Alla inlägg den 27 juni 2023

Av Niclas Bernhardsson - 27 juni 2023 23:00

Tisdag och den här dagen var verkligen späckad till max. En person ville komma och lämna böcker och det var ju väldigt snällt. Hon undrade när hon kunde komma och jag kunde liksom inte ge henne en bra tid. Det var typ mellan 13-13.30 och sedan var det högst osäkert. Jag hade tänkt få in lite träning på morgonen men då brukar jag vara väldigt seg och behöver några timmar för att vara på banan och röja upp lite. Sen vid klockan 10 skulle jag hämta tröjor till min frus jobb. Tröjor som de skall ha till Trosa Stadslopp på fredag och det fanns absolut en viss osäkerhet kring dem.

Tyvärr vaknar jag också upp med att det känns för jäkligt i höger baksida lår. Det känns verkligen som en muskelbristning men då och då så byter den liksom plats och det är ju positivt då man förstår att det omöjligt kan var just en muskelbristning. Det blir som ett slags haltande då högerbenet kommer lite efter.

Jag försöker också bli bekant med mensa-sidan men det är lite bökigt då jag vill få till en mail. Tiden går och träningen får jag skjuta på. Klockan tio, som bestämt, åker jag till Hulo men då får jag höra att tröjorna inte är klara utan de skall messa mig. Hm, det var lite surt. Det är bara att åka hemåt men jag åker till Woodys istället och tänker kolla om de har duschlang, bra pris på någon häcksax samt kartonger. 

Jag går in och letar upp deras häcksaxar men de verkar vara insnöade på Ryobi som visserligen verkar vara bra men då låser man sig till dem i princip med deras batterisystem. Jag inser också att priset är utan batteri och som läget är nu har jag inte tänkt att vi skall byta ut hela maskinparken direkt. Det slutar med att jag går mot utgången och nu har jag glömt vad mer jag skulle kolla på. Kartonger var det ja! Jag frågar en kille och han pekar framför sig. Där låg det en hel hög men 69 kronor styck. Det var mer än jag hade tänkt och jag hade ju tänkt köpa storpack och det fanns visst inte som en möjligheten ens. 

Jag går och när jag kommit ut så kommer jag på att jag ju skulle kolla duschslang men det tar jag och Ullis i Södertälje, tänker jag. Hon skulle ju till sjukgymnasten idag. 

Sen hem och nu förbereder jag mig för lite träning. Det är en liten chansning för jag har vansinnigt ont i höger baksida lår. Sist, när det var likadant, så funkade det faktiskt att cykla så jag räknar kallt med att det är likadant nu. 

Upp på cykeln och svårigheten var mest att komma upp på cykeln. Sen går det riktigt bra och efter att ha chockstartat lite så är man igång och jag följer återigen en Robopacer. Tiden går rätt fort då eftersom man hela tiden måste se till så att man är med i klungan. Jag höjer hela tiden mitt mål med hur långt jag skall cykla men då jag är över timmen så handlade det mest om nästa rimliga slut på cyklingen och i det här fallet blev det när jag kommit ned på havsnivå igen. 

In i duschen och när jag är klar så ringer det på dörren. Ajdå! Inga byxor i min absolut närhet så jag sticker ut huvudet och det är kvinnan med böckerna. Jag vet lite grand vem hon är men det är inte så att jag vill visa mig i kalsonger och säger att jag inte har några byxor. Vi pratar lite grand, sådär genom dörren, och jag tackar så mycket. Väldigt snällt att komma bort med böckerna. 

Jag äter lite och kollar 20 minuter på Manifest.

Sen var det bråttom att hämta tröjorna för jag fick ett sms att de kommit då jag cyklade. 

Efter det så var det full fart till Ullis jobb och sen väntade jag in att hon skulle stämpla ut. Sjukt törstig så jag gick till en liten affär och köpte mig en dricka.

Ullis och jag åkte sedan upp till Södertälje och när vi kommer fram så upptäcker vi att vi är rätt tidiga och åker en liten sväng för att se om vi hittar något fik. Rätt som det är så är vi nära husvagnsaffären och jag kommer på att vi behöver ju toalettpapper. Allt papper försvann ju då det läckte glykol i husvagnen i vintras. 

Väl där inne så kommer Ullis på att vi behöver små hyllhållare och sedan tog vi en kaffe som de bjöd på. Det var ingen höjdare, om man skall vara ärlig. När vi sitter där så kollar jag samtidigt på en spilltank och tänker att det kanske inte var så dumt med den som de hade där. Tyckte först den var dyr då den kostade närmare tusen kronor och så tillkommer det 200 kronor om man skall ha slang till. Men allting har ju blivit dyrare och det är säkert bra kvalitet, tänker jag. Vi slog till. Så från några hyllhållare för 20 kronor så blev det istället mycket mer. Vi hann kolla in i några superfina vagnar också men de kostade ju mer än det vi köpte huset för. 

Vi går till bilen och när jag skall slänga ut det sista kaffet så håller jag på att tappa sakerna jag bär och vrider handen lite varvid jag får kaffe på tröjan. Men suck! Jag hoppas att det inte skall synas för mycket. 

Mot sjukgymnasten och Ullis går in först. När jag kommer in så ser jag Ullis stå och prata med Tanja och det första Tanja gör när hon ser mig är att peka på min kaffefläck. Det hade inte hjälpt att stå och torka den med vårat nyinköpta toalettpapper...

Jag sätter mig i soffan och som vanligt så är det varmt där och man liksom försvinner och småsomnar. Klibbigt på ryggen och så blir man toktrött men det kanske var behövligt. 

Idag tar det lite mer tid och det har nog gått en halvtimme i alla fall innan hon kommer. 

Sen var det ju häcksaxen och nu börjar vi båda att bli hungriga. Vi bestämmer oss för att åka till Bauhaus och där, bredvid, finns det ju Sibylla. Där har vi ätit förr, både en och två gånger. 

Vi börjar med att äta och det smakar kanon. 

Sen mot Bauhaus och efter lite letande så hittar vi både en bra duschslang och sedan en lite dyrare häcksax. Vi valde att köra en lite värre variant då man ändå skall ha den en massa år. Den skall visst klara grenar på upp emot 30 mm. Det är ju som mindre träd. Sen höll jag på att glömma kartonger och Ullis hade visst hittat lite saker till trädgården också. 

Jag hämtar kartongerna och det var tio stycken för 179 kronor, helt okej!

Sen hemåt och snart var det dags för mig att bege mig mot Trosa och träningen. Idag var det helt omöjligt att springa men jag kunde ju vara där och kanske gå lite. Först hade jag dock bestämt träff med en gammal kvinna som ville ha hjälp att bli av med sina böcker. Jag hoppades att det skulle finnas plats i bilen och drog iväg. 

När jag kommer upp så undrar hon var jag har kartongerna men jag säger att jag har dem i bilen. Kvinnan hade visst lite koll på vem jag och Ullis var då hon hade jobbat på Vivo för länge sedan. Nu var det dags att komma till ett boende på markplan och var väldigt tacksam att bli av med böckerna. Det enda kravet var att jag skulle ta alla böckerna så fick jag rensa hemma. Fair enough! tänkte jag och det var skönt att göra henne nöjd.  Jag gjorde iordning kartonger och försökte beräkna om jag klarade det på två gånger och fördelade upp det på hälften. Jag räknade lite fel så sista kartongen blev sjukt tung men det var bara att slita. Lite segt med benet som liksom släpar lite men i låg fart går det bra. 

Mot träningen och efter att gruppen dragit iväg så går jag och snackar lite med Tommy som har ont i ryggen. Det blir två kilometer för mig och gruppen körde lite kortare då det är Trosa Stadslopp på fredag. 

Jag ringer Ullis och väl hemma så sätter vi oss med lite glass och kollar på Allsång på Skansen. 

Hur var Allsången då? Jodå, den var helt okej men kanske fanns det premiärnerver men så var det nog för Sanna också som dock växte in i det väldigt snabbt. Pernilla borde ha alla förutsättningar för att lyckas bra. 

Jag avslutade med att bära in allt i bilen så nu har jag en hel del att fixa med imorgon. Fokus får nog dock ligga på att få ordning på häcken. 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards