Alla inlägg den 29 juni 2023

Av Niclas Bernhardsson - 29 juni 2023 23:00

Torsdag och idag var det lite segare att komma upp men jag tvingade mig bara. Sen ut och jisses vad varmt det var från start. Tänkte jag skulle tjäna på att vara ute tidigt men det var varmare än jag trodde. Jag tänkte ta fram häcksaxen och ta det sista men jag valde att köra lite med sekatören kring ett område där det är svårt att komma åt. Lite rensning av ogräs på vägen fram bara. Det är typ bakom boden. 

Sen började jag att meka med larmet och jag fick lite assistans av Felix då jag skulle löda. Det gick ovanligt bra och jag föll inte för frestelsen att liksom göra lite till. Ni vet där det brukar lossna igen då man gör liiite till. 

Jag ställde larmet på sidan av spisen då jag ville att det skulle härda lite. Jag stod ju under fläkten och lödde. 

Sen vara det mat och när jag precis drar bort min mat så tappar jag larmet rakt på den svinvarma plattan men får direkt bort det. Det blev lite bränd plast men lödningen verkade hålla. Ett bra hållbarhetstest alltså... 

Sen mat och jag kollade en kvart på Manifest innan jag tar tag i böckerna och börjar ta upp alla böcker som ligger i påsar. Fotar av dem och lägger dem i kartonger och stuvar undan. Det tar en jäkla tid och nu har jag verkligen mycket böcker. Jag försöker förmå mig att slänga lite mer men det är svårt. Jag har ju någon slags sjukdom som gör att jag har sådan respekt för böcker eller snarare det skrivna ordet. Jag sorterar dock bort de böcker som är väldigt förstörda och alla tidsskrifter som följt med. 

Nu borrar jag upp själva plattan för larmet och vi har hittat ett bra ställe och jag vet inte hur jag kunnat missa det under så lång tid. Det kommer nu att sitta i lilla hallen i källaren istället. Det blir perfekt. 

Nu har tiden gått och skall det bli någon extra träning så är det dags att sätta fart. Jag skriver extra för Ullis skall ju träna ikväll och då tänkte jag hänga på en sväng. Dock så tipsar Ullis om en cool soffgrupp som skulle passa bra i det kommande biblioteket och var skall vi förvara den under tiden. Det tål att tänkas på och vi funderar om vi skall lägga ett bud. 

Jag hoppar upp på cykeln och bakdäcket har tappat lite luft så något strul är det men jag pumpar i och hoppas på det bästa. Jag väljer att joina en Robopacer och drar igång. Många av de cyklande är samma som tidigare så det är väl en rutin för många, liksom det verkar blivit för mig också nu. Lite småsegt och nu börjar jag visst känna av den ökande träningen och konstigt vore det väl annars. Det börjar lukta lite vilodags snart men det kommer alltid en dag när det faller sig naturligt. 

Det blir en och en halv timme och jag började känna mig urlakad på slutet så jag får vara nöjd. Jag märkte att det endast var två andra som kört längre än mig och när de hoppat av så kämpade jag lite till för att ha kommit längst. 

Nu är jag riktigt varm och väntar lite med duschen. Riktigt slut så jag tar en handduk och sätter mig på den i soffan och tittar en kvart till på Manifest. Nu börjar det att hända saker på riktigt och det är ju kul. 

Jag går och handlar lite mat och den är klar nästan samtidigt som Ullis kommer hem och vi äter sedan ute i paviljongen. Vi bestämmer att jag lägger ett bud på soffgruppen och jag tar i lite extra och så får vi se om jag får den. Ullis drar iväg själv och jag försöker fortsätta med böckerna och lite utrensning i källaren så att vi kanske får in soffgruppen där. Det måste ju ordna sig, tänker jag. Soffgruppen skulle verkligen passa in i ett klassiskt engelskt bibliotek och det sporrade. Är den så fin som jag tänker mig så är det fantastiskt. 

Det går några timmar och jag är riktigt effektiv.

Ullis var ute i över två timmar och sedan blev det dusch för oss båda. 

Vi softade sedan lite i soffan och sedan var det bara att vänta in om någon annan skulle buda och jag satt beredd med ett motbud direkt. Lite fräckt om man skulle vänta in sista minuten men det var det ingen som gjorde, skönt!

Soffa och sedan säng. Bra dag! 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards