Alla inlägg under maj 2022

Av Niclas Bernhardsson - 15 maj 2022 23:00

Söndag morgon och återigen hade jag knälåsning och det är frustrerande då man inte vet varifrån det kommer men det är säkert någon liten bit som lossnat och strular ibland. Jag kom knappt upp ur sängen men efter någon halvtimme var det bra igen. Ullis och jag tog igen oss lite och bara slappade lite innan vi satte en jäkla fart. Felix skulle förresten få främmande och städade och både jag och Ullis var igång med olika projekt. Själv målade jag i blivande gästrummet och sen skulle jag och Ullis skjutsa svärmor till Nyköping. Hon skulle köpa garn igen och det var inte länge sedan hon sist köpte upp halva lagret. 

Vi släppte av henne vid Rusta och tog oss själva en liten tur på Mio. När vi kom tillbaka så var hon klar och hade köpt 40 (!) garnnystan, jisses! 

Vi tog en liten tur till Blomsterlandet då Ullis och jag hade hittat ett olivträd på Mio och nu hittade vi lite annat också. 

Efter det beställde vi lite på Chopchop och åkte sedan och hämtade det. På vägen hem så fick vi ta alternativa vägar då de asfalterade motorvägen och då kom vi in i det lokala cykelloppet och de hade nog inte förväntat sig en massa bilar. Lite läskigt men jag tog det förstås försiktigt men jag såg att många inte höll ut ordentligt. Man blir ju irriterad. Undrar om det inte är lag på att hålla ut 1,5 meter nu? Det är en av anledningarna att jag inte kör cykellopp längre. Att folk kör för nära alltså. 

Ullis och jag åt lite mat och snart kom Felix vän också och vi hälsade. De skulle vidare och se på Bajen mot AIK. 

Sen fortsatte jag att måla och det blir fint. 

Vi avslutade kvällen med att ta en tur till Stensund och gå en promenad. Ett till ekipage kom och de hade lite strul med att få husvagnen rak och vi fick hjälpa till att putta lite. 

Vi hann förresten ringa till fina faster E-M och prata lite också. 

Av Niclas Bernhardsson - 14 maj 2022 23:00

Lördag morgon och Ullis lät mig inte skjutsa Tim själv då jag behöver extra sömn. Det var visst inte diskuterbart och jag blev mest orolig för att jag förstörde hennes chanser att springa Saltå-joggen, som skulle ske senare idag. 

Ullis körde och jag somnade lite då och då. När vi hämtade upp Tim så satte jag mig i baksätet och slumrade till. 

Efter att ha lämnat av Tim så kommer jag inte ihåg om det var jag eller Ullis som körde hem men eftersom jag inte kommer ihåg så var det nog Ullis. Stackars henne!

Nu fick vi några timmars sömn och snart kom det lite löpare och Ullis hade bestämt att hoppa på så hon fick 15 kilometer idag och senare skulle även Sanne hoppa på så hon fick runt 10 kilometer. Ullis har ju varit lite skadad och måste starta försiktigt. 

Från start sprang dock Gisela, Nicke, Tommy och Putte. 

Vid runt 15 kvar så hoppar Ullis av och Sanne bestämmer sig också för att prova därifrån och de tuffar på. När det gått någon mil så får dock Sanne lite problem då hon fått träningsvärk från gymmet och Ullis trycker på rejält för att kanske komma ikapp de som var före henne men jag ser att det är för kort tid kvar. Hennes avslutning på runt 5.30 visade dock att hon ligger i bra fas. 

Lite fika och själv borde jag väl inte fika som inte har tränat men även jag tog mig en bulle men snart får det bli andra bullar. 

På kvällen blev det Eurovision Song Contest och Cornelia gjorde riktigt bra ifrån sig men man förstod ju att det inte skulle gå att rå på Ukraina som hade en helt okej låt och med kriget i åtanke så var det fint att de vann. 

Av Niclas Bernhardsson - 13 maj 2022 23:00

Fredag och det var återigen dags att hoppa in på andra lektioner då några var på prao. Det är riktigt kul att se hur andra arbetar. Grymma och inspirerande insatser på idrotten och jag hann inte ens börja förrän jag får svar att jobbet jag sökt var klart. Vi var en bit ifrån varandra först men till slut så kunde vi enas och det var skönt. Det blir på Nyköpings högstadium och snart har jag dammat av alla kommuner i närområdet. Det blir faktiskt nionde skolan då jag faktiskt jobbat på både låg -och mellan samt högstadiet på Frejaskolan. 

Väl hemma så byggde jag ihop skates som skall till Trollhättans skridskoklubb och jag byggde klart en monsterskate som de faktiskt inte skall ha. Det blir en 3x125mm med en cool kolfibersko så den tänkte jag lägga ut för endast 2500 kronor. Den borde väl hamna runt 6500 kronor i vanliga fall. Lite trång sko men klart värmbar faktiskt. Felix fick prova dem och shit vad lång han blev. 

På kvällen kände jag mig lite låg och det har nog varit en rejäl anspänning och jag har även varit utan den där hjärtmedicinen för mina extraslag. Den är restad och det är som det var för ett år sedan. En sjuksyster ringde upp mig och jag förklarade läget så hon skulle kontakta läkaren. 

På kvällen försökte jag bara landa och ta det lugnt. 

Sen ringer Felix och har missat sista bussen och det vara bara för mig och Ullis att sätta oss i bilen. Vi kommer dit i god tid och ser både festande och en äcklig råtta springa runt bland bilarna. 

Efter det var det bara att somna fort då jag skulle skjutsa Tim imorgon bitti. 

Av Niclas Bernhardsson - 12 maj 2022 23:00

Torsdag och jag vaknar av en djävulsk smärta och jag har kramp i vaden och jag kommer inte ens åt krampen då knät är helt låst. Det var nästan chockartat och jag fick ligga och bara ta igen mig. Knät var alltså fortfarande låst och jag fick återigen halta till jobbet. 

På jobbet så ser jag att jag fått svar om min jobbansökan och de vill ha mig och vi bestämmer tid för samtal. Runt samma veva så släpper allt i knät och det var som det var en lös bit som irriterade. Under samtalet så kommer det fram att vi ligger lite för långt ifrån varandra och hen skall höra av sig senare. 

Ajdå! Det som kändes så bra men hoppet lever. 

Ullis och jag äter mat på La Piazza och det blir som vanligt en avocadosallad. Väl hemma så är det snart träning men Ullis skall springa med Tanja och jag går senare bort till Safiren men får sällskap av Ullis på slutet.

Vi går bort till Safiren och snackar lite med Putte, Nicke och Tommy. När jag skall börja träna så upptäcker jag att jag glömt shortsen och bestämmer mig för att hämta byxorna. 

Väl tillbaka så inser jag att jag inte har så jättemycket tid men kör på det som är, tänker jag. 

Jag ser dock att jag fått ett motbud men det är fortfarande för långt ifrån och jag känner att kraften rinner ur mig... Skit! Dock så inser jag att mina arbetsuppgifter faktiskt inte är lika och efter ett tag så inser jag att det trots allt inte är så långt ifrån det jag kan tycka är okej och när jag är klar med träningen så skriver jag ett svar. Lika bra att smida medans järnet är varmt.

Det blir sedan lite snack och Putte och Tommy får komma och hämta mig då jag glömt bort tiden. De var visst redan inne i bastun. 

Lite bastu men kort med snack då de redan bastat ett tag. 

Vidare hemåt och jag kände mig lite urlakad av allt som hänt. Bara hålla tummarna för att det löser sig. 


Av Niclas Bernhardsson - 11 maj 2022 23:00

Onsdag morgon och jag kan knappt komma upp ur sängen. Knät är typ helt låst och det smärtar rejält i menisken. Det känns som något har hänt men jag har ingen aning om vad. Efter ett tag så kan jag i alla fall gå och kommer iväg till jobbet och det börjar lätta och jag kan till och med jogga lite med första klassen som kör ett tufft crossfit-pass. 

Efter lektionen så stelnar jag till igen och det blir bara värre och värre och snart är det samma sak igen. Det är nästan lika illa som på morgonen och det gör ständigt ont och jag kan inte böja på det utan det blir bara en massa haltande. 

Sen hem och det håller i sig men vi diskuterar om det skulle gå att cykla. Ullis skulle ändå cykla så jag kunde ju försöka. 

Vi äter lite och sen försöker vi relativt snabbt komma upp på cyklarna men min motivation är inte den högsta så vi väljer en lite längre bana så kanske jag triggas. 

Det går bra i början och snart känner jag att det rullar på bra och cykling verkar vara melodin men det är absolut inte helt smärtfritt. Sen efter ungefär en kvart så blir det något knas på min cykel så motståndet höjs rejält och jag får trampa med väldigt låg kadens och det gör mig riktigt förbannad och motivationen bara blåste bort. Att hela tiden ligga i runt 60 rpm för att komma framåt och då hela tiden över 230 watt gör att det känns lönlöst och irriterar rejält. Jag avbryter runt 20 minuter och jag misstänker att jag råkat trycka fel på klockan som säkert föreslagit ett pass där den automatiskt ställer in motståndet. 

Snart loggar jag dock in igen men väljer då den vanliga korta Tick-tockbanan och börjar trampa på. Nu är det som det skall igen och det känns skönt. Det blir medelhårt och det känns skönt att kroppen svarar som den skall. 

Vi avslutade kvällen med att jag gick och köpte lite vindruvor och annat gott så mös vi i soffan senare när Ullis blev klar med sitt pass. 

Av Niclas Bernhardsson - 10 maj 2022 23:00

Tisdag och då jag både tänkt och skrivit fel i planering så blev det återigen många elever som tog tillfället i akt och orenterade men några körde också riktigt hårt på en crossfit-bana. Så hårt så jag blev grymt imponerad. Jag hann också spela lite pingis med elever och faktiskt också med vännen och kollegan Lasse. Vid en boll så måste jag byta riktning och i strumplästen så halkar jag men i min hjärna så finns bara "rädda bollen" så i nästa ögonblick så slår jag handen i bordet och ser bollen åka förbi racketen typ 15 centimeter. På något sätt, helt mirakulöst så når jag, onaturligt böjd, bollen på kanten av racketen i helt fel vinkel men hafsandet får skruv på bollen som skruvar sig utåt och sen inåt och förbi Lasse. 

Jag förstår ingenting och säkert inte Lasse heller. Smärtan är dock enorm och jag känner att jag inte riktigt känner hur jag håller racketen så jag får bryta vid nästa boll. Ibland chockas man över sig själv, att man liksom gör allt. Det händer ju inte alltid men det var intressant att se hur man fungerar ibland. Efter 20 minuter kändes det dock bra så det var nog bara en rejäl smäll över lillfingret. 

Väl hemma så åt jag och Ullis lite lätt och sen sprang hon ned till träningen och jag försökte komma igång men var seg. Så seg så jag inte hann byta om utan fick bli coach vid sidan om men det var nog bra idag. 

Precis vid banan så kör jag om Ullis och på plats är först Sanne och Patrik. Jag instruerar Patrik lite lätt och skickar iväg honom på  uppjoggen samtidigt som Sanne skall få testa acceleratorbandet och snart är även hon iväg samtidigt som Patrik får vidare instruktioner. På slutet kommer huvudgänget och det blir lite löpskolning med dem innan de drar iväg. 

Ullis och jag handlar lite innan vi är hemma och efter en skön dusch så blir det både lite massage och teve. Skön kväll och vi kikade nästan på ett helt avsnitt av Black Mirror. 

Av Niclas Bernhardsson - 9 maj 2022 23:00

Måndag och efter skolan så var det dags att lösa in presentkortet på Trosa Stadshotell då vi vann ett presentkort förra året på orienteringen Hitta ut. 

Vi checkade in och fick handduk, tofflor och morgonrock. In i duschen och jag knatade sen ned och ser att Ullis ligger och väntar i en solstol. Vi dricker några glas juice och det är som kroppen bara vill ha mer. 

Ullis går sen på en behandling och jag har en timme till mitt eget förfogande men jag lägger mig istället och bara vilar och försvinner ett bra tag och vaknar när det kommer in ett par äldre kvinnor. Senare så förstod jag att det var en mor och dotter. Jag fortsätter och slumra och när det gått en timme så kommer Ullis och jag känner att jag måste ha mer juice. Jisses! 

Efter det så kör vi en runda och badar först och går sedan in i aromarummet. Det skulle förstås varit tvärtom eftersom det känns lite kallt efter det varma badet. Lite bastu efter det och vi försöker sedan gå in i ångbastun men det fullkomligt värker på vissa ställen som på huvudet då jag nog blev lite solbränd igår. 

Efter en god räkmacka så körde vi en runda igen och nu tog vi det i rätt ordning och det var riktigt skönt. Dock fixade jag bara tio sekunder i ångbastun igen. 

Vi åkte sedan till Stensund och tog en lång skön promenad runt campingen. 

På kvällen så kikade vi lite på teve och det blev både lite nyheter och Black Mirror. 

Av Niclas Bernhardsson - 8 maj 2022 23:00

Söndag och det var dags för att åka till Stensund igen för att röja lite. Det är uppstartsvecka för campingsäsongen och man har lite av en städarhelg och det kan nog vara smart. Igår så röjde vi en hel del runt själva toalettområdet och idag så röjde vi lite runt runt vår dunge. Händerna börjar dock bli lite skinnflådda. Innan vi åkte ut så hämtade vi dock vår trimmer och jag plockade även med häcksaxen. Just in case. 

Väl på plats så började vi snart vid vår dunge och mammas gamla trimmer är riktigt bra förutom att jag hade problem med glappkontakt så man höll på att bli galen. Till slut blir det bara värre och värre och jag hittade som tur var en annan sladd som fungerade men snart nog så är trimmertråden slut... Ajdå! Jag tar fram häcksaxen och den fungerade bättre än väntat men det är en klart dålig arbetsställning då det skall jämnas längs marken. Till slut så krampar det lite varstans och det blir kortare och kortare arbetspass. 

Mitt i allt får vi välbehövlig vila och det är vännerna Rosie och Tomas som kommer förbi med lite kaffe. 

Lunch efter det (!) och vilken lunch sen! Eftersom jag har problem med både laktos och vitlök så får jag lite eget och när jag frågar efter något som inte gör det så torrt så går en matkvinna iväg och kommer efter ett tag tillbaka med något som ser ut som ett stort skämt. Det är massvis med bearneisesås över hela tallriken. Jag ser säkert lite chockad ut men tar tallriken och går och sätter mig. Vi blir lite fundersamma om hon var irriterad eller om hon hade noll koll. Jag lånar en kaffekopp och slevar i smyg över så det i alla fall går att äta. Hela koppen är proppfylld och som tur var så var det ingen i närheten. Det som blev kvar räckte och blev över. Sås det så!

Sen ett sista ryck innan vi var nöjda och nu ville Ullis upp till stan för att kolla odlingslådor. 

Vi åker runt och det verkar svårare än hon trott. Till slut bestämmer vi oss för en rätt dyr modell men vi tar bara en. Den skall kosta 1300 kronor men jag tycker att vi kör på den. Den borde hålla i många år. Väl i kassan så går den in för 800 kronor och vi avbryter köpet och springer och hämtar en till. Pust! Vi borde tagit vagnen och nu är det tre minuter innan de stänger. Det var för övrigt på Bauhaus. Mitt i själva köpet så skall visst köpet kontrolleras och vi blir oroliga att det trots allt är fel men vi släpps bara igenom. Skumt att det står två priser. 

Vi stannar och äter lite på Burger King och ser en glassbil backa tillbaka på motorvägsuppfarten, han hade visst lite bråttom. 

Väl hemma så blir det lite film och mys. Känns det igen? :-)

Jag fick förresten jobba fram lite inför veckans kommande teorilektioner då det inte var klart. Tror jag fick till det bra. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards