett nytt ställe som heter Kaferang. Namnet hintade om att det skulle vara kaffe av rang och vi testade. Vi blev dock en aning besvikna men det var ändå bra drag i kaffet så man vaknade till. 

Jag ringde cykelkillen och berättade när vi beräknades vara framme. 

Vi parkerade och jag ringde igen. 

Han kom ut med cykeln och den såg jättefin ut. Sen diskuterade vi lite och vi fick med en transportväska för cykeln och vi kände att det blev prisvärt. 

Han var riktigt trevlig och snart satt vi i hans soffa och drack kaffe och pratade lite triathlon. Cykeln hade varit med när han vann VM i ultralång distans i hans åldersklass. Dessutom hade han bara kört den på tävlingar och ramen såg nästintill perfekt ut så det kändes bra. 

På vägen hem försökte jag få tag på kvinnan som sålde trainers men fick inget svar förrän vi var nästan hemma. Då kändes det lite försent. 

Felix provcyklade lite och såg ut som han vunnit på lotteri. Så kul att se glädjen och jag förstår honom. Köpa ny cykel är något extra och så sjukt roligt att vi får vara med om den här resan. Det är alltid resan som är målet, det har jag börjat förstått nu. Speciellt efter detta års Kalmar Ironman. Jag får ju inte se hela året som misslyckat bara för att jag fick bryta på simningen och jag gav ju ändå allt. 

Ullis och jag bestämmer oss för att ändå åka och köpa trainern till Felix om han fixade maten och det var en bra deal, tyckte alla. Jag fick även ned priset lite för det skulle ju kosta lite att åka. 

Kanske tyckte inte Ullis att det var en superbra deal, efter ett tag på de slingriga vägarna, då jag fått för mig att ta vägen över Skansundet. 

Väl på plats så konstaterade jag enkelt att allt var i toppskick och vi slog till. En kort sökning på namnen och på zwift konstaterade jag innan att deras trainers endast gått 4 mil vardera. 

Vi tog vägen via Södertälje tillbaka och det gick även fortare. 

Maten smakade kanon och sedan fixade jag och Felix med trainer och nu har vi tyvärr ett däck att limma tillbaka då jag utgick ifrån att det var slang i hans däck. Han fick enkelt bort däcket och jag förstod ingenting förrän jag såg att det inte var slang. 

Vi lånade Ullis träningsdäck så länge och snart satt han på och kalibrerade trainern. Som tur var så passade några av mina gamla cykelskor jag hade i butiken och det var ett par grymma Bont, i kolfiber. Stenhårda dock så han kanske får baka dem i ugn först. Kanske några gånger, till och med. 

Vi avslutade med att se några avsnitt av Hedebyborna och det är ju rätt roligt att se då den handlar om platsen där vi bor. 

   

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards