Alla inlägg den 18 juni 2023

Av Niclas Bernhardsson - 18 juni 2023 23:00

Söndag morgon och jag hade sovit riktigt bra! Några fåtal, korta perioder av vakenhet skvallrar smartklockan om och snart satt vi och åt en rejäl frukost. Eller rejäl och rejäl. Jag drog i mig fyra smörgåsar. Historien om varför det heter smörgås är rätt kul faktiskt. Den fick jag lära mig då jag kollade igenom Mia Törnbloms böcker häromdagen. När man kärnade mjölk så flöt bitar av smör upp och drev omkring som små gäss och den "gåsen" kunde man ta och bre på en skiva bröd. Det var så lyxigt så till slut blev det ordet smörgås men började använda. 

Efter frukosten tänkte vi gå ut och fixa med tomten men det regnade ju konstant och jag försökte få Ullis till att vi borde träna i källaren då det regnade och ta tomten senare. Men hon var obeveklig, ytterligare en sak jag älskar henne för, så snart stod vi i regnet och lastade på en massa ris på släpet. Helt dyngsura åkte vi då till soptippen och slängde både ris och övrigt skräp. Ullis hade sett att det låg fina böcker slängda i en container för just böcker men det är ju lite surt då vi själva samlar på böcker till vårat kommande bibliotek. 

Sen hem och nu var vi sugna på lite lunch. Vi tänkte åka till Piccolino men med släpet vara det ingen höjdare att parkera där och när jag stod och funderade på hur jag vågade parkera så smet det emellan en bil. Antingen kunde vi åka och ställa av släpet, men vi skulle snart använda det igen, eller så tar vi och åker till Sille Krog. Vi väljer det senaste alternativet och där finns det förstås mer yta att parkera. Dock ingen självklara plats men jag hittade en plats som borde var okej. 

Efter lite strul med vilken kö man skulle stå i så var det en snäll farbror som sett att vi väntat ett bra tag och han lät oss gå före i den första kön vi stått i. Det visade sig att en tjej öppnade en ny kassa och när ett annat par gått dit och ingen annan så gick vi också dit. Problemet var att han sedan blev kvar och fixade korv till fler och fler utan att gå tillbaka till sin kassa. 

Nåja! Det blev korv och sedan var vi sugna på en glass men den fick vänta. Ullis ville ha mjukglass. 

Vi stannade till på Västerljungs Blommor, eller vad det heter, och där kikade vi runt lite grand. Snart hittade vi några blommer och åkte hemåt. Dock blev det en mjukglass på OK. Är det förresten någon som även säger Q8 efter OK. Av oss lite äldre alltså. 

Snart var vi hemma och Ullis hade nämnt att vi kan sikta på träning runt 16 och jag kände att jag skulle bli trött om man skulle ta en liten siesta men Ullis vilade ut lite. Jag höll på att fastna i sängen men lyckades kämpa mig ifrån den och går ned och tränade. Jag såg på min träningsapp att jag hade över sex mil kvar tills veckomålet och då jag inte tränat en massa annat så bara måste jag klara av det. Jag satte igång och companion fungerade inte första timmen men det gjorde också att jag hade tid att försöka klura ut varför jag inte kunde se alla flikarna men kunde se förut. Speciellt den där man kunde ställa in ERG, som automatiskts justerade motståndet. En helt galet bra funktion som dock brukar ta tid på sig att fungera. Efter ett tag så märker jag, dock av misstag, hur man gör för att få fram rullgardinsmeny och det var ju bra. Jag tänkte att det var ju en superdålig uppdatering om en massa funktioner försvann men så var det alltså. Försvann från synfältet i och för sig. 

Helt plötsligt så fungerade companion och mot slutet även ERG'n, det var ju skönt. Sen kommer även Ullis ned och skall träna. Själv börjar jag dock bli överhettad så när min runda är slut så orkar jag inte mer och Ullis känner även hur varmt det är ifrån mig, det är som att jag kokar. Jag får inte ens vara nära. Jag känner mig mer än nöjd och ställer om fläktarna till henne och öppnar upp så mycket jag kan. 

Sen var jag tvungen att snabbt duscha av mig och få ned temperaturen lite. Tanken var egentligen att vi skulle bada lite på Stensund men jag var lite för varm och svettig. 

Efter duschen så handlar jag och passar på att packa in lite bord och stolar i släpet som vi tänkte ta ut till husvagnen. 

Så blir det också. När Ullis är klar och nyduschade så åker vi iväg. Tiden har dock också dragit iväg så vi ställer bara av grejerna och åker mot La Piazza, i Trosa. Vi ställer av släpet först på Ullis jobb och åker sedan till restaurangen. De håller dock på att städa så att äta där gick inte men de fixade mat till oss och vi väntade. Vi var ju lite på gränsen men jag tror inte klockan var mer än 20.20. 

På vägen hem så går Primetime igång och det startar precis när vi kommer hem. Jag spelar lite i smyg och lyckas gå upp till elfte och sista frågan. Den var dock omöjlig så jag chansade och chansade fel. Maten var dock riktigt god och vi tog faktiskt lite kaffe och kollade lite på teve. Kanske inte så smart med kaffe men men...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards