Alla inlägg den 15 april 2022

Av Niclas Bernhardsson - 15 april 2022 23:00

Fredag och vi sov rätt länge för att hinna vara ute någon längre stund innan det var dags att serva på Sillen Runt. Vi kommer i alla fall i god tid till Safiren och de som vill får packa in i vår bil. Det är visst ett mindre gäng i år och det är; Peter Jansson, Micke Klaesson, Flaken, Phille och Anders. 

Vi önskar dem lycka till och sedan åkte vi och köpte lite fika och parkerade sedan bilen för att ta några kontroller. 

Nu hade vi lite mindre tid än jag tänkt och när vi är längst bort på den planerade rundan så inser jag att vi får släppa några kontroller till senare och kortar av rundan lite. 

Som tur är så bommar vi inga men vid en kontroll så träffar vi på en pratglad bekant så det försvinner några minuter och när vi är framme vid bilen så sätter vi oss direkt och börjar åka. Jag ringer upp Flaken och det visar sig att de redan kommit ut på andra sidan och alltså redan är på landsvägen, oj då! 

Vi sitter dock i en snabb bil och hinner precis passera dem innan det planerade stoppet och timingen kunde inte varit bättre. Alla verkar pigga och efter fem minuter är de på gång igen för det blir kaffe och bulle vid nästa stopp som är Gnesta. 

Vi åker strax iväg och hoppar in på Hemköp i Gnesta för jag är skitsugen på en glass och Ullis joinar. Vi köper även några bananer eller tänker köpa kanske jag skall skriva för när jag står vid kassan så har jag lagt ifrån mig bananerna. Ullis undrade var bananerna var, då vi kom ut från affären och det var ju heller ingen som sade att de ville ha bananer och energi hade vi ju med oss ändå. Men tanken var god! Dock inte lika god som glassen... 

Att vi åt glass var dock inget vi sade till löparna för de behövde annan motivation än att det fanns glass några hundra meter bort. Längst bort från målet var de nu och en löpare såg ut att slita lite med motivationen så vi frågade inget om hur det kändes. Sådant kan lätt få igång negativa tankar. Efter lite kaffe och bulle så var dock alla iväg igen och vi satt några minuter till och pratade. Rätt många minuter verkar de varit för när vi skulle åka ikapp dem så hittade vi dem långt senare och det var rätt lagom för återigen var det inte många minuter till god. Ett kort stopp med lite intag och nu var det en till som verkade sliten men alla pushade och nu var nästa stopp endast fem kilometer bort. 

Vi åkte dit och satt och surfade lite på mobilerna så vi höll på att missa när de kom och slängde fram lite kaffe och sista godiset. 

NU var det än värre med grimaser och sånt men nu var det å andra sidan inte så långt kvar. Heja, heja!

Vi åkte lite bakom ett tag när jag kommer på att vi kunde kanske ta de kontroller vi lämnat längst norrut på Lånestaheden så var Ullis på. Men det kanske skulle bli bråttom och vi parkerar bilen vid gamla tennisbanan och småjoggar bort. Vi genar hårt och trots att vi är rätt så är det svårt att hitta en kontroll men snart är den tagen och vi joggar vidare mot den sista och nu är det nog länsat i vårat område i alla fall. Det var iofs en kontroll i Hagarna men den är ju nära oss ändå. 

Hopp in i bilen och när vi närmar oss så ser vi en löpare som sladdar lite och det är Klaesson och vi hejar på och åker vidare. Han har förstås inte blivit lämnad utan han ville säkert ta det lite lugnare på slutet och när vi kommer fram så hejar vi in alla och när Klaesson kommer så ställer de övriga upp och springer in med honom, fint! :-)

Grymt jobbat av alla och sen åker jag och Ullis och tar de kontrollerna vi missade vid Häradsvallen. En har de lagt vid fel info-tavla för på kartan så skall den vara vid kyrkan men den hade de lagt vid orienteringsklubbens info-tavla och det var väl lite pinsamt. Det var Ullis som tänkte att det kanske kunde vara så och det fick mig att tro att de även lagt kontrollen vi inte hittade igår fel också. Vi får ta en koll på det senare och förstås maila för att underlätta för övriga. 

Efter lite paus så drog vi iväg till Trosa och nu körde vi rätt hårt och var ute i över två timmar på kvällen och återigen så genade vi rätt hårt och plockade rätt många kontroller och sen var vi helt slut och åt lite på La Piazza. Det blev faktiskt en avokadosallad då jag tycker att min form behöver det hellre än en pizza. Jag var ju så duktig en längre tid och det är dags att återgå till det beteendet. 

Fort hem och tittade på Masked Singer. Jag gissade lite fel för inte skulle Lasse Holm sjunga så dåligt. Han är ju ingen operasångare direkt men sjunga kan han ju. Jag var mer inne på Henrik Stensson, som jag dock inte hört så mycket.

Lite konstigt att de skall förställa rösten för att inte bli avslöjade.  

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards