Alla inlägg den 22 juni 2023

Av Niclas Bernhardsson - 22 juni 2023 23:45

Torsdag och jag kikar lite på vad mensa-sidan har att ge och försöker få ordning på mitt konto där. Det går väl sådär och jag känner att jag inte kan offra all tid på det. 

Efter lite frukost så kommer jag upp och röjer iordning och tar sedan motorcykeln ned till Stensund för att sätta upp förtältet. Jag ser att många ungdomar är ute och förbereder för midsommarfirandet men de har problem med blåsten när de försöker sätta upp avspärrningsband. Det bådar ju inte gott för förtältet. 

Jag börjar med att hämta gräsklipparen och pratar lite med några som bor på campingen, det är Eva och Per. 

Snart så klipper jag och kör lite extra runt dungen. Tillbaka med gräsklipparen och jag behövde inte ställa in den då det var en annan som skulle låna den. 

Nu var det dags för förtältet och det tog lite tid att bara få fast det på husvagnen då man får peta lite från varsitt håll och gå emellan. Idag var det extra bökigt och kanske behövs det lite glid där. 

Så var det dags för pinnarna och nu hade det börjat blåst lite mer och vinden kom rakt framifrån så jag liksom trycktes fast mot vagnen då jag stod innanför och jag fick verkligen kämpa. Sen var det sjukt bökigt med pinnarna då vinden hela tiden tog tag i tältet och jag fick verkligen tänka till med att förankra och även göra så det blev ett genomflöde av vinden. Efter att några pinnar nästan gått sönder och tältet flytt så var det på plats och jag såg till att det stod stadigt. Nu hade timmarna gått och jag hoppade på motorcykeln och drog hemåt. 

Fort hem och nu var det bråttom att fixa något att äta då jag skulle iväg och tatuera mig och sedan hämta några böcker.

Hos tatueraren gick det smidigt och han pekade på min Ironmantatuering och sade att det var han som hade gjort den och det kändes ju bra då det nog är min bästa tatueringen, alltså den som blivit snyggast. Tror han heter Kamil förresten.

Han menade på att det kommer att göra ont då jag skulle ha den rakt på min biceps men jag gick in i mig själv och värst var nog efteråt då jag liksom slappnade av. Det var som det sved hela tiden.

Direkt efter det åkte jag till kvinnan som skänkte böcker och det var en jäkla massa. Det kändes i alla fall som det men hon hade packat lite grand i varje påse för att det inte skulle bli så tungt att bära. Jag ser fortfarande hennes förvånande blick, i ögonvrån, då jag drog ihop sex påsar och gick mot bilen. Jag kommer sedan på att det kanske var dumt då jag känner att det börjar blöda från tatueringen och jag sansar mig efter det.

Sedan hem och då gick jag och Ullis till affären för att handla inför midsommar. Det gick smidigt men när vi skall betala så kommer det en överförfriskad karl och snyftar om att han glömt sin plånbok och försöker få en kvinna där att betala. Hade han varit nykter och skötsam så var det nog flera som tänkt hjälpa honom men allt var så osäkert och det var hög tid för butiken att stänga. Han följer den stackars kvinnan och Ullis, jag och Felix håller oss nära så att inget händer. 

Så sätter han sig på någon typ av lättare motorcykel och man blir chockad. Jag funderar på att ringa polisen men hur skall de hinna fram då han bara skall åka en lättare bit. Kvinnans man kommer med sin husvagn och konfronterar mannen och det var grymt gjort. Jag själv velar och vet inte riktigt vad jag skall göra. Rätt som det är så åker han iväg, dock lite vingligt. Jag blir lite irriterad på mig själv att jag inte visade bättre civilikurage men det är svårt. När och hur skall man lägga sig i? I det här fallet så lutar det åt att jag borde agerat bättre men det är lättare sagt än gjort. 

Efter att ha packat in matvarorna så drar Ullis och jag iväg till Stensund för ett litet dopp. Jag får förstås passa min tatuering men det känns kallt men det är det absolut inte. Det är garanterat över 20 grader men jag jag tror det handlar om att jag måste passa mig så jag inte kommer för långt ned. Det är lättare om man bara måste fokusera på att stänga av kylan. Det är dock skönt och snart åker vi hemåt. Väljer dock att inte doppa sig idag. 

När vi kliver ur bilen så reagerar vi på att det lyser lite här och var på bilen, vad coolt! Det var inget vi visste om. 

Sen in och vi chillar lite framför teven. 

 

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards