Alla inlägg den 14 juni 2023

Av Niclas Bernhardsson - 14 juni 2023 23:45

Onsdag och jag kände mig klart lättare till mods men jag fick meddelande från Tim om när flyget skulle landa. Jäklars! Dagarna har gått så fort så jag hade inte tänkt på att jag skulle hämta dem i natt. Flyget var visst försenat över två timmar så det skulle bli riktigt sent. Nåja, jag tänkte att jag säkert skulle få lite sömn innan. 

Upp på bussen och sen iväg. Det är lite lugnare nu då eleverna inte är med men också andra busstider så ibland kan man få vänta. Dock blev promenaden till stadsbussen mycket lugnare då just den kom mer humant. 

På andra sidan gatan så ser jag en mamma och dotter men mamman åker på inlines och det verkar vara av modellen jag själv sålt. Det är förstås inte omöjligt att det är en kund till mig. Det var verkligen som Powerslide. 

Bussen kommer och jag kommer i sällskap med en kollegar och vi traskar upp till skolan. Där är det rätt lugnt och det blir en hel del packning och flyttning av saker. Jag och Camilla städar ur förråden i gympasalen och hon hade visst fått klartecken på att köpa in lådor som vi kan förvara sakerna i. Det föll sig så att det sammanföll med lunchen så vi passade på att köpa en sallad på Coop. 

Efter lunchen, som vi intog i personalmatsalen på skolan, så började vi avrunda och när Camilla var iväg så städade jag lite själv. Jag hade förresten fått ned hela 18 (!) stycken ärtpåsar som låg på en avsats långt uppe runt idrottshallen. Samt tre stycken fina badmintonbollar. De flesta av ärtpåsarna lär ha kastats upp med vilje för det är sjukt långt upp och jag fick bygga en specialpinne gjord av vp-rör och sopborste som kom runt kanten. Med risk för nedfallande damm lyckades jag effektivt manövrera ned allting snabbt. 

Rätt som det var så blev jag avbruten av att Mats kommer in och vill att jag skall följa med till arbetslaget. Jag säger direkt att jag skall väl få en blomma för det kändes verkligen som det på sättet han sade det. 

Däruppe så väntar de på mig och visst är det en blomma som hägrar. Jag tycker det kändes lite stelt men det hoppas jag bara var en känsla och alla är ju upp i sitt. Jag är ju förresten kvar på skolan till hösten.  Efter att ha tackat så mycket så försöker jag få till någon lösning  med vatten för jag skall ju hem med bussen. Det kändes inte alltför hoppfullt att få hem en frisk blomma till Vagnhärad. 

Sen fortsatt jobb i gymnpasalen och efter det så var det bara att traska till bussen med blomman försiktigt nedpackad i väskan. Jag vågade inte ha den på ryggen då det skulle bli alltför mycket skakningar. 

Vid busshållsplatsen så är det en kvar kvar tills bussen går och då kommer jag på att mina airpods ligger på laddning i gympasalen och de vågar jag inte ha kvar där utan får ta mig tillbaka till skolan igen. Med en tung väska så tog det på krafterna. 

Sen tillbaka till bussen igen och försöka ta mig ombord så försiktigt jag kunde. 

Väl framme på bussterminalen så är det en timme (!) tills nästa buss går och jag sätter mig bakom busskuren, i en slänt och lyssnar på musik. Ser en gammal elev och vinkar till henne och vi pratar lite grand. Hon hade varit och badat vid Stendörren med en annan gammal elev till mig. 

På bussen och de där blommorna har verkligen fått kämpa. 

Av bussen och nu sista biten hem och in med blommorna i en vas men gud vad de hängde. De mådde inte alls bra så förhoppningarna var inte så stora. 

Ullis cyklade en runda från jobbet och jag passade på att hoppa på cykeln i källaren. Det blev min vanliga runda på 70 minuter och det kändes bättre än väntat. Jag behöver nog inte vara orolig att det var någon tillbakagång med hjärtat utan det blev nog lite mycket förut bara. 

Sen fixar vi lite att äta och mot kvällen så ringer en säljare och Ullis och jag fastnar lite med den och vi får se vart det här slutar. 

Jag försökte få lite sömn men det blev lite korta sms då och då så tiden gick och strax efter midnatt gjorde jag mig iordning och Ullis var först på gång att följa med då hon var orolig att jag skulle somna. Jag bestämde dock att jag fixar det själv och kände mig inte så orolig. 

Jag får sms av Tim, då jag närmar mig Arlanda, att de har landat. Det brukar dock ta lite tid så jag är inte så stressad. 

Jag närmar mig Arlanda flygplats och när jag skall in mot terminal 5 så pratar jag med Tim när det helt plötsligt är poliser överallt och det blinkas för fullt och en massa bilar står och blir kontrollerade. Jag saktar ned men får åka förbi. Jag ringer upp Tim igen då jag lade på lite abrupt. 

Parkerar och tar 1-timmesparkeringen och lägger i för en halvtimme. Sen väntar jag och väntar... Får hela tiden öka parkeringstiden och när det närmar sig timmen så kommer allehopa. Tim och Cilla förstås men även Cillas mamma och pappa samt Cillas bröder. De verkar glada men trötta och Tim och Cilla följer med mig då de andra nog skall ta taxi. 

Resan hem går smidigt och väl hemma i min säng så toksomnar jag. Då är klockan över tre. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards