Alla inlägg den 16 juni 2023

Av Niclas Bernhardsson - 16 juni 2023 23:00

Fredag morgon och jag behövde komma upp och få ordning på lite saker. Vi hade lånat släp från Ullis jobb och det behövde jag få iväg till tippen. Jag behövde tömma bilen och dessutom tvätta av lite lister och annat så de inte backade när de skulle kolla våran bil. Givetvis dammsuga av den också. 

Jag började med att fylla på det sista med riset och snart åkte jag ned till tippen och tömde av det. Sen en tur till Trosa och tv-butiken och köpte ett nytt batteri till ena bilnyckeln så nycklarna också var okej. Det gick smidigt och snart var jag hemma igen, kopplade av släpet, och började dammsuga. Jag ser att en bred list är lite lös och den har vi haft problem med ett tag. Jag sopar till den utan att kontrollera den efter. Jag fortsatte med att tvätta av den och sen kom Ullis hem. Hon fixade lite i trädgården och jag höll på med bilen. Rosie kom förbi och undrade vad vi höll på med och vi bjöd in henne på kaffe. Snart började det plinga i min mobil och bilen var på väg. 

Så kommer den och jäklars vad fin den var. Man är lite beredd på att bli besviken men det blev jag aldrig. Årsmodell 2020 så den är förstås inte helt ny och risken finns alltid att det kan vara någonting. Efter att bägge parter provkört så kommer vi överens och vi får avvakta kontoret som skriver avtal. Jag upptäcker att det saknas några täcklock och vi frågor om vi får sno några från gamla bilen och det var okej. Våra verkade dessutom mer stabila så det blev ju bra. Täcklocken var locken som sitter över hållarna för bilbarnstol bak. När jag sträcker in huvudet i gamla bilen så ser jag att en hel ventil lossnat och det är förstås lite pinsamt. Det blev när jag sopade till den breda listen. Ojdå! Det måste han förstås ha sett men jag låtsas som ingenting utan försöker sätta dit den lite snabbt. 

Efter att ha signerat lite avtal så tackar vi för oss och hux flux så hade vår V90 bytt färg från svart till vit. I övrigt bara några år nyare med lite coola finesser som vi inte hade på den gamla. Tror den nya heter Momentum Advanced. 

Efter det så åkte jag och Ullis ut till Stensund för att äta lite sallad på bryggan och kanske bada lite. 

Superfint och det har visst siktats lite coola delfiner utanför Trosa men vi såg inga vid Stensund, tyvärr. 

Gott och efter maten så badade jag. Lite småkallt men det var absolut skönt! Speciellt efter ett tag. 

Vi avslutade sedan hemma och firade bilen med lite chips och läsk. :-)

 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards