Alla inlägg den 18 april 2022

Av Niclas Bernhardsson - 18 april 2022 21:30

Måndag och det var skönt med en extra lovdag och idag skuklle vi upp till stan då barnen skulle köpa lite saker och känner jag mig och Ullis rätt så blir det säkert lite till oss också. 

Först ville vi dock bli klara med Hitta ut och det blev några lugna promenader och sist men inte minst skulle vi göra ett nytt försök med den försvunna 76:an. Jag var supersäker på att den antingen var borta eller, vilket jag trodde mest på, satt på fel ställe. Det komiska i det hela var att det var den kontrollen vi började med och så strulade det. Jag märkte dock att vissa kontroller inte satt på riktigt rätt plats och vissa hade fel bokstav men med lite fantasi så kunde man ju förstå att Q skulle vara O och att T faktiskt, om man tittar fort, kan bli ett I. 

Vi lade en ordentlig stund på kontroll 76 men återigen så gick vi bet och vi kollade alla stenar åt ena hållet för åt andra hållet var det bara en jättesten och den utgick jag ifrån att det inte var. Så jag ringer en kille hos orienteringsklubben och förklarar att den nog ligger fel men att även en annan kontroll låg vid fel infotavla och att två bokstäver var felaktiga. Han blev riktigt tacksam och även förvånad att vi kunde lista ut vad det egentligen skulle vara för bokstäver. Som tur var så kunde man skriva fel en gång och eftersom både Ullis och jag körde så varnade vi förstås varandra om bokstaven inte gick in. Vi satte dock bokstäverna på första "gissningen" så det var ingen superkris men jag gissar att man säkert försöker två gånger på samma bokstav och då blir det ju låst i 24 timmar. Nu kodade han om dem så nu skall det vara rätt och riktigt och visst låg även 76:an fel. Den låg dock vid den superstora stenen och det var nog den enda vi inte kollade men typ 80-100 meter fel så att man inte såg den var inte så konstigt. 

120 kontroller på typ 4,5 dagar är inte fy skam och både Ullis och jag var mentalt slut och förstås även lite slut i kroppen. Några dagar höll vi på i rätt många timmar. Med det så var vi överlägset först i kommunen och det var faktiskt ett mål från början och vi körde typ alla med hjälp av apostla -och järnhästarna.

Sen hann vi ta en snabbdusch innan vi skulle hämta Tim och vi åkte mot Skärholmen och började på Ikea. Sen blev det lite andra affärer och jag köpte ytterligare en frisbeedisc och några golfbollar. 

Vi åt lite på Ikea också och sen kollade vi in lite annat också och sen blev det en kaffe på Espresso House. 

Väl tillbaka hos Tim så sågade jag upp ett hål för kommande micro och Tim får nog beställa en på nätet. Han verkade sugen på en ny dator också och det kanske blir att jag uppdaterar min jobbdator med hans istället. Den jag har nu sjunger nog på sista versen. 

På vägen hem tog vi hem lite mat från den lokala pizzerian och jag stod emot frestelesen att köpa en pizza utan det blev återigen en sallad - me like!

Jag avslutade med att försöka få ordning på några vattenlås som strulade. Av någon konstig anledningen så fungerar de inte när de är på plats utan det rinner över fastän det inte är något stopp. Jag är rätt säker på att det blir lite vakuum och eftersom låset är så långt så kommer inte vattnet riktigt förbi. Jag skar bort en bit av plasten och provduschade och nu funkadde det. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards