Alla inlägg den 5 januari 2023

Av Niclas Bernhardsson - 5 januari 2023 23:00

Jag tog med tre böcker på semestern men då jag lade upp väskan och inte ville rota fram någon bok från övre hyllan på flygplanet så börjades lösningen på land. Jag valde att börja med F-ordet, av Petra Östergren och det är ju alltid en risk då jag helt kan sluta att läsa böcker om jag läser en dålig. Nu var det väl inte den bättre och kanske inte tänkt som en "vanlig" bok utan den handlade om feminism och mansroller. Dock helt okej och har man hamnat lite i kluriga roller så tror jag man fick sig en funderare och den är nog bra att ha som bok i en bokcirkel. 
Den tog upp saker man oftast vetat om men kanske aldrig vågat lufta men den tog också upp saker som djursex och jag förstår fortfarande inte riktigt varför det togs upp. 
Avslutningsvis så får den ändå okej och den får 2/5 i betyg. Som bok alltså. Den var nog inte riktigt avsedd som det så betyget skall ni inte bry er om. Som bok för jämlikhet och rättvisa blir det högre betyg. Nu kastar jag mig på en ny bok!

 

Av Niclas Bernhardsson - 5 januari 2023 23:00

Torsdag morgon men det var inte vilken torsdag som helst utan det var Ullis första dag som 50-åring! 

Vi går upp tidigt och hittar ett bra bord och när vi hämtar kaffe så pratar jag lite med Fanny Roos och när hon undrar vad vi gör här så tvekar jag lite men säger att det är en blandning av semester och träning... och Ullis fyller ju 50 år idag. Hon skiner hjärtligt upp och säger Grattis! 

Kul och efter en god frukost så skall vi ta oss till grannstaden, Gran Tarajal. Tyvärr helt omöjligt för mig att springa men jag försöker gå så fort jag kan och så får Ullis vända. 
Det är varmt men väldigt skönt och jag tror det är bra för mina stela muskler. 
Väl framme så hittar vi en affär och halva affären kollar vilka det är som inte vägt upp frukten då kassörskan går iväg. Pinsamt men det var förstås omöjligt att förstå skyltar och text. Nere vid vattnet sitter vi på en bänk och äter frukt och dricker när något biter mig hårt i benet men jag ser bara en liten, liten fluga. Sen gör det ont igen och jag förstår att det är de små rackarna som gör det. Strax efter, när Ullis skickar över lite bilder, så flyger min mobil upp och ned i asfalten. Det blev som en jäkla stöt, sade hon då hon fick ett grymt bett. Vi byter plats och sen är det inga problem.

Vi går och fikar sedan och strosar runt en stund innan det är dags att bege sig mot Playitas igen.

Efter fikat känns det bra att röra sig för fikat här är inte det bästa. Riktigt sliskigt faktiskt.

Väl hemma blir det lite dusch och sedan häng vid poolen. Först gick vi dock och köpte lite gott att ätā och när vi tittade in i sport-shoppen så såg vi ett par superfina Hoka och jag styrde om min sista present. Ullis hade råkat se en bild från Kungliga operan och undrade varför jag hade en bild därifrån. Hm, det får bli en opera till våren också med lite middag men kanske inte den operan jag hade bild på.

Till poolen och jag läste lite innan jag slumrade till och då jag redan börjat bli bränd så letade jag upp lite skugga.

Sen lite simning och vi hann gratulera Claudia, som också fyllde år idag. Det blev ett kortare simpass och sen ytterligare en stund vid poolen innan det var dags att planera för middagen. Jag försökte få ett bord reserverat men ingen chef var där så det var svårt. Nåja, vi fick väl skynda oss istället.

Ullis gick och jag tog linbanan då benen fortfarande var helt slut.

När jag kommer fram så ser Ullis lite finurlig och glad ut. Hon har fått ett brev på dörren och där står det att Team Playitas bjuder på en flaska bubbel i baren - kul! Frågan var om man kunde byta det till något alkoholfritt för en stor flaska Cava kan vi ju inte stjälpa i oss.

Dusch och sen dags för middag. Vi kan inte byta utan en stor flaska hämtas ut och vi tar ett varsitt glas och det är första alkoholen för mig på över ett år. 

Som vanligt god mat och vi bara njuter. Sen ger vi våra bordsgrannar flaskan och de blir glada och tacksamma och utbringar en skål för Ullis. 
Bra och härlig dag, precis som Ullis ville ha den! :-)

     

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Niclas B´s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards